Kerää ostoksesi ja painu v*ttuun mun silmistä

Toimin keskikokoisen ruokakaupan myyjänä, en ymmärrä ihmisiä (etenkään hitaan puoleisia mammeleita) jotka lastaavat ostoksensa hihnalle ja lähtevät toiselle puolelle kauppaa kiikuttamaan ostoskärryjä pois, vaikka olen saanut ostokset vedettyä ja olisi maksun aika. Menee useita minuutteja, kun nämä kalman kalpeat vanhukset lyllertävät maksupäätteen luokse, kortissa siruvirhe, eivät muista tunnuslukua ja pahvinen ajokorttikin on silppuna kotona, kun ohitetaan pin ja tarvittaisiin henkilöllisyystodistusta.

Tänään eräs mammeli osti 3 pientä tuotetta, lähti viemään ostoskärryjä sinne kaupan toiseen päätyyn. Keskeytin kuitin ja otin 5 asiakasta siihen väliin (pieniä ostoksia heilläkin). Mammeli lyllersi maksamaan ja pakkasi noita kolmea tuotetta valehtelematta 5min (joka on kassalla ikuisuus).

Ei helvetti tätä työtä

Kirjoita kommentti

6 Kommenttia artikkelissa "Kerää ostoksesi ja painu v*ttuun mun silmistä"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
e45
Vieras

Juurikin näin. Meillä pitäisi olla joku etanakassa näitä varten ja jos pukkaavat normaalikassalle, lisätään ostosten hintaan vahingonkorvaus muille asiakkaille, joiden ostotapahtuma viipyy.

Jarkko
Vieras

Senjorikassat.

Nicor
Vieras

Kuvitteletko oikeasti, että asiakkaat ymmärtäisivät eri tyyppisten kassojen päälle? Aikoinaan sai pikakassalta häätää ihmisiä joilla oli ostoskärryt. Jotkut eivät uskoneet ja sitten valittivat suunnitteluvirheestä kun kärryt eivät mahtuneet pikakassan porteista ulos.

Sitten oli näitä mammeleita, mitkä tulivat pikakassalle ja valittivat siitä kun minulla oli niin kova vauhti päällä..

e45
Vieras

Nicor, juuri tuon takia sillä kassalla pitäisi olla systeemi, että maksat omien ostoksiesi lisäksi vahingonkorvauksen seuraaville tulijoille. Kun se ostosten hinta yhden kerran tuollaisen syyn takia tuplaantuu, alkaa se lukutaito löytyä ja alat siirtyä oikeille kassoille. Yleisestiottaen tuntivat sanktiot kummasti motivoivat oikeaan käytökseen.

Putkimies
Vieras

Näinhän se menee. Itse kävin juuri Tukholmassa kaupassa ja yhden kassan päällä oli kissankokoisin kirjaimin kyltti “VAIN KORTTIKASSA, EI KÄTEISTÄ”. Valehtelematta kolme edelläni olevaa ihmistä alkoi vuoronperään (missaten joka kerta myös sen edellisen aasiakkaan ja kassan välisen sananvaihdon) kaivaa sitä rahakukkaroaan ja tyrkyttää myyjälle kolikoita tai käteistä ja olla sitten aivan ympäri ihmeissään että mitä, miksei käteinen käykään ja siirtyä muille kassoille.

No maksoin sitten omat ostokseni ja olin poistumassa. Arvatkaapa mitä jälkeeni tullut aasiakas yritti heti tehdä?

(Asiaan saattaa toki vaikuttaa se että kaikki olivat keski-ikäisiä tai sitä vanhempia)

Nicor
Vieras

Älä nyt, kyseinen mammeli olisi vielä voinut suuttua siitä, että annoit näiden muiden asiakkaiden etuilla

wpDiscuz