Bonukset on vakava asia

Viimeisimmällä kauppareissullani, eräässä suhteellisen suuressa ketjussa, pääsin todistamaan tätä tapahtumaa:

Oli perjantai parhaaseen ruuhka-aikaan ja edessäni kassalla oli keski-ikäinen nainen äitinsä kanssa maksamassa ostoksiaan. Myyjä tiedusteli löytyykö rouvalta bonuskorttia, johon hän vastasi että ei, mutta hänen äidillään (joka oli pyörimässä “pakkauspisteellä”) on kortti. Asiakas kutsui äitinsä paikalle ja selitti tälle asian, jolloin äiti alkoi kaivelemaan laukustaan korttia…

Jono vain kasvoi ja äiti kaiveli laukkuaan ja taskujaan kaikessa rauhassa. Lopulta perusteellisen tutkimisen jälkeen hän sanoi, että kortti ei olekaan tällä kertaa mukana.

Ihan ymmärrettävää, itsellänikin monesti on jäänyt kortti kotiin eikä siinä sen kummempia. Muutamien kymmenien senttien mahtavat bonukset jää saamatta, mutta elämä jatkuu.

Tämä ei ollut kuitenkaan itsestään selvää äidille ja tyttärelle. Äiti siirtyi myyjän eteen selittämään miten häneltä kyllä löytyy kortti, mutta se on jäänyt kotiin. Myyjä totesi, että ei pysty asialle tekemään mitään, eikä bonusten kirjaaminen onnistu ilman korttia. Asiakas sanoi edelleen että hänellä on bonuskortti. Ei mukana tosin. Myyjä rauhallisesti yritti selittää, että hänellä ei ole koneessa mitään tietokantaa, josta voisi nimen perusteella etsiä ja bonusten kirjaaminen ilman mukana olevaa korttia ei ole mahdollista.

Lopulta asiakas tuntui ymmärtävän ja lopetti jankkaamisen. Tämän jälkeen myyjä sanoi, että hän voi kirjoittaa asiakkaan kuittiin, että bonuksia ei ole kirjattu ja mikäli asiakas saman päivän aikana hakee korttinsa ja menee sen sekä kuitin kanssa kaupan infopisteelle, niin bonusten kirjaaminen onnistuu. Tämä järjestely ilmeisesti miellytti sillä asiakas maksoi lopultakin ostoksensa ja kilometrien mittainen jono alkoi liikkua.

Maksoin ja otin muutamat ostokseni ja lähdin. Poistuessani kaupasta kuljin infopisteen ohi. Mikäs muukaan parivaljakko siellä seisoi jonon päässä, kuin äskeiset äiti ja tytär. Ilmeisesti kuullun ymmärtäminen ei kulje suvussa.

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *