Jonottaminen kun on vaikeaa

Jo useampaan otteeseen olen törmännyt erinlaisiin jonottajiin työelämässä kaupan kassalla ja asiakkaana kaupassa. Tässä muutama esimerkki jota en ymmärrä:

1. Monille varmasti tuttu tilanne. Olet menossa ostoksiesi kanssa jonottamaan ja edessäsi seisoo henkilö x kassojen välissä. Et ota selvää kummalle puolelle on menossa joten joko jäät hänen taakseen kysymysmerki päänpäällä tai kiilaan hänen ohi siihen kassalle mihin olet menossa. Tästä hyvästä saat hyvin vihaisen katseen, jopa joskus suoraa valitusta etuilusta. Miksei voi vaa valita sitä yhtä kassajonoa?

2. Infopisteelle meno. Tämäkin varmasti monille tuttu tilanne. Olet menossa infoon ostamaan arpaa/pistää kenoa/ostaa tupakkia tai jotain muuta. Sinun edellä on yksi henkilö jota palvellaan parhaillaan ja kohteliaasti jäät vähintään metrin päähän koska hänen ostoksensa tai muu asia infoon ei ole sinun asia. Sitten henkilö x tulee seisomaan kummastakin (sinusta ja henkilöstä jota palvellaan) noin metrin päähän, niin että muodostatte kolmion. Tämä henkilö silmäilee sinua epäilyttävästi ja heti kun tämä yksi asiakas on valmis, hän kiilaa eteesi ja nopeasti sanoo asiansa. Sinulla ei jää mitään mahdollisuutta sanoa että olit ensin jonossa, koska hänen serkun vaimon koiran kaiman omistajan veli on sairas ja siitä pitää kertoa kovaan ääneen taukoamatta.

3. Olin ennne huoltoasemalla töissä ja siellä oli kaksi kassaa vieretysten, jotka kumpikin oli auki. Toiseen pääasiassa maksettiin tankkaus, autopesu yms. ja toiseen kahvit, ruuat yms. Mutta kumpikin oli käypä kassa kaikkiin asioihin. Vuorot oli jaettu niin, että vain yksi oli kassalla. Joten ruuhka-aikana molempiin kassoihin tuli paljon porukkaa jonottamaan. Aina kun yhden kahvin myytyä mietin et no nyt menen toiselle kassalle ku ovelle asti on jo tankkaajat jonottamassa, niin EI! Toinen asiakas tulee tilaamaan hamppariaterian ja jos ystävällisesti sanoin, että odottaa koska toisessa jonossa on ihmiset odottanut kauemmin. Ihankuin seinälle puhuin koska hän jatkaa ‘nii ja ei sit suolakurkkua’ ja pistää kortin kortinlukijaan vaikken mitään ole edes kassaan lyönyt.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *