Ohjeet kassalla käymiseen

1) Kassan avaamisesta: Siirrän kassaportin pois edestä, laitan kassan yläpuolella olevan valon päälle kassan avaamisen merkiksi ja kuulutan, että ”Täällä on vapaa kassa!”. Nuo itsestäänselvät vihjeet ei siis millään voi tarkoittaa sitä, että kassa olisi vapaa palvelemaan…! Kysythän vielä varmuuden vuoksi, että ”Onhan tämä kassa auki?”. Ei se ole minulta pois, jos haluat pönöttää vapaa-aikana pitkässä jonossa turhaan. Minulla juoksee liksa työaikana, olit kassalla asiakkaana tai et.

2) Asiakas, olisi kovin mukavaa jos tervehtisit kassamyyjää, kun sinua tervehditään sen sijaan, että saan vastaukseksi epämääräistä muminaa tai katseita kattoon ja sen kaikista perinteisemmän, ”yks muovipussi”.

3) Kun laitat ostoksiasi hihnalle, käännä ne valmiiksi kassamyyjälle niin, että viivakoodit on helppo lukea. Tämä nopeuttaa huomattavasti kassan toimista sinun ja muiden hyväksi. Nosta myös painavimmat tuotteet kassahihnalle ensin, jotta ei tarvitse sitten itkeä kuinka salaattisi ei ole enää täydellisen ehjä kymmenen painavan ostoksen jälkeen. Voit myös aina siirtää ostoksesi liukuhihnalta pois ja sivuun, jos pelkäät ostoksiesi saavan osumaa eikä oma järjestyksesi ole sinua miellyttänyt.

4) Jos ja kun haluat pienen muovipussin ostoksillesi, voi sitä pyytää nätisti eikä kassamyyjää käskyttämällä. Kiitoksenkaan sanominen ei olisi pahitteeksi. Saat hakea itse pussisi ja avata sen, jos käytöstavat ovat hukassa.

5) Kun ostat ostoksillesi muovipussin, älä lado sitä viimeiseksi ostostesi perään tai niiden alle ja sen jälkeen vaadi toisessa päässä kassamyjää käskyttäen muovipussin antamista sinulle saman tien. Turha olla v-mäinen kassamyyjälle, jos hänen kätensä eivät äkkiä kasvakaan kaksimetriseksi/ onnistu leijuttamaan ostoksiasi ilmassa sen aikaa, että saat muovipussisi niiden perästä/ alta. Muovipussin maksamatta jättäminen on varastamista, joten turha yrittää piilottaa sitä taskuun, jalkojen väliin tai minnekään muualle. Kyllä meillä kassoillakin on silmät päässä! ”Oi, niin se muovipussi unohtui!”-lausahdus ei toimi myöskään, maksat muovipussista, jos sellaisen haluat. Ota oma muovipussisi/ kangaskassisi mukaan, kun käyt ostoksilla, jos 20 senttiä on iso raha maksaa muovipussista muiden ostosten kanssa.

6) Kun olet saanut korin tai kärryn pois käsistäsi, ota lompakko esille ja etukorttisi sekä maksukorttisi/ rahasi valmiiksi, jotta niitä ei tarvitse alkaa siinä vaiheessä kaivelemaan laukun pohjalta, kun olisi maksun aika. Etukortin voi vinkuttaa tai näyttää maksukortin lukijalle jo siinä vaiheessa, kun kassamyyjä skannaa ostoksiasi skannerin lävitse. Etukortti ottaa automaattisesti tuotteistasi alennukset, jos niitä on ja bonuspisteet ostoksiesi yhteissummasta. Ei tarvitse sinun siis typeränä seisoa bonuskorttisi kanssa valmiina maksupäätteen edessä, kun voisit olla pakkaamassa ostoksiasi.

7) ”Tää on varmaankin sitten ilmainen.”- lausahdus on yhtä laimea kuin surkeimmat iskulauseetkin. Jos ja kun viivakoodi ei kaikissa tuotteissa toimi tai skanneri ei niitä kykene syystä tai toisesta lukemaan, ei se tarkoita, että tuote olisi millään tavalla ilmainen mahdollisen viallisen viivakoodin vuoksi. Viivakoodit on joissakin tuotteissa laitettu todella pienellä/ painettu vinoon ja skannerin on niitä sen vuoksi vaikea lukea. Joskus etiketit myös keräävät kosteutta matkalla tuottajalta kauppaan esimerkiksi sateen tai pakettiauton kylmänä pidon vuoksi ja siksi etiketti voi olla vioittunut. Nämä asiat eivät ole kaupasta tai kassamyyjästä riippuvaisia vaan tuotteen tuottajasta, toimittajasta ja olosuhteista.

8) Kuinka vaikeaa voikin olla ostosten pakkaaminen! Jos sinulla ei ole bonuskorttia tai olet sen jo maksupäätteen läpi vinkkuttanut, mene ihmeessä pakkaamaan ostoksiasi sen sijaan, että pönötät urpona maksupäätteen luona. Käytössä on yleensä kerrallaan vain kaksi laaria eli siihen mahtuu vain kahden asiakkaan ostokset. En voi sinulle lisätilaksi tai kolmanneksi laariksi muuttua, vaikka haluaisinkin. Liukuhihnan pysäyttämistä on joissakin tapauksissa myös turha pyytää. Kassajonon kun pitää liikkua koko ajan, muutenhan olen hidas kassa, vaikka hitaus on teistä asiakkaista kiinni! Kassamyyjää on siis turha syyttää hitaudesta. En voi myöskään lähteä kahvitauolle sillä välin, kun et ole viitsinyt mennä pakkaamaan ostoksiasi ja odotan laarien vapautumista seuraaville asiakkaille. Lopulta kassamyyjälle on aivan sama, kuinka kauan pakkaat ostoksiasi, koska liksa juoksee koko ajan. Hermostutat vain muut asiakkaat, et minua.

9) En ymmärrä, kuinka vaikeaa voi olla löytää oikea bonuskortti oikeassa kaupassa ja siten vielä kysyt asiaa kassamyyjältä! Astut sisään K-Citymarkettiin, K-Supermarkettiin tai K-Markettiin ja ostoksille mahdollisesti plussa- tarjousten perässä. Sekään ei anna sinulle minkäänlaista vihjettä, että ostat niitä plussa-tarjoustuotteita, mikä lukee tarjouskyltissä sekä kuvin että sanoin; kävelet lattiaan liimatun plussapallon päältä useammassa kohtaa kaupan sisällä; kassalla välikapuloissa lukee ”Muistathan plussan!” tai plussapallot on niihin kuvin merkkitty; kirjoitusalusta kassalla huutaa plussapalloja ja niiden keltaista väriä sekä maksupäätteessä kukee ”Lue plussakortti”.

10) Kassamyyjä ei tee sillä tiedolla mitään, maksatko pankilla vai luotolla. Se sinun pitää ihan itse päättää ja painaa haluamaasi nappia puolen valitsemiseksi. Me emme sitä tietoa myöskään mistään näe. Jos ja kun pin-koodi menee väärin, on se keltainen nappi sitä varten, että voit korjata pin-koodiasi. Jos olet vihreää nappia pin-koodin hyväksymiseksi jo ehtinyt painaa, pyytää kone automaattisesti uudelleen oikeaa pin-koodia. Älä siis vedä korttia ulos koneesta ja työnnä sitä saman tien takaisin. Maksupääte katkaisee tällöin automaattisesti pankkiyhteyden turvallisuussyistä ja kassamyyjä joutuu sen uudelleen manuaalisesti avaamaan. Kassapääte herjaa samalla myös sinulle, että korttia ei voitu lukea, päätevirhe ym, koska laitoit kortin liian aikaisin takaisin maksupäätteeseen. Maksupääte neuvoo sinua, mitä pitää tehdä missäkin vaiheessa, jos vain malttaisit odottaa, lukea ja seurata ohjeita. Myöskään se, että sirusi ei toimi tai tililläsi ei ole katetta, ei ole kassamyyjän vika. Kortin siru voi olla yksinkertaisesti liian kulunut, kun olet säilyttänyt sitä muiden korttien kanssa samassa nipussa lompakossasi eli siis väärin. Opettele myös käymään kurkistamassa pankkitiliäsi aina silloin tällöin joko automaatilla, pankissa tai nettipankissa, niin olet tietoinen, paljonko sinulla rahaa ja kuinka paljon sitä voit siis ostoksiisi käyttää. Kassamyyjälle on myös turhaa valittaa, että meidän koneet ei toimi. Miksi ne muiden asiakkaiden kohdalla sitten toimii, mutta ei sinun?

11) Kun olet saanut maksun tehtyä ja ostoksesi pakattua etkä halua kuittia, voi kassamyyjälle sanoa esimerkiksi ”Ei kiitos.” tai ”En tarvitse.” sen sijaan, että otat sen ja viskot kuitin laarin loppupäähän roskaksi, vaikka jokaisessa kassapäädyssä on kymmenen senttiä päädystä roskakori kuitteja ja muita roskia varten. Onhan se ylivoimaista avata käsi roskakorin yläpuolella ja tiputtaa kuitti roskakoriin. Viehän se voimiasi. Ihmettelen vain, miten ihmeessä tämän jälkeen jaksat kantaa ostoskassisi?

Tämän päälle pitäisi muistaa yli 20 000 tuotteen hinnat ulkoa, jotka vaihtelevat pari kolme kertaa viikossa;vanhat ja uudet plussatarjoukset; kaupan omat tarjoukset sekä kuunnella kaikenmaailman huudot ja v*****lut päin naamaa. Sitten asiakkaana ihmettelet, miksi joitakin kassoja ei hymyilytä koko ajan. Tule itse kassan taakse kuuntelemaan teitä aaseja viisi päivää viikossa. Voi sinullakin olla hymy vähissä sen jälkeen.

Niille kommentoijille, jotka aikovat kirjoittaa, että ”Vaihda alaa.” Se kun ei ole aina niin yksinkertaista tässä taloustilanteessa. Työpaikat ovat tiukassa eikä sitä alaa ihan tosta noin vain vaihdeta.

66 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *