Uudenvuoden raketit

Työskentelen isossa marketissa, jossa oli uudenvuoden lähestyessä ilotulitemyynti. Raketit piti maksaa rakettipistettä lähinnä oleville kahdelle niille varatulle kassalle. Sen lisäksi, että ihmiset olivat kovin tuohtuneita, kun eivät voineet maksaa ilotulitteitaan kaupan toisen pään kassoille, tuottivat muutkin turvatoimet ongelmia.

Turvallisuussyistä raketteja ei saanut nostaa suoraan kassahihnalle, vaan ne nostettiin korissa. Tämä oli ilmaistu mahdollisimman selkeästi kyltissä kassan alussa. Asiasta sai kuitenkin asiakkaille huomautella tasaisin väliajoin. Paras tapaus oli keski-ikäinen mies, joka alkoi raketteja nostella hihnalle. Minulla oli edellisen asiakkaan rahastus kesken, joten pikaisesti huikkasin hänelle kassan päähän “Raketit hihnalle korissa, kiitos!” Hän nosti katseensa ja mulkaisi minua, keräsi rakettinsa takaisin koriin ja siirtyi selkäni taakse toiselle kassalle. Jäin vain miettimään, miksi?

Kirjoita kommentti

2 Kommenttia artikkelissa "Uudenvuoden raketit"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
läre
Vieras

Raketit hihnalle nostanut mies saattoi kuulla tai ymmärtää sanasi väärin, tai sitten pahoitti mielensä huikkaisustasi. Aspa-hommissa auttaa tosi paljon se, että tiedostaa ihmisten olevan eritasoisia herkkyydeltään. Silloin parhaimmillaan osaa olla stressaamatta “oudosta” käyttäytymisestä. Tosin siihen auttaa usein myös elämänkokemuksen tuoma viisaus, jollaista ei itsellänikään ollut vielä 20+ ikäisenä aspahommissa. 😉

Tero
Vieras

Se ratkaisee paljon miten asian sanoo, ei pelkät sanat.

wpDiscuz