Rahanvaihtoa

Työskentelen eräällä kioskilla, tapauksia olisi vaikka kuinka paljon, mutta tämä on parhaiten jäänyt mieleen, ei sinänsä niin aasi, hauska kuitenkin.

Kioskiin astelee sisään vanhempi rouva, ehkä 80 vuotta. Tekee ostoksensa, jonka jälkeen sitten kysyy, vaihdetaanko meillä kolikoita. Tottahan toki meillä vaihdetaan, koska pankista ei tule vaihtorahaa, joten ihan mielellämme vaihdamme. Nainen kaivaa pussukan laukustaan, kaataa sen sisällön tiskille ja hämmennyn. Markkoja, markkoja ja vielä kerran markkoja.

“Anteeksi nyt, mutta markkoja emme kyllä vaihda”, totean ystävällisen hämmennyksen seostamalla äänellä. Rouva kohottaa katseensa.

“Jaa miksi ette? Saahan teiltä nykyään maksaa laskuja ja nostaa rahaakin”. Selitin siinä rouvalle sitten, että meillä ei ole kuitenkaan kattavia pankkipalveluita, kioski kun olemme ja liekkö mikään muukaan paikka enää vaihtaa markkoja euroiksi…

Kirjoita kommentti

2 Kommenttia artikkelissa "Rahanvaihtoa"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
kouhia
Vieras

Markkojen vaihto euroiksi loppui pankeissa 29.2.2012, eli tasan kymmenen vuotta euron käyttöönoton jälkeen. Aika hiljaista voi siis olla tänä päivänä 🙂

jepjou
Vieras

Eikä varmaan sataan vuoteen vielä ole keräilijöille minkään arvosia.

wpDiscuz