Joskus ei voi kuin ihmetellä asiakkaiden mieleenpinttymiä

Työskentelen sekatavarakaupassa, jolta ilmestyy kerran viikossa tarjouslehti. Tarjoushinnat ajetaan kassoille jollain ylemmällä taholla (mistäs minä tiedän, kun olen vain töissä) emmekä siis näpyttele hintoja tuotteille itse (oletan, ettei näin tehdä muuallakaan, mutta kaikille nyt selvyydeksi 🙂 ).

Joskus sattuu meidän kannalta niin ikävästi, että tarjoushinta on ajettu väärin tai sitä ei ole ajettu ollenkaan. Kuuntelin eilen sivukorvalla, kun asiakas naama punaisena huusi kassalla olleelle työkaverilleni, että miksi te ette laita näitä hintoja oikein?! (Tässä tapauksessa oli juuri jäänyt jonkun tuotteen hinta ajamatta) Kaveri siinä yritti sitten selittää, että ei me täällä yötä myöten istuta niitä asentamassa koneille, vaan niille on omat tekijänsä. Ikinä ei edes tapahdu mitään peruuttamatonta, ilmoitetaan ylemmäs, että nyt sattui tämmöinen moka ja hyvitetään asiakkaalle liikamaksu, that’s it, mutta silti tarvitsee nostaa elämä.

Paras sattui kuitenkin, kun kassalla istuessani asiakas mainitsi ohimennen, ettei tarjouslehtemme ole tullut hänelle pitkään aikaan. Lehti tulee normaalisti postin mukana. Kerroin hänelle siis, että hänen täytyy ottaa yhteyttä postiin tai mihinkä lie. Ilme (minun ja hänen) oli näkemisen arvoinen, kun hän ihmetteli, että eivätkö meidän työntekijämme jaakkaan lehtiä itse. Noh tottakai jakavat, meillä on painamokin tuolla takahuoneessa, jossa painamme lehdet itse. Samoiten joulupukin pienet apulaiset rakentavat kaikki myytävät tuotteet siellä samassa tilassa. 🙂

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *