Juustokaupassa

Olen töissä juustokaupassa Lontoossa ja aasiakkaat tietenkin olettavat minun tietävän kaiken mahdollisen juustoista ja saavansa vastaukset kysymyksiinsä heti paikalla samantien sillä sekunnilla. Jos teen tarkentavia kysymyksiä aasiakkaalle tai alan etsiä lisätietoa ”juustoraamatustamme”, saan melko usein kuulla tuhahduksia ja silmien pyörittelyä. Tässä muutama esimerkki:

Asiakas tulee kertomaan kuinka hän osti meiltä juustoa, jota hän ei ole koskaan ennen maistanut ja se oli todella hyvää ja hän haluaisi ostaa sitä taas, mutta ei muista juuston nimeä (meillä on n. 300 erilaista juustoa myynnissä). Asiakas ottaa käteensä juustopalan ja sanoo että se oli vähän niinkuin tämä. Kerron asiakkaalle hänen pitävän kädessään italialaista vuohenjuustoa. Asiakas sanoo ettei se ollut vuohenjuustoa eikä italialaista. Kysyn onko juusto leikattu tuohon muotoon tai onko väri sama? Ei tietenkään ole. Kysyn muistaako asiakas mistä maasta juusto oli, minkä väristä, oliko lehmän tai lampaan maidosta tehtyä? Asiakas vastaa jokaiseen kysymykseen, että hän ei ole koskaan ennen maistanut kyseistä juustoa ja se oli todella hyvää. Kerron että tarvitsen vähä enemmän tietoa ja asiakas turhautuu kysyen, olisiko täällä joku juustoekspertti paikalla. Kerron olevani yksin töissä ja aasiakas sanaakaan sanomatta kävelee ulos kaupasta. Harmi kun en osannut auttaa.

Asiakas kysyy, onko meillä Brasilialaisia juustoja myynnissä. Kerron ettei ole. Asiakas kysyy, olisiko jotain vastaavaa. Kerron asiakkaalle etten tunne brasilialaisia juustoja ja kysyn minkalaisia hän etsii. Asiakas tuijottaa minua täysin pöyristyneen näköisenä ja kävelee ovelle.  Ennen lähtöä aasiakas huutaa että hän luuli että täällä tiedetään edes jotain juustoista.

Liiankin yleinen tapaus on kun asiakas kertoo syöneensä todella hyvää juustoa ravintolassa/syntymäpäiäjuhlissä/häissä/firman bileissä/kaverin luona/jouluna anoppilassa ja halutaan tietää myydäänkö meillä sitä. Juustosta ei osata kertoa yhtään mitään, mutta tilaisuudesta jossa sitä on nautittu selitetään ummet ja lammet. Sitten suututaan kun en osaa sanoa asiakkaalle mitä hänen anoppinsa on toissavuonna joulupöydässä tarjonnut.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. heikki88 sanoo:

  hei osta sitä juusto mitä oli naapuri joma pidä sinun tietä

 2. Samavain sanoo:

  Kyllä vähän ihmetyttää mitä noiden ihmisten päässä liikkuu. Tai ei liiku. Tai mikä osa liikku jonkun toisen sijaan. Anna mun kaikki kestää

 3. foo sanoo:

  Onneksi teidän juustokaupassanne sentään on juustoa.

 4. Juustoukko sanoo:

  Maailmassa on niin paljon juustoja, ettei niitä voi tietää kukaan!!.asiakas on maistanut juustoa jossain” intiassa” ja se pitäis heti löytyä oman kaupan tiskiltä. MISSION IMBOSSIBLE

 5. Seppo Taalasmaa sanoo:

  Taidat olla Noora ”kurmeejuusto” Autio salkkareista. Kaiveleeko vielä, ettei Ismo heti osannut arvostaa Lontoolaisen homejuustoekspertin potentiaali Stellansissa? Toivon mukaan edes Tanjan päätös ylentää sinut myymäläpäälliköksi helpotti asiaa

 6. Fathi sanoo:

  Taisi olla nyt aasiakaspalvelija, eikä aasiakas. Tavallinen juustoista tietämätön tulee tietenkin nimenomaan juustokauppaan, ehkä jopa ensimmäistä kertaa elämässään, kyselemään asioista. Ajattele siitä asiakkaan näkökulmasta, joka ei tiedä mitään juustoista. Valitettavasti joutui kohtaamaan kaltaisesi aasiakaspalvelijan, joka ei ymmärrä työnsä luonnetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *