Ala-arvostettu ammatti

Työskentelen yhdessä Suomen suurimmista S-ketjun ravintoloista tarjoilijana. Vuosien aikana on ollut vaikka minkälaista mutta yleinen kuva on tullut ihmisistä että tarjoilijan työtä ei osata arvostaa, koska eihän se ole oikeata työtä, sillä sitähän osaa tehdä kuka vain. Tämän saakin huomata joka työpäivä, kuinka osa kohtelee kuin olisin jotain roskasakkia, jolle voidaan puhua miten halutaan.

Yksi suurimmista ärsytyksen aiheista on se kun asiakkaan tilamaassa ruoassa on jokin vikana esim. medium – pihvi, kun sen piti olla pelkkä medium syynätään heti tarjoilijan syyksi. Ikäväähän asia tottakai on mutta jos olen bongannut pihvin kypsyyden niinkuin asiakas on halunnut mutta keittiössä on mokattu niin miksi tarjoilijan pitää ottaa kaikki syyt niskoille. Keittiöstä vaan lähetään pahoittelu terveisiä tarjoilijan kautta, ei edes vaivauduta tulla kohtaamaan asiakasta, vaan tarjoilijan työ on pyydellä itku silmässä asiakkaalta anteeksi antoa ja hyvitellä häntä kun kokki on mokannut.

Kokeille maksetaan myös parempaa palkkaa kuin tarjoilijoille, vaikka tarjoilijat tuovat suurimman vaikutuksen asiakkaan ravintola kokemukseen. En ihmettele yhtään miksi ravintola-alalla, varsinkin tarjoilijoilla on työntekijä vaihtuvuus niin suuri. Harva jaksaisi 8h tuntia juossa ympäri salia hymy korvissa, tauoista puhumattakaan. Jos on paljon asiakkaita niin silloin ei tauolle mennä. Kiitos kun sai avautua 🙂

– tarjoilijatar –

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *