Kodinkoneliikkeen kassalla

Kävin G-kodinkonelikkeessä ostoksilla. Löysin hyllystä etsimäni tuotteen ja menin kassalle maksaakseni sen. tuotepaketti tiskille ja kaivelin lompakkoa. Nuori, parista haivenesta partaa kasvattava kaveri tuli kassalle.
Myyjä:-Tästäkö ei ole takuukuittia tehty
Asiakas:-Ei ole
Myyjä:-Laitetaanko tähän 5:den vuoden lisätakuu? Jos laite hajoaa tänä aikana, saatte uuden tilalle.
Asiakas:-En tarvitse
Myyjä:-Saisitte uuden jos laite hajoaa
Asiakas:-Katsotaan sitten virhevastuu
Myyjä:-Mille nimelle takuu laitetaan?
Asiakas:-Minulle riittää pelkkä kuitti (Annan yleensäkin kaupallisille toimijoille mahdollisimman vähän tietoja itsestäni)
Myyjä:-Entä jos kuitti häviää?
Asiakas:-VIENKÖ MINÄ TÄMÄN TAKAISIN HYLLYYN?
Myyjä:-Anteeksi enhän voinut tietää että ette halua nimeä kuittiin (ja asiakastietojärjestelmään). Olen pahoillani. 117€, kiitos. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa.
Asiakas:-Moi.
Jos aamuisessa myyntipalaverissa käsketään tarjoamaan lisätakuuta asiakkaalle, yksi kysymys riittää. aluksi asiallisesti alkanyt myyntitapahtuma alkoi olla rasittava. Eikö ilmoitus pelkän kuitin riittävyydestä ole jo riittävä ilmoitus kertomaan ettei nimeä tule. Ja ymmärsihän myyjä sen kun kysyi kuitin häviämisestä. Muutenkin koko tapahtuma oli sellainen kuin aamupalaverin myyntiohje oli ulkoa opeteltu.

Kirjoita kommentti

9 Kommenttia artikkelissa "Kodinkoneliikkeen kassalla"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Zetor
Vieras

On kyllä hyvä esimerkki digitalisaatiota pelkäävästä aasiakkaasta tämä tarina.

Karoliina
Vieras

Hyvin asiallisesti keskustelu meni myyjän puolesta. Hänen joka kysymyksessä oli pointinsa ja se, että sinä, aasiakas, pelkäät digitalisaatiota, kuten yllä mainittu, ei ole millään tavalla myyjän syy.

Nakke3
Vieras

Auts, nyt tulee kyllä tämän kertomuksen kirjoittajalle miinusta niin että soi!

Pekkajuhani
Vieras

Luulin, että tässä sivullinen asiakas seuraa partahaivenkaverin (aasiakas) ja myyjän keskustelua. Varsinainen aasiakas. Ilmeisesti kirjoittaja olikin itse se aasiakas.

Maija
Vieras

Voisiko joku lyhyesti referoida, että mitä tässä oikein tapahtui? Harvinaisen epäselkeästi kirjoitettu.

piilokuu
Vieras

Tältä sivulta puuttuu seuraava/edellinen tarina -napit.

Aii
Vieras

puuttuu kaikista hylätyt tarinat -osion jutuista. sinänsä hankalaa, kun hylätyt ovat samassa “jonossa” kuin muutkin, ja hylätyn eteen tupsahtaessa joutuu menemään etusivun kautta seuraavaan. tähän tarvittaisiin muutos :/

DeLeon
Vieras

Tämä tarina ei kyllä mitenkään kuulu tälle sivustolle.

Miekka
Vieras

Käsittääkseni kyseisessä kodinkoneliikkeessä asiakkaalta kysytään nimi ja sähköposti osoite kuittiin jotta asiakkaan mahdollisesti hukatessa kuittinsa kyseinen löytyy asiakastiedoista. Otse olen ainakin mieltänyt tämän vain positiivisena lisäpalveluna kun ei tarvitse kaikkia laatikoita penkoa kotona jos jotain ongelmia laitteen kanssa ilmenee.

Samalla tavalla muuten täällä luovutat sähköpostiosoitteesi kolmannelle osapuolelle kirjoittaessasi tarinan 😉

wpDiscuz