Kaupan jo sulkeuduttua sisään

Työskentelin taannoin keskustan kivijalka-rättikaupassa ja siellähän niitä hauskoja tilanteita sattui yhtenään. Aloitetaan tästä. Kaikki asiakkaat olivat yllättäen poistuneet lauantaina liikkeestä juuri ennen sulkemisaikaa ja pääsin sulkemaan oven klo 17. Menin laskemaan kassaa ja muutaman minuutin päästä (klo 17:05) kuulen kuinka ikkunaa koputetaan voimakkaasti. Vilkaisen ja huomaan, että siellä onkin pariskunta, jotka viittoilevat minua ovelle. Näytän tiskin takaa kelloa ilmaistakseni, että olen sulkenut liikkeen. He viittoilevat ja koputtavat lisää ja päätän kävellä ovelle. Siellä ilmoitan kohteliaasti, että olen sulkenut liikkeen ja tervetuloa maanantaina uudelleen jne. Yritän olla mahdollisimman pahoitteleva ja kohtelias. Pariskunnan miespuolinen osapuoli ilmoittaa, että heidän on vielä päästävä asioimaan liikkeessä, koska joku tuote on ehdottomasti saatava juuri nyt. Pahoittelen tilannetta ja kerron, että olen jo laskenut kassan ja liike on suljettu. Poistun takahuoneeseen ja matkalla kuulen miehen huutavan, että hän aikoo valittaa minusta omistajalle.

Näinhän tuo ääliö sitten tietysti oli tehnyt, koska seuraavalla viikolla liikkeen omistaja avautui asiasta ja kehotti olemaan kohteliaampi asiakkaille. Yritin kysyä, että miten, mutta eihän tuo siihen osannut vastata. Vaihdoin sitten mieluummin työpaikkaa, koska en tosiaan tiennyt, miten olisin voinut olla kohteliaampi henkilölle, joka ei ymmärrä, että kaupoilla on aukioloajat.

Palautukset olivat toinen hauska aihe. Yllättävän paljon ihmiset yrittivät tuoda takaisin vaatteita, joita oli selvästi käytetty ja hirveä kitinä alkoi, kun en ottanut niitä takaisin.

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia tarinassa "Kaupan jo sulkeuduttua sisään"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Tupuna
1 vuosi 1 kuukausi sitten

Ilta-aikaan joustaminen ei päiväkoti-ikäisiä mukeloita omaavalla aspalla ole kovinkaan kannattavaa. Esim. useimmissa vuoropäiväkodeissa ei lapsia voi hakea tietyn kellonajan jälkeen. Saattavat tehdä joskus jonkun poikkeuksen erikseen sovittaessa, mutta jos kovin usein ”myöhästyy” hakuajasta, joutuu ”puhutteluun” jossa pahimmillaan päiväkotitädit vetäisevät ”lastensuojelukortin” esiin. Pelkästään päiväsaikaan toimivissa päiväkodeissa ei myöskään kovin hyvällä silmällä katsella ihmistä joka jatkuvasti hakee lapsensa päiväkodin sulkemisajan jälkeen.

Nakke
1 vuosi 2 kuukautta sitten

Olen nimimerkin ”vertailua” kanssa samaa mieltä. Jos asiakas on selvästi ostoaikeissa, niin on myyjän tyhmyyttä olla palvelematta. Jos olisit jaksanut joustaa sen 10 minuuttia, niin todennäköisesti olisit saanut omistajalta haukkujen sijaan bonuksen tai palkankorotuksen (tai ainakin vaikuttanut sen saamisen todennäköisyyteen piankin, jos hyvä käytös on toistuvaa). Mutta jotkut ne vaan eivät ymmärrä busineksen päälle, heidän onnekseen on olemassa ammattiliitot jotka sitten pitävät näiden puupäiden puolia.

Myyjä
2 kuukautta 24 päivää sitten

En tiedä miten yksityisissä liikkeissä, mutta ketjuliikkeissä ei todellakaan saa mitään bonuksia, palkankorotuksia tai edes kiitoksia tommosesta (tai mistään muustakaan) . Olin viime vuonna ketjumme Suomen paras myyjä euroissa ja sain kukan ja lämmintä kättä.

vertailua
2 vuotta 1 kuukausi sitten

Hmm, en ole varma, puuttuisiko periaatteessa laki (nykyään) asiaan vai miten, mutta kyllä varsinkin Iso-Britanniassa putiikissa työskennellessäni aukioloajoista joustettiin todella paljon asiakkaiden mukaan. Jos tärkeä asiakas tuli ostoksille, yliaikaa sattoi tipahtaa parikin tuntia (ostoksetkin kyllä sitten nelinumeroisia). Yhden tuotteen ostamisessa tuskin menisi kauaa. Ymmärrän kyllä, että työajoista ja aukioloajoista on sovittu, mutta ehkä joissain tilanteissa olisi fiksuakin joustaa? Myyjälle lisää liksaa tai vastavuoroisesti aikasempi kotiinlähtö/töihintulo joku toinen päivä, ja kauppiaalle lisätuloja, sekä kiitollinen asiakas (joka ehkä tulee vastaisuudessakin). Olen nyt hiukan ivanpilaaja, mutta kyllä suomalaisten asiakaspalvelutaidoissa on vielä paljon tekemistä.

rättipirkko
1 vuosi 6 kuukautta sitten

yhden tuotteen ostaminen voi viedä vaikka kuinka kauan aikaa, kun se pitää ensin valita ja sovittaa ja tinkiä ja sitten huomata, että samantien voisi ottaa kaksi tai hyödyntää ota 3 maksa 2 -tarjouksen. onneksi itselleni sattunut pisin ”ihan nopeesti vaan”-tapaus kesti vain 25 minuuttia, eikä minun pitänyt sinä päivänä hakea lasta, ehtiä lääkäriin tai tunnin välein liikeinnöivään linjaan…

Rastas
1 vuosi 8 kuukautta sitten

Suomalainen aukioloajoista valittaja todennäköisesti harvemmin kuluttaisi liikkeessä ”neljänumeroisia summia”, vaikka sattuisit sisään päästämään. Tekis siis kauppa tappiota todennäköisesti, ei tuu kiitosta siitä (olettaen et maksais ylityökorvaukset + muut sivukulut).

Eikä sen aspan palkka tosiaan niin päätä huimaa et tekis mieli jäädä ylitöihin ennen kuin palkasta on varmuus… Tosin ylläolevan aspan palkka tasosta ei ole tietoa, mut jos on lähelläkään omaani en jäis.

JP
1 vuosi 11 kuukautta sitten

Jos joku pyrkii sisälle kun ovet on jo laitettu lukkoon, niin ei pitäisi olla mitään outoa siinä, että sisään ei enää pääse. Aukioloajat ovat selkeästi esillä ja parhaimmillaan jopa nettisivuilla ja mainoksissa. On pöyristyttävää ajatella, että ”minuahan eivät aukioloajat koske”. Briteillä on ilmeisesti paljon opittavaa kellon katsomisessa.

Suhvero
1 vuosi 9 kuukautta sitten

Tähän on pakko mainita, tein joskus opiskeluaikana äidinkielen tehtävänä esitelmän brittien kulttuurista tunnin aiheeseen liittyen. Siinä tuli ilmi mm. se, että heikäläisille on epäkohteliasta ilmaantua esim. juhliin liian aikaisin, sinne on mentävä lähes poikkeuksetta myöhässä eikä sitä edes katsota epäkohteliaaksi. Voin olla saanut väärääkin tietoa, mutta tämä käsitys minulla on

Ellu
2 vuotta 1 kuukausi sitten

Hah tuttu tunne! Minä työskentelin joskus erään huvipuiston myymälässä, suljin liikkeen ovet, laskin kassan jne. Olin juuri poistumassa kun kuulin kuinka asiakas koputti vihaisesti oveen. Olisi kuulemma pitänyt palvella kun hän haluaa tänne just nyt! Juu ei, sulla on ollut kahdeksan tuntia aikaa käydä täällä.

Tyypillistä
2 vuotta 1 kuukausi sitten

Juu noihin törmää kaikissa kaupoissa- ja mitä pienempi pulju, vähemmän henkilökuntaa jne.. niin aina vaan ”paranee”. Itselläkin oli ennen pomo joka oli tuota mieltä- sitten hän sai lapsia ja kun niitä piti olla ajoissa hakemassa tarhasta niin alko hänkin ymmärtää ettei sinne töihin vaan voi jäädä- Enkä jäis vaikka vois kun korvauksia niistä oli turha vinkua. Asiakaspalvelu voi olla hyvää ilman pe**een nuolentaakin. Aukioloajat on olemassa ja niitä noudatetaan molemmin puolin- piste.

wpDiscuz