Ohjeet kassalla käymiseen

1) Kassan avaamisesta: Siirrän kassaportin pois edestä, laitan kassan yläpuolella olevan valon päälle kassan avaamisen merkiksi ja kuulutan, että ”Täällä on vapaa kassa!”. Nuo itsestäänselvät vihjeet ei siis millään voi tarkoittaa sitä, että kassa olisi vapaa palvelemaan…! Kysythän vielä varmuuden vuoksi, että ”Onhan tämä kassa auki?”. Ei se ole minulta pois, jos haluat pönöttää vapaa-aikana pitkässä jonossa turhaan. Minulla juoksee liksa työaikana, olit kassalla asiakkaana tai et.

2) Asiakas, olisi kovin mukavaa jos tervehtisit kassamyyjää, kun sinua tervehditään sen sijaan, että saan vastaukseksi epämääräistä muminaa tai katseita kattoon ja sen kaikista perinteisemmän, ”yks muovipussi”.

3) Kun laitat ostoksiasi hihnalle, käännä ne valmiiksi kassamyyjälle niin, että viivakoodit on helppo lukea. Tämä nopeuttaa huomattavasti kassan toimista sinun ja muiden hyväksi. Nosta myös painavimmat tuotteet kassahihnalle ensin, jotta ei tarvitse sitten itkeä kuinka salaattisi ei ole enää täydellisen ehjä kymmenen painavan ostoksen jälkeen. Voit myös aina siirtää ostoksesi liukuhihnalta pois ja sivuun, jos pelkäät ostoksiesi saavan osumaa eikä oma järjestyksesi ole sinua miellyttänyt.

4) Jos ja kun haluat pienen muovipussin ostoksillesi, voi sitä pyytää nätisti eikä kassamyyjää käskyttämällä. Kiitoksenkaan sanominen ei olisi pahitteeksi. Saat hakea itse pussisi ja avata sen, jos käytöstavat ovat hukassa.

5) Kun ostat ostoksillesi muovipussin, älä lado sitä viimeiseksi ostostesi perään tai niiden alle ja sen jälkeen vaadi toisessa päässä kassamyjää käskyttäen muovipussin antamista sinulle saman tien. Turha olla v-mäinen kassamyyjälle, jos hänen kätensä eivät äkkiä kasvakaan kaksimetriseksi/ onnistu leijuttamaan ostoksiasi ilmassa sen aikaa, että saat muovipussisi niiden perästä/ alta. Muovipussin maksamatta jättäminen on varastamista, joten turha yrittää piilottaa sitä taskuun, jalkojen väliin tai minnekään muualle. Kyllä meillä kassoillakin on silmät päässä! ”Oi, niin se muovipussi unohtui!”-lausahdus ei toimi myöskään, maksat muovipussista, jos sellaisen haluat. Ota oma muovipussisi/ kangaskassisi mukaan, kun käyt ostoksilla, jos 20 senttiä on iso raha maksaa muovipussista muiden ostosten kanssa.

6) Kun olet saanut korin tai kärryn pois käsistäsi, ota lompakko esille ja etukorttisi sekä maksukorttisi/ rahasi valmiiksi, jotta niitä ei tarvitse alkaa siinä vaiheessä kaivelemaan laukun pohjalta, kun olisi maksun aika. Etukortin voi vinkuttaa tai näyttää maksukortin lukijalle jo siinä vaiheessa, kun kassamyyjä skannaa ostoksiasi skannerin lävitse. Etukortti ottaa automaattisesti tuotteistasi alennukset, jos niitä on ja bonuspisteet ostoksiesi yhteissummasta. Ei tarvitse sinun siis typeränä seisoa bonuskorttisi kanssa valmiina maksupäätteen edessä, kun voisit olla pakkaamassa ostoksiasi.

7) ”Tää on varmaankin sitten ilmainen.”- lausahdus on yhtä laimea kuin surkeimmat iskulauseetkin. Jos ja kun viivakoodi ei kaikissa tuotteissa toimi tai skanneri ei niitä kykene syystä tai toisesta lukemaan, ei se tarkoita, että tuote olisi millään tavalla ilmainen mahdollisen viallisen viivakoodin vuoksi. Viivakoodit on joissakin tuotteissa laitettu todella pienellä/ painettu vinoon ja skannerin on niitä sen vuoksi vaikea lukea. Joskus etiketit myös keräävät kosteutta matkalla tuottajalta kauppaan esimerkiksi sateen tai pakettiauton kylmänä pidon vuoksi ja siksi etiketti voi olla vioittunut. Nämä asiat eivät ole kaupasta tai kassamyyjästä riippuvaisia vaan tuotteen tuottajasta, toimittajasta ja olosuhteista.

8) Kuinka vaikeaa voikin olla ostosten pakkaaminen! Jos sinulla ei ole bonuskorttia tai olet sen jo maksupäätteen läpi vinkkuttanut, mene ihmeessä pakkaamaan ostoksiasi sen sijaan, että pönötät urpona maksupäätteen luona. Käytössä on yleensä kerrallaan vain kaksi laaria eli siihen mahtuu vain kahden asiakkaan ostokset. En voi sinulle lisätilaksi tai kolmanneksi laariksi muuttua, vaikka haluaisinkin. Liukuhihnan pysäyttämistä on joissakin tapauksissa myös turha pyytää. Kassajonon kun pitää liikkua koko ajan, muutenhan olen hidas kassa, vaikka hitaus on teistä asiakkaista kiinni! Kassamyyjää on siis turha syyttää hitaudesta. En voi myöskään lähteä kahvitauolle sillä välin, kun et ole viitsinyt mennä pakkaamaan ostoksiasi ja odotan laarien vapautumista seuraaville asiakkaille. Lopulta kassamyyjälle on aivan sama, kuinka kauan pakkaat ostoksiasi, koska liksa juoksee koko ajan. Hermostutat vain muut asiakkaat, et minua.

9) En ymmärrä, kuinka vaikeaa voi olla löytää oikea bonuskortti oikeassa kaupassa ja siten vielä kysyt asiaa kassamyyjältä! Astut sisään K-Citymarkettiin, K-Supermarkettiin tai K-Markettiin ja ostoksille mahdollisesti plussa- tarjousten perässä. Sekään ei anna sinulle minkäänlaista vihjettä, että ostat niitä plussa-tarjoustuotteita, mikä lukee tarjouskyltissä sekä kuvin että sanoin; kävelet lattiaan liimatun plussapallon päältä useammassa kohtaa kaupan sisällä; kassalla välikapuloissa lukee ”Muistathan plussan!” tai plussapallot on niihin kuvin merkkitty; kirjoitusalusta kassalla huutaa plussapalloja ja niiden keltaista väriä sekä maksupäätteessä kukee ”Lue plussakortti”.

10) Kassamyyjä ei tee sillä tiedolla mitään, maksatko pankilla vai luotolla. Se sinun pitää ihan itse päättää ja painaa haluamaasi nappia puolen valitsemiseksi. Me emme sitä tietoa myöskään mistään näe. Jos ja kun pin-koodi menee väärin, on se keltainen nappi sitä varten, että voit korjata pin-koodiasi. Jos olet vihreää nappia pin-koodin hyväksymiseksi jo ehtinyt painaa, pyytää kone automaattisesti uudelleen oikeaa pin-koodia. Älä siis vedä korttia ulos koneesta ja työnnä sitä saman tien takaisin. Maksupääte katkaisee tällöin automaattisesti pankkiyhteyden turvallisuussyistä ja kassamyyjä joutuu sen uudelleen manuaalisesti avaamaan. Kassapääte herjaa samalla myös sinulle, että korttia ei voitu lukea, päätevirhe ym, koska laitoit kortin liian aikaisin takaisin maksupäätteeseen. Maksupääte neuvoo sinua, mitä pitää tehdä missäkin vaiheessa, jos vain malttaisit odottaa, lukea ja seurata ohjeita. Myöskään se, että sirusi ei toimi tai tililläsi ei ole katetta, ei ole kassamyyjän vika. Kortin siru voi olla yksinkertaisesti liian kulunut, kun olet säilyttänyt sitä muiden korttien kanssa samassa nipussa lompakossasi eli siis väärin. Opettele myös käymään kurkistamassa pankkitiliäsi aina silloin tällöin joko automaatilla, pankissa tai nettipankissa, niin olet tietoinen, paljonko sinulla rahaa ja kuinka paljon sitä voit siis ostoksiisi käyttää. Kassamyyjälle on myös turhaa valittaa, että meidän koneet ei toimi. Miksi ne muiden asiakkaiden kohdalla sitten toimii, mutta ei sinun?

11) Kun olet saanut maksun tehtyä ja ostoksesi pakattua etkä halua kuittia, voi kassamyyjälle sanoa esimerkiksi ”Ei kiitos.” tai ”En tarvitse.” sen sijaan, että otat sen ja viskot kuitin laarin loppupäähän roskaksi, vaikka jokaisessa kassapäädyssä on kymmenen senttiä päädystä roskakori kuitteja ja muita roskia varten. Onhan se ylivoimaista avata käsi roskakorin yläpuolella ja tiputtaa kuitti roskakoriin. Viehän se voimiasi. Ihmettelen vain, miten ihmeessä tämän jälkeen jaksat kantaa ostoskassisi?

Tämän päälle pitäisi muistaa yli 20 000 tuotteen hinnat ulkoa, jotka vaihtelevat pari kolme kertaa viikossa;vanhat ja uudet plussatarjoukset; kaupan omat tarjoukset sekä kuunnella kaikenmaailman huudot ja v*****lut päin naamaa. Sitten asiakkaana ihmettelet, miksi joitakin kassoja ei hymyilytä koko ajan. Tule itse kassan taakse kuuntelemaan teitä aaseja viisi päivää viikossa. Voi sinullakin olla hymy vähissä sen jälkeen.

Niille kommentoijille, jotka aikovat kirjoittaa, että ”Vaihda alaa.” Se kun ei ole aina niin yksinkertaista tässä taloustilanteessa. Työpaikat ovat tiukassa eikä sitä alaa ihan tosta noin vain vaihdeta.

Kirjoita kommentti

66 Kommenttia artikkelissa "Ohjeet kassalla käymiseen"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Mimi
Vieras

Siis montako kertaa tää sama juttu pitää tänne kirjottaa?

kumassi
Vieras
Olen ilmeisesti niin merkityksettömän näköinen tyyppi, että kassatkin jäävät mieluummin juttelemaan edellisen asiakkaan kanssa vuorollani ja puolestaan ynähtävät jotain epäselvää kun katseemme kohtaavat sekunniksi. Olen oppinut jättämään tuon huomiotta, työtäänhän he vain tekevät ja haluavat tehdä sen niin että heille jää iloinen mieli. ‘Sarjamurhaajamaisen’ rauhallinen ilme kasvoillani voi olla kofeiinin kiristämiin kasvoihin tottuneille jopa pelottava. Kangaskassi on kyllä tosi järkevä hankinta. Kuljetan yhtä mukanani taskussa, eikä tarvitse kuin isojen esineiden kanssa nöyrtyä ottamaan muovikassi. Parin muovikassin hinnalla saa kuitenkin pötkön roskapusseja halpaputiikista, joten niitä muovikasseja ei tarvitse edes roskapusseiksi. Itselläni on yleensä niin vähän ostoksia, etten ehdi pakkaamaan niitä ennen… Lue lisää »
KaupassaOllutTöissä
Vieras
KaupassaOllutTöissä
TL;DR. En tiedä kauanko olet ollut alalla, mutta pikku vinkkinä: neuvominen ei hyödytä, ei naamatusten eikä anonyyminä netissä. Lisäksi tämänkaltaiset listat ovat tuossa oikealla puolella luetuimpien joukossa muutenkin ja kaikki niistä kuulostavat samalta. Ymmärrän kyllä tuskasi ja pikku vinkkinä: jos aktiivinen asiakaspalvelu ei ole se juttu, kannattaa kokeilla siivousalaa. Ei tarvitse toistella samoja fraaseja päivästä toiseen ja saat itse päättää miten ja missä järjestyksessä teet työsi. Tai jos fyysinen työ ei kiinnosta, kannattaa lähteä takaisin koulun penkille, ota selvää esim. opintovapaasta. Mitä sitten ikinä valitsetkaan, niin kannattaa vaihtaa ajoissa, koska se vaan ei ole reilua itseäsi tai niitä normaaleja mukavia… Lue lisää »
3vuotta kaupas töis
Vieras
3vuotta kaupas töis

niin totta 😀 ja kuten sanoit ei se alan tai työn vaihto ole niin yksinkertaista, ei sitä nuon vaan pysty vaihtamaan tällaisena aikana.. tsemppiä meille molemmille 🙂

Kassa-Esa
Vieras

>Kun laitat ostoksiasi hihnalle, käännä ne valmiiksi kassamyyjälle niin, että viivakoodit on helppo lukea. Tämä nopeuttaa huomattavasti kassan toimista sinun ja muiden hyväksi.

Tästä olen eri mieltä. Yleensä se asiakkaan kääntely on erittäin hidasta, kun joka tuotteesta pitää etsiä viivakoodi ja laittaa sitten oikein päin. Jos joka tuotteen kääntämiseen menee 2–3 sekuntia niin jo parinkymmenen tuotteen kanssa on mennyt lähemmäs minuutti hukkaan. Itse kassamyyjänä etsin viivakoodit paljon mieluummin itse, kun tiedän niiden paikat, kuin odottelen kääntelijän pyörittelyä.

KivaaKassalla
Vieras
Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Varmasti törmäät ärsyttäviin asiakkaisiin joka päivä, mutta suurin osa heistä ei ärsytä sinua tahallaan. Et sinä voi edellyttää asiakkaalta, että oma työpäiväsi sujuisi optimaalisen tehokkaasti ja sujuvasti. Ei kukaan asiakaspalvelija voi. Ja vaatimus siitä, että asiakas kääntäisi ean-koodit valmiiksi lukulaitteeseen päin, on hävytön. Jos asiakkaat täyttäisivät kaikki vaatimuksesi, työsi olisi turha. Olen itse aikoinani työskennellyt kassalla kuutisen vuotta ja törmännyt sekä kivoihin että ikäviin asiakkaisiin. Opin kuitenkin sen, että yritin itse olla positiivinen ja iloinen aina. Se teki omista työpäivistäni helpompia ja väitän, että ystävällisyyteni tarttui asiakkaisiinkin. Ainakin usein kohdalle sattuvat muuttuivat pian nyrpeistä… Lue lisää »
aasiakas
Vieras
Kylläpäs kassamyyjällä ilmeisesti vanne puristaa päätä. Oikeasti, jos tälläiset pienet asiat ahdistavat niin että niistä pitää avautua niin voi luoja sentään Se hirmukallis pussi muuten unohtuu ihan vahingossa silloin tällöin, oikeasti. Itseänihän ei kiinnosta paskan vertaa joudunko siitä maksamaan 20 senttiä vai en jos se unohtuu. Onneksi lähikaupassa ei myöskään olla niin natseja tuon suhteen. Maksan kyllä mieluiten ja vaikkapa hymyillen sen 20 senttiä kortilla jos se on jollekin kynnyskysymys. Käteistä kun harvoin on nykyään Tosin enemmän vitutustahan tuo aiheuttaa 🙂 Oikeastaan edes jaksa enempää kommentoida noita kohtia. Vanne on selkeästi kireällä, vaihda alaa jos ei miellytä. Kaupan kassalla nyt… Lue lisää »
ostaja
Vieras

Eihän tuosta muuta puuttunut kun että kassalle mennessä muista lakki kourassa nöyränä kysyä suostuisiko kassa palveleen ja lähtiessä kovasti kiitellä että sai maksaa ostoksensa.

Homma ja miten se tehdään
Vieras
Homma ja miten se tehdään

Ei muuten ole helppo homma pitää pankkikorttia ja bonuskorttia valmiina kourassa ja samaan aikaan pakata ostoksiaan. Hieman armoa meille aasiakkaille 🙂

teppo42
Vieras

Muuten ihan asiallista vinkumista, mutta toi viivakoodihomma oli kyllä totaalisen älytön ajatus. Ei normaali pösilö aasiakas tiedä missä ne viivakoodit on, ja jos se lähtee niitä etsimään niin siinä menee aikaa k-a-u-a-n. Se nähtiin jo aikoinaan kun pullonpalautusvehkeisiin tuli ne tarrat jossa kehotettiin laittamaan viivakoodi ylöspäin; mummot ja papat kääntelee sekuntikaupalla niitä tölkkejä löytääkseen sen koodin. Ei todellakaan nopeuta sitä palautusta.

pössö
Vieras

Nyt kyllä Teppo vitsin murjasit. Eiköhän suurin osa ihmisistä, jopa aasiakkaista tiedä millainen on viivakoodi.

teppo42
Vieras

Mitähän itket? Kyse oli siitä että se viivakoodi pitäisi asetella oikein päin, eli aasiakkaan pitäisi siis pyöritellä pakettia niin kauan että sen viivakoodin löytää. Ei todellakaan hyvä idea, samasta syystä kuin se ei ollut hyvä idea noissa pullonpalautusautomaateissakaan. Etkö osaa lukea?

MrT
Vieras

Aivan oikein. On parempi että se kokeneempi myyjä niitä tuotteita pyörittelee, kuin se tietämätön asiakas. Tietysti jos on jonoa, niin on aikaa asetella niitä ostoksiakin. 24-packin kaljaa osaan laittaa hihnalle viivakoodi lukijaan päin.. sitä on kassankin vähän ikävä pyöritellä.

Noisori
Vieras

Jotkut asiakkaat kyllä asettelevat tuotteita tietyin päin hihnalle, mutta jostain tuntemattomasta syystä he kääntävät viivakoodin kohti myyjää vaikka he tietävät, että se skanneri on siinä myyjän edessä..ja myyjä joutuu kääntämään tuotteita 180 astetta joka kerta.

Kirjottaja on vissiin joku bensalenkkariamis
Vieras
Kirjottaja on vissiin joku bensalenkkariamis

Ei välttämättä tiedä, ei siitä montaa vuotta oel kun itsekin vasta huomasin että missä se skanneri on. Sitäpaitsi meidän kaupassa ei ole sellaista, meillä kun ei ole liukuhihnaa. Kaikki piippaillaan ihan vaan käsin sillä lukijalla 🙂

kake
Vieras

Oot niin oikeessa! Jotkut asiakkaat asettelevat ostoksiaan ja ne nimeomaan asetellut ovat myyjään päin eli just väärään suuntaan.

Noisori
Vieras

Tuo “muovipussi”-vastaus kassanhoitajan tervehdykseen jaksaa kyllä ihmetyttää. Me myyjät tiedämme kyllä miltä muovipussi näyttää. Riittää, että näytätte, että teillä on muovipussi. Käyttäkää tuo “muovipussi”-lausahdukseen menevä vaiva tervehtimiseen.

käpälä
Vieras

“Etukortin voi vinkuttaa tai näyttää maksukortin lukijalle jo siinä vaiheessa, kun kassamyyjä skannaa ostoksiasi skannerin lävitse. Etukortti ottaa automaattisesti tuotteistasi alennukset, jos niitä on ja bonuspisteet ostoksiesi yhteissummasta. Ei tarvitse sinun siis typeränä seisoa bonuskorttisi kanssa valmiina maksupäätteen edessä, kun voisit olla pakkaamassa ostoksiasi.”
Tämä johtunee siitä, ettei tätä faktaa kerrota asiakkaille missään. 10 vuotta ollu etukortti käytössä, eikä yksikään kassahenkilö ole asiaa maininnut. Ohjeissakin lukee vain, että etukortti on vedettävä lukijan läpi ennen maksukorttia etujen rekisteröimiseksi.

myyjävaan
Vieras
Toi maksukorttikoneen kanssa pelaaminen on niin tuttua, kaupassa kuin kaupassa. Siellä jossa olen itse töissä niin tuntuu että aina saa neuvoa ja 90% asiakkaista ei kuuntele ohjeita eikä konetta vaan painelee mitä sattuu ja sitten huudetaan kun ei toimi… menee tuplasti enemmän aikaa kun aasiakkaat itse säätävät jotain ilman kuuntelematta mitään ja sitten kun eivät itse saa tolkkua niin vihdoin alkavat ohjeet mennä perille vasta sitten.. Myöskin tuo että pitäisi muistaa 100 000 tuotteen hinnat ulkoa ja mitä tuoteselosteessa lukee on tuttua. Olen saanut kuulla muutaman kerran lauseen “mut sähän oot täällä töissä!”… niin hyvä aasiakas, muistaisitko itse edes 100:n… Lue lisää »
Blaah
Vieras

taas yksi tylsä lista….

Lps
Vieras
Tietyt usein toistuvat tavat ja kommentit luonnollisesti alkavat maistumaan puulta – tämän moni aspa-ammatissa työskentelevä varmastikin myöntää. Mutta hitto vie, siellä töissä ollaan ihan tasan tarkkaan niitä asiakkaita varten. Ne ei ole välttämätön paha, vaan ne on se liikevaihdon plusmerkkinen tekijä. Asiakaspalveluduunia tekevällä on päivittäin kymmeniä tai satoja asiakaskontakteja, mutta palvelemallesi asiakkaalle tuo kohtaaminen on mahdollisesti ainoa kyseisellä ostoskerralla yrityksen edustajan kanssa. Kunnon palvelulla varmistetaan asiakassuhteen pysyvyys jatkossakin. Vastaavasti yksi huono asiakaskohtaaminen ei muuta aspaihmisen päivää mihinkään, mutta se saattaa maksaa yhden asiakkuuden, monesti useammankin. En ole loukkaantunut aasi, olen koko täysi-ikäisen työurani asiakaspalvelualalla työskennellyt henkilö. Välillä vituttaa, mutta sitä… Lue lisää »
Vastarannan kiiski
Vieras

Vuorovaikutustilanteet asiakaspalvelutyössä harmittavat…Johtopäätösten aika?

Pömppö
Vieras

no olipa taas tarina, taas näitä kassakitisijöitä, olisko asennevammapäivä ollu ku tämän kirjotti

Miss Piggy
Vieras

Voi v*u mitä nillitystä! Toivottavasti en ikinä osu kassallesi!

ostelija
Vieras
“10) Kassamyyjä ei tee sillä tiedolla mitään, maksatko pankilla vai luotolla. Se sinun pitää ihan itse päättää ja painaa haluamaasi nappia puolen valitsemiseksi”. Tämä kovin häiritsevä lausahdus voi tulla niinsanotusti selkäytimestä, sillä ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun kortti annettiin myyjälle ja sanottiin että pankilla vai luotolla – ja ellei sanottu, myyjä kysyi sitä. “Opettele myös käymään kurkistamassa pankkitiliäsi aina silloin tällöin joko automaatilla, pankissa tai nettipankissa, niin olet tietoinen, paljonko sinulla rahaa ja kuinka paljon sitä voit siis ostoksiisi käyttää. Kassamyyjälle on myös turhaa valittaa, että meidän koneet ei toimi. Miksi ne muiden asiakkaiden kohdalla sitten toimii, mutta… Lue lisää »
Katja
Vieras

Pikku vinkki; vaihda alaa, jos on noin vaikeaa.

EL
Vieras

Et näköjään sitten viitsinyt lukea juttua ihan loppuun asti.

noisori
Vieras
1) Asiakkaat tosiaan eivät arvaa, että olet avaamassa kassan jos otat “viereinen kassa”-kyltin pois, avaat portin ja istut kassan ääreen. Välillä ei riitä sekään, että sanot, että kassa on vapaana. Itse en sano tuota, että kassa on vapaana. Yleensä yksi nokkela tajuaa ilmankin, että kassa on vapaana ja tämä pääsee jonojen ohi ensimmäiseksi palveltavaksi. 2) Jos asiakas vastaa tervehtimiseen muodossa “muovipussi”, niin tuohon kannattaa vastata tyyliin “tiedän kyllä miltä muovipussi näyttää”. 5) Voit aina olettaa, että asiakkaat haluavat tuotteet siinä järjestyksessä kuin he ovat laittaneet ne hihnalle. Jos asiakas laittaa kassin viimeiseksi, niin he haluavat kassin viimeiseksi. 6) Kannattaa muistaa,… Lue lisää »
Miss Piggy
Vieras

“työssä autetaan henkisesti vajavaisia ihmisiä heidän arjessaan.” Noisori, olet tosi nolo. Ja henkisesti vajaa.

Noisori
Vieras
Onneksi sinä loistat majakkana tässä tyhmyyden pimeydessä :D. Olet nyt kirjoittanut tähän keskusteluun kaksi viestiä ilman, että tarjoaisit mitään merkityksellistä sisältöä itse aiheeseen. Kuten sanoin tuon lainauksen jälkeen, niin kaupoissa ei juuri tarvittaisi asiakaspalvelua ilman henkisesti vajavaisia ihmisiä. Esimerkiksi kassoja tarvitaan paljon enemmän, koska ihmiset eivät omaa henkisiä lahjoja tehokkaaseen toimintaan (tehokas toiminta kassalla ei vaadi erityisiä fyysisiä ponnisteluita). ..sitten on myös nämä asiakkaat jotka ovat ettineet leipä/kahvihyllyä/pullokonetta useiden minuuttien ajan alle 400 neliöisessä kaupassa tai kun hevi-vaa’asta on loppunut tarrat niin asiakkaat ihmettelevät hetken aikaa ja sitten mussuttavat myyjälle. Eivät huomaa sitä vastakkaisella puolella ollutta toista vaakaa kylteistä huolimatta..
käpälä
Vieras

“sitten on myös nämä asiakkaat jotka ovat ettineet leipä/kahvihyllyä/pullokonetta useiden minuuttien ajan alle 400 neliöisessä kaupassa tai kun hevi-vaa’asta on loppunut tarrat niin asiakkaat ihmettelevät hetken aikaa ja sitten mussuttavat myyjälle. Eivät huomaa sitä vastakkaisella puolella ollutta toista vaakaa kylteistä huolimatta..”

Eikö myyjiltä saa nykyään kysyä jonkin hyllyn sijaintia, mainita jonkin olevan rikki tai jotain puuttuvan? Kai minulle on opetettu lapsena väärin, kun sanottiin “Jos tarvit apua tai et löydä jotain, kysy myyjältä.”. Eipä ole ihme, että moni on tyytymätön nykyiseen asiakaspalvelutasoon, jos kysymällä leimautuu aasiksi…

Miss Piggy
Vieras

I rest my case.

Noisori
Vieras

Miss Piggyltä tullut nyt ketjuun kolme kirjoitusta joista kolme on täysin turhia ja asiattomia.

Miss Piggy saattaa olla tietysti trolli, mutta nykyään trollin ja aidosti tyhmän ero on häilyvä.

Joka tapauksessa Piggy on hyvä osoitus siitä miksi kaupoissa tarvitaan asiakaspalvelua.

Asiakas
Vieras

Erittäin loistava kirjoitus, asiakaspalvelijan tehtävä tuntuu nykyisin olla auttaa henkisesti vajaita ammattivalittajia ja närkästyjiä näiden arjessa. Uskomatonta miten vaikeaa nykyisin on uusavuttomille esimerkiksi kaupassa käynti.. Ei voi kun nauraa 😀

Annikassss
Vieras

Vaihda nyt hyvä ihminen alaa, jos se kassalla oleminen ja aspa on noin vaikeaa! Voi kiesus, mitä valivalivali nillitystä!

J
Vieras
Johan on kiukkuista. En todellakaan itse kaupassa laittele tuotteita hihnalle viivakoodin paikkaa miettien, se tuskin on iso homma kassalta kääntää maitotölkkiä sen verran, että skanneri lukee koodin. Ja tämä: “Niille kommentoijille, jotka aikovat kirjoittaa, että ”Vaihda alaa.” Se kun ei ole aina niin yksinkertaista tässä taloustilanteessa. Työpaikat ovat tiukassa eikä sitä alaa ihan tosta noin vain vaihdeta.” Meilläkin on työpaikalla monia, jotka tuota mantraa itkevät, mutta koskaan eivät tee mitään asian eteen. Itse olen kaupan alaan kyllästynyt, joten lähdin opiskelemaan kokonaan toista alaa. Hetken vielä joutuu osa-aikaisena kauppahommia tekemään, mutta ei enää loputtomiin. Että turha se on työpaikallaan itkeä ja… Lue lisää »
Konttoriapina
Vieras

Miksi näitä luetteloja ja listoja edes julkaistaan? Näissä ei ole mitään hauskoja tarinoita, pelkästään taas yksi elämäänsä tai työhönsä kyllästynyt ruikuttaja avautumassa.

Kävijä
Vieras

Nämä perinteisemmät ja jo moneen otteeseen luetellut urputuksen aiheet aasiakkaana kyllä ymmärrän ihan hyvin ja toivon että kanssaihmiseni omaisivat edes alkeellisimmat käytöstavat.

Mutta siinä kohtaa kun asiakkaan pitää alkaa kääntelemään tavaroita valmiiksi viivakoodit kohden lukijaa ja huolehtia maksupäätteen virhenäppäilyjen korjauksista niin aletaan olemaan aikalailla tilanteessa jossa aasiakaspalvelijaa ei enää tarvitakkaan.

Ai niin – meillähän alkaa olemaan jo näitä itsepalvelukassoja joissa ei aasiakaspalvelijan tarvitse enää tehdä mitään, tosin sitten ei enää taida se palkkakaan juosta… Oli se taloustilanne kuinka tiukka tahansa…

SH-K
Vieras

“se tuskin on iso homma kassalta kääntää maitotölkkiä sen verran, että skanneri lukee koodin” ; on se, kun niitä on kymmenittäin tai sadoittain vuoron mittaan. Ergonomia, hartiat, kiertäjäkalvosimen syndrooma, mitä näitä nyt on….. Se ei silti ole asiakkaan vika eikä vastuulla, tokikaan. Mutta pienellä eleellä voi tehdä paljon.

J
Vieras

“”se tuskin on iso homma kassalta kääntää maitotölkkiä sen verran, että skanneri lukee koodin” ; on se, kun niitä on kymmenittäin tai sadoittain vuoron mittaan. Ergonomia, hartiat, kiertäjäkalvosimen syndrooma, mitä näitä nyt on…”
Tietenkin niitä hartialihaksia(kin) kannattaa jumppailla vapaa-aikana, helpottanee huomattavasti.

Noisori
Vieras
Tietysti ne tuotteet pystyisi pistämään hihnalle “oikein päin” ilman ylimääräistä fyysistä vaivaa ja tuohon ei myöskään tarvita paljoakaan henkistä kapasiteettia. Ihmisiltä ei vain löydy tätä kapasiteettia ja jos asiakkaat asettelevat tuotteita hihnalle tietyllä tavalla, niin he tekevät sen lähes aina kaikkea logiiggaa vastaan: 1. Laitetaan muovipussit hihnalle viimeiseksi, mutta halutaan ne ensimmäiseksi. Lidl taitaa olla ainut kauppa missä tarvitsee laittaa muovikassit hihnalle 2. Ensiksi herkästi särkyvät tavarat kuten lehdet, salaatit jne. ja loppuun painavat ja kovat tuotteet. Jos asiakkaan tuotteet ovat esim. korissa niin tuo on jollain tasolla ymmärrettävissä, mutta kärrystä ne saisi helposti “oikeassa” järjestyksessä. 3. Jos tuotteet laitetaan… Lue lisää »
kukkis
Vieras

Voi että tätä viestiketjua..
Yks valittaa että toinen valittaa ja kolmas valittaa että toinen valittaa kun yks valittaa. 🙂
Summasummaarum vaikka näitä samoja listoja kuin yllä monet kirjottaa uudestaan sanoisin että ne nyt vaan valitettavasti kuuluu tähän alaan. Niiden kanssa voi oppia elämään ja antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Voi ajatella että ehkä ne asiakkaat joskus oppii jos niitä jaksaa opettaa. Toiset kyllä toiset ei koskaan. Näin se maailma makaa.

Janezki
Vieras

Kassaimmeiseltä kuultua:
8. Älä mene pakkaamaan ostoksia ennen maksua. Muut (kassa mukaan lukien) joutuvat odottelemaan kun aasiakas pakkaa ostoksia ja jossain kohtaa huomaa, että hei nythän sen kortin voi tunkea koneeseen.

11. “En tarvitse kuittia” on kassalle niiiin kiva lausahdus kun kassoillahan on järjettömän kokonen pohjaton roskakuilu takanaan, johon heittää aasiakkaiden kuitit, joita eivät tarvitse. Itse otan nykyään aina kuitin ja jos en sitä tarvitse, laitan kuitin kassan päädyssä olevaan roskakoriin. Ei tarvitse kassan olla tyhjentämässä omaa roskakoriaan joka tauolla.

Että tämmöstä!

D
Vieras

Itsepalvelukassoilla ratkeaisi tämäkin kauhea ongelma.

En vaa tajuu
Vieras

Mä suosin niitä just siks ku saan parasta palvelua ja nopeesti.

vierailija
Vieras
Jotkut kommentit kertoo jo paljon, kuinka HERKKÄHIPIÄISIÄ jotkut näistä aasiakkaista ovat, kun jaksavat tulla jopa tänne valittamaan! Ihan vinkkinä, ei sivua kukaan pakota lukemaan ja peiliin voi aina välillä myös katsoa. Kaikki ei ole AINA ja JOKA KERTA aspojen vikaa. 🙂 Olkaa myös onnellisia, että teitä ollaan palvelemassa (missä ikinä asioittekin) sen sijaan, että hoitaisitte kaiken itse, Kuinka moni näistä aasiakkaista on esim. ikinä istunut kassan takana tekemässä sitä työtä? Kyllä kaupan kassan duunikin voi olla raskasta (henkisesti ainakin), kun joutuu toimimaan kassatyön lisäksi asiakkaiden sylkykuppina, välillä myös psykologina ja oma suosikkini, kävelevänä tietotoimistona aina kaupungin ravintoloiden menuiden hintoihin asti!… Lue lisää »
Mirene
Vieras

Ja minä kun muistelen joskus lukeneeni täältä, että niitä viivakoodeja EI nimenomaan SAA laittaa ylöspäin. Säälin kaikkia asiakkaita, jotka tämän idiootin kanssa joutuvat asioimaan.

JEL
Vieras
Luoja miten nauroin tälle. Siis yleensä nää on ollut oikeesti sellaisia, että tunnistaa tietyt asiakastyypit ym. ja ymmärtää asiakaspalvelijoiden turhautumisen, mutta tää oli jo säälittävä. Kun ohjeistat asiakkaita, täytyy vastineeksi ohjeistaa sua painumaan johonkin muualle töihin. Ehkä parempi viettää päiviäsi jossain pienessä kopperossa ihan oman seurasi kanssa, ettet vaan joudu kohtaamaan näitä raivostuttavia asiakkaita. Kuka helvetti alkaa kääntelemään ostoskorin tuotteen viivakoodi tietyin päin? Ei oo todellista, se nyt vasta hidastais. Kannattaa myös ottaa huomioon, että jokainen ihminen ei ole samanlainen, eikä kaikki toimi niinku koneet. Ehkä sun on vaikea mahduttaa sitä suppeaan ajatusmaailmaas… Täytyy näin asiakkaan näkökulmasta (aiemmin asiakaspalvelu työtä… Lue lisää »
Kaupantäti
Vieras
Luin jutun loppuun, mutta sanon nyt kuitenkin… Vaihda alaa. Mitä vielä, pitäisikö seuraavaksi asiakkaan vetää ne tuotteet sinne koneelle sinun puolesta… Mihin sinua sitten enää tarvitaan? Se ei ole iso homma kääntää ne tuotteet siinä skannerin edessä, pienen ajan jälkeen ne tavarat kääntyy itsellä automaattisesti oikein päin siihen lukijan eteen… Ja mikä siinä on väärin jos asiakas on kohtelias ja kysyy että onko kassa auki? Voihan olla että olet juuri sulkemassa kassaa tai jotain muuta.. Meinaatko että asiakkaalla ei ole muuta tekemistä kuin kytätä mitä kukakin kassa siellä tekee… Nykyaikana kun kaikki on niin liukuhihnalla olemista että… Auta armias, jos… Lue lisää »
Asiakaspalvelija
Vieras

Vuosia asiakaspalvelua tehneenä voisin sanoa, että paras ohje asiakkaiden kanssa on olla oma itsensä ja pyrkiä positiiviseen asenteeseen. Positiivinen asiakaspalvelija löytää positiivisia asiakkaita – negativiinen asiakaspalvelija löytää negatiivisia asiakkaita.

Moini
Vieras

No johan täytyy paljon muistaa asioita kun lähtee maitokauppaan… Kuinkahan käy kun tulee paineita kassalla osaako sitä käyttäytyä oikein ja alkaa pähkäileen nii johan siinä saa aikansa kulumaan 😀

SeHymyileväKassa
Vieras
Osa noista on oikeasti tärkeitä asioita siltä kantilta, että onko se ihan oikeasti niin vaikeaa ajatella muitakin, niin asiakkaita kun kaupan työntekijöitä? Tai no miksi edes kysyn, senhän näkee ihan kaikessa ettei monikaan tätä taitoa osaa vaan kaikki pyörii oman navan ympärillä. On se niin vaikeaa helpottaa muiden elämää edes vähää, muttakun ei, liikaa vaivaa parantaa omaa asennettaan. Olen itse kassa ja kyllä, nämä kaikki listatut asiat on tullut koettua ja näin, mutta kyllä silti itse aina jaksan hymyillä ja kohdella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja yhdenvertaisesti, vaikka ne kuinka vituttais. Kyllä ne itsekeskeiset asiakkaat aina suututtaa, mutta onneksi on suhteessa… Lue lisää »
Asiakas
Vieras
Arvoisa kassahenkilö, kun tulen työpisteellesi, kassahihnallesi jota yksinvaltiaan tavoin hallitset, laitan välikapulan edellisen asiakkaan ja omieni ostosteni jälkeen, niin miksi helkatissa sinun pitää silti kysyä, että kumman ostoksia siinä kapulan jälkeen on. Eikö perehdyttämis-jaksollasi todellakaan ole opetettu, että kyseinen kapula erottelee ostoksemme? Kun mutiset tervehdyksesi, en voi olla alkuunkaan varma, oliko se minulle vaiko työkaverillesi jonka kanssa puhut kesken asiakaspalvelusi viikonlopun suunnitelmistasi tai PirkkoAnteron kuivaksi opettelusta. Toisaalta, minä olen tullut kauppaan hankkimaan välttämättömiä hankintojani, en seurustelemaan kanssasi. Itseasiassa, olen usein silloin jo oman työpäiväni tehnyt, eikä minua kiinnosta pätkääkään mikään muu kuin selviytyä kaupasta kotiin arkiaskareihini. Jos seurustella haluat ihmisten… Lue lisää »
Joo
Vieras

Ensinnäkin, se viivakoodiskannerin paikka vaihtelee. Lidleissä se on alapuolella, muissa kaupoissa yleensä edessä. Toiseksikin, mistä ihmeestä kassa voi tietää että viivakoodi on jo aseteltu oikein esim maitotölkin nähdessään, koska häneen päin on vain yksi niistä puolista joissa ei ole viivakoodia? Kassa joutuu joka tapauksessa kääntämään tölkkiä tarkastaessaan sen sivut. Siksi mielestäni olisi fiksua jos koodit olisivat myyjään päin että hän näkee ne heti eikä joudu sen kummemmin etsimään. Kun tuotteeseen tarttuu ja tietää missä koodi on niin sen voi ihan kivuttomasti vetäistä yks´dellä kädenliikkeellä lukijasta. Näin mietin entisenä kassamyyjänä.

Joo
Vieras

Ja muuten, itselläni on usein taskuun sullottuna edellinen kyseisen liikkeen muovipussi, josta toki mainitsen että se on oma. Mutta uuden kassin ottaessaan on ihan fiksua mainita siitä myyjälle, kassan huomio on silloin veloitettavissa tuotteissa, ei asiakkaassa. Tuollaiset “tiedän kyllä miltä muovipussi näyttää”-kommentit ovat täysin turhia ja herättävät kyllä asiakkaassa negatiivisen reaktion. Muutenkin kakikenlainen koppavuus ja viisastelu saa aikaan vain raivoa, ei muuta.

Tenhis
Vieras
Olen nyt ollut puolitoista kuukautta isossa ruokakaupassa töissä, aiempaa kokemusta ei ole kassatyöskentelystä (muusta aspasta on). Olen aiemmin lukenut näitä aasiakas-juttuja ja pelkäsin ennakkoon, että joka päivä tulee joku kiukkuinen, hankala tai muuten vaan kummallinen asiakas. Minun kohdalle niitä ei ole sattunut, ja “muovipussi-tervehtijät” eivät paljon minun venettä heiluta. Pääosin asiakkaat ovat olleet iloisia, ystävällisiä ja ymmärtäväisiä jos olen tehnyt vahingossa jonkin virheen. Paljon se on kassahenkilön omasta asenteesta ja olemuksesta kiinni, minkälaisia asiakkaita saa vastaansa. Asiakkaalla kun on tapa käyttäytyä sen mukaan kuin häntä kohtaan käyttäydytään. Aspa on kuitenkin kutsumusala ja minusta tuntuu niinkuin olisin aina ollut kaupan kassalla,… Lue lisää »
EMX
Vieras

Vali vali nillin nillin. Nyt pitäisi muistaa että se asiakas ei ole sinulla töissä. Tavaroiden kääntely viivakoodin lukua varten on sinun tehtäväsi. Jotkut myyjät ovat jopa valittaneet siitä että tavaroiden kääntely asiakkaan toimesta on juuri sitä turhaa ajanhukkaa. Henkilökohtainen johtopäätökseni asiakkaana on, että ei voisi vähempää kiinnostaa.

Kohta 8 vetää pohjat. Jos se laarin tyhjenemiseen kuluva aika ei ole sinulta itseltäsi mitenkään pois, miksi siitä pitää valittaa? Laarin tyhjentämisnopeuteen ei ole olemassa minkäänlaisiä sääntöjä, lakeja tai asetuksia, joten tuollainen motkotus on yhtä tyhjän kanssa.

teppo42
Vieras

Ai sinun mielestäsi ainoastaan laki tai asetus on sellainen juttu jonka takia tehdään tai jätetään tekemättä jotain? Sulla ei ole milloinkaan sellaista oloa että muiden ihmisten elämää ja tekemistä ei saisi tarpeettomasti häiritä? Taidat olla ns. kusipää mulkku?

DD
Vieras

hahaha :DD vaihda alaa!

kikare
Vieras

No ei kyllä mikään ihme, ettei tuolla asenteella pääse työelämässä kaupan kassaa pidemmälle… 😀

Mira
Vieras

Pakko mainita tuohon 3-kohtaan, että meillä ainakin (=supermarketissa, jossa olen kassalla töissä) on ihan ohjeistettu kassoja siihen, että esim. vihannekset ja hedelmät, leivät, lihat ym. helpommin rikki menevät tavarat laitetaan skannaamisen jälkeen siihen sivuun, eikä hihnalle. Vaikka asiakas oliskin ne laittanut “ohjeiden mukaan” (eli painavat ensin). Kuuluu siis mielestäni kyllä ihan itsensä kassan työnkuvaan katsoa, että ne tavarat menee jokseenkin järkevästi skannauksen jälkeen.

En vaa tajuu
Vieras

Pari päivää kassalla ja tiedän pomminvarmasti jokaisen tuotteen viivakoodin sijainnin, ei se asiakkaan tehtävä ole asetella tuotteita viivakoodit skanneriin päin. Jos et alaa voi vaihtaa, vaihda asennetta, tykyttää huomattavasti vähemmän ohimoita kun asenne on kohdillaan.

Hästägaasi
Vieras

Tuossa kolmoskohdassa tuo viivakoodihomma vastaa suurin piirtein samaa kuin että olisit taksikuski ja sanoisit matkustajalle että laita puhaltimet osoittamaan samaan suuntaan niin ilma virtaa paremmin. Minä olen kassalla ollut ja etsinyt viivakoodia siitä huolimatta että se on osoittanut minua naamaan. Siinä mielessä sillä ei ole merkitystä ollenkaan.

Mitä nopeammin, sitä nopeammin
Vieras
Mitä nopeammin, sitä nopeammin
Itse aina tervehdin kassatyöntekijää hymyn kera, laitan muovipussit alkupäähän jotta voin alkaa heti pakkaamaan niitä, maksukortti on valmiina ja seuraan tilannetta että olen heti valmis maksamaan kun vika ostos on piipattu (mun on vähän vaikea ymmärtää että miksi suurimmalla osalla(?) asiakkaista ei ole yhtään tilannetajua kaupassa, joskus näyttää siltä että ne oikein haluaa jäädä hengailemaan siihen kassalle). Mutta joo, itse käyn nykyään kaupoissa jossa on nopeat kassatyöntekijät, monesti pitää kesken pakkaamisen kiiruhtamaan maksamaan kun ovat niin nopeita, enkä todellakaan asettele heille tuotteita silleen, että olis viivavkoodit jotenkin mieleisessä asennossa. Jos ihan oikeasti luulet, että asiakkaiden pitäis tehdä noin, niin sitten… Lue lisää »
pepe
Vieras

tuntuu että te samat pienen elämän omistajat ja turhasta nipottavat kassaneidit ootte kaikki lyöneet “viisaat päänne” yhteen ja päättäny tulla kirjottamaan tänne nämä samat asiat tällein koulumaisen hienosti oikeen numerolla/kirjaimilla varustetun listan lailla 🙂 mahtavaa 😀

wpDiscuz