Yökerhon aasiakkaat

Työskentelen yökerhossa lipunmyyjänä ja vastaan tulee jos jonkinmoista. Yleisimmät ärsytystä herättävät asiat ovat kuitenkin:

-”Miks tää lippu on näin kallis?”
Jaa-a, kuule. Haluatko jonkin hinta-laatu-suhdearvion, mahdollisen hinnan kehityksen viimeisen neljän vuoden ajalta ja sen syyt vai miten ihmeessä tuohon pitäisi vastata? Miksi maitolitra maksaa kaupassa x määrän?

-”12 euroo?? Siis oikeestikko? Oikeesti siis 12 euroo vai? Ihan oikeesti?”
-Eikun ootas, kunhan lasken leikkiä. Työni on istua tässä viisi tuntia ja juksata teitä hinnoista.

-”Voisko tähän saada jonkun alennuksen kun tää lippu kerran maksaa näin paljon?”
Itseasiassa joo. Pistämme mahdollisimman korkean hinnan lipulle ja hinta toimii ikäänkuin ehdotettuna hintana ja nostamme hintaa, jotta voisimme myydä sen sitten asiakkaan pyynnöstä hänelle halvemmalla.

-”Voinks mä käydä vaan kattomassa ja jos jään niin tulla maksamaan lipun?”
Et voi. Ensinnäkin, hinnassa ei ole mitään tyytyväisyystakuuta ja toisekseen, minä en lähde sinua sieltä tanssilattialta metsästämään kun sinua ei yhtäkkiä näy eikä kuulu maksamaan lippuasi.

-”Ei siellä ollukaan hyvä meno, voinko saada rahat takaisin?”
Et voi. Ks yllä, lipussamme ei ole mitään laatutakuuta, ostettu lippu on ostopäätös. Muutama aasiakas on jopa tästä vängännyt ja vedonnut 14 päivän palautusoikeuteen! Ei tämä ole mikään t-paita, vaan pääsylippu. Et sinä voi mennä elokuviinkaan ja leffan päättyessä vaatia rahoja takaisin jos leffa oli huono.

-”Mikä meininki siel on?”
Jaa en tiedä. Istun kolme kerrosta alempana ja olen istunut tässä ovien aukeamisesta lähtien. Kristallipallo jäi nyt kotiin.

-”Miks sä istut tässä joka viikonloppu?”
Koska olen täällä töissä. Samalla tavalla kun sinä istut omalla työpaikallasi todennäköisesti ma-pe 9-17.

-”Lähetkö tanssimaan? Ai et? Lähetkö jatkoille? No lähetkö panee?”
Ei kommentteja.

-*törkkää minulle narikkalapun* ”saanks mä mun takin”
Saat varmasti kun menet hakemaan sen sieltä narikasta minne sen puoli tuntia sitten jätit, kolme kerrosta ylöspäin. Keskustele jatkuu usein näin.
Minä: aivan varmasti saat sieltä narikasta mihin sen jätit.
A: mä jätin sen tähän.
M: Näkyykö minulla tässä takkeja?
A: Ei.
M: Noniin no haepa sitten takkisi sieltä mihin sen ihan hetki sitten jätit, kolme kerrosta ylöspäin tosiaan.
A: Mihin mä sen jätin?
No sitä sietää miettiä tai jättää ensi kerralla viimeinen shotti juomatta.

-”Hei voitsä vähän puhua noille ovimiehille kun mun kaveri ei pääse sisään ku sil ei oo henkkareita?”
-En. Minulla ei ole mitään valtuuksia puuttua heidän työhönsä, niinkuin hekään eivät puutu minun työhöni. Kuulostaa mielestäni aika järkevältä että ihminen ei pääse sisään ilman henkilöpapereita

-*kovaan ääneen* ”TÄÄ ON KYLLÄ EKA KERTA KUN TÄNNE JOUDUN MAKSAMAAN SISÄÄN, EKA KERTA EI ENNEN IKINÄ EN OO MAKSANUT *katsoo minua silmiin* AINA ENNEN VIPPI-JONOSTA TULLUT”
-Jaa? No kerta se on ensimmäinenkin. Mitä tähän pitäisi sanoa? Ai anteeksi Herra Tärkeä, en huomannut että se olit sinä, mene vain ilmaiseksi! Jos ovimiehet ovat sinut tähän ohjanneet niin maksat lipun oli se ensimmäinen tai neljässadas kerta.

-*Toinen Herra Tärkeä pyyhältää lipputiskini ohi mitään sanomatta*
Pysäytän että anteeksi, lippu olisi sen 12 euroa.
-”Eiku tää on ihan ookoo”
-Jaa mitenkä niin? Tässä kohtaa tarkistan aina asian ovimiehiltä ja ovimiehet ovat ohjanneet aasin VIP-jonoon ja aasi ymmärtämättä mikä on vasen ja mikä oikea tulee tieten tahtoen maksavien jonoon. Mistä minä voisin tietää kuka sinä olet tai että tämä on ”ookoo”? Jos sinä tulet tiskini ohi, sinä maksat, en ole mikään ajatustenlukija enkä todellakaan tiedä kuka olet varsinkin jos et ole kukaan.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. Kalle K sanoo:

  ”Mikä meininki siel on?” -Eli onko paljon porukkaa… Paljon = hyvä meininki

 2. Yrittäisit edes palvella sanoo:

  Jos kirjoittaja on tuollainen kyyninen misantrooppi, niin saa olla melko kuuma yökerho, jotta 12 euron hinta-laatusuhdearvio ei jäisi pakkasen puolelle.

 3. Hedsu sanoo:

  Ymmärrän että tää sivusto on kauheista asiakkaista kertomista varten mutta ei kukaan näistä esimerkeista ole mitenkään kauhea ollut. Minusta kirjoittajalla on asenne aika pielessä ja ehkä olisi sopinut asiakaspalvelijana sinne Neuvosto-Viroon paremmin. Asiakaspalvelijan työ on _asiakkaiden_palvelemista.

 4. Hedsu sanoo:

  Taitaa kirjoittajalla olla asenne pahasti pielessä.

  • Erkkola sanoo:

   Ai että Kirjoittajan asenne on pielessä? Tarkoittaako tämä sitä, että mielestäsi myyjän pitää marssia työnkuvansa sekä työnantajansa ohjeiden ohi ja:
   – alkaa myöntämään random-alennuksia,
   – hakemaan umpitunnelissa sekoilevien töhöjen takkeja narikasta ja jättää piste vartiotta,
   – kehottaa portsareja rikkomaan lakia (eli päästämään populaa sisään henkkareitta),
   – kuuntelemaan ala-arvoisia, limaisia ehdotteluja,
   – alkaa myöntämään erivapauksia tyypeille joista ei ole kuullutkaan, tai jotka ovat niin kännissä etteivät osaa enää VIP-jonoonkaan.

 5. Rantomi sanoo:

  Jos tuntipalkkani (oikeestaan vähän enemmänkin, kuin tuntipalkan) verran joudun maksamaan, jotta pääsisin johonkin yökerhoon niin kyllä haluaisin ensin tietää mikä meininki siellä on, eli onko paljonkin ihmisiä vai joudunko yksin siellä hillumaan.

 6. Pasi sanoo:

  Itse olen saanut käydä katsomassa, olen saanut jopa lipun hintaan usein alennusta kun ei paljon porukkaa ja kerran kun jouduin lähtemään muutaman minutin sisällä olon jälkeen sain ilmainen sisäänpääsy lipun jotta pääsen seuraavalla kerralla ilmaiseksi. Taidat olla jonkun ketjun ovella kun joustoa / maalaisjärkeä ei ole.

 7. Huoh sanoo:

  Kaikki kommentoijat tääll tuntuvat olevan tämän kirjoituksen aaseja ja kermaperseitä. Jos haluat sisään, ole hyvä ja maksa se mitä pyydetään tai mene muualle pätemään. Täysin olen tässä asiakaspalvelijan puolella ja itseänikin vituttaisi teidänlaiset tärkeilijät, jotka luulevat että maailmassa saa kaiken ilmaiseksi.

  • Lippulilli sanoo:

   Kiitos, että ymmärrätte! Olen oikeasti mukava asiakaspalvelija ja pidän työstäni, jotkut asiat vaan saa verenpaineen nousemaan ja aasiakas humalatilalla maustettuna on erityisen raskas.

 8. tontut sanoo:

  Huomaa että jotkut henkilöt eivät todellakaan ole asiakaspalvelu alalla. Vaikka asiakas olisi kuinka oikeassa omasta mielestään, heidän pillinsä mukaan hyppiminen voi ehkä pahimassa tapauksessa aiheuttaa potkut. Ohjeet ja säännökset tulee aina ylemmältä taholta ja työntekijänä nyt vain on pakko noudattaa sitä mitä on työnkuvassa, oli se asiakkaasta sitten kivaa tai ei. Yleensä kaikella tekemisellä on syy, eikä se ole asiakkaan kiusaaminen.

 9. Jaakku sanoo:

  Elokuvissa saa sentään jonkun ennakkoarvion mitä on tulossa. Yökerhossa maksat 12e sisään, ja sisällä ei ole ketään tai sitten vaan polarisoitunut täysin miehiin ja naisiin.

  Jos yökerho vähän enemmän kertois mitä sillä 12 eurolla on tosiaan luvassa, niin säästyisitte noilta häiriöiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *