Telemarkkinoinnin ihanat asiakkaat

Tämän varmasti jokainen puhelinmyyjä allekirjoittaa. Olen siis töissä myymässä lehtiä.

Yleensä asiakkaat ovat kilttejä ja jaksavat kuunnella loppuun vaikka eivät tilaisikaan mitään. Mutta sitten tottakai on näitä ihania ihmisiä jotka puhelimeen vastattaessa rupeaa huutamaan “ei kiinnosta ei kiinnosta ei kiinnosta. en tilaa mitään etkä varmasti laita mitään tulemaan valehtelia!” Tässä saa miettiä että mitä ihmettä?! En ole kerennyt kun kertoa nimeni vasta ja tällänen huuto. Ymmärrän ihmisiä joilla on kiire ja siitä he sitten ilmoittavatkin mutta se että huudetaan ja haukutaan myyjää niin en käsitä. Kerron äkäiselle asiakkaalle että “tämä ei vie kun puoli minuuttia (ei sitäkään) niin asia on sillä selvä. Lupaan että ei päiväsi tästä pilalle mene!” Sitten sanotaan että “no kerro nyt sitte” yritän kertoa asiani mahdollisimman nopeasti ettei asiakas hermostuisi taas mutta sitten kuitenkin alkaa huuto “mähän sanoin jo etten halua mitään en halua mitään et laita mitään!!!” Johon sitten vastaan taas että “ei todellakaan tarvitse mitään ottaa
Ihan muutama sekunti vielä niin tämä on selvä asia” Taas tulee myöntävä vastaus jonka jälkeen alkaa sama huuto. Mitä asiakas luulee että kerron hänelle jos hän antaa luvan kertoa? Yksisarvisista ja menninkäisistä? Ei, kun kerron oman asiani ja tarjoukseni lehdestä juuri niinkun pitää ja siihen olin saanutkin luvan mutta silti alkaa keskeyttäminen ja huutaminen? En voi käsittää tätä. Emme voi laittaa asiakasta pois listalta jos hän ei edes tiedä asiasta yhtään mitään vielä! Tästä siis seuraa uudelleen soitto.

Sitten on nämä ihanat asiakkaat jotka ovat käyneet osallistumassa kilpailuun ja valinnut itse omat kiinnostuksen kohteet ja niiden perusteella sitten soitetaan heille. Miten he voi sanoa että “ei kiinnosta!” ? Ja ymmärrän sen että joihinki on laitettu väärä numero ja tästä syystä sitten ei kiinosta kun puhutaan väärälle henkilölle. Mutta kuitenkin.. Hyvä puhelimen/matkapuhelimen omistaja soita omalle operaattorillesi ja laita meidät soittokieltoon jos vihaat puhelinmyyjiä niin hirveesti. Äläkä sitten misaään nimessä käy osallistumassa mihinkään nettikyselyyn sillä sinun numero ei ole sen jälkeen salainen!

Niin ja se ikuisuus kysymys “tuleeko tää kestolla” se asia kerrotaan teille hyvin selvästi puhelun aikana. Joten kuuntele vaikka siitä vahvistuskirje tuleekin sinulle.

Työtä tämä on siinä missä muutkin. Yrittäkää siis seuraavalla kerralla kuunnella asia loppuun jos teillä on aikaa. Jos sanot että ei ole aikaa niin soitan uudestaan myöhemmin. Missään nimessä ei ole tarvetta meille huutamaan ruveta.

– Jooooo –

51 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *