Hotellin varaus ja sen mahdoton vaikeus

Nämä erilaiset varauskanavat, Booking.com, Hotels.com jne. Miten uskomattoman vaikeita niiden käyttö on ihmisille välillä. Olen toiminut niiden parissa eri hotelleissa vuodesta 2007 ja nähnyt, kuinka valtavasti niiden suosio on kasvanut sinä aikana. Ja samaa tahtia ihmisten typeryys. Jokainen sivusto on hieman erilainen ja tekstien asemointiin sun muuhun eivät majoitusyritykset pysty vaikuttamaan, eivät välttämättä voi edes itse omaa esittelytekstiään laatimaan kuin pohjat, muotoilun hoitaa “alan ammattilaiset” ja se on ikävä fakta, että kaikkea informaatiota ei niille sivuille saa, suoraan hotellista osaisivat kyllä kertoa, mutta se on eri tarina se.

Näille eri varaussivustoille on kuitenkin pyritty kokoamaan se tärkein informaatio esimerkiksi lemmikeistä ovatko sallittuja, sisältyykö liinavaatteet, kuuluuko aamiainen, huoneen koko jne ja sitten kuvien avulla yrittää selkeyttää, että millaiselta se kohde nyt näyttää. Ihmiset kyllä hyvin sujuvasti ohittavat kaiken tällaisen ja reklamoivat paikan päällä/jälkikäteen siitä, kun huone oli niin pieni (miksi varasit 14 neliön huoneen, kun muutaman kympin enemmän olisi maksanut 35 neliön huone, tietenkin halvempi hinta houkutteli), lemmikeistä veloitettiin maksu tai lemmikki ei ollutkaan sallittu (lukee kohteen tiedoissa) tai liinavaatteista piti maksaa erikseen tai sitä aamiaista ei kuulunut hintaan (lukee kohteen tiedoissa).

Nuo yllä luetellut ovat peruskauraa ja rahalla pääsee. Mutta isoin ongelma on kun VARAUSEHTOJA ei lueta. Varausehdoista selviää muun muassa voiko varausta peruuttaa, meneekö ennakkomaksua vai veloitetaanko kokonaan ennakkoon ja saako veloituksesta mitään takaisin jos peruu. Suurimmat raivoamiset niin puhelimessa kuin tiskilläkin ovat koskeneet niitä ehtoja, jotka ovat sivustosta riippuen luettavissa (selvästi esillä) 2-4 kertaan eri kohdassa varausvaihetta, kuten myös siellä sivustolla jo ennenkuin asiakas alkaa varaamaan. Ihmisillä tuntuu olevan uskomattoman vaikea uskoa, että jos vahvistuksessa/kohteen tiedoissa lukee MAKSUA EI PALAUTETA, sitä ei oikeasti palauteta jos asiakas muuttaakin mielensä. Eikä joka kohteella ole samat peruutusehdot, yksikin raivosi että hän on 20 vuotta käyttänyt näitä varauskanavia eikä missään ole tullut vastaan sellaista varausta, jota ei voi perua. Tai voit toki jättää perumatta, mutta rahojasi et saa takaisin. Minä taas voin sanoa, että omalla paikkakunnalla 9/10 kohteista on pelkästään samalla sivustolla erilaiset peruutusehdot.

Tuo MAKSUA EI PALAUTETA on monesti liitetty hintaan, jokaisessa hotellissa missä olen ollut töissä, on ollut kaksi hintavaihtoehtoa, sellainen, jonka voi perua tulopäivänä kuluitta (jolloin vastuu tulonmenetyksestä on majoittajan) ja on kalliimpi ja sitten se, jota ei voi perua ja on halvempi (vastuu varaajan). Ihmiset vaan säästö silmissä kiiluen tarttuvat siihen halvempaan hintaan ja sitten revitäänkin pelihousut kun rahat menevät. Ja kyllä se on ihan laillista veloittaa kortilta summa, jonka asiakas on hyväksynyt vahvistaessaan varauksen, ei siinä auta poliisin tai kuluttajaviranomaisen tai minkään huutelut, ihan itse olet varauksen tehnyt ja hyväksynyt sen. Ei se auta mitään, että raivoat että minä en ole niitä ehtoja nähnyt/lukenut/hyväksynyt, se kieltäytyminen varauksesta meni aikoja sitten. Minä EN TIENNYT ehdoista. No can do, itse teit varauksen. Ne ehdot sitovat niin majoittajaa kuin asiakasta, tuskin asiakas riemastuisi, jos majoittaja ilmoittaisikin sellaisesta varauksesta, jonka voit perua tulopäivänä että ei kuule onnistu, me ollaan jo veloitettu se. Mutta asiakkaan mielestä ne ehdot eivät koske häntä, hän voi tehdä miten vaan.

Samoiten todella monen ihmisen tuntuu olevan vaikea erottaa Visa electron ja Visa credit toisistaan, toinen on luottokortti ja toinen ei (ja se, että kortissa lukee Visa, ei tee siitä luottokorttia, kuten moni luulee). Electronin ominaisuus on, että sitä ei voi veloittaa näppäilemällä korttinumeroa, kortin on oltava läsnä fyysisesti ja pääpiirteissään kortti ei näille varaussivustoille käy tämän ominaisuuden vuoksi, etenkin niissä tapauksissa jolloin ennakkoon veloitetaan varaus. Ja sitten ihmetellään, että kyllä se sivusto sen korttinumeron hyväksyi.. Tähänkin on ilmeisesti tulossa muutos ja varaussivusto itse tarkistaa heti korttityypin/onko kortti käypä, mutta tiedä sitten milloin.

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *