Joskus ei voi kuin ihmetellä asiakkaiden mieleenpinttymiä

Työskentelen sekatavarakaupassa, jolta ilmestyy kerran viikossa tarjouslehti. Tarjoushinnat ajetaan kassoille jollain ylemmällä taholla (mistäs minä tiedän, kun olen vain töissä) emmekä siis näpyttele hintoja tuotteille itse (oletan, ettei näin tehdä muuallakaan, mutta kaikille nyt selvyydeksi 🙂 ).

Joskus sattuu meidän kannalta niin ikävästi, että tarjoushinta on ajettu väärin tai sitä ei ole ajettu ollenkaan. Kuuntelin eilen sivukorvalla, kun asiakas naama punaisena huusi kassalla olleelle työkaverilleni, että miksi te ette laita näitä hintoja oikein?! (Tässä tapauksessa oli juuri jäänyt jonkun tuotteen hinta ajamatta) Kaveri siinä yritti sitten selittää, että ei me täällä yötä myöten istuta niitä asentamassa koneille, vaan niille on omat tekijänsä. Ikinä ei edes tapahdu mitään peruuttamatonta, ilmoitetaan ylemmäs, että nyt sattui tämmöinen moka ja hyvitetään asiakkaalle liikamaksu, that’s it, mutta silti tarvitsee nostaa elämä.

Paras sattui kuitenkin, kun kassalla istuessani asiakas mainitsi ohimennen, ettei tarjouslehtemme ole tullut hänelle pitkään aikaan. Lehti tulee normaalisti postin mukana. Kerroin hänelle siis, että hänen täytyy ottaa yhteyttä postiin tai mihinkä lie. Ilme (minun ja hänen) oli näkemisen arvoinen, kun hän ihmetteli, että eivätkö meidän työntekijämme jaakkaan lehtiä itse. Noh tottakai jakavat, meillä on painamokin tuolla takahuoneessa, jossa painamme lehdet itse. Samoiten joulupukin pienet apulaiset rakentavat kaikki myytävät tuotteet siellä samassa tilassa. 🙂

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. Putkimies sanoo:

    Hyvin monella aasiakkaalla on kovin hämärä käsitys yhteiskunnan ja liike-elämän toiminnasta ylipäätään. Yleensä ollaan jossain 4-vuotiaan tasolla. Esimerkkejä aasilogiikasta:

    -Jokainen kaupan työntekijä on tavallaan kaupan omistaja ja päättävä elin. Tämän perusteella kuka tahansa satunnainen kiireapulainenkin voidaan vetää henkilökohtaiseen vastuuseen mm. kaupan aukioloajoista, hinnoista, valikoimasta, pakkauskoosta jne. jne. Jos työntekijä alkaa sössöttää jotain siitä ettei muka voi näihin asioihin vaikuttaa, kannattaa vauhdittaa asiaa täsmävalituksella juuri tästä työntekijästä. Valituksessa ei kannata mainita alkuperäistä asiaa lainkaan, vaan keskittyä työntekijän töykeyteen ja palveluhaluttomuuteen – hänhän ei kyennyt ratkaisemaan asiaa välittömästi juuri aasin haluamalla tavalla.

    -Jos olet töissä esim. Prismassa, olet automaattisesti vastuussa myös mm. kaikista Citymarketin asioista. Tämä johtuu siitä, että Prisma on kauppa, ja Citymarket on myös kauppa.

    -Kauppa on julkista tilaa. Niin on myös kaupan ympärillä oleva infrastruktuuri kuten kevyen liikenteen väylät, bussipysäkit, puistot jne. Koska kaupan henkilökunta on vastuussa kaupan tilojen siisteydestä ja kunnosta, voidaan tästä johtaa se päätelmä, että he ovat vastuussa samasta asiasta myös muiden kaupan lähialueen julkisten alueiden suhteen (lähialue=vähintään kilometri joka suuntaan).

    -Jos satut kohtaamaan aasin vapaa-ajallasi, olet myös silloin tähän nähden alisteisessa ja palveluvelvotteisessa asemassa. Tämä siksi, että kun satut tuntemaan aasin ulkonäöltä ja koska olet tässä asemassa aasin asioidessa työpaikallasi työajallasi, olet automaattisesti tässä asemassa 24/7 for ever and ever.

    Nimim. ”17 vuotta tulee täyteen siitä kun jouduin viimeisen kerran palvelemaan aasiakasta, ihanaa!”

  2. K sanoo:

    Yhdyn kommentteihisi, putkimies. Varsinkin tuosta infrastruktuurista, me myyjät kaupassa kun suunnittelemme myymälät, mihin tuotteet laitetaan ja miten ja sen myös miten kassoille tullaan ja miten ne on suunniteltu. Olemme myös tilanneet hitaat maksukorttikoneet vain aasiakkaiden kiusaksi. Päätämme tietenkin myös viereisen puljun asioista ja tiedämme kaikkien muiden kauppojen tuotteiden hinnat vähintään kilometrin säteeltä. Ja toki jokainen myyjä on myös kävelevä infopiste, voit kysyä mitä tahansa autonkorjauksesta kaupan pyhäaukioloaikoihin niin myyjän kyllä pitäisi tietää (jos ei tiedä niin on oikeus raivota naama punaisena). Myös jos joku asia ei onnistu tai joudutaan tekemään reklamaatiota niin on _aina_ myyjien vika kun tuotteesta löytyy vika. Koska myyjät valmistavat kaikki kaupan tuotteet.

  3. T T sanoo:

    Olin joskus töissä pienessä elokuvateatterissa, jossa hämmentävää kyllä tuli vastaan useampikin asiakas jotka jotenkin käsittämättömästi olettivat, että me teemme ne elokuvat joita siellä esitetään… Liekö ollut lääkityksen puutetta vai sisarukset valehdelleet näille lapsena kiusallaan tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *