Ilkeät toimistotädit

Olin joskus töissä siivoojana toimistokohteessa. tein työtä koulun jälkeen illalla ja päivät venyivät joskus todella pitkiksi. Joskus töitä aloittaessani saattoi vielä olla muutama ihminen töissä siellä toimistolla, pääosin he olivat mukavia. Joskus joku heistä tarjosi minulle jäätelönkin, ihan vaan koska ”kiva, että siivoot täällä meijän jälkiä”. Kaikki eivät kuitenkaan suhtautuneet siivoojaan samalla ystävällisellä asenteella – osa paikan työntekijöistä ei edes tervehtinyt minua, vaikka olisin tervehtinyt heitä.

Usein sain lukea käskyjä lapuilta. Mieleenpainuvin oli ehkä ”Siivooja, käännä paperit käsipaperitelineestä” ja telineessä paitsi oli se avain kiinni, että sen olisi voinut avata ja kääntää paperit itsekin, niin en myöskään ollut itse papereita sinne laittanut ”väärinpäin”, vaan joku työntekijä oli varmaankin sen omatoimisesti täyttänyt niin, että liuskapaperin liuskaosa ei ollutkaan alaspäin. Lapuilla oli myös ohjeita mm. mattojen asettelusta lattioille, tiskikoneen täyttämisestä jne… myös siitä jätettiin lappu, etten ollut repinyt vessapaperirullaa ”alkuun” vaan sen joutui joku itse ”aloittamaan”. Myös joidenkin ihmisten työpisteet olivat melkoisen kammottavia; purukumi (syöty!) pöydällä, käytettyjä nenäliinoja….saniteettitilojen wc-pytyistä puhumattakaan. Ihmisillä oli joillain selkeästi asenne ”ei haittaa, kun siivooja on täällä tätä varten”.

Aloin saada yhteydenottoja pomoltani, että oli valitettu, että on siivottu huonosti. Siivosin varmasti juuri niin kuin minut oli perehdytetty. Pomoni kävi pariin otteeseen tarkistamassakin työnjälkeni, eikä hän löytänyt moittimista. Kerran töihin mennessäni ihmettelin, kun siellä oli jo siivooja sekä pomoni. Toinen siivooja oli otettu tilalleni, sillä asiakkaat olivat valittaneet minusta niin paljon! Eikä kukaan heistä ollut koskaan sanonut minulle suoraan mitään, vaikka olivat nähneet. Olivat kuulemma tehneet testin, että piilottivat roskan ja kun en sitä ollut löytänyt, olivat joka kerta valittaneet, kun olin ”laiminlyönyt” siivouksen, enkä löytänyt testiroskaa, Tätä testiroskaa siis pomonikaan ei ollut ilmeisesti löytänyt, kun työnjäljessäni ei löytynyt hänen mielestään moitteita. Minun myös väitettiin laittaneen likaiset astiat suoraan kaappiin. Pomoni vastaus kaikkeen oli ”mä tiiän että sä yritit”. Jaa, kiitti vaan. Ja kiitti myös niille äärimmäisen takakireille toimistopirkoille, toivottavasti tuli hyvä mieli! Minusta asioista voisi sanoa asiallisesti suoraan, eikä tehdä kiusaa, joskus se saattaa maksaa jollekin työpaikan.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. lindy sanoo:

  feel the pain bro. Ite ”kostin” eräälle vittumaiselle harpulle jatkuvan aliarvionnin ja kitinän aina iltaisin salaa istumalla hetken paljaalla perssiilläni hänen näppäimistölleen. <3<3<3<3<3<3

  • Emmy sanoo:

   Miten toi hyödyttää ketään loppuen lopuksi mitenkään? Ellet jotain paskaa hiero näppikselle ja siitä tartuta jotain tautia.

   • Mortti sanoo:

    Lähinnä siitä kai, mahdollisesti, saa henkistä mielihyvää itselleen 🙂

 2. obfd sanoo:

  Taitaa aina paikoissa joissa on paljon naisia olla samanlainen meininki.

 3. Nakke3 sanoo:

  Siis sitähän varten se SIIVOAJA on että se SIIVOAA jäljet. Itsekö pitäisi vessa pestä ja roskikset tyhjentää ja maksaa turhasta?

  • Mortti sanoo:

   Jaaha taitaa Nakke olla tämän sivuston ”uusin” trolli.. tai sitten ei vaan ole suoto hippuakaan maalaisjärkeä/käytöstapoja. Kyllä siivooja siivoaa työkseen, mutta esimerkiksi syödyt puukumit ja käytetyt nenäliinat pitäisi jokaisen jo terveyssyistä laittaa sinne roskikseen ITSE. Samaten jos paska roiskuu ympäri pyttyä niin kyllä jokainen järkevä aikuinen tajuaa pyyhkäistä pahimmat kurat vessaharjalla pois.. Jos sinä et näitä asioita tajua niin säälin niitä ihmisiä jotka joutuvat ympärilläsi elämään..

 4. Ex-siivooja sanoo:

  Mä olin aikoinani tuuraamassa tehtaalla, jossa siivosin mm. toimistoja, olin talon ainut siivooja. Kannoin mukanani työkännyä, että jos tuli jotain akuuttia, saivat yhteyden. Eräs rouva toimistolta soitti, että vessapaperi loppu, äkkiä lisää!! Minä mietin että miten voi olla, kun aikaisemmin samana päivänä jätin useamman ison rullan valmiiksi. Toisesta päästä tehdasaluetta kiirehdin viemään lisää ja kas. Telineen kotelo oli avattu, mutta ei oltu jaksettu puolen metrin päässä ollutta rullaa tökätä paikoilleen. Oli ilmeisesti liian vaativa homma saada tikku reikään ja kotelo kiinni. Silloin vitutti.

 5. siistijä sanoo:

  Siistijänä toimin itsekin, ja kuullut paljon kostotoimenpiteitä, tasot wc liinalla, kahvipannun pesua vessaharjalla, sylkemistä ”puhtaisiin” astioihin, ym, itse en ole vielä koskaan moisia harrastanut, mutta kuten sanotaan, siivoojaa ei kannata suututtaa, saattaa taudit levitä melko nopeasti jos väärälle ryttyilee

 6. Kaverilta kuulin sanoo:

  Toimistoihmiset osaa! Hyvä ystäväni oli töissä erään suuren yrityksen toimistolla siivoojana ja oli ihan järkyttynyt miten siistit jakkupukuihmiset sotkivat vessoja kakalla kuin mielisairaalassa ja nopottivat myös mitä turhimmista asioista.

 7. Alma Tomu sanoo:

  Mä olin myös joskus toimistoja siivoamassa. Siellä jotkut akat otti ihan asiakseen tehdä mun työelämästä vittumaista. Ne ei voineet ärsyyntyä mun olemuksesta, koska siivosin siellä illalla, jolloin toimistolaiset eivät olleet paikalla. Ehkä ne vaan halusivat näyttää siivoojalle, että se on halveksittava ihminen. Joku oli piilottanut vessanpöntön putken taakse rikkinäisen kahvikupin palasen, sellaseen paikkaan mihin ei edes näe, ja sitten soittanut mun pomolle, että siellä on sellanen posliinipala pöntön takana, ollut jo monta päivää. Toinen ilmoitti samaiselle pomolle, että hänen huoneensa matolla on ollut sama karva jo kaksi viikkoa ( vaikka imuroin maton päivittäin) Vastakiillotettuun lattiaan vedettiin syviä naarmuja ties millä ja sitten taas soitto pomolle.
  Onneksi pomolla oli järki päässä, ja hän tajusi että kyse oli työpaikkakiusaamisesta, joka on aina järjetöntä, mutta varsinkin, kun kiusaajat eivät edes tiedä ketä kiusaavat.

 8. Kesäduunari sanoo:

  Muistan oikein hyvin kun eräässä kalliissa vaateliikkeessä siivotessani tuli valituksia huonosti pestystä vessan lavuaarista. Kiinteistö oli vanha, ja niin oli se allaskin, varmaan alkuperäinen. Se oli halki ja halkeamat olivat värjääntyneet ruskeiksi. Siivoustyönjohtaja (minua nuorempi pojankloppi) tuli sitten minua moittimaan ja näytti, että kyllä tämä tulee puhtaaksi kun oikein kunnolla jynssää. Ei hän sitä puhtaaksi saanut, mutta yritin olla nauramatta hänen hölmöydelleen. Tuon episodin jälkeen sutaisin altaan miten kuten, mutta uusia valituksia ei tullut, vaikka kuinka odotin 😁

 9. herra tarkastaja sanoo:

  Ihan hyvä, että siivoojaa testataan. Myös siivoojan työjälkeä pitää arvoida säännöllisesti, kuten kaikkien muidenkin. Työskentelen sisäisessä tarkastuksessa ja jos työhöni kuuluu tarkastaa asiantuntijatyön jälkeä, kuuluu myös alempien tason työntekijöiden jälkien tarkastus! Asiantuntijoilta sentään vaaditaan osaamista. Siivooja on pelkkää tykinruokaa, jonka voi helposti korvata. Jos siivoojalla on asiaa, toimii perinteinen ”puhuttelu, esittely, asia”-kaava hyvin. Jos ei ole kunnoittava, voi varautua siihen, että tarkastuksia on useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *