Käytöstavat

Olen kyllä kuullut joidenkin ihmisten sanovan, että ”se-ja-se kaupan kassa oli varsinainen näkkärinaama eikä edes tervehtinyt”, mutta itse kaupassa työskentelevänä voin sanoa, että on tuhat kertaa yleisempää ettei asiakas tervehdi tai kiitä. Mielestäni ihan perustason käytöstapoihin kuuluu sanat ”hei”, ”kiitos”, ja ”ole hyvä”.

En kyllä ihmettele jos joku myyjä rupeaa vuoronsa lopussa olemaan melko tympääntynyt, kun on koko päivän joutunut katselemaan tylyjä moukkia.

Olethan kohtelias ja hyväntuulinen myös myyjille, hekin ovat ihmisiä. Ihan oikeasti.

Kirjoita kommentti

8 Kommenttia tarinassa "Käytöstavat"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Asiakas
2 kuukautta 14 päivää sitten

Itse käyttäydyn kassalla asioidessani niinkuin hyviin käytöstapoihin kuuluu. Tervehdin, odotan kärsivällisesti jos vaikka kassalla opetetaan työntekijää, kiitän ja katson silmiin. Paitsi silloin kun kassahenkilö ei kiinnitä huomiota minuun vaan kaveriinsa joka on edelläni jä jää lässyttämään kassan kanssa esim. viikonloppunsa tapahtumia. Usein käy näin. Sitten nauravat siinä ja ostokseni piipataan kiireellä läpi ja silmiin katsomatta läntätään vaihtorahat kouraan ja juttu jatkuu.. Se kiristää hermoa.

Mee
2 kuukautta 18 päivää sitten

Entisenä aspana ymmärrän pointin, mutta ainakin omassa lähikaupassani on yksi myyjä, joka ei ole hymyillyt kertaakaan näiden kolmen vuoden aikana, kun olen siellä käynyt asiakkaana. Eli valitettavasti on olemassa myös niitä asiakaspalvelijoita, joilla on naama näkkärillä jatkuvasti.

musu
2 kuukautta 22 päivää sitten

Tuo on niin totta. Itse pyrin aina olemaan edes kohtelias vaikkei juuri hymyilytäkkään. Ei se ole myyjän vika jos mulla on huono päivä ja mitä se auttaa jos siirrän pahan oloni häneen.

Pllllllllllllllllllllllllllllll
2 kuukautta 22 päivää sitten

Tälleen entisenä aspana on pakko sanoa, että jos ei kehitä itelleen vähän paksumpaa nahkaa, että vain unohtaa urpojen pöljäilyt, niin omasta elämästä tulee kyllä tosi nopeasti sietämätöntä. Ei siis tietysti kaikkea tartte sietää, mutta se, ettei aasiakas sano hei-kiitos-näkemiin, on ihan peruskauraa, jonka kannattaa vain antaa mennä ohi. Säästyy siten voimat paremmin niille kivoille, kontaktia ottaville asiakkaille.

Nakke3
2 kuukautta 23 päivää sitten

Kirjoittaja on täysin oikeassa, hyvät käytöstavat kuuluvat jokaiselle. Yhdessä asiassa olen tosi eri mieltä: ”En kyllä ihmettele jos joku myyjä rupeaa vuoronsa lopussa olemaan melko tympääntynyt, kun on koko päivän joutunut katselemaan tylyjä moukkia.” Tämä ei asiakaspalvelijalle käy, vaan hymy täytyy löytyä työpäivän alusta loppuun asti, vaikka kuinka harmittaisi.

Hotdog
2 kuukautta 22 päivää sitten

Koska työntekijät eivät ole ihmisiä! Eikö niin?

(Pst… Vedäpä se pää pois sieltä ahterista, olisi elämä kummasti mukavampaa kun ei kiristäisi niin paljoa, ja ummetuskin katoaisi!)

wpDiscuz