Juustokaupassa

Olen töissä juustokaupassa Lontoossa ja aasiakkaat tietenkin olettavat minun tietävän kaiken mahdollisen juustoista ja saavansa vastaukset kysymyksiinsä heti paikalla samantien sillä sekunnilla. Jos teen tarkentavia kysymyksiä aasiakkaalle tai alan etsiä lisätietoa “juustoraamatustamme”, saan melko usein kuulla tuhahduksia ja silmien pyörittelyä. Tässä muutama esimerkki:

Asiakas tulee kertomaan kuinka hän osti meiltä juustoa, jota hän ei ole koskaan ennen maistanut ja se oli todella hyvää ja hän haluaisi ostaa sitä taas, mutta ei muista juuston nimeä (meillä on n. 300 erilaista juustoa myynnissä). Asiakas ottaa käteensä juustopalan ja sanoo että se oli vähän niinkuin tämä. Kerron asiakkaalle hänen pitävän kädessään italialaista vuohenjuustoa. Asiakas sanoo ettei se ollut vuohenjuustoa eikä italialaista. Kysyn onko juusto leikattu tuohon muotoon tai onko väri sama? Ei tietenkään ole. Kysyn muistaako asiakas mistä maasta juusto oli, minkä väristä, oliko lehmän tai lampaan maidosta tehtyä? Asiakas vastaa jokaiseen kysymykseen, että hän ei ole koskaan ennen maistanut kyseistä juustoa ja se oli todella hyvää. Kerron että tarvitsen vähä enemmän tietoa ja asiakas turhautuu kysyen, olisiko täällä joku juustoekspertti paikalla. Kerron olevani yksin töissä ja aasiakas sanaakaan sanomatta kävelee ulos kaupasta. Harmi kun en osannut auttaa.

Asiakas kysyy, onko meillä Brasilialaisia juustoja myynnissä. Kerron ettei ole. Asiakas kysyy, olisiko jotain vastaavaa. Kerron asiakkaalle etten tunne brasilialaisia juustoja ja kysyn minkalaisia hän etsii. Asiakas tuijottaa minua täysin pöyristyneen näköisenä ja kävelee ovelle.  Ennen lähtöä aasiakas huutaa että hän luuli että täällä tiedetään edes jotain juustoista.

Liiankin yleinen tapaus on kun asiakas kertoo syöneensä todella hyvää juustoa ravintolassa/syntymäpäiäjuhlissä/häissä/firman bileissä/kaverin luona/jouluna anoppilassa ja halutaan tietää myydäänkö meillä sitä. Juustosta ei osata kertoa yhtään mitään, mutta tilaisuudesta jossa sitä on nautittu selitetään ummet ja lammet. Sitten suututaan kun en osaa sanoa asiakkaalle mitä hänen anoppinsa on toissavuonna joulupöydässä tarjonnut.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *