Etukupongeista rahaa takaisin

Työskentelen turistikohteessa, johon sisäänpääsystä veloitetaan maksu. Naispuolinen aasiakas saapui miehensä ja lapsensa kera kassalle maksaan sisäänpääsymaksut. Aasiakas kysyi, että käykö meillä tietyt työnantajan antamat etukupongit. Totesin, että käyhän ne, mutta ne ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa muiden perheenjäsenten lippuja. Aasiakas antoi kuponkeja kaksi kappaletta, joiden yhteissumma ylitti sisäänpääsymaksun hinnan kahdella eurolla, josta totesin, että kupongeista ei saa rahaa takaisin.

Tämän jälkeen alkoi hillitön kädenvääntö asiasta, että naisen etukuponkien ylijäämä, kaksi euroa, pitäisi vähentää miehen lipun hinnasta, jonka jälkeen sain toistella samaa mantraa “kupongit ovat henkilökohtaisia, kupongeista ei saa rahaa takaisin”. Vastaukseksi sain naisen vuodatuksen siitä, että “Kyllä näistä toisessa kohteessa sai rahaa takaisin!” ja “Minä olen itse näistä maksanut!”. Nainen koetti monen mutkan kautta vääntää, miksi olisi oikeutettu saamaan vaihtorahaa kupongeista takaisin, johon vastasin sanomalla “En valitettavasti ymmärrä”, jolloin nainen reagoi varsin tympääntyneellä ilmeellä. Nainen totesi miehelle, että “Selitä sinä” ja sama rumba jatkui uudestaan, uudestaan, uudestaan. Miesaasiakas säesti naisen paapatusta hokemalla “Sinähän varastat meiltä!” useampaan otteeseen.

Omassa päässäni mietin, että en ihmettele, jos olivat saaneet toisessa paikassa etukupongeista rahaa takaisin, jos olivat heittäytyneet yhtä hankaliksi. Samoin pohdin, että miten heidän pieniin mieliinsä ei ollut juolahtanut, että rahan saaminen takaisin ensimmäisellä kerralla oli joko erehdys tai heidän painostuksensa lopputulos. Kaiken huippu oli varkaaksi haukkuminen, aivan kuin olisin väkisin riistänyt heiltä kupongit ja laittanut kuvitteelliset vaihtorahat omaan taskuuni. Kaiken lisäksi etukupongit olivat naisen työnantajan antama etu, joten omasta pussistaan hän ei niitä ollut kustantanut. Vieläkään en ymmärrä, minkä logiikan mukaan heidän olisi kuulunut saada rahaa seteleistä takaisin…

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *