Hygienian alkeita eläkeläisille

Olin monta vuotta sitten kesätyössä suurehkon ruokakaupan leipäosastolla. Siellä tarjottiin asiakkaille ilmaista kahvia, jonka kanssa sai ostaa kaikenlaisia paikan päällä paistettuja leivonnaisia.
Leivosten ottimia oli ainakin kaksi kertaa niin paljon kun olisi tarvittu ja lähekkäin olevat huomiota herättävät laput kehottivat käyttämään ottimia hygieniasyistä, mutta viesti ei tuntunut menevän perille. Ymmärtäähän sen, jos joku kuusivuotias ottaa pullan sormillaan, mutta kun sitä tekivät päivästä toiseen samat mummut ja papat. Joka päivä toistui sama kaava: mummeli/papparainen mietti, minkä karjalanpiirakan ottaisi, kosketti miettiessään sormillaan vähintään kolmea piirakkaa, kaivoi vähän aikaa nenäänsä ja päätyikin voisilmäpullaan. Henkilökunta kyllä yritti sanoa asiasta näille aaseille, mutta kun asia ei mennyt kaaliin kahdellakaan sanomisella ja kanta-asiakkaiden toivottiin pysyvän kanta-asiakkaina ei hommaan joka kerta kehdattu puuttua.
Eräänä päivänä tapahtui kuitenkin Suuri Läpimurto. Eräs kantamummomme tuijotti ”käytäthän ottimia leivoksia ottaessasi”-lappua pitkään ja hartaasti ja kääntyi sitten kysymään työkaveriltani, että pitääkö hänenkin käyttää ottimia? En muista, mitä työkaverini vastasi, mutta kuulin myöhemmin, mitä hän olisi halunnut vastata: ”eihän toki rouvan tarvitse ottimia käyttää, sehän koskee vain kaikkia muita maailman ihmisiä…”

– ex-leipätyttö –

Kirjoita kommentti

11 Kommenttia tarinassa "Hygienian alkeita eläkeläisille"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Emilia
3 kuukautta 2 päivää sitten

Juuri tän takia meille asennettiin lasiseinä pullien väliin kun aasiakkailla ei ollut kärsivällisyyttä odottaa että myyjä tulee pian auttamaan.

Raha ratkaisee
1 vuosi 11 kuukautta sitten

”Henkilökunta kyllä yritti sanoa asiasta näille aaseille, mutta kun asia ei mennyt kaaliin kahdellakaan sanomisella ja kanta-asiakkaiden toivottiin pysyvän kanta-asiakkaina ei hommaan joka kerta kehdattu puuttua.”

Sehän on kätevää, annetaan rähmäkäpäläidioottien tartuttaa ties mitkä tautinsa muihin ihmisiin, pääasia että kassa kilisee. No ei kilise minun rahat enää noihin bakteeripulliin. Kiitos kuitenkin vinkistä.

Jukka
2 vuotta 1 kuukausi sitten

Jos elintarvikkeissa on vähän pöpöjä ei sillä ole kuin ns. akateemista merkitystä. Kyse on vastustuskyvystä.

Torvi
2 vuotta 2 kuukautta sitten

Parhaimman tapauksen näin töissä (lounaskahvila), kun asiakas otti vitriinistä pullaa, otti ottimet toiseen käteen ja toisella kädellä valkkasi mieleisensä pullan. Laittoi sitten ottimet takaisin paikoilleen (oli nähtävästi tiellä). Kehotin ystävällisesti vastaisuudessa käyttämään hygieniasyistä pullille tarkoitettuja ottimia. Asiakas totesi niiden olevan turhia eikä HÄNEN käsissään mitään bakteereja ole. Ehei, muuten vain tulee päivittäin kädet likaisina kahvitauolle töiden ohesta

susanna
2 vuotta 6 kuukautta sitten

”Joka päivä toistui sama kaava: mummeli/papparainen mietti, minkä karjalanpiirakan ottaisi, kosketti miettiessään sormillaan vähintään kolmea piirakkaa, kaivoi vähän aikaa nenäänsä ja päätyikin voisilmäpullaan.”

HAJOSIN :DDDDDDD

wpDiscuz