Hintalappujen ymmärtämisestä

Hintalaputhan ovat yleensä hyvin ymmärrettäviä: tuotteen nimi, ehkä kuvaus sekä isoin numeroin hinta. Niissä voi myös olla muuta infoa, esim. kilo- tai kappalehinta. Kuitenkin joskus näiden pienten, informatiivisten lappusten tarjoaman tiedon ymmärtäminen voi olla etenkin aasiakkaille haastavaa.

Työskentelen liikkeessä, jossa myydään erityyppisiä rakennustarvikkeita, mm. ruuveja, pultteja, jne. Joitain löytyy kilotavarana, mutta kaikkea ei. Erään kerran asiakas seisoi ruuvilaatikkojen kohdalla ja huikkasi minut avukseen.

A: Missäs teillä on vaaka, että voisin punnita nämä? *pitelee käsissään muutamaa ruuvia, jotka on ottanut avaamastaan laatikosta*

M: Tuota, tuossa viereisellä käytävällähän se, mutta ei näitä valitettavasti voida myydä kilohinnalla, nämä ovat ainoastaan pakkauksissa myytäviä.

A: Muttakun tuossa lukee tuo kappalehinta! *osoittaa hintalapun pientä printtiä*

M: Niin, tuo kappalehinta hintalapussa tarkoittaa sitä hintaa, mikä yksittäiselle ruuville jää, kun ostaa tuon laatikon.

A: Jaa. No muttakun tarvitsen vain pari näitä!

Pienemmässä pussissa olleet olivat väärän mittaisia, eikä kilotavarastakaan löytynyt sopivia ruuveja, joten asiakas joutui poistumaan tyhjin käsin.

Mutta siis, meneekö joku kauppaan, avaa vaikkapa vanupuikkopakkauksen ja sanoo että kun minä tarvitsen vain yhden ja kun tuossa lukee että kappalehinta 0,01€?

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Pohdiskelua sanoo:

  Miksi muutenkaan punnita kappalehintaista tavaraa?

  • Aapeli sanoo:

   Ymmärrän mokan, mutta tuli tästä mieleen että kun niitä tosiaan myös myydään kilohinnalla. Johtuu ihan siitä että eniten ruuveissa maksaa materiaalin määrä, eli paino. Ellei sitten puhuta joistakin erikoisruuveista tietenkin.

   • teppo42 sanoo:

    Kilohinnalla myytävät ruuvit ei ole pakattuina pahvirasioihin, vaan ovat levällään jossain hyllyssä. Ei voi tervejärkinen ihminen sekoittaa noita asioita.

 2. Cully sanoo:

  Kpl/kg hinta, eli vertailuhinta, pitää lain mukaan ilmoittaa. Joskus asiakas repi 5kpl paketista yhden lampun ja nosti sen aikasen shown kun ei myyty ”kpl hinnalla”. Yritin selittää ettei hän voi 1,5l limupullostakaan kaataa omaan astiaan litraa ja maksaa siitä, mutta eihän se jakeluun mennyt. Toisille elämä vaan on just sen verran vaikeempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *