Asiakaspalvelijan pahimmat mokat

Etusivu Foorumit Vapaa keskustelu Asiakaspalvelijan pahimmat mokat

Tämä aihe sisältää 15 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  teppo42 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #3612 Vastaus

  Aasiakas.net

  Laitetaanpa keskustelu alulle tästä aiheesta:
  Minkälaisia ovat pahimmat asiakaspalvelijan tekemät mokat (nolot, hauskat jne.) asiakaspalvelutilanteessa, jossa itse olette olleet jollain tavalla mukana?

 • #3614 Vastaus

  Helena

  Soitin erääseen asiakaspalveluun. Melko pitkäänkin koitettiin selvittää asiakaspalvelijan kanssa ratkaisua esittämääni kysymykseen – tuloksetta. Ongelma oli siis edelleen olemassa, koitin vielä varmistella, että eikö tälle tosiaan voi tehdä mitään. Tähän asiakaspalvelija toteaa ”en tiiä, mutta hyvää viikonloppua” ja lopettaa puhelun. Ihan näppärä tapa ”estää” asiakasta enää kysymästä mitään, eikö? 🙂 Itselleni tämä aiheutti lähinnä nauruun repeämisen, mutta ois kai joku voinut mielensäkin tuosta pahoittaa. En usko, että asiakaspalvelijan oli tarkoitus lyödä luuria ”korvaan”, tai mikäli oli, niin piste siitä. Itse en kehtaisi!

 • #3615 Vastaus

  Salainen

  Lohta myydessä: ”ottaako herra mielummin takaapäin?”

  Joskus myös kovaan ääneen tullut huudettua tiskin takaa työkaverille että ”ehitkö ottaan(asiakkaan) ku oon just vetämässä käteen!” kyseessä kumihanskojen käteen veto.

 • #3616 Vastaus

  Kassaneiti

  Aikaisemmassa työpaikassani tuli lipsauteltua kaksimielisyyksiä parikin kertaa. Kerran ruuhkan iskiessä kassalle avasin viereen ns. kakkoskassan. Huikkasin iloisesti: ”Voin ottaa tänne kakkoseen!”.
  Työskentelin kaupassa tietyillä osastoilla. Monesti asiakkaiden kanssa tuli käveltyä myymälä päästä päähän. Kerran eräs asiakas kysyi tuotteesta, jota myytiin toisella osastolla. Vastasin asiakkaalle, etten tunne kyseistä kovin hyvin, koska olen ”tuon toisen pään myyjä”.
  Sattuuhan näitä ☺

 • #3617 Vastaus

  Piran4ik

  Oon pariinkin otteeseen kysynyt asiakkaalta kiireessä : Laitetaanko lasiin vai meneekö pillussa?
  Ollut työkavereilla tekemistä kun yrittänyt pitää pokkaa 😂

 • #3640 Vastaus

  miksu

  Olin joskus nuorena plikkana ärrällä töissä ja asiakas tulee kassalleja sanoo ”yks Easy paketti” no minä lyön pöytään Easy kortsupaketin, asiakas katsoo hetken pakettia ja sanoo ”ei kun tarkotin tota Easy prepaid puhelinkorttia” silloin mä repesin totaalisesti..

 • #3652 Vastaus

  Hanna

  Asiakas: Saapuu ovesta sisään *näyttää hölmistyneeltä ja katselee ympärilleen* ”Mihis mä oon tullu?”

  Asiakaspalvelija: -Mihin te haluaisitte tulla?

  (Verovirastoon olivat matkalla. Se on se viereinen ovi..)

 • #3714 Vastaus

  Pera

  Yleensä pahimmat mokat mihin itse olen törmännyt liittyvät tupakan myyntiin. Juuri tällaiset ”juu se osti 20 askia eri merkkiä nii en myyny ku tiesin et menee alaikäisille”
  Mistäs sen tiesit? Aikuisella ihmisellä on oikeus ostaa vaikka yksi aski jokaista merkkiä. Opetelkaa laki.

 • #3742 Vastaus

  Aha?

  Ehkä omakohtaista kokemusta asiasta, yleisesti tiedetty, että hakee tupakkaa alaikäisille, nähnyt pyörivän epämääräisen penikkalauman kanssa ja sitten tullut hakemaan toistakymmentä askia röökiä jne. Lain mukaan on myös oikeus olla myymättä, jos on epäily, että menee alaikäisille.

 • #3752 Vastaus

  Pera

  No shit Sherlock 😀
  Totta kai jos on varma tieto että teineille menee niin jätetään myymättä. Kyse olikin näistä myyjistä jotka periaatteen vuoksi jättävät myymättä jos nyt satut pari erilaista askia ostamaan.

 • #3769 Vastaus

  Emppi

  Olin töissä lipunmyyjänä eräässä ravintelissa. Kun asiakas oli maksanut itsensä sisälle, lyötiin käteen leima merkiksi maksusta. Kerran tuli hyväntuulinen keski-ikäinen pariskunta sisälle ja maksun ja leimojen lyömisen jälkeen mies kysyi naureskellen että ”saako tätä leimaa mihinkään muualle?” Siihen kovaan ääneen rempseästi totesin että ”no eilenkin otti yksi asiakas poskeen!”
  Tajusin sanojeni kaksimielisyyden samalla hetkellä kun ne tuli ulos ja pariskunta, minä ja edessäni ollut jono pärähti nauramaan. Jouduin kokoilemaan itseäni hetken ennen kuin sain vedettyä kasvoille taas asiallisen ilmeen 😀

 • #3827 Vastaus

  djfhne

  ”Lohta myydessä: ”ottaako herra mielummin takaapäin?”

  Joskus myös kovaan ääneen tullut huudettua tiskin takaa työkaverille että ”ehitkö ottaan(asiakkaan) ku oon just vetämässä käteen!” kyseessä kumihanskojen käteen veto.”

  Vittu EH HEH kun oli hauska juttu, ikivanha vitsi ”uudella twistillä.”

 • #3973 Vastaus

  Helena

  Olin suureen myymäläketjuun kuuluvassa päivittäistavarakaupassa ostoksilla päivänä, jolloin täytin 30. Mukana oli mieheni (tuolloin 31-vuotias) ja tuolloin 3-vuotias poikamme. Ostoksien joukossa ruokatarvikkeiden lisäksi oli 3 tölkkiä siideriä.

  Kassalla myyjä sitten nokkelana kysyi mieheltäni henkilöllisyystodistusta, jota hänellä ei ollut mukana. Myyjä totesi, että ei voi myydä alkoholia, jos ei ole todistusta. Perusteli vielä hienosti, että paperit kysytään alle 30-vuotiaalta vaikuttavalta asiakkaalta ja täysi-ikäisyys on kyettävä todistamaan. Tämän ymmärrän, joten otin siiderit erilleen muista ostoksista, mieheni maksoi kaiken muun. Tarkoitukseni oli siis maksaa juomat itse, koska oma henkilöllisyystodistus oli mukana. Myyjä kuitenkin totesi, että ei voi myydä siideriä siitä huolimatta, että ajokorttini mukaan täytän 30 vuotta. Tämä siitä syystä, että hänellä heräsi epäilys, että siiderit välitetään alaikäiselle! 🙂

  Hölmistyneenä kysyin, että kumpaakohan henkilöä myyjä tarkoittaa alaikäisellä, lastani vai alle 30-vuotiaalta näyttävää miestäni. Että tosissaanko epäilee, että annan siiderit 3-vuotiaalle pojalleni. Hän totesi, että uskoo minun välittävän siiderit miehelleni. Edelleen tivasin, näyttääkö mies alle 18-vuotiaalta, johon myyjä vastasi, että ei. Kysyinkin vielä, miten on mahdollista välittää alaikäiselle, jos hän on selvästi 18 täyttänyt, joskaan ei vielä välttämättä 30-vuotias. Tähän myyjä ei osannut sanoa muuta perustelua kuin sen, että ”joukossa on alaikäinen, olkoon kumpi vaan”. 🙂

  Siiderit jäi siis ostamatta, ja tulin siihen johtopäätökseen, että kenellekään perheensä ja/tai pienen lapsen kanssa kaupasta alkoholia ostavalle vanhemmalle ei pitäisi alkoholia myydä, koska heräähän siinä epäilys, että alkoholi meneekin alaikäiselle. Ilmeisesti myös myyjien tiedoissa on jotain päivitettävää, kun ” täysi-ikäinen, mutta alle 30-vuotias ilman henkilöllisyystodistusta ” tulkitaan alaikäiseksi.

  • #4036 Vastaus

   Putkimies

   Idioottimainen juttu kaikin puolin, mutta täytyy myöntää että aspalla on tietynlainen logiikka puolellaan tuossa. Ainoa syy miksi selvästi yli 18-vuotiaan mutta kuitenkin alle 30-vuotiaan näköiselle jätetään myymättä ilman papereita, on tietysti se pieni teoreettinen mahdollisuus että ehkäpä hän sittenkin on vain huomattavasti ikäistään vanhemman näköinen 17-vuotias, joka nyt tässä tapauksessa vain sattui liikkumaan melko selkeästi pariskuntana (lapsikin ja kaikki) jonkun oikeasti 30-vuotiaan seurassa. Jos nyt tässä tilanteessa sille varmistetusti 30-vuotiaalle myydään ne juomat mitä se paperiton oli ostamassa, niin tottakai syntyy välitysepäily. Se on tietysti aivan häviävän pieni, mutta kauppa ei vaan halua ottaa sitä pientäkään riskiä, ja siitähän tämä koko ”paperit alle 30 näköisiltä”-idiotismi juontaakin.

   Ainoa varsinainen moka tässä aspan puolelta on sen 3-vuotiaan vetäminen kuvioon mukaan. Tosin sehän onkin ihan oma harmaa alueensa, eli missä vaiheessa lapsi on niin iso että hänen ollessaan ostoksilla vanhempansa kanssa ja tämä ostaa alkoholijuomia, niin syntyy välitysepäily. Kassahan ei voi tietää kuka on kenenkin lapsi tai muu sukulainen, ja sukulaisuussuhde (edes vanhempi-lapsi) ei tietenkään mitenkään poista tai vähennä välitysepäilyä. Joissain tapauksissa jopa päinvastoin. Toisaalta tuokin on sellainen asia mitä aspa voi veemäisyyksissään käyttää myynnin eväämiseen, jos niin sattuu huvittamaan. Eli kieltäydytään vaikka myymästä pilsneriä, koska on välitysepäily lastenvaunuissa nukkuvalle vauvalle. Aspahan on näissä asioissa kassallaan kuin kapteeni laivassa, joten kaikki menee taiteen sääntöjen mukaan, vaikkei mitään järkeä missään olisikaan.

 • #4441 Vastaus

  Unix

  Kokosimme kaverin kanssa ylijäämäosista itsellemme serveri -tietokoneen, johon tuli Unix -pohjainen käyttöjärjestelmä. Kyseinen käyttöjärjestelmä ei nyt tällä kertaa syystä että X suostunut hakemaan automaattisesti palveluntarjoajan DNS tietoja, joten Aspaanhan se oli soitettava.

  K = Kaveri, M = Minä, A = Aspa

  K: Hei. Rakensin serverikoneen jossa Unix käyttöjärjestelmä. Tämä ei nyt jostain syystä saa haettua noita DNS -tietoja automaattisesti niin kehtaisitko ne luetella?
  A: Kyllä niiden pitäisi automaattisesti tulla, oletko käynnistänyt tietokoneestasi Internet Exploler -selaimen?
  K: En ole, koska sitä ei tästä löydy. Kyseessä siis Unix -pohjainen käyttis niin voisitko antaa ne DNS -tiedot?
  A: Kyllä sen pitäis automaattisesti hakea. Käynnistätkö IE:n?
  K: En voi käynnistää IE:tä, koska sitä ei voi asentaa Unix -käyttöjärjestelmiin…

  Tätä jatkui varmaan 5min, kaverillani rupesi ihan kunnolla käpy palamaan puhelimessa, joten koin parhaaksi itse kokeilla, josko saisin tämän tytön meille ne maagiset 6 numeroa kertomaan.

  M: No hei, kuuntelin tossa tota teidän keskustelua ja kaverilla palo käpy ja lähti röökille ni kehtaatko nyt vaan kertoa ne kuusi numeroa niin saadaan serveri päälle?
  A: Olen yrittänyt monesti ohjeistaa kaveriasi käynnistämään IE:n, mutta hän ei tähän suostu. Voisitko sinä käynnistää sen selaimen?
  M: Tietokoneeseen EI ole asennettu Windows -käyttöjärjestelmää.
  A: Aivan, mutta en minä nyt käyttöjärjestelmästä puhu, kuin selaimesta.
  M: IE on tarkoitettu VAIN ja AINOASTAAN Windows -käyttiksille, niin sitä en voi avata, koska koneeseen ei ole asennettu Windows -käyttöjärjestelmää. Ne Kuusi numeroa kiitos.
  A: Ei tässä ole kyse käyttöjärjestelmästä, vaan selaimesta.
  M: Nyt sanot ne DNS -tiedot tai joudun ihan oikeasti ottamaan yhteyttä esimieheesi.
  A: *kertoo DNS -tiedot* Ei tästä kyllä mitään apua ole.
  M: Kiitos, hyvin toimii. Illanjatkoja.

  Ja tämä puhelu siis soitettiin suoraan tekniseen tukeen, eikä mihinkään laskutukseen saatesanoilla ”mun netti ei toimi”. Oli vähän hassua vänkäämistä kun ei saada millään tavalla, tietoa joka ei ole salaista, ulos aspasta. Ei koskaan lähetetty palautetta ko. soitosta, vaikka mieli teki. Jos ei tekninen tuki tiedä, että maailmassa on muitakin käyttöjärjestelmiä kuin Windows, ei minun mielestäni ansaitsisi olla teknisessä tuessa. Varsinkin kun kohteliaasti kysyttiin ja selitettiin tilanne moneen kertaan.

 • #4665 Vastaus

  teppo42

  Olen melko varma että teknisen tuen henkilön PITÄÄ seurata jotain ennalta määrättyä kaaviota niiden ongelmien ratkaisemiseksi. Eli heidän esimiehensä ovat määränneet että niin pitää tehdä. Eli jos tekee toisin niin riskeeraa jonkun rangaistuksen.
  En siis ole itse koskaan tuollaisessa teknisessä tuessa ollut töissä (enkä menisi ihan hevillä) mutta veikkaan että tuollaista paskaa se varmaankin on.

Vastaa aiheeseen: Asiakaspalvelijan pahimmat mokat
Tietosi: