Erilaiset henkkarit

Olen myyjänä kaupassa. Selvästi korkeintaan parikymppinen nuori nainen tuli kassalle pyytäen tupakkaa. Papereita luonnollisesti kysyin. ”Etsä huomannu näitä?”, tyttö kysyi heiluttaen auton avaimia toisessa kädessään. Totesin vain, etten ole ennen nähnyt tuollaista henkilöllisyystodistusta, että saisinko nähdä ajokortin tai vaikka passin. Turhautuneena tyttö kaivoi lompakkonsa ja tuhahteli loukkaantuneena. Ja ikävuosia oli kuin olikin kertynyt vasta 19.

Samanlainen tilanne on käynyt nuoren miehen kanssa, mutta auton avaimien sijaan povitaskusta on pilkistänyt mallun punainen tupakka-aski, mikä poitsun mielestä oli täysin riittävä tapa osoittaa täysi-ikäisyys. Näitä riittää.

– myyjä –

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia tarinassa "Erilaiset henkkarit"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Hanna
2 vuotta 9 kuukautta sitten

Olen jo kauan kummastellut kuinka ihmisillä ei ole henkkareita mukana, ei edes ajokorttia vaikka autolla liikkuvat. Joka puolella vielä killuu kaupoissa tekstit ”varauduthan todistamaan ikäsi” ja kun sitä syntymävuotta ei tatuoida otsaan..

peke
3 vuotta 27 päivää sitten

Itse 16 vuotiaana kävin arkena ostamassa kaljaa ja olin ”unohtanut” kuvallisen koulun henkilökortin kaulaan roikkumaan. Näytti ihan työpaikan henkilökortilta.. Ja aina sai kaljaa. Ei tullut kyllä auton avaimia heiluteltua samalla 🙂

Matkalainen
3 vuotta 3 kuukautta sitten

Papereiden kysymisessä on kyllä menty äärimmäisyyksiin. Kun kassana on nuori henkilö, hänen on tosi vaikea arvioida vanhempien ihmisten ikää. Taannoin seuruueeseemme kuuluvalle 37- vuotiaalle, 4 lapsen isälle, ei myyty yhtä keskiolutta Salon abc-asemalla, kun tällä ei ollut ajokorttia mukanaan. Miehen vanhin lapsikin on jo 18- vuotias ja kirjoittaa ylioppilaaksi keväällä.

Hoikkis
3 vuotta 3 kuukautta sitten

En ymmärrä, kun itse aikoinaan täytin 18 olin onnesta soikea, kun sain näyttää papereita, koska olin ”jo” 18!

Kysyttäisiinkin :-)
3 vuotta 3 kuukautta sitten

Siitä, kun olin 19-vuotias, on ihan hurjasti aikaa, mutta näin jälkikäteen ajatellen olisin varmasti ennemmin loukkaantunut siitä, jos minua 19-vuotiaana olisi luultu yli 30-vuotiaaksi. En minä vieläkään pitäisi siitä, jos minua nyt luultaisiin 52-vuotiaaksi 🙂

wpDiscuz