Kun elämä käy tylsäksi, on hyvä ryhtyä aasiksi

Olen töissä eräässä pikaruokaravintolassa, missä tehdään leipiä sekä salaatteja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Asiakkaita, jotka eivät ole koskaan vierailleet ko. ravintolaketjussa, käy lähes päivittäin meillä syömässä. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme mielellämme asiakkaita maistamaan tuotteita, mitä he eivät välttämättä ole koskaan maistaneet ja palaute on ollut aina positiivista.

Pari kuukautta sitten asiakkaaksi astui linjastolle noin keski-ikäinen rouvashenkilö, joka kertoi suuresta mielenkiinnostaan kokeilla tuotteitamme. Kyselin häneltä, minkälaisia makutottumuksia hänellä on ja esittelin erilaisia täytevaihtoehtoja hänen leipäänsä. Asiakas tuli valinneeksi tonnikalatäytteen, josta kerroin tarkat yksityiskohdat aina tuotteen valmistustavasta raaka-aineisiin asti. Rouva oli erittäin asiallinen ja maksettuaan poistui saliin syömään.

Hetken kuluttua samainen rouvasaasiakas tulee kassalle ja huutaa myyjää.

A: Söin leivän enkä pitänyt siitä!!!!!
M: Olen pahoillani! Oliko leivässä kenties jotain vikaa? (Usein tällaisessa tilanteessa leipään on vahingossa laitettu väärä kastike tai kasvista, mitä asiakas ei halua).
A: En voi sietää tonnikalaa! Leipä oli kuvottavan makuinen! Vaadin ilmaisen leivän nyt heti!!
M: Valitettavasti en voinut tietää, ettette pidä tonnikal..
A: VAADIN VÄLITÖNTÄ HYVITYSTÄ JUURI NYT!!!! En ymmärrä, miten olet voinut tehdä tonnikalaleivän minulle!!

Tässä välissä verisuoni on jo katkeamassa päässä, koska makuasioillehan ei voi mitään ja jonoa kertyy pitkälle myymälään.

M: En voi kokonaista leipää teille hyvittää, koska sen kerkesitte jo syödä. Miten kävisi ilmainen kahvi tai leivos?
A: Haluan esimiehesi paikalle heti ja sen ilmaisen leivän!
M: Esimieheni vuoro päättyi juuri, enkä voi häntä nyt tänne pyytää.

Esimieheni kuitenkin kerkesi tulla paikalle kuultuaan kaiken ja hetken yrittäen keskustella aasiakkaan kanssa hän kehottaa minua silmiään pyöritellen tekemään leivän aasiakkaalle korvauksetta.
Uusi leipä tehtiin uusilla täytteillä, aasiakas yrittää vielä saada ilmaista kahvia, mutta tiukka Ei tarkoitti onneksi tässä tapauksessa eitä. Aasi siirtyi taas saliin syömään ja puoli tuntia myöhemmin kertoo, kuinka hyvää ruokaa ja palvelua oli saanut. Kertoi tulevansa uudelleen aasioimaan ravintolaamme.

Toivottavasti pysyy poissa.

-Pyörittelijä-

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *