Kioskilla asioimisen vaikeus

Kun astut sisään kioskille, ensimmäiseksi vastaa myyjän tervehdykseen. Tähän tilanteeseen eivät sovi suomalaiset perustervehdykset kuten: “Punanen marlboro”, “Kahvi” tai “Ässäarpa”. Sen sijaan hyväksyttäviä tervehdyksiä ovat esimerkiksi hei tai päivää.

Seuraavaksi kerro myyjälle mitä haluat, laput tiskiin ja vihainen tuijotus useimmiten toimii mutta mikäli haluat saada lapuistasi kerralla oikeanlaiset annathan myös toimintaohjeet. Tähän tilanteeseen voi sanoa esimerkiksi “Nämä uusitaan ja tarkastetaan”.

Kun olet saanut haluamasi, maksa myyjälle ja tässä vaiheessa voisit kertoa jos et halua kuittia. Jos kuitenkin saat kuitin käteesi rahojen alla tai päällä, sano kiitos ja tämän jälkeen saat poistua. Se että otat kuitin ja ryttäät sen tiskille tai akrobatiatempuilla taiteilet kuitin rahojen alta pois ja viskaat minne sattuu ei ole erityisen mukavaa. Myös kuitinväistely tanssilta vältytään kun kerrot myyjälle suoraan ettet halua kuittia.

Lähtiessäsi kioskilta voit myös halutessasi huikata myyjälle vaikka että: kiitos heihei.

Tämän opetuksen päätteeksi haluan vielä kiittää niitä ihania asiakkaita jotka hymyilevät ja tervehtivät ja tekevät asiakaspalvelukokemuksesta molemmille mukavan. Teidän takianne tätä työtä tehdään.

Kirjoita kommentti

25 Kommenttia artikkelissa "Kioskilla asioimisen vaikeus"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
wallruss
Vieras

Muutama vuosi tuli kioskilla työskenneltyä ja muistan tilanteet hyvin.
Jos kysyy haluaako asiakas kuitin siihen oiva vastaus on joko “ei kiitos” tai “kyllä kiitos.” Mulkaisu ja kuitin repäisy myyjän kädestä tai päinvastoin kuitin otto, mutta lattialle heitto eivät ole kovin mukavia tapoja.
Myös aikana jolloin myyjä vielä höyläsi asiakkaan kortin, olisi ollut suotavaa, että se kortti annetaan myyjälle käteen. Ei lätkäistä sitä raivolla tiskiin kuin kärpästä tappaakseen tai livauteta myyjän ojennetun käden alle! Siinä pienessä tilassa lasiselta alustalta kun yrität liian lyhyine kynsinesi raapia korttia käteesi niin aikaa voisi kuluttaa paremminkin.

Nicor
Vieras

Nykyäänkin jotkut käteisellä maksavat asiakkaat laittavat rahat siihen tasolle myyjän ojennetun käden sijaan. Näissä tilanteissa vaihtorahat laitetaan myös tasolle sen asiakkaan ojentaman käden sijaan.

jepjou
Vieras

Ainakin Virossa on tapana laittaa rahat tiskille käden sijaan.

Aapeli
Vieras

En tiedä huomasitko, mutta me emme ole Virossa.

Mirin
Vieras

Vaikka itse tykkäänkin antaa rahat suoraan myyjälle, niin on kyllä huomautettava että jepjoulla on pointti, lähes kaikkialla muualla missä matkustanut niin ei anneta rahoja suoraan myyjälle, vaan nimenomaan siihen tiskille tai “astiaan” mikä siinä on, monesti pidetään suomalaisia aika juntteina kun tyrkytetään rahoja käteen 🙂

Aapeli
Vieras

Juu, mutta maassa maan tavalla, eikö vain? Mun mielestä on ihan jees että ne rahat saa suoraan käteen. Silloin niitä ei tarvi poimia siltä tiskiltä. Nopeuttaa toimintaa vain.

Myyjä
Vieras

Itse työskentelen kohtalaisen kokoisessa sekalaista elektroniikkaa myyvässä yrityksessä, ja asiakasta kun tervehtii käytävällä, niin yleisin vastaus on “ei kiitos” tai “katselen vaan”. Jos menet sukulaisille kylään ja he sanovat moi, niin vastaatko heillekin että ei kiitos 😀

teppo42
Vieras

No nyt oli kummallinen vertaus. Jokainen asiakas tietää että ne myyjät siellä liikkeessä ei ole palvelemassa tai auttamassa vaan myymässä. Joten on ihan loogista että jos ei halua joutua vartin kestävän myyntipuheen uhriksi niin on helpointa sanoa heti että ei kiitos.
Sukulaiset aika harvoin on olemassa pelkästään myydäkseen sinulle jotain.

:DDD
Vieras

No, mutta eikö sitä silti olisi ihan kohteliasta vastata tervehdykseen ensin ja sitten vasta hönkiä se “en tartte apuu” 😂 Peruskäytöstavat nääs…😉

teppo42
Vieras

Ei oikein voi normaaleja käytöstapasääntöjä soveltaa noihin kauppatilanteisiin. Jos voisi, niin silloin se myyminen myöskään ei voi kuulua siihen normaalitilanteeseen. Ei ole kohteliasta yrittää myydä ihmisille tavaroita.

Aapeli
Vieras

Eli koska kyseessä on myyntitilanne, niin on ihan okei käyttäytyä kuin eläin? Selevä!

:DDD
Vieras
Okei, eli jos on myyntitilanne, ei tarvitse vastata tervehdykseen jne. No, ei kai siinä 😂 Koskeeko tämä sama vaikka, jos menet terveyskeskukseen, jos joku henkilökuntaan kuuluva sattui tervehtimään käytävällä, ei pidä vastata siinä pelossa, että sen jälkeen sut heitetään nisksperseotteella lähimmälle vuoteelle ja tungetaan katetri munaan, ronkitaan peräpukamat ja tehdään avosydänleikkaus. Tai vaikka uimahallia, menet sinne syystä x ja et uskalla vastata tervehdykseen ilman, että seuraavaksi sinut heitetään vaatteet päällä johonkin mummovesijumppaan tai salille jalkaprässiin kolmensadan kilon alle. 😂 Tai verovirastossa hei johtaa vähintään kymppitonnin lisäveroihin ihan missä asiassa tahansa. Pointtina siis, että oli myyminen kohteliasta tai ei, sen “mää… Lue lisää »
ihmettelijä
Vieras

Ei siinä kato ole logiikalla sijaa kun perustellaan omien käytöstapojen puutetta 😀

teppo42
Vieras

Terveyskeskuksen ihmiset ei ole siellä myymässä tavaroita tai palveluita. Eikä myöskään verovirastossa. Elektroniikkaliikkeessä sen sijaan ne ihmiset on siellä PELKÄSTÄÄN tyrkyttämässä ja pakkomyymässä ja kusettamassa. Kyllä siinä kerjää ongelmia jos niiden kanssa alkaa kaveeraamaan.

Aapeli
Vieras

Kaikkien kannalta paras jos siirryt ihan vain nettikauppaan, niin voit olla tuollainen arka ihmisruipelo ihan rauhassa.

:DDD
Vieras

No mutta joka paikassa, missä olet ihmisten kanssa tekemisissä, on olemassa se riski, että joutuu johonkin kanssakäymiseen 😂

teppo42
Vieras

Kanssakäyminen on okei, mutta se maaninen pakkomyyminen ei ole. Ylipäätään kaikki pakkomeininki on väärin ja sairasta enkä sitä hyväksy.

Aapeli
Vieras

“Voinko auttaa?”

“Maaninen pakkomyyminen.”

Onko sinulla vaikeuksia?

teppo42
Vieras

Sanoin jo, että ne ihmiset siellä kaupassa on olemassa pelkästään myydäkseen sinulle tavaraa. Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää lukemaasi? Tosin tuo fakta pitäisi pystyä ymmärtämään ihan itse, ilman että joku siitä sanoo.

ihmettelijä
Vieras

Kiitos teppo kun valaiset meitä pimeydessä kulkevia viisaudellasi. Oi suuri profeetta, me tavalliset kuolevaiset kumarramme sinua.

Sarkasmi sikseen. Myyjän ensisijainen tehtävä on toki myydä, sen tajuaa kyllä kaikki ilman sinunkin sanaasi. Mutta ihmispelossasi unohdat sen, että kyseessä on myös ihminen jolloin on syytä muistaa ne käytöstavat. Ymmärrän kyllä tekstistäsi, että käytöstavat ei ehkä ole se sun juttusi, joten kuten joku jo sanoikin, tee kaikille palvelus ja asioi verkkokaupoissa. Vai onko sielläkin esiin pomppaavat chat-ikkunat “maanista pakkomyyntiä”?

teppo42
Vieras

Ei ne myyjät ole ihmisiä vaan myyjiä. Ihan samoin kuin minä työaikana en ole ihminen vaan työnantajan resurssi. Ei minulla tai kenelläkään muullakaan työntekijällä missään ole mitään ihmisoikeuksia työaikana, vaan vasta sen jälkeen tai tauolla. Jos et usko niin voit kokeilla työaikana tehdä samoja asioita kuin vapaa-aikanasi ja katsoa miten työnantajasi siihen reagoi.

ihmettelijä
Vieras

Näemmä teppo trollaa myös feissarimokissa samalla nimikkeellä. Hyvä teppo, menehän nyt siitä ja päästä aikuiset käyttämään internettiä.

teppo42
Vieras

Haistappa vittu. En trollaa yhtään missään, en täälläkään.

ihmettelijä
Vieras

No, se tekee tästä keskustelusta vielä surullisempaa.

Parempaa jatkoa sinulle!

Aapeli
Vieras

“Ei ne myyjät ole ihmisiä vaan myyjiä.”

Ihan oikeasti, jätä kaikki asiointisi sinne verkkokauppaan. Sinun ei tarvitse asioida kenenkään kanssa, kun et selvästikään osaa kunnioittaa yhtään mitään. Ihminen on ihminen, piste.

wpDiscuz