Lonkerot hakusessa

Työskentelen erään pienemmän kunnan baarissa. Monenlaista on tullut vastaan mutta yksi ärsyttää yhät paljon joka kerta.

Useamman kerran on tullut asiakas (joskus sama asiakas) tilaamaan tiskiltä giniä. Ensimmäinen reaktioni on että ihanko pelkkää giniä? Raakana? No kyllä vain. Kysyn tietenkin laitetaanko jäillä vai ilman? haen viskilasin kun en oikein tiedä mihin muualle tunkisin 4cl giniä. Kaadan ginin lasiin. Tässä vaiheessa kuuluu kauhea huuto että enhän minä mitään viinaa tilannut!! Hetken töllättyäni kerron että, itseasiassa kyllä tilasitte. Giniä. Ihan raakana vielä.
– No ei kun mää haluan sitä lonkeroa!! Gini lonkeroa!
Asiakas huitoo raivoisasti kaapissa näkyvän original lonkeron suuntaan. Ei kai siinä sitten.

Pari kertaa olen yrittänyt selittää että vaikka kirjaimet g, i ja n näkyvät suurempina pullossa, ei tuotteen nimi ole gin. Kuten selvästi näkyy. Ei ole tähän mennessä uponnut tajuntaan.

Kirjoita kommentti

21 Kommenttia tarinassa "Lonkerot hakusessa"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Epsome
2 kuukautta 13 päivää sitten

No jos useamman kerran tapahtunut, ehkä voisi kysyä ginin tilaajilta: Raakaa giniä vai longdrink? Kumpi pitäisi olla juomien asiantuntija, baarimikko vai asiakas?

L.A
2 kuukautta 10 päivää sitten

Ja mistä vetoa, että aasiakkaat raivoat ”kyllä minä tiedän mikä gin on!” ja muutama painokelvon haukkumasana perään… Tietenkin tilaavat silti väärän…
Muuten, kirjoittaja kysyi, haluavatko aasiakkaat ginin raakana, joten tuon kysyminen ei todennäköisesti auta.

Epsome
2 kuukautta 10 päivää sitten

Ja niitä painokelvottomia sanoja ei kuulu kun eteen tulee väärä juoma. Asiakas ehkä ihmetteli kysymystä että raakanako? ”Kyllä, en ole ennenkään lonkeroa lantrannut.”
Kun kerran myyjänä tiedät erehdyksen mahdollisuudesta, mikset tee mitään varmistaaksesi että oikea juoma tulee.

Baariorja
2 kuukautta 13 päivää sitten

Kyllä asiakkaan kuuluu tietää mitä on tilaamassa.

GinFani
2 kuukautta 14 päivää sitten

Miksi pelkän raa’an ginin tilaaminen aiheuttaa aina hämmennystä baarimikoissa? Se on hyvää.

foo
2 kuukautta 14 päivää sitten

Näitä asiakkaita jotka eivät tiedä ginin olemassaolosta vaan luulevat että sana ”gin” tarkoittaa ainoastaan lonkeroa kyllä näyttää riittävän.

Baariorja
2 kuukautta 14 päivää sitten

Näitä on paljon. Kyllä ne oppii tuotteet oikein kun rupeat ton gininkin rahastamaan niiltä. Jallucolaa tilattiin joskus pelkkänä jalluna ja valkovenäläistä valkkarina. Breezerit oli bacardia jne.

Mirin
2 kuukautta 14 päivää sitten

On muuten kerran tullut itsekin tilattua valkovenäläinen valkkarina, kaatoivat viiniä ja hetken hölmistynyt ilme naamalla kunnes baarimikko selvensi, maksoin sitten nauraen viinin ja muistin seuraavaksi tilata ihan sen valkovenäläisen :’)

ttuuntunut
2 kuukautta 14 päivää sitten

Valkkari on ollut valkoviiniä luultavasti 1500-luvulta asti. 😀 Itsekin tuohon törmännyt. Yksi huippuaasi kerran tilasi myös rommikolaa mut piti kuulemma vaihtaa rommi ”johki kirkkaaaseen.” Toinen helmi tuli kyselee: ”mitä paukkuja teil o?” Sitten vielä mummukka joka vaati kertomaan n. 100 myynnissä olevan oluen erot… Lopulta halusi pienen keskioluen hanasta ”kauniiseen jalalliseen lasiin”. Tätä voisi jatkaa loputtomiin.

Baariorja
2 kuukautta 14 päivää sitten

Juu, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Samaa kastia kun nää perähikiän kantakuppilassa keksityt ”huippudrinkit” ja kun niitä ei kaupungin yökerhossa saakkaan sillä nimellä. ”Miten niin sä et tiedä mitä tulee Munapäähän?!!? Sehän on vodkaa, tuoremehua ja colaa! Pitäiskö sun mennä takas kouluun” Tosi tapahtuma jokusenn vuoden takaa yökerhoduunista.

barista
2 kuukautta 15 päivää sitten
Tästä tuli samantapainen tilanne mieleen kahvilassa…:D A: ”Latte ilman maitoa” M: ”Siis, haluatteko espresson? Vai soija-/kauramaitolatten?” A: ”Siis hä…?!?? MAIDOTON latte!!!” M: ”No ilman maitoa se olisi se espresso, mutta sitten löytyy soijamaitoa ja kauramaitoa… voitte itse valita, mitä haluatte?” Sama virsi jatkuu ilman vastausta, kunnes nostan soijamaitopurkin pöydälle ja kysyn, että tehtäisiinkö siis kahvijuoma tällä tuotteella? Asiakas tuijottaa minua tyrmistyneellä ilmeellä ja tiuskaisee: ”MITÄ TUO ON?! Minä haluan LAKTOOSITTOMAN latten!?!??” Ai, anteeksi! Olisihan se pitänyt arvata…! 😀 Ymmärrän, että voi mennä ajatus ja sanat sekaisin, mutta tämänkaltaisia tilanteita on useamminkin käynyt. Siltikään en lähde asiakkaan puolesta arvailemaan mitään varsinkin,… Read more »
wpDiscuz