Luetun ymmärtämisen vaikeus

Työskentelen eräässä vaatekaupan ketjuliikkeessä. Meillä on usein käynnissä jokin tarjouskampanja, joka ilmaistaan liikkeissä hyvin selvästi suurin kyltein. Kylteissä on yleensä kirjoitettu alennusprosentti muuta tekstiä suuremmalla, jotta kampanja herättäisi ohikulkevien ihmisten huomion. Tämä sitten aiheuttaa asiakkaille suuria haasteita luetun ymmärtämisessä.

Yksi käyttämistämme tarjouksista on “Valitse 2, saat edullisemman 50% alennuksella”. Joka kolmas asiakas tulee kassalle kahden tuotteen kanssa ja on repiä pelihousunsa, kun tuotteiden loppusummasta ei lähdekään puolet vaan parhaassa tapauksessa 25% (eli puolet toisen tuotteen hinnasta). Tässä vaiheessa alkaa sitten “mutta tuolla luki!!”-kiljahdus ja osoittelu kohti kylttiä. Kerron, mitä kyltissä lukee ja tarvittaessa mennään ihan yhdessä tavaamaan että mites se tarjous menikään. Tässä vaiheessa vastaus on yleensä epämääräistä mutinaa tai toteamus, että en mä sitten otakaan näitä.

Toinen asia, mikä joillekin asiakkaille on lähes mahdotonta käsittää, on Ota 3 Maksa 2 -tarjouksella ostetun tuotteen palauttaminen. Jos asiakas palauttaa vain yhden tällä tarjouksella ostamistaan tuotteista, hän ei saa palautuksena tuotteen koko summaa, vaan siitä lasketaan asiakkaan ostoksistaan saama alennusprosentti (joka on esimerkiksi kolmessa samanhintaisessa tuotteessa 33%). Tämä asia on kuitenkin monille täysin mahdotonta käsittää vaikka kuinka selitän, että kotonasi on se ilmaiseksi saatu tuote ja siksi et saa koko summaa takaisin, sillä muutenhan olisit saanut alkuperäisen tarjouksen sijaan kaksi tuotetta yhden hinnalla. Mutta ei, pitää vain vängätä ja välillä uhkaillakin kuinka valehtelemme ja huijaamme. Jep jep.

Kirjoita kommentti

10 Kommenttia artikkelissa "Luetun ymmärtämisen vaikeus"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Anniina
Vieras

Minäpä taidan olla juuri noita tyhmiä aasiakkaita jotka eivät tajua. En siis se joka vänkää kassalla tai palauttaa tuotteita. Vaikka kuinka tutkin ilmoituksia, hintoja ja kysyn myyjältä, ei aina kaikki tarjoukset ja niiden kiemurat minulle selkene. Jos olen epävarma mitä tarjous koskee, vaihdan kauppaa vähin äänin tekemättä siitä numeroa.
T: Asiakaspalvelija itsekkin

MsPiggy
Vieras

Pakko kommentoida, vaikka en enää juurikaan viitsi. Hei miksi Anniina on saanut niin monta alapeukkua, että hänen kommenttinsa on pakkasella? Asiallinen ja nätisti kirjoitettu mielipide, eikä todellakaan mikään trolli!

Hotdog
Vieras

Koska jos ei osaa lukea selkeitä kylttejä niin…

Myyjä
Vieras
Joo, tarjouskyltit on tosi vaikeita asiakkaille aina! Meidän putiikissa on yksi tietty kauneustuote aika usein tarjouksessa “2 kpl 10€” (norm. 1 kpl 9,90€), mutta asiakkaat..voi asiakkaat! Ne ei osaa lukea! Oon niiiin monta kertaa tullu kassalle kun asiakkaalla on yksi tämmönen kauneustuote kädessä ja sanonut hänelle “Hei ota ihmeessä toinen, saat ne periaatteessa samalla hinnalla kun niistä on toi tarjous, niin 10 sentillä saat toisen vielä” johon asiakas katsoo kylttiä uudestaan silmät lautasena ja sanoo: “Ai eikö siinä luekaan että ne on 2,10€?” jonka jälkeen vaihtelevasti joko ottavat toisen tai muutaman kerran on tullut “kauhean kallista! Hahah luulin että ne… Lue lisää »
Epsåme
Vieras

Eli asiakas maksaa täyden hinnan tuotteesta, kauppa lahjoo jotta asiakas kantaa rahansa kauppaan ja sitten kauppa ei maksa palautetusta tuotteesta hintaa takaisin??? Se jos haluatte asiakkaita lahjoa ilmaisilla tuotteilla on oma asianne. Jos minä palautan tuotteen niin 100% myyntihinnasta lapaan tai mennään käräjille.

sydney
Vieras

Hei haloo, saat takaisin sen minkä olet maksanutkin, et enempää etkä vähempää. Ei kai kauppa nyt sulle mitää ylimäärästä aio maksaa. Eikä kauppa mitään lahjo, itse olet ne tuotteet sieltä omin pikku kätösin valinnut.

eiku hetkinen olitkos sinä yks niistä vaki-trolleista täälä

Epsåme
Vieras

Tuotahan minä sanoin: “saat takaisin sen minkä olet maksanutkin, et enempää etkä vähempää”.
Jos ostan paidan 100e, housut 100e ja kengät 80e ja saan kaupalta kengät lahjana ostaessani kolme ennakkoon määriteltyä tuotetta ja myöhemmin totean että housut oli vialliset ja palautan niin kaupan tulee maksaa minulle 100e takaisin. Housujen hinta. Aloitus vain antoi ymmärtää että eivät maksa tuotteen hintaa kokonaan vaan vähentävät siitä osuuden joka vastaa ns. “ilmaista” tuotetta.

Emu
Vieras

Siis ei tietystikään kaupan tule maksaa sulle 100e takas housuista! Entä jos palauttaisit paidan myös? Sait kengät ilmatteeksi lahjana, koska olit kiva ja kävit pyörähtämässä ostamassa ja palauttamassa vaatteita?! 😀 😀

LÖLLÖ
Vieras

Mutta jos palautat housut, niin et ole oikeutettu enää lahja kenkiin, jolloin sinun pitäisi maksaa nekin kokonaisuudessaan, eli ota 3 maksa 2 olisikin tässä tapauksessa jäänyt toteutumatta kun sinulla onkin vain 2 tuotetta. Eli jos haluat koko summan housuista, kauppa saa silloin veloittaa sen kenkien hinnan sinulta ettet olisi syyllistynyt huijaukseen. Eli se menisi siis kaupan puolesta
Housut -100€, kengät +80€ =20€ palautusta. Eli ei silloinkaan koko summaa saa takaisin..

Triinu
Vieras

Idiootti, ei kukaan pakota sua ottamaan niitä kolmea missä yks tulee ilmaseks. Ota kaks ni tätä ongelmaa ei palauttaessa ole.

wpDiscuz