Raivorouva

Sattuipa tässä parisen viikkoa takaperin kaupan kassalla. Asiakkaalla oli jonkin atrian/HK:n tai muun tuotehyvityslahjakortti, jolla saa ostaa kyseisen firman tuotteita määrätyllä summalla hyvitykseksi jostain tuotteessa olleesta viasta.

Kassalleni saapui vähän vanhempi pariskunta muutaman tuotteen ja tämän lahjakortin kera. Rouva näytti minulle tuotehyvitystä ja kysyi että tuleehan noista tuotteista tarpeeksi (summa taisi olla jotain 5€:n pintaan). Vastasin että pieni hetki, tarkistan rekisteröimällä tuotteet kassaan ja hymyilin ja olin tosi ymmärtäväinen kun monelle asiakkaalle on vieraampaa miten noiden kanssa käyttäydytään. Siitäkös alkoi kummallisten sattumusten sarja. Rouva korottaa ääntään ja alkaa huutaa minulle, en edes muista sanoja mutta jotenkin se liittyi siihen että en saa alkaa hänen silmilleen hyppiä. En reagoinut hirveästi mitenkään, pyytelin anteeksi jos olin vahingossa sanonut jotakin mikä loukkasi häntä ja mielessäni olin todella hämilläni.

Tuotteet koneelle saatuani kerroin summaksi tulevan jotain 8€ tai jotain sinne päin ja kysyin heitä käyttämään vielä plussakorttia, koska heidän tuotteissaan oli plussatarjouksia ja tämänkin yritin tehdä oikein ystävällisesti, ja sain vastaukseksi rouvalta huudon ”Älä kuule huuda mulle!” ja samaa litaniaa melko pitkään. Olin todella hämilläni koska olin koko ajan heille erityisen ystävällinen, iloinen ja hymyilevä. Jossain vaiheessa pyydän rouvaa rauhoittumaan, että saadaan tilanne hoidettua kaikkia miellyttävällä tavalla. Jossain vaiheessa joudun keskeyttämään työni hetkeksi ja sanomaan että joo, anna tulla. Minä kuuntelen kun hän haukkuu minua ja kaikkea.

Käännyin sitten tarkistamaan papereistani, mihin maksutapaan lyön tuon hyvityksen, ja sanoin jotain siitä että pieni hetki, tarkistan että menee varmasti oikein. Rouva sättii, haukkuu ja huutaa minulle oikeastaan koko tämän ajan. Kääntyessäni heistä pois päin, hänen miehensä sanoo rouvalle että älä huuda tuolla tavalla, niin rouva pamauttaa, että ”Tuo on niin nuori, ainakin kolme kertaa nuorempi kuin minä, minä saan tuolle kyllä huutaa ihan miten haluan”. Siinä vaiheessa alkaa kilahtaa mullakin. Mitään sanomatta, käännyn hitaasti katsomaan rouvaa syvälle silmiin. Katson, katson ja katson. En sano mitään, katson vaan ja alkaa tulla anteeksipyytelyä ja ”älä nyt suutu” lauseita. Sanon lopulta että en suutu, mutta nyt kun rauhoitutte, saadaan tilanne hoidettua kunnialla loppuun. Vähän aikaa rouva on ihan hiljaa, saadaan tilanne laukeamaan ja lähtiessään rouva tokaisee että ei hän minulle huutanut vaan miehelleen.. Toivotin lopuksi hänelle oikein mukavaa loppupäivää sillä äänensävyllä että nyt kun lähdet, en kutsu vartijaa paikalle.

Kestin tilanteen yllättävän hyvin, siirsin sen tunteen sivuun ja palvelin loppujonon hämmentyneitä asiakkaita joille olin taas oma pirteä itseni. Mietin niitä ihmisiä että toivottavasti huomasivat millaista on olla kassalla ja mitä kaikkea siinä joutukaan kestämään.

Tää tilanne oli vaan niin käsittämättömän hämmentävä että jäi mieleen.. Huutajia on välillä mutta yleensä niillä on syykin.. Nyt ei ollut edes sitä.

– Laura –

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia tarinassa "Raivorouva"


Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Nakke
1 vuosi 2 kuukautta sitten

Sitä en ymmärrä miksi täälläkin asiakaspalvelussa toimivat joko ottavat vastaan kaiken paskan kiltisti ja mutisevat sitten täällä, tai kertovat käskeneensä asiakasta painumaan *ttuun tai jotain muuta ala-arvoista. Yksinkertaisin ja korrektein tapa olisi sanoa, että asiakkaan käytös ei ole asianmukaista ja pyytää poistumaan. Jos asiakas ei poistu, soittaa esimiehen/omistajan tai vartijan paikalle tai jos se ei ole vaihtoehto, kertoo tiukan asiallisesti asiakkaalle soittavansa poliisin jos uhkaava käytös ei lopu. Tehoaa noin 99%:iin tapauksista. Yhtäkaikki: palvelu loppuu siihen kun asiaton käytös alkaa, siihen on jokaisella työntekijällä oikeus. Valittakoot jälkeenpäin, siihenkin heillä on oikeus.

tuijottaja
2 vuotta 6 kuukautta sitten

Hilja tuijottaminen on erinomainen tapa saada aasi hiljaiseksi. Toisinaan nousen seisomaan ja otan kunnon ”nyrkkeilytuijotuksen”.

Pex
2 vuotta 7 kuukautta sitten

Olen itsekin kuunnellut lukuisia kertoja huutoa, kiroilua, sättimistä, jopa henkilökohtaisuuksiin meneviä loukkauksia (viimeisimpänä sain kuulla olevani v**** lapsellinen, kun noudatin vain lakia) ja vastaanottanut ne tyynesti. Tehokkaampi keino on kuitenkin asiallisesti mutta tiukasti käskeä asiakasta lopettamaan meuhkaaminen tai palvelu loppuu saman tien. Omassa työpaikassani tämä ainakin toimii, sillä toimialan erityisyyden takia asiakas ei voi noin vain vaihtaa kilpailijalle.

Sanokaa takaisin
2 vuotta 7 kuukautta sitten

Nimimerkille ”jinx” : En tiedä mistä on lähtöisin tuo aivan sairas ja lammasmainen näkemys, että aspan pitää hermostumatta sietää kaikki asiaton käytös, koska muuten ei ole ”hyvä aspa”. Siitä seuraa vain mielenterveysongelmia jos ei saa koskaan näyttää tunteitaan ja pitää vain kiltisti niellä kaikki paska jota sekopäät suoltavat. Ihminen joka menee asiattomuuksin ei enää ole asiakas joten häntä kohtaan ei enää tulisi olla ”hyvä aspa” vaan häntä kohtaan tulee olla inhimillinen, eli vittuilla takaisin.

Nämä öykkärit vain lisääntyvät kun kukaan ei uskalla sanoa takaisin.

jinx
2 vuotta 7 kuukautta sitten

Deathstare 😀 Mahtavaa. Tota pitää kokeilla.

Ja sulle nimim. ”Sanokaa takaisin”, vaikka asiakas kuinka räkisi vihaansa sun päälle, sä et ala huutamaan voimasanoja perään. Et ole silloin hyvä aspa, etkä edes sen parempi ihminen. Jos mulle ollaan alettu perseilemään, oon todennu lyhyen ytimekkäästi, että ”Teitä minä en enää palvele, te poistutte nyt, hei hei!” ja äkäisimmissä tilanteissa kutsunut vartijan tulemaan niskaperseotteen kanssa noutamaan.

wpDiscuz