Hintalappujen ymmärtämisestä

Hintalaputhan ovat yleensä hyvin ymmärrettäviä: tuotteen nimi, ehkä kuvaus sekä isoin numeroin hinta. Niissä voi myös olla muuta infoa, esim. kilo- tai kappalehinta. Kuitenkin joskus näiden pienten, informatiivisten lappusten tarjoaman tiedon ymmärtäminen voi olla etenkin aasiakkaille haastavaa.

Työskentelen liikkeessä, jossa myydään erityyppisiä rakennustarvikkeita, mm. ruuveja, pultteja, jne. Joitain löytyy kilotavarana, mutta kaikkea ei. Erään kerran asiakas seisoi ruuvilaatikkojen kohdalla ja huikkasi minut avukseen.

A: Missäs teillä on vaaka, että voisin punnita nämä? *pitelee käsissään muutamaa ruuvia, jotka on ottanut avaamastaan laatikosta*

M: Tuota, tuossa viereisellä käytävällähän se, mutta ei näitä valitettavasti voida myydä kilohinnalla, nämä ovat ainoastaan pakkauksissa myytäviä.

A: Muttakun tuossa lukee tuo kappalehinta! *osoittaa hintalapun pientä printtiä*

M: Niin, tuo kappalehinta hintalapussa tarkoittaa sitä hintaa, mikä yksittäiselle ruuville jää, kun ostaa tuon laatikon.

A: Jaa. No muttakun tarvitsen vain pari näitä!

Pienemmässä pussissa olleet olivat väärän mittaisia, eikä kilotavarastakaan löytynyt sopivia ruuveja, joten asiakas joutui poistumaan tyhjin käsin.

Mutta siis, meneekö joku kauppaan, avaa vaikkapa vanupuikkopakkauksen ja sanoo että kun minä tarvitsen vain yhden ja kun tuossa lukee että kappalehinta 0,01€?

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *