Kuittailua?

Toimin esimiehenä erikoisliikkeessä pienellä paikkakunnalla.
Kaupungissa, jossa kaikki tuntevat toisensa ja tietävät toistensa asiat kengänkokoa myöten, on välillä (etenkin näin joulun jälkeen) tapahtuva vaihtorumba aina yhtä ihanaa..

Meillä ollaan hyvin joustavia vaihtopolitiikan suhteen, emme ole määrittäneet takarajaa kunhan tuote on myyntikuntoinen vaihtoon tullessaan. Ainut jonka todella tarvitsemme on se kuitti. Kuitista selviää tuotteen ostohinta (joo, on sinulla ehkä se tiliote siinä, mutta mistäs minä näen oletko ostanut samalla jotain muuta?), tuotteen tuotenumero jotta saan palautettua sen myyntiin ja muut oleelliset tiedot jotka vaikuttavat asiaan.

-“No emmääsitäennenkäänootarvinnu”. Joo, no nyt tarvitset.. Kokeileppa vaikka viereisestä supermarketista vaihtavatko ilman kuittia?

-“No eksä nää sitä siitä sun koneelta?” No, tuota, jos arvelet että tuote on ostettu 2 viikkoa sitten niin se tarkoittaa että joudun käymään kuitenkin koko viimeisen kuukauden kuitit läpi, kun se kaksi viikkoa onkin usein neljä. Tai kuusi. Ja varsinkin jouluna kyse ei ole ihan kolmesta tai neljästä kuitista, vaan sadoista kuiteista. Ihan niin hyvään palveluun en aio asiakkaita opettaa että tässä kiireessä tutkisimme satoja kuitteja läpi yksitellen..

-“NomutkumäsaintänLAH-JAK-SI!” No pyydä vaikka sitä lahjan ostajaa mukaan kun tulet vaihtamaan. Tai pyydä kuitti lahjan antajalta. Jos ei pokka riitä sanomaan, että en tykkää niin myy sitten vaikka nettikirppiksellä…

Pienellä paikkakunnalla on kiva, että ihmiset ovat pääsääntöisesti paljon mukavampia ja joustavampia kuin isolla paikkakunnalla. Meillä on aivan ihanat kanta-asiakkaat joiden puolesta tehdään usein vähän extraa, joskus ylitöidenkin merkeissä. Kaupantäti kuittaa. 🙂

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *