Kuinka vaikeaa kaupassa asiointi voi olla?

Tämä tarina on alunperin julkaistu sivustolle kommenttina tarinaan: YLEISTÄ KITINÄÄ KASSATYÖSKENTELYN SIETÄMÄTTÖMÄSTÄ VAIKEUDESTA

1. Avaat portin, otat ”viereinen kassa”-kyltin pois ja asetut istumaan kassatuolille. Jostain syystä tämä ei vielä riitä kertomaan asiakkaille, että kassa on käytössä ja sinun pitää vielä erikseen sanoa siitä. Miksi ihmeessä ottaisin tuon kyltin pois jos en olisi avaamassa kassaa?

2. Asiakkaat näyttävät muovipussia ja sanovat ”muovipussi”. Ilmeisesti asiakas olettaa etten tiedä miltä muovipussi näyttää; pelkkä muovipussin näyttäminen riittäisi kertomaan, että heillä on myös kyseinen tuote ostoksissa.

3. Asiakkaat pähkäilevät, että mikähän bonus-kortti tässä kaupassa käy. Ennen kysymistä he ovat katsoneet maksukortti-lukijaa missä on S-kortin kuva. He ovat juuri käyttäneet välikapulaa missä on S-kortin kuva ja he ovat juuri kävelleet sellaisen plakaatin ali, missä muistutettiin S-kortin käytöstä.

4. Pullokone on kaupan myyntitiloissa. Uudet asiakkaat etsivät aina ainoastaan myyjää joka kertoisi pullokoneen sijainnin. Looginen henkilö etsisi ensisijaisesti pullokonetta ja toissijaisesti myyjää. Yli 90% kysyjistä kävelee pullokoneen ohitse. Pullokone ei ole kulman takana tai syvennyksessä. Riittäisi, että kykenisi katsomaan noin ”kello kymmeneen” pääkäytävällä. Monesti kysyjä on joutunut ensin väistämään pullokoneelle jonottaneita ihmisiä..

5. Asiakkaat eivät tiedä mitkä hedelmä/vihannes-tuotteet pitää punnita. Se, että tuotteen hintalapussa on isolla merkattu ”Vaakanumero XX” ei ole tarpeeksi suuri vihje.

6A. Asiakkaat laittavat muovipussin hihnalle viimeiseksi ja närkästyvät kun myyjä ei samantien heti yltä muovipussiin ja anna sitä heille sinne kaukaloon.

6B. Monet asiakkaat ensin avaavat pussin ja laittavat sen sitten hihnalle. Sitten he siirtyvät kaukalon päätyyn odottamaan, että myyjä antaa sen pussin heille. Minulle ei ole avautunut, että miksi he tekevät näin? En ole ainakaan 20 vuoteen törmännyt kauppaan missä myyjillä ei olisi pikakoodia pusseille. Varmasti nämäkin asiakkaat ovat monesti nähneet myyjän lyövän muovipussin kuitille koodin avulla.

7. Asiakkaalla on yksi tuote, mutta hän ei kykene laittamaan sitä hihnalle. Takana oleva alkaa laittamaan omia tuotteita hihnalle. Nyt tämä yhden tuotteen sankari hätääntyy ja suuttuu. Hän pitelee välikapulalla seuraavan asiakkaan tuotteita loitolla ja tuohtuneena toteaa, että hän on kyllä jonossa ensin. Tietty hän olisi selvinnyt pienemmällä vaivalla yksinkertaisesti laittamalla sen tuotteen hihnalle, mutta..

8. Asiakkaalle pitää kertoa milloin hän voi pistää bonus-kortin ja maksukortin vaikka tämä kyllä näkee mitä maksukortinlukijassa lukee.

”Syötä kortti” kun voi tarkoittaa ettei korttia pidä vielä syöttää..

9. Asiakas ottaa välikapulan pois ja laittaa sen takaisin kiskolle. Sitten närkästyvät kun myyjällä meinaa mennä asiakkaiden tuotteet sekaisin.

10. Asiakas kääntää itse kaukalon välilevyä kun myyjä katsoo toiseen suuntaan. Närkästyy kun toisen asiakkaan tuotteita tulee omalle puolelle.

11. Ensin etsitään rahat ja sitten vasta bonus-kortti. Tämä siitä huolimatta, että bonus-kortti on aina käytetty ennen maksua.

12. Monet asiakkaat kertovat esim. tupakka-toiveista vasta siinä vaiheessa kun olet kertomassa loppusummaa. Jostain syystä tuota ei voi sanoa ajoissa ja mieluummin puhutaan päälle.

13. Illalla ja aamulla kassatyöntekijä saattaa tehdä jotain muuta työtehtävää toisella kassalla. Asiakkailla tuntuu olevan suuria vaikeuksia
päätellä mille kassalle hänen pitää mennä. Kaupassa on kolme kassaa joista kahdella on ”viereinen kassa”-kyltti + portit kiinni. Hmmn..mikähän saattaisi olla se oikea kassa?

14. Jos asiakas aikoo maksaa isolla määrällä kolikoita, niin tämä laskee ne lähes poikkeuksetta omassa mahdollisimman tiukasti suljetussa kämmenessä.
Mahdollisimman ahtaassa ja hankalassa tilassa. Sitten menee aikaa ja myyjä joutuu laskemaan kaikki kolikot uudestaan (ja ties kuinka usein asiakas on laskenut väärin). Tietty siinä edessä on kassapöytä..jos asiakas laittaisi kolikot siihen, niin myyjä ja asiakas voisivat laskea ne yhdessä nopeasti ja pienemmällä vaivalla.

15A. Pin-koodi menee väärin. Noin 80-prosenttia ottaa kortin pois koneesta ja laittaa sen samantien uudestaan ja saa virheilmoituksen.
Tietty laite kehoittaa laittamaan pin-koodin uudestaan ja ei vihjaa, että kortti pitäisi ottaa pois.

15B. Jos asiakas huomaa, että pin-koodi on menossa väärin, niin he tuppaavat lähes aina painamaan punaista näppiä ja ottavat sitten kortin pois laitteesta. Tämä siitä huolimatta, että olet ajoissa ehtinyt neuvomaan, että keltaista painamalla he voivat yrittää uudestaan pin-koodin kirjoittamista.

16. Asiakkaat, joilla on vain vähän rahaa mukana, laskevat äärimmäisen harvoin tuotteidensa hintaa

17. Kortilla maksaessa ruutuun tulee teksti ”hylätty” (ei riittävästi varoja). Asiakas tuohtuneena kertoo kuinka hänen tilillänsä on kyllä tarpeeksi rahaa.
Uhoavat, että käyvät automaatilla nostamassa rahaa / tarkistamassa. Ehkä yksi tapaus 200:sta tulee vielä saman päivän aikana takaisin liikkeeseen.

18. Asiakkaat närkästyvät jos myyjä ei osaa samalta istumalta sanoa jonkun tuotteen hintaa. Kun alle 400 neliön myymälässä voi olla yli 7000 erilaista
tuotetta joiden hinnat elää jatkuvasti, niin kaikkien tuotteiden muistaminen voi olla yllättävän haastavaa.

19. Auta armias jos kahvitarjous loppuu lauantaina. Sitten sunnuntaina ihmiset kiikuttavat kahvia kassoille ja henkilökunnalta menee paljon aikaa niiden takaisin viennissä. Sitten saa jatkuvasti kuunnella kuinka itsevarma asiakas ilmaisee, että kyllä siinä ja siinä lehdessä olleessa mainoksessa mainittiin, että tarjous loppuisi sunnuntaina. Myyjä on tietty nähnyt kyseisen mainoksen toimiston seinällä ja välillä ei riitä, että näyttää kyseistä mainosta asiakkaalle.

20. ..ja laitetaan ne 1.5l limut pystyyn hihnalle ja niiden eteen jugurtti-purkit. Sitten hihna pysähtyy ja limut ”yllättäen” kaatuvat..kuten ne jok’ikinen kerta
tekevät kun ne on pistetty pystyyn. Limut rikkovat jugurtit ja asiakas luonnollisesti närkästyy.
_________

Useimmat ihmetyksen/närkästyksen aiheet ovat yksittäisinä pieniä, mutta kun näitä sattuu melkein jokaisen asiakkaan kohdalla jokaisena päivänä, niin kyllä noista voi jotain kasaantua.

Monasti Prismassa jonossa olevat ihmiset päivittelevät kun jono etenee hitaasti ja kuinka se myyjä on ammattitaidoton. Minä taas torjun tylsyyttä luettelemalla kaikki hidastavat virheet mitä asiakkaat tekevät. Välillä tulee seottua laskuissa..

– Noisori –

Kirjoita kommentti

55 Kommenttia artikkelissa "Kuinka vaikeaa kaupassa asiointi voi olla?"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
laura
Vieras

Ainakaan mun työpaikalla ei ole pikakoodeja kasseille, eli kassi pitää aina erikseen pyytää asiakkaalta takaisin.
Parempi kai et laittavat turhaan kassalle ku varastavat.

marjo
Vieras

Ainakin tänään jouduin antamaan muovikasin Lidlin kassalle ku joutu vetämään viivakoodin.

hdjkfahjkfhjk
Vieras
Tässä avautumissa ei minusta kyllä aaseja löytynyt. Kukaan tarinan aaseista ei ollut tahallaan ilkeä, korkeintaan hieman ymmärtämätön. Jos sosiaaliset taidot on sen verran huonot, ettei kestä normaalia kanssakäymistä, niin kannattaa ehkä kokeilla jos vaikka jossain erikoisliikkeessä olisi valikoituneempi asiakaskunta. 1. Minun oman kokemukseni mukaan avautuvalle kassalle melkein rynnistettään viereisistä jonoista. Yleensä, jos niin ei ole tapahtunut, asiakkaat eivät ole kassan avautumista huomanneet. (Yllätys, yllätys.) 2. Älä ota asioita noin henkilökohtaisesti. Eivät he epäile älyäsi. Jotkut sanoo ottavansa kassin, jotkut ei. Minusta itse asiassa parempikin on että sanovat, kun aina ei kaikkea itse huomaa. 3. Oletko itse koskaan mennyt vieraaseen paikkaan?… Lue lisää »
Noisori
Vieras
hdjkfahjkfhjk: 1. Tuotakin tapahtuu. Prismoissa ja Cittareissa näkee tuota, että ihmiset ryntäävät jollekin kassalle jos näkevät myyjän siellä. Sitten tuohtuvat kun kassa onkin menossa kiinni. Aina muistuttavat miten kaukaa olivat tulossa. Säästyisivät vaivalta jos katsoisivat niitä kassan numerovaloja. 2. Tuo oli vain ihmetyksen aihe (Ihmettelen mitä he ajattelevat kun tekevät noin). Miksi kokevat tarpeelliseksi sanoa tuon samalla kun näyttävät pussia korostaen ja huomaavat minun katsovan suoraa kohti? Närkästyksen puolelle mennään kun monet tekevät näin samalla kun tervehdin heitä 3. Olen monesti mennyt itselleni vieraaseen paikkaan mm. ulkomailla. Ulkomaisissakin kaupoissa pärjää helposti jos kykenee rekisteröimään näkemiään asioita. Tässä esimerkin tapauksessa asiakas… Lue lisää »
hdjkfahjkfhjk
Vieras

Noisori:

Pahoittelen muuten, jos edellinen viestini oli hieman tyly.

Eli kuten totesit, suuri osa ongelmista johtuu siitä, ettei ihmiset rekisteröi näkemiään asioita. Sellaisia ihmisiä on, ja sille ei voi mitään. (Asioiden rekisteröintiä luultavasti on hankala opetellakin, vaikka tajuaisi puutteensa, ja veikkaisin että hyvin monet ei edes pidä sitä vikana.) Helpoimmalla pääsee, jos vain ajattelee, että se on heidän ominaisuus, jonka kanssa on vain elettävä.

nomanisanisland
Vieras

Näinpä. Äitini on tällainen tapaus. Toki se välillä ärsyttää, kun itse on tarkkaileva ihminrn, muttei hän mahda asialle mitään. Hän keskittyy enemmän muihin asioihin.

viila
Vieras

1. Oi kun nuo numerovalot olisivatkin noin autuaaksi tekeviä. Poikkeuksetta ainakin täälläpäin ne palavat aivan päin seiniä. Ovat päällä kassoilla joissa ei ole ketään, ovat pois päältä kassoilla jotka aktiivisesti palvelevat asiakkaita ja eivät ole lopettamassa. Olenpa nähnyt senkin että kaupan ainoa kassa istuu pimeän numeron alla ja viereisten tyhjien kassojen valot loistavat kirkkaasti.

dafu
Vieras
Tässä on nyt taas tehty aika monen asian kohdalla kärpäsestä härkänen. “Ei tarvi sanoo että otit muovipussin, minulla on kyllä silmät” mutta sitten jos salakavalasti ottaisin pussin sillä välin kun etsit jostain tuotteesta koodia, valittaisit siitä että yritän varastaa pussin. Jos tupakat ovat numeron takana, kysyn heti tervehtiessä että mikä oman tupakkani numero on, jos aski pitää tilata, kerron toiveeni kassan lyödessä viimeisiä tuotteitani. Jos taas tupakka-aski on ainoa ostokseni, saatan kysyä numeroa sillä välin kun myyjä piippaa aikaisemman asiakkaan tuotteita. Tästäkään ei kuitenkaan tunnuta tykkäävän, silloin kun häiritsen aikaisemman asiakkaan asiointia. Jos taas avaan suuni vasta omalla vuorollani, joudun… Lue lisää »
Noisori
Vieras
dafu: Jos myyjä keskittyy johonkin muuhun suuntaan, niin pussista sanominen on ihan toivottavaa. Tässä esimerkin tapauksessa myyjä kuitenkin katsoo suoraan kohti sinua ja pussiasi. Tupakkanumeron kysymisestä: Jos kysyy edellisen asiakkaan kohdalla, niin siinä pitää katsoa ettei ole mitään kriittistä hetkeä meneillään. En ole itse törmännyt tilanteeseen missä etukäteen kysyttäessä kukaan olisi närkästynyt silmiinnähden. —– Kassan avaamisesta: Jos istun kassalla odottavaisen näköisenä, minulla on portti auki eikä “viereinen kassa”-kylttiä, niin asiakkaalla ei ole syytä olettaa, että kassa olisi kiinni. Toisekseen olisit voinut lukea mitä kirjoitin: Tuossa asiakkaat näkivät kuinka avasin portin ja otin pois “viereinen kassa”-kyltin. Siinä ei tarvitse olla selvännäkijä… Lue lisää »
mannervi
Vieras

Kannattaa opetella välinpitämättömäksi. Aivot toimivat niin, että jos pyörittelee jotain asiaa päässään, niin eikös yksi aivonosa päättelekin, että kyse on oleellisesta asiasta ja sittenkös joka kerta sen jälkeen aivot laittavat asian erityisesti merkille. Tuloksena omituisen asian kohdalla ärsytys lisääntyy kerta toisensa jälkeen.

Todistin kerran sellaista tilannetta, missä joku meni kassalle ja otti kyltin pois, mutta jäi näpräämään jotain keskenään. Joku erehtyi kassalle ja siihen kassahenkilö totesi hennon itsepäisellä äänellä, että en ole vielä valmis. Hetken kännykkää tms räplättyään hän sitten itsevarmana sanoi, että nyt voi tulla tälle kassalle.

Noisori
Vieras

Ei sitä niin hirveästi välitäkkään. Onhan näitä asiakkaita, jotka pyrkivät purkamaan huonoa oloansa myyjään. Heidän kohdallaan se ettei provosoidu pätkääkään ja jatkaa hymyilyä tuntuu tepsivän hyvin: Heitä näyttää ärsyttävän kahta pahemmin.

Kai teit tuosta myyjästä valituksen? Myyjät oppivat melko nopeasti kun esimies pitää puhuttelun asiasta. Jos eivät opi, niin tuollaisia ei tarvitse kauaa katsella.

mannervi
Vieras

En viitsinyt noin pienestä valittaa. Saattoihan olla että esim kassan koodi oli kännyssä tms. Asiakkaanakin tekee mieli lähinnä valittaa muista asiakkaista, vaikkei se ole mahdollista.

Baapel
Vieras

Aasipalvelijaan tämä sopisi paremmin 🙂

sanna
Vieras

Itse ostan ruokakaupasta tupakkaa. Sen ostaminen on tehty niin vaikeaksi, että monesti muistan sanoa sen vasta sitten kun kassa on jo loppusummaa lyömässä. En usko että kukaan tahallaan sanoo sitä vasta siinä vaiheessa.

Noisori
Vieras

Millä tavalla se on vaikeaa?

1. Ilmoitat myyjälle minkä tupakan haluat
2. Myyjä antaa sinulle sen tupakka-askin tai kertoo numeron minkä takaa se löytyy
3. Jos on numeron takana, niin painat kyseistä numeroa ja tupakka-aski tippuu hihnalle

piatro
Vieras

moni aasi joka istuu tiskin takkana ei pysty keskittymään moneen asiaan kerralla kun koittaa kysyä tuotteen numeroa kun hän vetelee muita tavaroita koodin lukijasta niin ne vaan mulkoilee tai sitten lopettaa muiden käsittelyn ja karjasee että “mikä se oli”…

Justjust....
Vieras

Niin ei sitten tullut mieleen, että niitä ei välttämättä muista ulkoa että mikä tupakki löytyy minkäkin numeron takaa? Niitä kuitenkin se varmaan ainakin 50 on.Ja jos ei muista numeroa, kun joku sitä kysyy, niin silloinhan sitä joutuu jättämään kesken vuorossa olevan asiakkaan ostosten rahastamisen.

Ja muutenkaan en pidä siitä, että joku tunkee toisen vuorolla hoitamaan omaa asiaansa. Toki kysyä voi ja vastauksen saa jos se ei vaadi mitään erityisiä toimenpiteitä, mutta jos vaatii niin sitten saa kyllä odotella sitä _omaa_ vuoroaan.

jossu
Vieras

olen kyllä täysin samaa mieltä noisorin kanssa!! eihän nämä muuten ärsyttäisi mutta kun samat ihmiset vuodesta toiseen tekevt ihan samat asiat… =D

mannervi
Vieras

Ihan varmana jos omalla naamallani menisin kauppaan ja ottaisin kassin ja vilauttaisin sitä kassalle sanomatta mitään, tulisi alentavaan tyyliin lausuttuja kuittailuita että haluanko kanssa maksaakin sen VARASTAMANI kassin. Tosin käytänkin omaa kauppakassia nykyisin tällaisten tilanteiden välttämiseksi.

Katja
Vieras

Jos asiakas ei sano sitä “Muovipussi” viedessään itse pussin kassan ohitse, ainakin minä olettaisin, että pussi on hänen aiemmalta ostoskäynniltään.

Noisori
Vieras

Jos asiakas näyttää pussia korostetusti, niin perusoletus on, että hän on ostamassa sen. Myös pussin kunnosta voi päätellä onko se tältä ostokerralta..jos ei siis myyjä ehdi näkemään ottaako asiakas tuota vai ei.

Ps. Se muovipussin sanominen ei toisaalta kerro mitään siitä onko hän ottanut sen tällä vai edeltävällä kerralla.

dfghewq
Vieras

8. Maksupäätteitä on liikaa erilaisia, ja ne toimivat eri tavoin. Tietyissä päätteissä kaikki täytyy aloittaa alusta, jos kortin syöttää ennen aikojaan. Näytöllä oleva tekstikään ei monesti paljon liity siihen, mitä oikeasti tapahtuu. Joskus otin kortin pois kun näytöllä luki “Ota kortti”, ja koko maksutapahtuma epäonnistui, koska olin poistanut kortin liian aikaisin.

Niinpä vähänkään vieraamman tuntuisen maksupäätteen käytössä on syytä odotella myyjän lupaa kortin syöttämiseen ja poistamiseen, ettei kaikki mene pieleen. Tästä on huono syyttää asiakasta.

Noisori
Vieras

“Maksupäätteitä on liikaa erilaisia,”
Jos mietitään ruokakauppoja niin S- ja K-ketjun kaupoissa sekä Siwoissa ja Valintataloissa on identtinen maksupääte. Lisäksi useimmissa R-kioskeissa ja useissa muissa päivittäistavaraliikkeissä on vastaava laite.

Tuo sinun esimerkkitapauksesi on toimintahäiriö. Noita tulee ehkä kerran parissa kuukaudessa. Yhden harvinaisen toimintahärön johdosta ei kannata lopettaa masiinoiden tottelemista.

Sam
Vieras

Juuri tästä syystä suosin automaattikassoja ja ostan tupakkani kioskilta. Tee niin tai näin, ei kelpaa.

Jep jep
Vieras

Mulle on kaupan maksulaite sanonut kahdesti peräkkäin “ei myyntilupaa” ja melko tyly kassatäti epäili mua, et oon jotain perseilly aikasemmin. Sanoin, et ei oo ollu mitään ongelmia tän kaupan kanssa ja rahaa siellä varmasti on riittävästi. No, kolmannella kerralla sen hyväksyi, vaikka olin jo valmis marssimaan Otolle.

Noisori
Vieras

Kassatäti törsöili..erilaiset yhteyshäiriöt voivat aiheuttaa melko mielenkiintoisia virheilmoituksia. Esim. myyjälle saattaa tulla teksti “Ei myyntiä – ei katetta” tjsp. , mutta seuraavalla yrityksellä menee läpi.

Tuosta syystä myyjä ei saisi esittää omia epäilyksiänsä vaikka asiakas kysyisi niitä. Myyjä ei voi olla 100%:n varma..

Riinusiini
Vieras

Ai että on ihanaa kun heti epäillään luuserilusmuksi ja rahattomaksi kun kortti sanoo että Hylätty 😀 Ihanhan se siru toimii aina ja ikuisesti, samoten magneettiraita, nehän ei tietenkään voi koskaan missään olosuhteissa lakata toimimasta, eikä varsinkaan kaupan maksupääte voi ikinä koskaan mitenkään kiukutella.
Onneksi on valinnanvapaus. Aina kun tulee kassalla tuollanen tilanne ja kassan käytös on mitä on (kyllä sen huomaa, vaikka sen miten yritätte peittää), niin aina voi siirtyä joko toiselle kassalle tai vaihtaa kauppaa, ne kun ei tästä maasta ihan heti lopu 😉

Miss Piggy
Vieras

Kaksi sanaa ap:lle: vaihda alaa.

Noisori
Vieras

Hei!

Eipä nuo minua niin paljoa närästä. Lähinnä vain ihmettelin mitä ihmisten päässä liikkuu? Ei se minua haittaa, että aikaa kuluu; tuntipalkka juoksee ihan samalla tavalla.

Toisaalta koen tämän kutsuma-ammatiksi..hieman kuten hoito-ala. Saa auttaa ihmisiä jotka eivät henkisesti pärjää näistä toiminnoista itsenäisesti.

Miss Piggy
Vieras

Suhtaudut ihmisiin tosi alentuvasti. Herrajee kun se kaupassakäynti ei yleensä elämässä ole se The Juttu! Minä en ainakaan jaksa kaikki aistit valppaina ja terävinä tulla työpäivän jälkeen kauppaan, etten vaan kysymyksilläni ja mahdollisella hitaudellani pilaisi kaupantätien päivää.
Onneksi omassa lähiAlepassa on ihana henkilökunta On kuin kotiinsa menisi.

Soon-to-be-ex-aspa
Vieras
Voi jesus. Mä myönnän olevani asennevammainen aspa, jonka takia loppusuoralla kyseiset hommat, ihan oman mielenrauhan vuoks. Mutta tää stoori oli kyllä jostain ihan utopistisista sfääreistä. Jos tikusta pitää tehdä asiaa niin tässä sitä on todella tehty. Onko kyseessä se hetki, kun ei ole oikeasti mitään valitettavaa, niin sitä pitää lähteä keksimään mitä mielenkiintoisimmista pikkujutuista? Itse teen varmasti suunnilleen puolia näistä “virheistä” varmaankin joka kauppareissulla, mutta se on voi voi jos joku pikkusielu myyjänpoikanen tahtoo viherkasvit imaista klyyvariinsa.. Arvostus oman lähikauppani henkilökuntaa kohtaan nousi juuri sun ansiostas, ja lupaan heille hymyillä vielä aikasempaakin aurinkoisemmin asioidessani. Komppaan Miss Piggyä, vaihda alaa. Jos… Lue lisää »
Hmm ja hmm
Vieras
1. Kassan avautuminen: Tältäkin palstalta saa usein lukea, että onpa tylsää, kun kaikki ryntäävät heti kassalle, kun menee sen taakse istumaan, vaikka tarkoituksenani oli tehdä vielä sitä ja tätä ennen kassan avaamista. Miksei siis pelata varman päälle? Omissa lähikaupoissa muuten kassahenkilö huikkaa aina kassalle kävellessään, että täällä on vapaa kassa. 2. Muovipussin ostaminen: Käytän aniharvoin muovipussia ja usein silloin, kun käytän, minulla on vanha pussi mukana. Mikäli olen mieheni kanssa ostoksilla, jolloin toinen meistä menee pakkaamaan tavaraoita heti alkuvaiheessa, koen asialliseksi kertoa, että tässä on nyt täältä kaupasta ostettu muovipussi. Tältä palstalta saa usein lukea harmistuksia siitä, että ihmiset yrittävät… Lue lisää »
kaupassaolluttöissä
Vieras
kaupassaolluttöissä

Tulihan sieltä viimein tuo klassinen “vaihda alaa” -veto. 🙂
Täällä yksi wannabe-alanvaihtaja. Vielä vähän alle vuosi koulua ja saas nähdä löytyykö alalta töitä vai löydänkö itseni vielä hajoamassa kassan takaa. Mieluusti ottaisin jonkun hyväpalkkaisen toimistotyön ilman jatkuvaa asiakkaiden virtaa, mutta eipä ole lukuhaluja suotu ihan mielin määrin.
Miss Piggykin voisi järkyttyä jos saisi joskus tietää mitä ne aina niin hymyilevät myyjät miettivät mustimpina hetkinään. Ja saanen myös onnitella, olet selvästi sellainen asiakas jolle on helppo olla ystävällinen, eli yksi niistä järkevistä.

Pai
Vieras

jos noissa tapauksissa asiakas on aasi, voisi samaa sanoa myyjästä. Ehkä toinen ammatti???

Kummastelija
Vieras

Hieno kirjoitus, kuvastaa juurikin nykypäivän uusavuttomien tuulipukujunttien kummallisia vaikeuksia selviytyä normaaleista tehtävistä. Välillä todellakin naurattaa, kun asiakkaana kaupassa seuraa näiden tollojen edesottamuksia 😀

Juhana
Vieras

Niin. Noi aasit maksaa kuitenkin sun palkkasi. Varmaan osaat sopivasti osoittaa heitä kohtaan ylemmyyttäsi kuten 95% suomalaisista jotka luulevat että asiakkaan palveleminen on alentavaa. Itse oon asiakaspalvelutehtävissä ollut 10 vuotta ja siitä elintarvikekaupassa kolme. Työnään kivempaa kun suhtautuu ystävällisesti ja kunnioittavasti ihmisiin. Taitaa olla liian vaikeaa nykynuorille.

Henkka
Vieras

“Asiakkaat näyttävät muovipussia ja sanovat […] pelkkä muovipussin näyttäminen riittäisi kertomaan, että heillä on myös kyseinen tuote ostoksissa.”

Mulla on tapana puhua kassahenkilölle, eikä vain mykkänä näyttää tavaroita. jotenkin tuntuisi oudolta kohdella kassahenkilöä skannauslaitteena, jonka silmien ohi vaan vilauttaa tavaroita. Kun kassalla istuu ihminen, kuuluu häntä myös kohdella ihmisenä.

Mika
Vieras
“17. Kortilla maksaessa ruutuun tulee teksti ”hylätty” (ei riittävästi varoja). Asiakas tuohtuneena kertoo kuinka hänen tilillänsä on kyllä tarpeeksi rahaa.” Itselleni kävi näin ulkomailla. Syynä ei ollut katteen riittämättömyys, vaan pankki oli oma-aloitteisesti sulkenut kortin minulle siitä ilmoittamatta, syynä väärinkäyttöepäily. Nettirikolliset olivat yrittäneet tilata korttinumeroani väärinkäyttämällä jostain “www.sports-shop.com” -palvelusta tavaraa, mutta pankin turvallisuusosasto oli pitänyt tätä epäilyttävänä (en ole koskaan itse käyttänyt tuollaista palvelua), ja sulkenut kortin. Vasta jälkikäteen uutisoitiin laajasti nettilehdissä HeartBleed -haavoittuvuudesta, eli ehkäpä esim. käyttämäni lentoyhtiön tietojärjestelmässä on ollut heartBleed -haavoittuvuus, ja sitä kautta korttinumeroni on joutunut nettirikollisten tietoon. Tuollainen tilanne luonnolliseesti tulee asiakkaalle yllätyksenä, sillä kertaa… Lue lisää »
Mika
Vieras
“1. Minun oman kokemukseni mukaan avautuvalle kassalle melkein rynnistettään viereisistä jonoista. Yleensä, jos niin ei ole tapahtunut, asiakkaat eivät ole kassan avautumista huomanneet. (Yllätys, yllätys.)” Tämä ongelma olisi helposti torjuttavissa, jos kassahenkilöt itse olisivat huolellisempia työssään ! Ainakin CityMarketissa (ja varmasti monessa muussakin kaupassa) kassojen luona on ns. valomajakat, eli esim: “Kassa 14” – jos kassahenkilö käyttäisi ko. laitetta oikein, niin siinä palaisi valo silloin, kun kyseiselle kassalle voi maksaa ostoksensa, ja muuna aikana valomajakka olisi pimeänä. Jos kaikki kassahenkilöt toimisivat, kuten edellä on kuvattu, asiakas näkisi suoraan valomajakasta, mikä kassa palvelee ja mikä ei. Ainakin Helsingin Malmin Citymarketissa olen… Lue lisää »
Ninni Nurminen
Vieras

Minusta mikään noista ei ole edes mikään paha virhe…itseäni ärsyttää eniten asiakkaat, jotka kokoavat ostoksensa kassapöydän reunalle, ettei ne vahingossakaan joutuisi hihnalle…yritä niitä sitten roikkia sieltä kaukaa :/

Muovipussinostaja
Vieras

Mikä vika kohdassa 2 on? Eikö ole kuitenkin suht kohteliasta näyttää pussia ja sanoa ääneen “yksi muovipussi”? Eikä vaan heilauttaa sitä tylysti ja tuijottaa hiljaa. Eipähän tule kenellekään tunnetta, että yrittäisi pimittää pussia. Eikä yksi tai kaksi kertaa kun myyjä ei olisi edes huomannut sitä jos en olisi sanonut.

other
Vieras
Ennen tälläkin sivuilla oli oikeasti hyviä juttuja. Että joku alkaa raivota ravintolassa siitä että tuoppi on kostea tai mummelit sekoilee kaupassa yms., sellaisia jotka naurattaa. Nyt on pelkkiä kassa porukan valituksia ihan kaikesta. Kukaan ei pakota sinua olemaan työpaikassasi. Sama asia kun amiksessa valitetaan ettei jakseta olla koulussa. Hyvä puoli näissä on se että kukaan ei ole sinua sinne pakottanut. Jos et muuta saa, se ei oikeuta sinua haukkumaan asiakkaita, varsinkaan ilman syytä. Se syy saattaa löytyä jostain ihan muualta kuin asiakkaista. Se että olet itse turhautunut omassa työssäsi, ja selvästi väärällä alalla, ei ole kenenkään muun ongelma. Ihan alkaa… Lue lisää »
daah
Vieras

Jotenkin jäi semmonen maku että ainoo aasi tässä jutussa on aiheentekijä itse.

Sofina
Vieras

Ei ole kaikissa kaupoissa koodia muovikasseille ja itse teen juuri em. tavalla sen takia, eli avaan muovipussin valmiiksi (kassamyyjään työtä helpottaakseni, koska itsekin entisenä myyjänä tiedän, että kassoja ohjeistetaan pussit avaamaan) ja laitan sen hihnalle, jotta hän saa siitä koodin.

migi
Vieras

Osa asiakaspalvelutyötä. Huom, siitä saa sitä palkkaa! Ei sen asiakkaan jobi ole opetelle niitä sääntöjä. Antaa heidän olla juurikin aasiakkaita, ja työvuoron loputtua ne jää sinne duuniin. Ei nuo ole vielä pahoja juttuja, ja vaikka tulee monta kertaa pvässä niin sille asiakkaalle se on se yksi kerta.

Muro
Vieras

Minua onkin aina kiinnostanut tuo korrekti tupakkapolitiikka. Monesti itsellä on vain pari ostosta samalla kun röökiä ostan ja käyn usein eri kaupoissa, ettei varmasti voi muistaa niitä numeroita ulkoa niin sitten pitää kysyä kassalta, mutta ei kehtaa häiritä kesken edellisen asiakkaan asioinnin, ja siinä välissä kun minun pari ostostani pyyhkäistään ei ehdi sanoa mitään.
Missä välissä olisi kassatyöntekijälle kaikkein paras kertoa tupakkatoiveistaan?

Saataisipa semmoiset sievät tupakkalätkät niiden numeroiden tilalle niin ei tarvitsisi kassatyöntekijöitä ahdistella. Kiitos vaan sille jollekin kukkahattutädille joka keksi, että tupakkatuotteet piiloon ettei vaan vahingossakaan tule kellekään raasulle kiusausta. 8’D

En vaa tajuu
Vieras

Kerran oon törmänny kassaan joka kysyi: tuleeko vielä muuta? Siihen oli helppo vastata röökitoiveilla

"Aasiakas"
Vieras

1: Niin, sehän on jopa sinun päivästäsikin 2sekunttia pois, kun huikkaat “tännekin voi tulla”.
12. Niin kaikillahan, ainakin vanhoilla ihmisillä on aivan terävä muisti ja tietävät muistilistan tarkkuudella, että heillä on _kaikki_ tavarat mukana mitä he kaipaavat.
Muut kyllä tuntuu osuvan kohdalleen. Jotenkin vain tulee valituksestasi mieleen pikkumainen luonne. Ei pahalla, muttei nyt hyvälläkään.

Vilperi
Vieras

No olipa tosiaan valittamisen aihetta. Tämän kassaneidin olisi kyllä syytä etsiä toinen ammatti.

ukko32
Vieras

Mun mielestä on ihan asiallista sanoa kassalle siitä muovikassista, ettei kukaan luule että pöllin sitä. Tosta pullokoneesta, nykyään tuntuu että automaatit ovat jossain ihan muualla kuin kaupan sisällä, niitä todellakin joutuu metsästämään. Mielestäni jos ei jotain löydä, niin on asiallista kysyä neuvoa. Sorry että vaivaan sillä työpäivääsi.

Noisori
Vieras
Ilmeisesti monelta vastaajalta jäi lukematta/ymmärtämättä avausviestin loppuosa: Nämä ovat pieniä murheita/ihmettelemisen aiheita. Ne saattavat kuitenkin kasaantua: Asiakkaan suora palveleminen kun ei ole kassaneidin tai varsinkaan hyllyttäjän ainut työtehtävä. Se on kenties tärkein, mutta ne muutkin työtehtävät on pakko saada tehtyä. Kun sen 8 tunnin aikana lähes jokaiselle asiakkaalle tulee näitä turhia virheitä mitkä vievät aikaa ja aiheuttavat sekä asiakkaalle, että myyjälle ylimääräistä vaivaa, niin tuo voi ruveta risomaan huonona päivänä. Se lähinnä ihmetyttää, että ihmiset käyvät kaupoissa lähes päivittäin vuosien ajan. Ihmisillä on niin monta toistoa tästä tapahtumasta, että se sujuisi mainiosti vaikka olisikin nollat taulussa. Silti suurin osa ihmisistä… Lue lisää »
Mascewi
Vieras

Täytyy sen verran sanoa, että omassa työssäni pitää vääntää sen verran tiukasti hommia ja siltikin saa jatkuvasti soimausta osakseen, että on aika pihalla kun pääsee kotiin. Siinä sitten menee hetki ennen kuin on taas skarppina ja hahmottaa asiat viimeisen päälle. Joskus hävettää, miten sekaisin on kun pääsee kauppaan, mutta minkäs teet, nälkä on ja jotain murua on saatava. Onneksi siinä olotilassa ei jaksa/tajua harmistua siitä että kassatyypit naureskelevat ‘tyhmyydelleni’.

Miksi on pakko
Vieras

Tupakkaan liittyen nyt kun monet kaupat tekee tämän hihnasysteemin missä koodi kerrotaan kassalle ja se tulee sieltä hihnalta, niin kun se hihnan kuilu on kiinteä ja siinä tietyssä kohtaa niin kun se tuote tulee jälkeen olevan asiakkaan ostoksien päälle niin sitten tupakan ostajan on pakko katsoa kiukkuisesti jälkeistä asiakasta ja sitten kouria se tupakka sieltä.

Jena
Vieras
Asiakkaan on hyvä mainita muovipussi ääneen, ihan vain siltä varalta että myyjän huomio ei ole pakosti juuri sillä hetkellä asiakkaassa itsessään (ja siinä mitä tällä on kädessä) vaan niittä tuotteissa joita hän skannaa eikä näin ollen huomaisi pelkkää pussin heilauttamista. Pussi on myöskin hyvä näyttää, koska monissa kaupoissa on useampia eri hintaisia/koodillisia pusseja. Tiedän kauppoja joissa ihan tavallista muovipussia on kahta eri kuosia ja ne löydään eri koodeilla, vaikka olisivatkin saman hintaisia. Kortinlukijan hylätty-teksti voi tulla myös siitä, ettei varmennusta saatu suoritettua loppuun yhteyden katkeamisen takia, ja näin ollen kone sai negatiivisen vastauksen. Eipä siitä ole silloin paljoa apua vaikka… Lue lisää »
Ansku
Vieras

Kyllä, minäkin olen välillä se “tyhmä” asiakas, joka ei huomaa pullokoneen olevan vaikkapa heti tuulikaapissa, vaan porhaltaa kiireissään sen ohi (koska ei todellakaan edes odota pullokoneen olevan jossain tuulikaapissa!), ja sitten ihmettelee kaupan varsinaisessa aulassa, että “onko täällä ollenkaan pullokonetta koko kaupassa”? :O Hahmotuksessakin voi olla vikaa, ja kaupassa niitä hahmotusta häiritseviä, muita asioita on hurjan paljon. Tämä ei silti tarkoita, että olisin ollenkaan “tyhmä” ihminen, noin yeensä. Anteeksi kun olen olemassa ja mahdollistamassa sitä, että sinullakin on töitä kaupan kassana.

wpDiscuz