Se oli rikki jo uutena!

Työssäni käsittelen takuuasioita koskien kodin teknisiä laitteita. Tähän voisi kertoa vaikka kuinka monta yksittäistä tarinaa, mutta kaikki ne kulminoituvat tähän. Eli laitteilla joita myymme, on tuotetakuu voimassa kaksi vuotta ostosta. Laitteiden todellinen käyttöikä vaihtelee erittäin paljon riippuen mm. aasiakkaan suorittamasta huollosta, joka on siis aasiakkaan vastuulla myös takuun aikana. Joudun lähes päivittäin tilanteeseen jossa aasiakas ilmoittaa että hän vaatii takuuna uuden vastaavan laitteen tai rahallisen hyvityksen tästä 2-10 vuotta sitten hankitusta laitteesta, jossa on nyt vikaa. Ja se maaginen syy tähän löytyy aina; “Tämä on ollut rikki jo uutena!”

Joka kerta tekisi mieli sanoa sama asia, “Ei tullut sitten mieleen ilmoittaa asiasta silloin kun tuote oli uusi ja takuu voimassa.”

Useinhan tästä ei oikeasti ole kuitenkaan kyse, vaan keksitään tekosyy jotta saataisiin omista käyttövirheistä johtuvat viat sen suuren ja pahan kauppaketjun piikkiin.

Olen hämmästynyt kuinka paljon ihmiset yrittävät viilata linssiin takuuasioissa. Toisaalta, on myös hauska nähdä ihmisten reaktiot, kun melko usein puhuvat itsensä pussiin tai muuten jäävät kiinni huijausyrityksestä. Vielä tämänkin jälkeen muistavat kyllä sanoa kuinka paskaa palvelua saivat ja kauppa yrittää vain kusettaa aasiakkaita.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *