Aviator – hullunkuriset matkalaiset 2

Olen työskennellyt useamman vuoden lentoyhtiön asiakaspalvelussa – ihan maatöissä, en taivaalla. Tässä pari hilpeää kokemusta.

M = minä
A = asiakas

Sähköpostikeskustelu. Asiakasta on yritetty tavoittaa puhelimitse, mutta ei saatu kiinni, joten häntä lähestytään sähköpostilla. ”Vuorosanoissa” on toistettu vain viestien oleellinen osa, ei kaikkia heimoibyebye-liirumeita.

M: Lentonne [päivämäärällä] [kohteeseen] on peruttu. Vaihtoehtoiset yhteydet ovat
[A] tai [B]. Kumman lennon haluatte varata?

A: Kyllä kiitos!

M: Pyytäisin teitä valitsemaan jomman kumman lennoista, haluatteko matkustaa lennolla [A] vai lennolla [B]?

A: Tämä sopii minulle.

M: Valittavissanne on kaksi yhteyttä, joista toivomme teidän valitsevan toisen.
Vaihtoehtonne ovat:

1. [A] 2. [B]

Voitte vastata pelkästään vaihtoehdon numerolla, niin muutamme lentonne, päivitämme lentolippunne ja lähetämme päivitetyn lipun sähköpostiinne.
A: 1

*****************************

Puhelin. Tarinaa on hieman lyhennelty, koska varsinainen puhelu kesti yli puoli tuntia. Asiakas oli mitä mukavin ja herttaisin, hänen kanssaan oli oikein kiva jutustella. Viimeiset kommentit saivat kuitenkin hymyn muuttumaan nauruksi 🙂

A: Me ollaan aateltu [nimi], minun puolison kanssa lähteä omatoimimatkalle tuonne Kaukoitään. Mitenkäs noiden lentojen ja hotellien varaaminen kannattais tehdä?
M: Periaatteessa mitä aikaisemmin varaa, sitä edullisemmin saa, koska hinnat yleensä nousevat sitä mukaa, mitä täydemmäksi kone tulee. Toki edullisia tarjouksia voi tulla lähelläkin lähtöä. Jos haluatte aivan tietyt matkapäivät ja kohteet, niin lento- ja hotellivaraukset kannattaa tehdä ajoissa ja kutakuinkin samaan aikaan, jotta saatte mitä haluatte. Jos taas suunnitelmanne ovat joustavampia, voitte paremmin käyttää tarjouksia hyväksenne. Nettisivuiltamme voitte varata lennot sekä hotellit.
A: Mitenkäs tuolla ulkomailla, mitäs kieliä siellä yleensä puhutaan? Me kun ei [puolison] kanssa oikein osata muuta kun suomea. Meillä kyllä lähtee tuttavapariskunta mukaan ja ne puhuu monta kieltä. Ei me nyt niin tyhmiä olla, et ihan ummikkoina lähettäis *naurua*
M: Maailmalla puhutaan yleensä kyseisen maan omaa kieltä ja joissain maissa voi olla useita yleisesti käytössä olevia kieliä. Englannilla kyllä yleensä pärjää hyvinkin monessa paikassa riittävän hyvin.
A: Niin, ku me ei olla koskaan käyty tälleen omatoimisesti missään, aina ollaan menty [matkatoimiston] matkoilla ja siellä se opas on sit ollu kyllä isoks avuks. Mut kun me puol vuotta sitten [puolison] kanssa oltiin Hesassa ja eksyttiin perjantai-iltana yhdeksän aikaan sinne aseman tunneliin, niin me aateltiin, et kun me siitä selvittiin hengissä, niin kyl me selvitään hengissä mistä vaan! Ja niin me aateltiin, et unohetaan ne [matkatoimiston] matkat ja lähetään ihan itte varailemaan!

– Virkailija –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Purkka sanoo:

    Ihana vanha matkanvarailija. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *