Aasin tunnustus

Huono käytös, räyhääminen ja törkeyksien latominen ei ole koskaan puolusteltavissa. Mutta jos aasilla tarkoitetaan täällä sellaista, joka ei osaa tehdä jotain oikein, haluaisin tuoda esille aasin näkökulman eräässä tapauksessa.

Soitin pankin asiakaspalveluun. Minulle vastasi automaatti, joka ensin kysyi mitä asiani koskee. Sanoin asiani yhdellä tavalla ja automaatti hyväksyi sen. Sitten automaatti halusi minulta tunnistenumeron. Häkellyin ja ihmettelin, mikä numero se oikein on, kunnes arvelin, että se tarkoittaa sitä numerosarjaa, jota käytän kirjautuessani verkkopankkiin. Automaatilla on luonnollisesti kiire, eikä se olisi odottanut, kun olisin alkanyt näpytellä numeroita. Sitten automaatti käski painamaan ruutua. Painoin puhelimeni ruutua ja ihmettelin kuinka absurdi komento, kun vanhan puhelimeni ruutua painamalla ei tapahdu yhtään mitään.

Jouduin jonoon ja sain odottaa ehkä noin 15 minuuttia, kunnes minut yhdistettiin aspalle. Selitin asiani ja sitten palattiin lähtötilanteeseen. Hän kysyin olinko tehnyt puhelintunnistuksen. En ollut ja selitin, ettei ruutuni painaminen johda mihinkään. Hän sanoi, että kyllä se johtaa. Selitin uudelleen, että minun puhelimessani ei ole kosketusnäyttöä, eikä mitään tapahdu vaikka kuinka painaisin ruutua. Sanoin vielä, että toistaiseksi on vielä olemassa tällaisiakin ihmisiä, joilla ei ole kosketusnäyttöjä eikä muita moderneja puhelimia. Tuli hetken hiljaista, sitten puhelimeni alkoi tuutata varattua. Puheluni oli katkennut tai katkaistu. Ärsyynnyin sen verran, että kirjoitin pankin palautesivulle, miten puheluni aspan kanssa ei ollut edistynyt.

Iltapäivällä sain pankin asiakaspalvelusta soiton. Vasta kolmannen henkilön (jos se automaattikin lasketaan henkilöksi) kanssa puhuessani sain kuulla, että heillä ruudun painaminen tarkoittaa puhelimen ruutunäppäimen painamista, eikä puhelimeni ruudun painamista. Lisäksi tämä 3. aspa kertoi, miten voin tehdä haluamani asian itse verkkopankissa. Joten lopulta itse asia selvisi.

Olenko siis aasi, kun en ymmärtänyt minulle sanottuja termejä? Vai oliko aspapuoli aasi, kun ei ole tullut miettineeksi loppuun asti, onko heidän käyttämänsä termistö kaikille muillekin yhtä itsestään selvää kuin heille itselleen? Käytän puhelintani vain soittamiseen, tekstiviesteihin ja valokuvaukseen. Sen takia en ole koskaan joutunut painamaan kyseistä ruutunäppäintä niinä 12 vuotena, jolloin olen omistanut kännykän. Tämän kirjoitti 55-vuotias työelämässä oleva mies, ei siis ihan vielä edes eläkeläinen.

Kirjoita kommentti

31 Kommenttia artikkelissa "Aasin tunnustus"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Anneli
Vieras

Anteeksi nyt kovasti, mutta ne on siellä aspassa nauraneet varmaan viikon tälle tapaukselle 🙂

aika
Vieras

Kyllä, sinä olit tilanteessa aasi. Ruutunäppäin on ollut puhelimessasi aina.

KaupassaOllutTöissä
Vieras
KaupassaOllutTöissä

Itse olen suht nuori, ja itselle tulee kyllä ensimmäisenä mieleen ruutu-näppäimen painamisesta se risuaita. En tiedä ottiko puhelinaspa tuon sinun kommentin kettuiluna ja löi luurin korvaan siksi, vai katkesiko puhelu kenties muuten vaan.

Liian monen aspa-vuoden jälkeen kaikki ihmiset ovat mielestäni idiootteja, varmaan joskus olen sitä itsekin koska eihän typeryydeltä voi ketään koskaan täydellisesti välttyä. Ehkä tärkeintä tuollaisissa tapauksissa on oppia nauramaan itselleen ja hölmöilyilleen, eikä naama vakavana alkaa miettimään ja pahoittamaan mieltään. Mun mielestä tuokin puhelu olisi voinut mennä ihan eritavalla jos edes jompi kumpi olisi osannut ottaa asian huumorilla.

Luurikorva
Vieras
Mielestäni tässä ei ole kyse asiakkaan aasiudesta, vaan automaatin ohjeiden epäselvyydestä. Tunnistenumero, ruutu, täh, vähemmästäkin hämmästyy. Ja jos aspa löi luurin korvaan, kyseisen aspan olisi syytä mennä hetkeksi itseensä. Työskentelen itse asiakaspalvelijana, ja vaikka kuinka välillä naurattaisi tai ketuttaisi, yritän muistaa että me ihmiset emme toimi aina samalla logiikalla, ja meillä jokaisella on oma tapamme hahmottaa asiat. Termistö, joka minulle on omassa työssäni puuduttavankn tuttua, ei välttämättä kerro mitään asiakkaalle. Asiakaspalvelijana minun on osattava ilmaista asiani kansantajuisesti. Tästä huolimatta kommelluksia sattuu, eikä kummankaan osapuolen pitäisi siitä liioin kimmastua. Automaatit ovat tietysti oma lukunsa. Niitä on tarjolla aina vain enemmän, ja… Lue lisää »
tyyppiesimerkki
Vieras

Minusta tässä jutun kertoja oli aasi. Kyllä tuollaisesta ohjeistuksesta pitäisi tajuta, että tarkoitetaan ruutunäppäintä. Tämä taas vahvistaa sitä olettamaa, että kaikkien yli 50-vuotiaiden, jotka eivät toimi tekniikan alalla, pitäisi käydä pakollinen tietotekniikkaopetus.

Ex-aspa
Vieras

Tuli mieleen, kun olin töissä maksu-tv operaattorilla. Kysyin vanhemmalta asiakkaalta, että minkä mallinen digiboksi hänellä on. Vastaus oli:”Se on tollanen musta ja neliskanttinen.”

maija
Vieras
Kyllähän jo siihen aikaan kun kaikilla oli pelkät lankapuhelimet, oli hyvin monessa palvelussa (esim vastaaja) komento “paina ruutu” ja sillä tarkoitettiin nimenomaan tuota risuaidan näköistä ruutu-näppäintä. Samana se on pysynyt palveluissa, vaikka kuinka itse soittolaitteet päivittyisivätkin. Juuri syystä, että ei voi tietää millaista laitetta kukakin käyttää, mutta käyttömahdollisuudet on oltava samat (kosketusnäytöissäkin on ruutunäppäin, vaikkakin siellä näytössä eikä fyysisenä näppäimenä). Termistöistä puhuttaessa tulee mieleen myös toisenlainen aasikokemus. Itse olin myyjänä kassalla ja asiakas haluaa tupakkaa. Siihen aikaan oli vielä automaateissa askien kuvat, eikä tarvinnut numeroa kysellä. Aasi painoi haluamaansa ja kone antoi äänimerkin, että kyseinen tuote on loppu. Sanoin asiakkaalle,… Lue lisää »
Marja
Vieras

Voipi olla, että aspa löi luurin korvaan, jos ei kyennyt pidättämään nauruaan ja sai ihan hervottoman hepulikohtauksen. Itsehän olen kerran päätynyt tällaiseen ratkaisuun vastaavanlaisessa tilanteessa, koska siinä sekunnin nano-osassa aivoni päättivät, että se on siinä tilanteessa “fiksumpaa” kuin nauraa räkättää päin asiakkaan korvaa. Kyllä “paina ruutua”-ohje tulee ymmärtää nimenomaan ruutunäppäimenä. Puhelimissa on näyttö.

kuiuyytytr
Vieras
Meidän likkeemme kortinlukijassa on keskellä nappula josta pystyy valitsemaan ylös tai alas painamalla haluaako pankki vai luottopuolen. Kun sata kertaa päivässä kuuli saman kysymyksen “Mistä saa valittua pankin/luoton”, teimme lukijaan pienen ohjelappusen. Siltikin kyselyt jatkuivat. Kävi jo mielessä että eikö hemmetti ihmiset osaa lukea. Ilmeisesti ei, eikä kuulossakaan tai kuullun ymmärtämisessä kehuttavaa tunnu olevan. Nimittäin edelleen tulee päivittäin asiakkaita jotka ihmettelevät miten puoli valitaan. Selitän että siellä on sellainen nappula siinä ja siinä kohtaa jolla voi puolen valita JA vihreällä sitten kuitata valinnan. Siltikään ei aina mene jakeluun vaan korttia vedellään lukijasta eestaas ja sullotaan takaisin mutinoiden kera. Toinen hauska… Lue lisää »
lol
Vieras

:D:D päivän paras

itu
Vieras

Olen 30+ enkä ikinä kuullu puhuttavan ruutunäppäimestä. Niissä yhteyksissä joissa siitä puhuttu on käytetty termiä risuaita.

Mari
Vieras

Itsekin olisin kyllä joutunut hetken miettimään että mikä ruutu… Risuaitana kun minä sen vain tunnen.. Ruutu taas on se pelikorttien maa 🙂

Tinni
Vieras

Olen pahoillani, mutta olet kyllä aasi (joskin sympaattinen sellainen), jos et tunne ruutunäppäintä.

ööh
Vieras

Kyllä joka ikisessä paikassa mihin olen itse soittanut ja on tuo ruudun painaminen tullut vastaan, niin on nimenomaan sanottu että “paina RUUTU”, ei risuaita tms. Eikä edes ole tullut mieleen että sen joku voisi käsittää näytön hipelöinniksi :’D

kumassi
Vieras

Olikos tämä trollipostia? Ainakin jaarittelu aspan kanssa näytön painamisesta kuulosti aika pilapuhelulta.

Putkimies
Vieras

Kyllä mun muistaakseni niin kauan kuin erilaisia vastausautomaatteja on ollut olemassa (siis jo lankapuhelimissa, kauan ennen kännykkäaikaa) niissä sanottiin “Jos haluat tehdä asian X, paina ruutu”. Tämä siis jo silloin, kun 99% tapauksista soittajilla ei edes ollut mitään ruutua painettavaksi, jollei sitten tohkeissaan sattunut painamaan puhelimen vieressä sijainnutta ikkuna- tai tv-ruutua.

Tunnen kyllä termin risuaitakin, mutta automaatin sanomana “Paina risuaita” kuulostaisi jotenkin… Kankealta, vähintäänkin.

Aasi
Vieras

Siispä olen aasi, kun en osannut painaa oikeata näppäintä. Kun aikoinaan soitin lankapuhelimella palvelunumeroon, siellä vastasi oikea ihminen eikä automaatti.

85-vuotias äitini omistaa lankapuhelimen ja kännykän. Soitan hänelle aina lankapuhelimeen, koska hän kuulen sen hälytysäänee, kuulee paremmin minun ääneni ja luuri pysyy paremmin kädessä kuin kännykkä. Kun hän soittaa minulle, hän ei voi soittaa lankapuhelimella. Aina kun hän valitsee numeroa, soitttoyritys katkeaa ja automaatti vastaa, että valitsemanne numero ei ole käytössä jne. On se käytössä, mutta hän ei pysty valitsemaan numeroa niin nopeasti, kuin välkky ohjelmointi vaatii. Äitikin lienee sitten aasi.

Kumiter
Vieras

Aasipalvelu-saitti takaisin linjoille? Toisaalta aasien avautumiset ovat viihdyttäviä. Kuinka joku voikin olla tuollainen pahvi…

Jappe
Vieras

Onhan tämä huono trolli onhan? Uskoisin että kaikki tietävät jos puhelimessa sanotaan “paina ruutu” niin sillä nimenomaan tarkoitetaan ruutu/risuaita-näppäintä.

Asba
Vieras

Kyllä minä olen jo pienenä lapsena käyttänyt “ruutua” vaikka silloin oli lankapuhelin, eikä kännyköitä oltu keksittykkään..

Linalool
Vieras

Helpompihan sinun taitaa puhelimellasi olla toteuttaa nuo automaatin ohjeet kuin älypuhelimen omistajan. Sinulla on kuitenkin fyysinen näppäimistö kännykässäsi.

Voisin kuvitella itse joskus tuollaisessa tilanteessa saavani oikosulun ja unohtavani, että älypuhelimestakin tosiaan löytyy se ruutunäppäin pienellä kaivelulla. Mutta eihän tuo kyllä kovin vakavaa kuitenkaan loppupeleissä ole.

Herbertti
Vieras

Voin vaan kuvitella ku tää nykynuoriso kasvaa ikään, että pitää noihin palveluihin soitella.
Ne kun tuntevat “ruudun” nimellä hästäg 😀

kääkkä
Vieras

Ne on nauraneet sulle viikon

Ahahahahahahaah
Vieras

Oh gosh mikä imbesilli… Olen 20v älypuhelinkansalainen, ja ruutu on aina tarkoittanut tuollaisessa tilanteessa ruutu-näppäintä. En voi uskoa että tällaisia idiootteja on. Miksi kone sanoisi paina ruutua, mitä apua siitä olisi oli kosketusnäyttö tai ei. Eikö idiootti ole ikinä painanut/kuullut #-näppäimestä??

badgehunter
Vieras

väärä puoli. tonne aasimyyjiin tämä.

jeba
Vieras

Oi voi, mitä kuvittelit, että tapahtuu, jos painaa kosketusnäytöllisen puhelimen ruutua? Mistä automaatti voisi sen tietää, että painan sitä. Välillä voisi kääntää ne aivot päälle.

Karabinieeri
Vieras

“Olenko siis aasi, kun en ymmärtänyt minulle sanottuja termejä?” Kyllä. Kyllä olet. Ja harvinaisen tyhmä sellainen.

Lolo
Vieras

Minäkään 30+ en ole kuullut ruutu-näppäimestä. Lankapuhelinaikaan meillä oli pyöritettävä numerovalitsin, eikä näppäimistä tietoakaan.

kikare
Vieras

näyttö ei ole sama asia, kuin ruutu! Vanhoissakin puhelimissa on sekä ruutu-, että tähtinäppäin. Ei numeroakaan painettaessa sanota: “Paina 4-näppäintä” 🙂

Terhi
Vieras

Kyllä nyt tais olla kirjoittaja se aasi.. Ihan normaalia on toi ruudun painaminen.. Kännykässä on näyttö ja ruutu-näppäin..

AvP
Vieras

Puhelinkeskusteluissa on iät ja ajat käytetty termiä “paina ruutu” joten sanoisin että kirjoittaja on kyllä tässä tapauksessa se aasi. Eipä sitä kai voi kaikkea tietää, mutta turha yrittää kääntää aspan syyksi omaa tietämättömyyttään. Varmaan vielä kuvitteli että on pilapuhelu kun aloit puhelimen näytöstä selittämään.

wpDiscuz