Asiakaspalvelu kadoksissa

Epäilemättä koko joukko asiakkaita on todellisia Aaseja, joiden käytöstapojen puute pilaa kaupan kassan päivän perusteellisesti. Mutta tasapuolisuuden nimissä on havaittavissa, ettei kaikilla esimerkiksi ruokakaupan kassoilla ole myöskään aina asiakaspalvelu aivan kunnossa. Liekö sitten syynä juuri ikävät aasiakkaat vai joku henkilökohtaisempi syy mutta kaupassa kävijää voi pienetkin asiat hiukan kiusata. Tämä Ystävällinen Aasi näkisi mielellään, että kassanhoitaja ottaisi katsekontaktin sekä asiakaspalvelutilanteen alussa että sen lopussa. Usein kassanhoitajan kiinnostus on jossain ihan muualla ja aasiakkaan hyvän päivän toivotus haihtuu ilmaan. Toinen pikkujuttu on “seuraava asiakas”-kapulan palauttaminen sille kuuluvalle uralle seuraavia asiakkaita varten. Kovin usein se vain lätkäistään uralle mutta ei lähetetä sinne hihnan alkupäähän, missä aasiakas sitä tarvitsisi. Hankalaa kun joutuu edessä olevan asiakkaan ohitse kurkottelemaan kapulaa.

Ystävällinen Aasi

Kirjoita kommentti

3 Kommenttia artikkelissa "Asiakaspalvelu kadoksissa"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Onneks_en_ole_aspa
Vieras

Helpostihan sitä on omissa ajatuksissaan / ahdistuneena / huonolla fiiliksellä seuraavan hetken kusipäisen tai aggressiivisen asiakkaan jälkeen. Herkemmilä voi mennä koko loppupäivä pilalle. Kassamyyjällä on myös oma elämä työpaikan ulkopuolella, jossa saattaa tapahtua hyvinkin ikäviä asioita ja siitä johtuva alakuloisuus näyy varmasti asiakaspalvelussa. Joskus kohdallesi saattaa osua myös juuri työnsä aloittanut ja ekoja kertoja yksin kassalla oleva myyjä, jota jännittää kovasti, osaako varmasti käyttää kassakonetta oikein. Siinä vaiheessa ei vielä osata samaan aikaan olla pirteän ystävällisiä asiakkaille tai miettiä jotain kapuloita. Kassamyyjät tai muutkaan aspat kun eivät ole robotteja.

jepjou
Vieras

Asiakkaillakin voi olla oma elämä ja pahoja asioita tapahtunut juuri ennen kaupaaskäyntiä, ja sitten myyjät täällä vittuilee.

mörökölli minut vieköön
Vieras
mörökölli minut vieköön

“Kovin usein se vain lätkäistään uralle mutta ei lähetetä sinne hihnan alkupäähän, missä aasiakas sitä tarvitsisi. Hankalaa kun joutuu edessä olevan asiakkaan ohitse kurkottelemaan kapulaa.”
Sitä kapulaa ei tarvita ennen kuin tavarasi ovat hihnan loppupäässä. Ja vain se kassa itse tarvitsee sitä kapulaa, nähdäkseen missä kohtaa katkaista. Ei me asiakkaat tarvita sitä yhtään mihinkään.

wpDiscuz