Pressitilaisuus
Työskentelin turvallisuusalalla jonkin aikaa, tehtäviini kuului kerran yhden pressitilaisuuden hoito. Lähinnä seisomista oven ulkopuolella varmistukseksi ettei ketään mene sisään.
Tottahan toki eräs isompi pamppu oli myöhässä, käski avata oven ja kieltäydyin kohteliaasti. Keskustelumme meni suurinpiirtein näin:
Minä: valitettavasti en voi enää päästää sisään koska tilaisuus on alkanut
Hän: Pakkohan minun on tuolla olla koska olen xx.
Minä:sain tiukat ohjeet ettei ketään saa..
Hän: TIEDÄN KYLLÄ, mutta avaa nyt se ovi
Minä: En valitettavas…
Hän: Joojoo, tiedän kyllä muttei mua sun ongelmas kiinnosta, avaa nyt se helvetin ovi.
Herra alkoi puskemaan läpi, joten sekunninsadasosassa jouduin päättämään avaanko oven vai alanko painimaan pukumiehen kanssa ja sanon hyvästit töilleni. Päätin avata oven.
Tilaisuuden jälkeen sain kuulla palautetta suoraan käytävällä, myöskin tämä samainen pukuherra katsoi parin metrin päästä katuvaisen näköisenä ja poistui äkkiä paikalta. En alkanut väittämään vastaan, koska pukuherra olisi kuitenkin kieltänyt koko asian. Onneksi ei tullut lopputiliä sentään.
käsittämätöntä, ettei tällaisia tilanteita varten ole ovimiehellä tiedossa prosessia, jolla otetaan suora radiopuhelin-, tms yhteys tiiminvetäjään, esimieheen tai järjestelytoimikuntaan.
Monet turvallisuuspalveluita tarjoavat yritykset (jotka eivät tee jv toimintaa vaan vartiointia) eivät pidä radiopuhelimia työntekijöillä. Se on kallista ja mistäpä nykymaailmassa ei yritettäisi säästää.
Tällaisissa tapauksissa omalla kohdalla opastan ottamaan aina yhteyttä esimieheen heti, kun jotain erikoista tapahtuu. Esimies tiedottaa asiasta sitten eteenpäin järjestävälle taholle, jos katsoo tarpeelliseksi.
Et sitten välittömästi ottanut yhteyttä esimieheesi ja raportoinut tapahtuneesta? Soittanut/laittanut viestiä?
Olen aspan puolella. Tilanne oli yllättävä ja ratkaisu oli tehtävä hetkessä. Antaako urpån idiootin rynkyttää ovia ja meuhkata vai päästää sisään. Joo, ei olisi saanut, mutta kun vastassa on meluava ääliö, niin ymmärrän ratkaisun. Tuskin hänellä mitään walkitalkia oli kuten elokuvissa, josta olisi ollut suora yhteys esimieheen.
Juuri tällaisia tilanteita varten tulisi olla laki, joka määrittelee pukukamerat pakolliseksi, jotta vartija voisi todistaa tehneensä oikein.