Huijari nalkkiin

A: Asiakas
M: Myyjä

Moni kassalla työskennellyt on varmasti tuttu erään huijauksen kanssa, jossa aasiakas väittää antaneensa isomman setelin kuin antoi, ja vaatii täten isompaa vaihtorahaa.

Työskentelen pienellä kioskilla maaseudun tuntumassa, joten voisi luulla, että tämä olisi huijaukselle oikein otollinen kohde, sillä emme tuntisi niin hyvin näitä kaikkia vippaskonsteja. Huijari tuli liikkeeseemme ruuhka-aikaan, varmaankin tarkoituksella. Hän (nainen, keski-ikäinen) antoi minulle viiden euron setelin suklaapatukasta, ja annoin hänelle sopivan vaihtorahan. Hän katsoi hetken vaihtorahojaan ikäänkuin epäuskoisena, ja siitä alkoikin seuraava keskustelu.

A: Anteeksi, mutta minä maksoin kyllä kaksikymppisellä.
M: Ai? *avaa kassan* Mä kyllä laitoin sen tähän vitosten kasaan, eikä tässä mitään kaksikymppistä näy.
A: No herranjumala, ethän sinä nyt näin voi väittää?!
M: Olen pahoillani, mutta olen kyllä ihan varma, että maksoit vitosella.
A: Enpä olisi uskonut että tälläisessä pikku kioskissa saa tälläistä kohtelua! Minulla ei lompakossa ollut mitään muuta, kuin kahdenkympin seteli, ja tiedän maksaneeni sillä!

Aasiakas jatkoi minun sättimistäni muiden asiakkaiden edessä hyvän tovin, ja sanoin parikin kertaa rauhallisesti, että vitosella hän kyllä maksoi. Ilmeisesti oletti, että murtuisin paineen alla, kun asiakkaitakin on katsomassa. Yhtä pientä yksityiskohtaa hän ei kuitenkaan tiennyt: meillä on kassan ylle asennettuna erittäin hyvälaatuinen valvontakamera.

A: *Jatkaa sättimistä*
M: “Voihan se olla, että tein virheen. Tule vaan tänne kassan taakse, niin katotaan yhdessä tää valvontanauha”, ja osoitin kassan yläpuolella sojottavaa kameraa.

Kumman nopeasti muija hiljeni, ja paineli vähin äänin ulos 😀 saatiin muiden asiakkaiden kanssa hyvät naurut, ja tuntui kyllä aika hyvältä nalkittaa tuollainen kelju ihminen.

Tagit:, , ,

Kirjoita kommentti

4 Kommenttia artikkelissa "Huijari nalkkiin"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Hästägaasi
Vieras

Olisit vaan tuijottanut hiljaa niin kauan aasia kunnes hän poistuu talosta. 😀

Timon
Vieras

Näin mullekin tehtiin, haukut tuli silloin ja perästäkin kuului monet kerrat. Ei loppunut edes sillä, että valvontakameran otokset lähetettiin meiltäkin vielä eteenpäin ja todettiin, että kyllä se vitonen on. Asiakas jatkoi terroria vielä somessa ja muuallakin sättien sekä minua, pomoani, että koko ketjua. Oli niin raskasta, kun tuntui että jokainen “tiesi” minut varkaaksi, että onneksi asun jo eri kaupungissa ja on aspaduunikin loppu. Kiitos mulle riitti, monta vuotta sitä hommaa tuli tehtyä, mutta tämä tapaus oli vaan liikaa.

kouhia
Vieras

Minulle opetettiin linja-autokurssilla, että asiakkaan antama raha pidetään näkyvillä siihen asti, kun vaihtorahat on annettu. Näin on ainakin isompi mahdollisuus välttää moinen tilanne.

Aapeli
Vieras

Näin teen itsekin. Kumma kyllä ei olla vielä yritetty selittää jotakin vääristä vaihtorahoista. Paitsi sen yhden kerran kun meinasin antaa kympin liikaa 🙂 Siitä propsit asiakkaalle.

wpDiscuz