Laskujen maksaminen verkkopankissa

Työskentelen energiayhtiön maksuvalvontaosastolla. Jokainen tietää, että laskuja maksaessa tulee käyttää laskussa annettua viitenumeroa. Tällöin lasku kohdistuu automaattisesti oikealle asiakkaalle ja oikealle laskulle. Vaan tämäpä ei olekaan asiakkaille niin helppoa.

Ehei, asiakkaiden mielestä on itsestään selvää, että jos vain lykkää rahaa tulemaan, niin kyllä ne perille löytävät – kuten yleensä lopulta löytävätkin, kiitos lyömättömien salapoliisintaitojeni.

Hyvällä tuurilla viestikenttään on kirjoitettu: “sähkö” (AI, maksat sähkölaskua sähköyhtiölle? Enpä olisi arvannut!) tai “viime kuun lasku” (No mutta KIITOS, viime kuussa lähetimmekin vain 50 000 laskua, mitäköhän niistä mahdat tarkoittaa?). Ja äkkiähän minä nyt näillä tiedoilla katson kristallipallostani, kenen laskua kukakin Mikko Virtanen tai Johanna Korhonen yrittää maksaa. Harmi vain, että meillä on lähemmäs 100 000 asiakasta (mukaan lukien huomattava määrä Virtasia ja Korhosia), ja täällä ollaan toisinaan hippusen verran kahvilla siitä, mihin herra Virtasen rahat kuuluisi tunkea.

Voipi myöskin olla, että Mikko Virtanen maksaa tyttöystävänsä Johanna Korhosen sähkölaskua! Kyllä meidän täällä nyt pitäisi tietää, että he seurustelevat ja makselevat toisinaan toistensa laskuja! Ja jos tällaisessa tapauksessa maksajan nimi sattuu vielä olemaan hieman eksoottisempi, eikä sitä löydy järjestelmästä lainkaan, on mukava lähteä pohtimaan, onko tässä nyt jonkun kämppis tai antelias anoppi maksamassa jonkun toisen, nimeltä mainitsemattoman asiakkaamme laskuja.

Okei, lasku voi olla kadonnut, jolloin viitenumeron tai asiakasnumeron käyttäminen voi olla jokseenkin hankalaa. Fiksuinta olisi tässä kohtaa tietenkin soittaa yrityksen aspaan ja pyytää laskun tietoja. Mutta entä jos laiskottaa? Kirjoittaisivat viestikenttään edes jotain informaatiota itsestään. Kuten sen kohteen osoite, jonka laskua olet maksamassa.

Vaan kun ei. Onneksi nostan tuntipalkkaa.

– Maksuvalvojanatsi –

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *