Kuittailua?

Toimin esimiehenä erikoisliikkeessä pienellä paikkakunnalla.
Kaupungissa, jossa kaikki tuntevat toisensa ja tietävät toistensa asiat kengänkokoa myöten, on välillä (etenkin näin joulun jälkeen) tapahtuva vaihtorumba aina yhtä ihanaa..

Meillä ollaan hyvin joustavia vaihtopolitiikan suhteen, emme ole määrittäneet takarajaa kunhan tuote on myyntikuntoinen vaihtoon tullessaan. Ainut jonka todella tarvitsemme on se kuitti. Kuitista selviää tuotteen ostohinta (joo, on sinulla ehkä se tiliote siinä, mutta mistäs minä näen oletko ostanut samalla jotain muuta?), tuotteen tuotenumero jotta saan palautettua sen myyntiin ja muut oleelliset tiedot jotka vaikuttavat asiaan.

-”No emmääsitäennenkäänootarvinnu”. Joo, no nyt tarvitset.. Kokeileppa vaikka viereisestä supermarketista vaihtavatko ilman kuittia?

-”No eksä nää sitä siitä sun koneelta?” No, tuota, jos arvelet että tuote on ostettu 2 viikkoa sitten niin se tarkoittaa että joudun käymään kuitenkin koko viimeisen kuukauden kuitit läpi, kun se kaksi viikkoa onkin usein neljä. Tai kuusi. Ja varsinkin jouluna kyse ei ole ihan kolmesta tai neljästä kuitista, vaan sadoista kuiteista. Ihan niin hyvään palveluun en aio asiakkaita opettaa että tässä kiireessä tutkisimme satoja kuitteja läpi yksitellen..

-”NomutkumäsaintänLAH-JAK-SI!” No pyydä vaikka sitä lahjan ostajaa mukaan kun tulet vaihtamaan. Tai pyydä kuitti lahjan antajalta. Jos ei pokka riitä sanomaan, että en tykkää niin myy sitten vaikka nettikirppiksellä…

Pienellä paikkakunnalla on kiva, että ihmiset ovat pääsääntöisesti paljon mukavampia ja joustavampia kuin isolla paikkakunnalla. Meillä on aivan ihanat kanta-asiakkaat joiden puolesta tehdään usein vähän extraa, joskus ylitöidenkin merkeissä. Kaupantäti kuittaa. 🙂

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

  1. Jaijaijai sanoo:

    No jos asiakkaalla on tiliote mukana missä näkyy ostosumma ja päivämäärä, niin ei se nyt kovin hankalaa ole ottaa kuittikopiota sieltä omalta koneelta. Ymmärrän avautumisen kyllä muulta osin, jos ei ole mitään dataa ostosta.

    • Niinpäniin sanoo:

      Entäpä jos kyse on kovin yleisestä summasta kuitilla, ja ruuhka-aikaan samalla summalla voi olla kymmeniä tapahtumia päivässä. Sitten kokeillaan kepillä jäätä ja arvotaan niiden joukosta?

  2. Walrus sanoo:

    Elin tuskallisesti tarinan kirjoittajan tilanteet. Tätä on joka ikinen päivä meilläkin. Hämmentävää, että ihmiset olettavat, että kassa taikoo ”jostain parin viikon tai kuukauden, saatto olla kyllä et se oli viime vuonnakin tai edellisvuonna” takaa kuitin juuri kyseisen henkilön ostoksista. Usein meiltä vielä kysytään, että nähdäänkö me pankkikortin kautta se. Öö ei? Yksityisyys, onko tuttu asia? Jos mä pankkikortin tiedoilla pääsisin kuitteihin käsiksi, niin en varmaan sitä taitoa siihen käyttäisi. 😀 Onko olemassa joku kauppa, joka ottaa vastaan ilman kuittia?

    • Ei vaadita kuittia sanoo:

      On olemassa. Lidlissä ei tarvi kuittia, jos haluaa vaihtaa tuotteen. Olen tehny niin montaki kertaa. Siellä ei oo mahollisuutta kokeilla vaatteita, niin joskus tulee valittua väärä koko. Vaihtavat kuitenki aina, jos vain tuotteita on, oli kuittia tai ei.

  3. jepjou sanoo:

    Oli sitten miten pieni city ja putiikki tahansa, niin lappu oveen että PALAUTUS JA VAIHTO VAIN KUITILLA, vaikkei vänkäjäät sitä osaa lukeakaan. Onpahan ainakin todisteita. 🙂

  4. Nakke3 sanoo:

    Viattomien tuotteiden palautuspolitiikka on toki kaupan saneltavissa. Muistakaa kuitenkin arvon aasiakaspalvelijat seuraava:

    ”Valitusoikeus ei ole sidoksissa kuittiin. Jos tuotteessa on virhe, siitä voi valittaa ilman kuittiakin.

    Osto- tai takuukuitin olemassaolo ei ole ratkaiseva tekijä arvioitaessa, kuuluuko vian korjaaminen yrityksen vastuulle vai ei. Myyjällä, maahantuojalla ja/tai valmistajalla voi olla vastuu tuotteen virheestä riippumatta siitä, onko kuluttajalla esittää kuittia ostoksesta.

    Kuluttaja voi osoittaa tuotteen ostopaikan tai -ajan ilman kuittiakin. Esimerkiksi maksukorttitosite, tiliote tai liikkeen tarra tuotteen pakkauksessa voivat todentaa ostopaikan ja -ajan. Joskus tarvittavien tietojen osoittamiseen riittää se, että tuote kuuluu liikkeen myyntivalikoimaan ja voidaan muutenkin kohtuudella ajatella tuotteen ostetun kyseisestä liikkeestä.”

    Kommentistani kiehuvat miinukset voi lähettää kirjeitse Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

    • Kaupantäti sanoo:

      Tässä kuitenkin on kyse vain vaihdoista, jossa tuote on ehjä ja vaihdon syy on ”mäentykkääkkääntästä” tai vaihtajalla on jo vastaava tuote tvs. Reklamaatiot viallisissa tuotteissa ovat asia erikseen ja niiden suhteen lakia on noudatettava ja noudatetaan. 🙂 T. Alkuperäinen kirjoittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *