Saanko kertoa teille menu -näppäimestä?

Työskentelen erään Suomessa toimivan elektroniikka -liikkeen myyjänä viihdeosastolla. Eräänä päivänä liikkeeseemme astelee oikein hienosti pukeutunut keski-ikäinen nainen, jolla on mukanaan dvd -levy, jonka hän on paria päivää aiemmin ostanut liikkeestämme. Keskustelumme meni kutakuinkin näin:

*Naisen asenne minua kohtaan oli heti alkuun jotenkin negatiivinen*

Nainen: “Tästä elokuvasta on jäänyt tekstiykset kokonaan pois!”

*Paiskaa dvd levyn käteeni*

Minä: “Ahaa, no se on kyllä aika epätodennäköistä, mutta testataanpa sitä levyä.”

*Laitan levyn myymälämme yhteen DVD -soittimeen*

Minä: ”Kyllähän tässä tekstitykset ovat oikein ja siellä missä pitääkin.”

Nainen: ”Ei meidän dvd-laitteessa vaan näkynyt.”

Minä: ”Jos elokuva menee esimerkiksi automaattiseti päälle, mutta tekstitystä ei näy, niin painatte vain DVD soittimenne kaukosäätimestä MENU -näppäintä ja sitä kautta sitten valitsette oikean tekstitysvaihtoehdon. Kyllä niistä aina oikea tekstitys löytyy. Joskus ne eivät vain ole ehkä niin helposti löydettävissä, mutta kun kokeilee eri kohtia, niin kyllä se sieltä löytyy.”

Nainen: ”Mikä se menu -näppäin on?”

Minä: “No siinä lukee yleensä menu…”

*Nopea keskeytys ja äänen voimakkuuden nousu*

Nainen: “Pidätkö sinä minua tyhmänä? Kyllähän minä lukea osaan, mutta missä se näppäin on?”

Minä: “En pidä teitä tyhmänä, anteeksi jos saitte sellaisen kuvan. Valitettavasti en voi tietää missä kyseinen näppäin teidän kaukosäätimessänne sijaitsee, mutta…”

*Taas nopea keskeytys*

Nainen: “*Mutinaa* Ei minkäänlaista ammattitaitoa… jne. *Lisää mutinaa* No voitko laittaa ne tekstitykset nyt silleen päälle siihen levylle, että minun ei tarvitse niitä enää kotona laittaa!”

Minä: “Se ei ikävä kyllä ole mahdollista, koska ne täytyy valita soittimen asetuksista.”

*Ivallista hymyilyä ja naurahdus asiakkaalta*

Nainen: “No miten ne valitaan sieltä?”

Minä: “Asetuksiin pääsee yleensä menu -näppäimellä.”

Nainen: “*Kovaan ääneen* No mutta kun…. antaa olla!”

Tässä vaiheessa asiakas lähtee kiivastuneen oloisena kävelemään dvd levynsä kanssa kohti lähellä olevaa työtoveriani. Seuraan tilannetta huvittuneena sivusta ja saan keskustelusta sen verran selvää, että asiakas yrittää myös kollegaltani tiedustella miten Suomenkieliset tekstitykset saa näkyviin elokuvaan, joka hänellä on kädessään. Kollegani pyörittelee kädessään asiakkaan dvd -levy koteloa ja puheensorinan seasta kuulen kun hän kertoo asiakkaalle menu -näppäimestä. Samalla asiakas kiskaisee dvd levynsä kollegani kädestä ja lähtee kävelemään kohti myymälämme uloskäyntiä. 😀

Myöhemmin saimme kuulla, että tämä kyseinen aasiakas oli lähettänyt palautetta, koska häntä oli kohdeltu kuulemma kuin idioottia ja niin kuin hän ei muka sitä tietäisi, että menu -näppäimessä lukee sana MENU 😀

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *