Kiukku

Tienaan leipääni kaupassa ja sen kassallakin. Jo kilometrin päähän huomaa suomalaisen asiakkaan saapuvan eli hymytön ja vailla käytöstapoja oleva asiakas (en yleistä mutta LIIAN moni suomalainen on tällainen asiakas). Pahimmillaan suomalainen tulee kassalle, asettaa tuotteet pöydälle, maksaa ja lähtee pois – sanomatta yhtäkään sanaa, jiihaa!

Älyttömintä on se, että suomalainen asiakas kummallisesti hiippailee myyjän selän taakse eikä taaskaan sano yhtään sanaa tai päästä minkäänlaista ääntä. Ne tollot odottaa vaan siinä tumput suorina että myyjän selässä olevat silmät huomaan heti palvella. Kerran mun selän taakse kertyi jono asiakkaita, kun olin tietsikalla hoitamassa ja ihan oikein siis asiakastilausta. Viisi ihmistä – ja joka ikinen suomalainen – seisoa toljotti siinä vaikka kuinka kauan eikä yksikään päästänyt äännähdystäkään – siis HALOOO!

Kerran meillä oli koulutushetki, noin 15 min, useamman myyjän kanssa sivussa kassasta ja kouluttaja seisoi edessä ja puhui. Eikös siihen tunkenut joku asiakas ja murjaisi “ja myyjät vaan täällä istuu”. V***n sokea lehmä!

Ja sitten julkkisasiakkaat. Meidän kaupan vihatuin asiakas on eräs esiintyjä, ulkomaillakin uraa tehnyt naisihminen. Että voi immeinen olla aina huonotuulinen ja valittaa joka asiasta. Ei kelpaa palvelu, ei kelpaa tuotteet eikä kerrassaan mikään.
Ja sama toistuu joka ikinen kerta kun rouva suvaitsee astua liikkeeseen. Julkkikset välttelevät myös katsekontaktia ja ovat ihan yhtä hymyttömiä kuin muutkin suomalaiset. Eräskin todella tunnettu kirjailija on aina naama vetosolmussa, ei hymyn hymyä ilmeessä, voi jessus.

Sitten vuoronumerot. Voi herran jestas, että on vaikeaa napata se vuoronumero koneesta ja ennen kaikkea odottaa omaa vuoroaan. Monen mielestä se on niin tyhmä systeemi mutta kun ne ääliöt eivät tajua, että sehän se vasta tosi hyvä systeemi onkin kun kaikki tietävät tarkalleen oman vuoronsa. Varsinaisia älykääpiöitä ovat ne, jotka porhaltavat kassalle ilman vuoronumeroa ja ympärillä seisoo liuta asiakkaita VUORONUMERO KÄDESSÄ. Siis voiko sokeampia juntteja ollakaan! Tai kun pöydällä on kyltti “Viereinen kassa palvelee” niin eikös sitä tungeta ostoksiaan vaan juuri siihen kassapöydälle. Kerran yksi ärsyttävä ääliö valitteli koska “joutuu odottamaan niin kauan” saadakseen palvelua, siitäkin huolimatta että kauppa on Suomen sitä ja sitä ja hän omistaa tämän yhtiön sitä ja sitä. Tiedoksi vain kaikille, kun se myyjä ei palkkaa uusia työntekijöitä kauppaan vaan se on se johtajataso siellä. Vaan eipä tämän asiakkaan aivot sitä ymmärtänyt.

Viimeiseksi vielä suomenruotsalaiset asiakkaat, jotka vaativat ruotsinkielistä palvelua. Voisin kuristaa kaikki ne kusipäät! Kauppa kun vaan ei satu olemaan valtion virasto eikä laitos, mutta eihän horop***eet sitä älyä. Ahvenanmaalaiset ne vasta jänniä onkin. Sitä tullaan ihan “ulkomaille” kun tullaan Suomeen ja ehei ei yhtään sanaa suomea ja jos myyjä ei osaa ruotsia niin englantia heti käytetään. Kuka upottaisi Ahvenanmaan, pliis?

Tilanne kassalla:

Asiakas lähestyy kassaa.
A: Saako tähän maksaa? (erittäin yleinen kysymys)
M: Ihan ilman muuta. (oikeasti pitäisi vastata: Voi vee, kuule et voi maksaa, kun tää on kassa ja me muuten vaan seisotaan täällä)

– Apassio –

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *