Se ”viereinen kassa”-kyltti…

Olen töissä kioskissa, ja tiskillämme on kaksi kassaa, jotka ovat molemmat avoinna ruuhka-aikoina (viikonloput yms.). Muina aikoina palvelemme vain toisella kassalla ja toisella on A4-kokoinen kyltti, jossa lukee selkeästi: ”Viereinen kassa, kiitos”. Tuntuu ihmisillä kuitenkin olevan lukutaito hukassa, sillä usein vaikka seisoisin auki olevan kassan takana, menevät asiakkaat kyltin taakse odottamaan, että milloin heitä palvellaan.

Kerran kaksi rouvahenkilöä seisoivat juuri tämän suljetun kassan edessä suoraan kylttiä katsoen ja minä olin auki olevalla kassalla, johon sitten heidän vielä odotellessa tuli toinen asiakas. Siihen naikkonen sitten tokaisi: ”Tyhmä tyttö, me oltiin tässä ensin”. Juu, mutta minähän saatan vaikka luulla, että ette ole vielä valmiita asioimaan, kun ette edes kassalla ole, prkl. Kun rupeaa liikaa ärsyttämään tällaiset tilanteet, ei jaksa edes huomauttaa asiakkaalle hänen olevan väärällä kassalla.

Lisäksi välillä asiakas seisoo kiinniolevalla kassalla ja kun itse tervehtii häntä viereiseltä, kertoo hän vielä väärällä kassalla seisoen, mitä hän haluaisi ostaa. Kioskissa työskennellessä joutuu myös liikkumaan päivän aikana tiskin takana puolelta toiselle, ja jos sattuu olemaan esim. järjestelemässä papereita sen kiinni olevan kassan läheisyydessä, ihmiset tietenkin tulevat siihen ja kertovat asiansa siten, että en näe heidän naamaansa, sillä kyseinen kyltti peittää sekä asiakkaan kasvot minulta että minun kasvoni asiakkaalta (asiakas siis tuijottaa kylttiä ja varmasti näkee siinä lukevan tekstin). Ja ei se asiakas vieläkään tajua olevansa väärällä kassalla!

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *