Aasiakas ei jätä rauhaan, vaikka alakin vaihtuu
Työskentelin ennen ammattikorkeakouluopintojani vuoden pari marketin kassalla. Tänä aikana valitettavan tutuksi tuli muiden kaltaistensa lisäksi miesasiakas, jonka palveleminen oli aina yhtä kiusallista. Aina oli pakko yrittää naurahtaa ko. setämiehen ’hassunhauskoille’ heitoille. Kaavaan kuului myös, että aina kassalla muistettiin, että ties mitä unohtui ottaa ja sitä sitten lähdettiin hakemaan jostain toiselta puolelta kauppaa jättäen ostokset siihen hihnalle. Kyseinen tyyppi myös tunki usein juttelemaan ja kyselemään ties mitä omituisuuksia nähdessään minut työajan ulkopuolella.
Pääsin opiskelemaan haluamaani alaa, valmistuin ja työllistyin johonkin ihan muualle kuin kaupan alalle. Erään kerran kuitenkin löysin itseni samasta kassajonosta kyseisen aasiakkaan kanssa. Hän oli edessäni jonossa. En ollut siis kaupassa ollut töissä enää vuosiin, ja olin pukeutunut ihan siviilivaatteisiin, mistään ei siis olisi voinut mitenkään päätellä, että olen töissä. Tästä huolimatta tämä aasi, huomatessaan kassalla että oli unohtanut ottaa maitopurkin (ylläri!) kääntyi minun puoleeni. ”Et viitsis kipaista mulle maitopurkkia tuolta?”
Siis mitä? No en kyllä viitsisi. Ei kyllä itselleni tulisi mieleenkään kassajonossa toista asiakasta käskyttää hakemaan tavaroitani. Kyllähän aasi sitten lähti itse vaeltamaan sinne maitohyllylle kun olin ensin huomauttanut hänelle, etten ole ollut tässä kaupassa, saati edes kaupan alalla, enää vuosiin töissä ja vaikka olisinkin, niin vaatetuksestani voisi ehkä päätellä, että olen ihan vapaa-ajallani ostoksilla kuten muutkin tässä jonossa.
Ihanko tosissaan äijä kuvittelee, että kaupan henkilökunta on vapaa-ajallaankin siellä häntä varten?
Tuo on tuttua itsellekin. Raskaan iltavuoron jälkeen pääsin lähtemään ja istuin väsyneenä metrossa, osan aikaa jopa silmät kiinni. Jossakin vaiheessa penkille tömähti mummeli, joka iloisena pulputti kaverilleen: ” Tässä on se tyttö, joka aina auttaa mua puhelimen kanssa!” Katsoin ja tunnistin vaki aasiakkaan ja sanoin kohteliaasti, etten ole töissä + olen todella väsynyt. Tästähän riemu repesi, koko metro varmaan raikui kun idiootti huusi kurkku suorana huonosta asiakas palvelusta ja lupasi tehdä musta valituksen. Tässä vaiheessa huomautin että siitä vaan ja onneksi olin jo omalla pysäkillä. Kerroin aamulla asiasta pomolleni, joka sai asiasta päivän naurut eikä sitä valitustakaan koskaan tullut. Mummeli kyllä ilmestyi taas eteeni ja oli niinkuin mitään ei olisi tapahtunut…
Hmmm… Elikkä tuon perusteella jos aasi kysyy missä on X niin vastaus ”en tiedä, en ole paikallisia” on silloin huonoa asiakaspalvelua. Minä ihmettelen sitä että miten ns. nine-to-five-lausahdus ei ole sisäänajautunut päähän niin kuin pitäisi, vaan että myyjät ovat 24h työskenteleviä robotteja ja heitä pitäisi kohdella kuin robotteja.
Ylipäätää jotkut asiakkaat pitää sua niitten hyvinä ystävinä vaikka ite oot vaan ollu töissä ja palvellut normiin hyvään tapaan. Mikä vähän pistää ahistamaan kun en halua olla tuntwmattomien ystävä vapaa ajalla ja en oo samanlainwn vapaa ajalla,juurikin kuin alotukswssa monesti hyyyvin väsynyt asiakadpalvelusta ja miwllyttämisestä vapaalla xD
Kyllähän se valitettavasti on tullut huomattua, että suurin osa aaseista ei pidä palvelualan ihmisiä oikeastaan ihmisinä ollenkaan. Siis kyllä niille voi puhua ja käskyttää ja teettää asioita, ja ne näyttävät ja käyttäytyvät erehdyttävästi samalla tavalla kuin ’oikeat ihmiset’, mutta eivät kuitenkaan ole mitenkään samalla tasolla ihmisarvon suhteen. Vähän sama suhtautumistapa siis kuin Natsi-Saksalla juutalaisiin, slaaveihin jne. Että sikäli ihan ymmärrettävä lipsahdus aasilta.
Iso osa myyjistä kun on joko kassarobotteja, joita ei tulevaisuudessa tarvita, tai sitten kodinkoneliikkeissä mitään tietämättömiä tuote-esittelijöitä, joita ei myöskään edes tänä päivänä tarvita.
Aasiakkaat eivät kokoa asiakaspalvelijoita keskitysleireille tapettaviksi. Natsikorttisi ei nyt toiminut.
No miksei voi vaan sanoa, että en voi. Tai aggressivisemmin: ”Hullu! Hae itse!”?