Kerää ostoksesi ja painu v*ttuun mun silmistä

Toimin keskikokoisen ruokakaupan myyjänä, en ymmärrä ihmisiä (etenkään hitaan puoleisia mammeleita) jotka lastaavat ostoksensa hihnalle ja lähtevät toiselle puolelle kauppaa kiikuttamaan ostoskärryjä pois, vaikka olen saanut ostokset vedettyä ja olisi maksun aika. Menee useita minuutteja, kun nämä kalman kalpeat vanhukset lyllertävät maksupäätteen luokse, kortissa siruvirhe, eivät muista tunnuslukua ja pahvinen ajokorttikin on silppuna kotona, kun ohitetaan pin ja tarvittaisiin henkilöllisyystodistusta.

Tänään eräs mammeli osti 3 pientä tuotetta, lähti viemään ostoskärryjä sinne kaupan toiseen päätyyn. Keskeytin kuitin ja otin 5 asiakasta siihen väliin (pieniä ostoksia heilläkin). Mammeli lyllersi maksamaan ja pakkasi noita kolmea tuotetta valehtelematta 5min (joka on kassalla ikuisuus).

Ei helvetti tätä työtä

Kirjoita kommentti

18 Kommenttia artikkelissa "Kerää ostoksesi ja painu v*ttuun mun silmistä"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
A(a)siakas?
Vieras

Asiakkaana voin samaistua tähän… ne ihmiset, jotka eivät tee päivisin mitään, eivät käsitä, että heidän takanaan voi jonossa olla ihmisiä joilla on ihan oikeasti KIIRE.

Myöskin myyjä
Vieras

Vaihda helvetti työtä.

e45
Vieras

Juurikin näin. Meillä pitäisi olla joku etanakassa näitä varten ja jos pukkaavat normaalikassalle, lisätään ostosten hintaan vahingonkorvaus muille asiakkaille, joiden ostotapahtuma viipyy.

Jarkko
Vieras

Senjorikassat.

Nicor
Vieras

Kuvitteletko oikeasti, että asiakkaat ymmärtäisivät eri tyyppisten kassojen päälle? Aikoinaan sai pikakassalta häätää ihmisiä joilla oli ostoskärryt. Jotkut eivät uskoneet ja sitten valittivat suunnitteluvirheestä kun kärryt eivät mahtuneet pikakassan porteista ulos.

Sitten oli näitä mammeleita, mitkä tulivat pikakassalle ja valittivat siitä kun minulla oli niin kova vauhti päällä..

e45
Vieras

Nicor, juuri tuon takia sillä kassalla pitäisi olla systeemi, että maksat omien ostoksiesi lisäksi vahingonkorvauksen seuraaville tulijoille. Kun se ostosten hinta yhden kerran tuollaisen syyn takia tuplaantuu, alkaa se lukutaito löytyä ja alat siirtyä oikeille kassoille. Yleisestiottaen tuntivat sanktiot kummasti motivoivat oikeaan käytökseen.

Putkimies
Vieras

Näinhän se menee. Itse kävin juuri Tukholmassa kaupassa ja yhden kassan päällä oli kissankokoisin kirjaimin kyltti “VAIN KORTTIKASSA, EI KÄTEISTÄ”. Valehtelematta kolme edelläni olevaa ihmistä alkoi vuoronperään (missaten joka kerta myös sen edellisen aasiakkaan ja kassan välisen sananvaihdon) kaivaa sitä rahakukkaroaan ja tyrkyttää myyjälle kolikoita tai käteistä ja olla sitten aivan ympäri ihmeissään että mitä, miksei käteinen käykään ja siirtyä muille kassoille.

No maksoin sitten omat ostokseni ja olin poistumassa. Arvatkaapa mitä jälkeeni tullut aasiakas yritti heti tehdä?

(Asiaan saattaa toki vaikuttaa se että kaikki olivat keski-ikäisiä tai sitä vanhempia)

Pena
Vieras

Jossain päin maailmaa on seniorikassoja joissa palvellaan ainoastaan vanhuksia. Olisi hyvä jos myös täällä

Lihapulla
Vieras

Wow. Harvemmin tulee täällä se tunne, että joku olisi väärällä alalla, vaikka kuinka valittaisi, mutta nyt on sellainen olo. Suosittelen alanvaihtoa.

Nicor
Vieras

Älä nyt, kyseinen mammeli olisi vielä voinut suuttua siitä, että annoit näiden muiden asiakkaiden etuilla

Mummeli
Vieras

Mihin sulla on noin kiire! Siinähän odottelet mumelia touhujensa kanssa. Saman palkan saat. Mahtaa olla kaupoissa vaikea saada työväkeä kun tuollaisella asenteella palvellaan asiakkaita. Tuskin kauppias tykää. Missä kaupassa olet töissä? Taidankin pistäytyä aasioimassa niin saat harjoitella kärsivällisyyttä.
Rakkaudella
Mummeli

entinen kassatäti
Vieras

Aivan turhaa ressata ja ärsyyntyä hitaista asiakkaista. Ei vaikuta sinun palkkaasi tai työaikaasi mitenkään. Relaa.

Musuli
Vieras

Tässä tapauksessa teksti kertoo enemmän asiakaspalvelijasta kuin asiakkaasta. Hidasta, mitä sitten? Ei kaupassa kai urakkapalkalla tehdä?

Elämän puoliväli
Vieras

Arvon myyjä, sinustakin tulee joskus vanha ja hidas. Menetkö sitten isse sinne v***uun? Näkö lähtee jo neljänkympin jälkeen eikä mitään pientä printtiä (=tuoteselosteet) enää näe lukea. :/

jooei
Vieras

Kaikki me vanhenemme. Vanhana liikeet ja toiminta hidastuvat, myös näkökenttä kapenee ja hammotus kyky huononee.

Tiedän tämän hyvin isästäni jolla on vaikea löytää tavaroita kaupasta, hidasta maksaa ja myös hidasta pakata ostokset.

Nämä vanhat ihmiset eivät sitä tee tahallaan, he eivät kykenee enää parempaan.
Meidän nuorempi tuli kunnioittaa heitä. Seuraavan kerran kun vanhuksen hitaus häiritsee, tarjoa apuasi, äläkä tuskaille.

Suurin osa ihmisistä ottaa tarjontun avun vastaan, saat myös itsellesi hyvän mielen.

warriori
Vieras

Kolme (3) ostosta ja sai niitten pakkaamiseen tuhrautumaan viisi (5) minuuttia. Mitä hlvettiä se oikein teki niitten kanssa? Kertomus ei vain kerro. 😀

niidi
Vieras
Näin asiakkaana itse tiedän kiireessä väistää niitä kassajonoja joissa edellä on hitaan oloinen ihminen (yleensä vanhus). Usein ei ole kiire, voin hyvin odottaa. Myöskään en mene kiireisillä reissuilla huokailemaan ja naputtelemaan pankkikortilla hihnan reunaan, jos edellisellä on vaatteita ostettavana. Tiedän että hälyttimen irrottamiseen ja henkareiden poistoon menee tovi. Lauantaisin keski-ikäiset miehet ja sitä vanhemmat on riski, koska täytyy usein lotota. Kiireisille tiedoksi: jono ei mene yhtään sen nopeammin vaikka seisot 5cm päässä edellisestä asiakkaasta. Tai jos hihnaa ehtii kelautua 20cm ennen kuin mahdun siirtymään jonossa eteenpäin ja saat kolmioleipäsi hihnalle. Se 20cm kelaus ei paljon vie aikaa näin sivustaseurailleen näkökulmasta.… Lue lisää »
Turbo
Vieras
Pitää kyllä tasan tarkkaan paikkansa mummeleiden kohdalla. Viimeksi tänään, kun ostin n. 50€ edestä ostoksia (yksi täysi kestokassi ja lähes täysi muovikassi), niin hyvää hyvyyttäni jäin lukemaan lehtiä, kun huomasin kassalle hitaasti kävelevän mummelin. Hän selvästi ihmetteli, kun olin jo lähes laittamassa ostoksia tiskille, mutta vetäydyin pois. Näin, että mummelilla oli vain yksi lähdevesipullo ja ajattelin hänen selviävän siitä nopeasti. Mutta voi jestas sitä hitautta. Ensinnäkin, hän kaivaa niitä kolikoita yksi kerrallaan sieltä kukkarosta saadakseen tasarahan aikaan. Samaan aikaan hän höpöttää kassan suuntaan ties mitä päivän kommelluksistaan ja saatuaan rahat viimein kasaan, poimii vielä nipun lottokuponkeja (tms) lompakostaan ja päivittelee,… Lue lisää »
wpDiscuz