Miksi toimit näin yökerhossa?

Rakastan työtäni ja olen hyvä siinä, olen oppinut pitämään tiettyjä aasiakkaita ihan normaaleina mutta tänään aloin miettikää että miksi tietyt ihmiset tekevät tiettyjä asioita.

1. Miksi olet töykeä kun tarjoan kuittia?
Laki määrää minut sitä tyrkyttämään. Ihan oikeasti siitä on laki. Ja muutenkin vaikka ei olisi pakko niin kysyisin. Vaikka sinä et sitä halua niin joku toinen tahtoo. Melkein parasta on se kun minun pitäisi muistaa ettet viimeksikään sitä halunnut.

2. Miksi yrität etuilla?
Minä palvelen ihan siinä järjestyksessä kuin tiskille tullaan. Hillittömässä kiireessä välillä voi käydä mokia, yleensä siksi että sinä itse vaihdoit paikkaa. Se ei ole minun tai muiden sinua ennen tiskillä olleitten ongelma jos sinulla on kiire tanssimaan, vessaan tai vain pois odottamasta. Kaikki ovat minun tiskilläni ihan samanarvoisia.

3. Miksi vislaat, napsuttelet sormiasi tai heiluttelet maksuvälineitä?
Se että katsoin sinua silmiin tarkoittaa sitä että olen huomannut sinut. Tahdin naputtaminen sormilla ei nopeita työtäni vaikka ilmeisesti oletat niin. En näe mitään syytä tähän itsensä korostamiseen. Siitä ei ole mitään hyötyä. Enemmänkin haittaa koska minua alkaa kyrsimään.

4. Miksi et tervehdi?
Minä tervehdin joka kerta kun otan tilausta vastaan. Joka kerta. Siiten on kohteliasta vastata muullakin kuin tokaisemalla “Kalja”. Oikeasti. Äitiäsi hävettäisi kun tietäisi aikuisen lapsensa käyttäytyvän noin. Yleensä vielä kyseessä on se ikäluokka että äiti todennäköisesti kääntyisi haudassa. Aion myös tervehtiä sinua useamman kerran illan aikana ja pidän äärimmäisen töykeänä sitä kun vastaat “Mitä vittua sä moikkailet, mä kävin tässä tiskillä jo.” IHAN SAMA.

5. Miksi oletat että olen Teräsmiehen ja Batmanin salattu lehtolapsi?
Olemme ihan samassa tilassa, yökerhossa jossa soi musiikki ja kovaa soikin. Jos mutiset tilauksesi toiseen suuntaan, älä oleta että minä kuulen sitä. Äläkä suutu kun joudun kysymään tilausta useampaan kertaan. Olen aika hyvä lukemaan huulilta, mutta jos et viitsi edes puhua minuun päin niin sekin on mahdotonta. Lisäksi älä suutu kun tilaat ja minä varmistan tilauksen toistamalla sen. En ole vähä-älyinen, näin vain varmistan että kuulin oikein enkä tee väärää juomaa joka nopeuttaa sinun tiskiltä pois pääsyä.

6. Miksi epäilet ammattitaitoani?
Juu, tiedän että olen nuori ja tiedän näyttäväni vielä ikäistäni nuoremmalta. Olen kuitenkin ollut 8 vuotta yökerhossa töissä ja siihen mahtuu aika monta juomaa. “Me otettais kolme keikkaa, osaatsä tehä sellasia?” on kyllä aika tylyä. Sama juttu kun tulet jostain Mäntsälästä jonka pikkukuppilassa on joskus joku keksinyt jonkun oman juoman ja lystikkään nimen sille, niin me täällä vähän isommalla pitäjällä ei todellakaan tiedetä mikä se on. Asiaan auttaa hirveästi kova ääninen “Hei Pera, nää ei täällä osaa tehä Kaukosäädintä!!” Joo. Maailman paras baarimestari ei osaa kaikkia keksittyjä juomia. Ihmisen muistin kapasiteetti ei kykene muistamaan ääretöntä määrää asioita. Ja joo, en tiedä mitä tulee Kaukosäätimeen ja kyselyn jälkeen todetaan yleensä ettet sinäkään tiedä.

7. Miksi et valmistaudu toimimaan tiskillä?
Varmaan huomasit että minulla on porukkaa tiskillä kuudessa rivissä ja sinulla oli hirveä paniikki saada palvelua. Mutta kun vuorosi tulee, et tiedäkkään mitä tilaat ja kun maksun aika tulee aletaan niitä kolikoita kaivelemaan taskun pohjalta.

8. Miksi et tilaa kaikkea kerralla?
Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tehdä iso tilaus juoma kerrallaan kun porukka keksii aina jotain uutta sillä välin kun teet aiempaa juomaa. Pakko sanoa että meinasi oikeasti huumori loppua minulta kesken kun tilaukseen kuului 3 frozen mansikkamargariittaa jotka olisin voinut tehdä kerralla, mutta jouduin pelleilemään blenderin kanssa kolmesti. Jos olisi hiljaista niin silloin se olisi minulle ihan sama kuinka kauan haluatte tuhlata aikaanne tiskillä, mutta ajatelkaa kiireessä muita asiakkaita ja sitä kuinka paljon tälläinen venksailu hidastaa meidän työtä. Mieti tilauksesi valmiiksi ja tilaa kaikki kerralla. Kiitos.

9. Miksi pokaat meitä?
Me olemme töissä. Sinä olet humalassa. Väitän että huonoiten irtoaa yöksi seuraa tiskin takaa. Olen pahoillani jos ymmärsit ystävällisyyteni väärin, kuuluu työnkuvaan olla kaikille ihan helvetin kiva. Ja välillä kun tulee ukkivainaan ikäluokkaa lähentelevä setämies ehdottamaan navan alapuolelle sijoittuvia yksityiskohtaisia akteja, niin saattaa tulla hieman edellistä ateriaa ylöspäin. Koskee muitakin miehiä. Jos todella puhut noin muillekkin naisille, ei ole ihme että lähdet kotio yksin.

10. Miksi luulet voivasi käyttäytyä miten haluat?
Minä olen ihminen jolla on tunteet. Tähän on turha lähteä kommentoimaan että itse olen ammattini valinnut, meidän hommassa joutuu kuuntelemaan välillä sellaista settiä ettei kenenkään pitäisi koskaan sellaista saada osakseen. Huorittelu, uhkailu ja kaikenlainen nimittely maan ja taivaan välillä on tullut kuultua. Töissä. Syystä että sinulla on huono päivä ja minä teen vain työtäni. Älä ihmettele että kun tarpeeksi hirveäksi heittäydyt niin minä kehoitan sinua poistumaan samaa reittiä kuin tulit sisään ja mieluiten niin nopeasti kuin kykenet.

11. Miksi et ymmärrä omia rajojasi?
Sinä olet liian humalassa. Minä en tarjoile sinulle kuin vettä tai jos joku muu alkoholiton kelpaa ni kyllä sekin onnistuu. Älä ala raivoamaan. Vaikka minun ei tarvitsisi noudattaa lakia, minä en silti tarjoilisi koska ajattelen sinun hyvinvointiasi. Tahdon että pääset kotiin ja että heräät huomenna darrassa. En tahdo että työllistät sairaalaa milläänlailla, varsinkaan ruumishuoneen henkilökuntaa.

12. Miksi oletat että minä voin vaikuttaa hintoihin?
Tämä on valtava yritys. Minä olen vain töissä täällä. En ole päättänyt hinnoista, en edes ole tavannut ihmistä joka niistä päättää. Ja tiedän paljonko kalja maksaa kaupassa. Ja sinä myös tiedät miksi se meillä maksa enemmän. Miksi siis keskustelemme tästä?

Kiitos ja tervetuloa uudelleen.

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *