Nuori likka järkkärinä?

Toimin järjestyksenvalvojana paikallisen liigajoukkueen jääkiekkopeleissä ja nuorena naisena saa kuulla paljon laidasta laitaan ylistystä rohkeudesta, siihen kuinka naisesta ei niihin hommiin ole.
Viime kauden pysyttelin yhdellä pisteellä. Kyseiseen paikkaan pääsevät katsojat ainoastaan siihen oikeuttavalle lipulla tai kausikortilla. Paikkalippuun sisältyy ruoka ja alkoholittomat juotavat, jos paikan on maksanut joku firma niin mahdollisesti myös olutta, siideriä, ynnä muita mietoja juomia.

Monesti jotkut paikan ostaneet “isot herrat” haluavat tuoda vieraita paikalle katsomaan, syömään ja ryyppäämään. Erätaukojen ajaksi vieraita saa toki tuoda, mutta ruokaa on laskettu vain ja ainoastaan lipullisille.
Eräs tapaus:
Herra iso herra oli vaimonsa kanssa katsomassa peliä ja minuutteja ennen toisen erän alkua huomasi kaksi nuorehkoa neitiä ovien vieressä ja huikkasi heille jotain englanniksi, jolloin neidit kipittivät ylös viereemme.
(H)erra: “Nämä neidit tulevat nyt syömään ja katsomaan peliä tänne loppu ajaksi.”
(M)inä: ” Se ei valitettavasti ole sallittua, vaan ruokaa on rajattu määrä. Katselemaan paikkaa he voivat kyllä tulla ja juotavaa voitte tarjota omalla kustannuksella ne, mutta ruokaa heille ei voi tarjota ja peliä he eivät valitettavasti voi jäädä katsomaan, turvallisuussäännöissäkin valitettavasti sanotaan paikkoja olevan rajoitetusti.”
H: “No kyllä ihan varmasti voivat syödä ja katsoa peliä täällä, kun minä niin sanon. Etkös typy tiedä kuka olen? Kutsuppa se esimiehesi heti tänne, niin hankin sulle potkut!” (En tosiaankaan tiennyt kuka herra on, kun ei paikassa ollut ennen ollut, myöhemmin selvisi herran henkilöllisyys ja status hallissa..)
M: “Valitettavasti en kyllä tiedä kuka olette, en ole teitä koko kautena täällä ennen nähnyt. Voin toki kutsua esimiehen radiopuhelimella, mutta uskoakseni hän kertoo teille samat asiat kuin minäkin.”
H: ” Kyllä kyllä, kutsu heti. Senkin röyhkeä typykkä.”
Esimies sattui sopivasti kävelemään paikalle ja kertoi Herralle saman, neidit voivat tulla käymään sisällä, mutta ruokaa nauttimaan ja peliä eivät saa jäädä katsomaan. Enkä muuten saanut potkuja.

Yleisesti kuulee myös näitä:
Nuorehko miesasiakas: “Lähekkös tyttö mun ja poikien kans saunaan pelin jälkeen, nii voit näyttää meil niitä maahanvientei ja raudotuksii.” Enpä taida, kiitos kutsusta.
Vanhemmat rouvat: “Miten sää nuori tyttö uskallat olla täällä järkkärinä ihan yksin? Entä jos jotkut äijistä rupeaa tappelemaan, et sinä siihen väliin voi yksin mennä!” mulla on radiopuhelin käytössä ja toinen järkkäri seisoo vajaan viidentoista metrin päässä.
Viikonloppuisin ja loma-aikojen peleissä paikan sulkeutuessa: “No mut, jos me tarjotaan sulle ja tolle paikan emännälle juomat ni voidaanko juoda täsä vielä muutamat?” Ei, hallissa on baari auki, itse olen töissä niin kauan, että työpisteeni on tyhjä (työaikana nyt ei yleensäkkään ryypätä sitä yhtäkään) ja paikan emännälläkin on varmaan muutakin elämää, kuin katsella kännisiä ihmisiä koko iltaa.

Oikeasti järjestyksenvalvojan hieno piste olla töissä, mutta jotkut aasiakkaat vaan ottavat päähän. Vakiasiakkaille suuri kiitos ja odotan tosissani pääseväni mammalomalta takaisin töihin tuonne.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *