Kuurolle vaihtorahaa

Sattuipa eräs kaunis perjantai-ilta, kun ravintolaan saapui ennestään tuttu, kuulovammainen asiakas. Toivotin hänet järjestyksenvalvojan ominaisuudessa peremmälle elein, ja herra suuntasikin heti Raha-automaattiyhdistyksen tarjoamalle masiinalle. Useiden kolikoiden, pöytää paiskomisen sekä pään pyörittelyiden jälkeen herra palasi tiskin eteen odottaen palvelua. Koska baarimikko oli tekemässä muita tehtäviä ja ravintola oli suht hiljainen, ajattelin KERRANKIN olla mukava portsari ja mennä tiskin toiselle puolen kysyen -elekieliä käyttämällä –  kuinka voisin palvella asiakasta.

Noh, edellämainitun jälkeen herra ojensi minulle 20€ setelin osoittaen kassaa ja näyttäen sormillaan lukua kymmenen. Tässävaiheessa allekirjoittanut oivalsi että mies haluaa 10€ kolikkoina pelikonetta varten, joten vintissäni välähti iso valkoinen hehkulamppu ja kysyin mieheltä: ”Niin kymppi, ten euros?”. Tajusin välittömästi mitä tuli tehtyä ja käänsin vastaanottimen kohti kassaa punan noustessa kasvoihini. Pahaksi onneksi baarin vuoropäällikkö oli saapunut komentopaikalleen vain kuullakseen aivopieruni ja räjähti sitä seisomalta huutonauruun, samalla kun kaivoin kassasta äkkiä sen mitä asiakas halusi. Tarjoilijan nauraessa vedet silmissä suuntasin narikkaan, nappasin oman takkini ja menin hetkeksi ulko-ovelle jäähdyttelemään paloauton värisiä kasvojani.

Toivotaan että mies ei ymmärtänyt  sanomaani ja jos olisikin, niin sitten toivotaan erinomaista huumorintajua. Olipa ainakin henkilökunnalla hauskaa kun antoivat minulle joululahjaksi viittomakielen alkeet -opuksen. 😀

Tagit:
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *