Telemarkkinoinnin ihanat asiakkaat

Tämän varmasti jokainen puhelinmyyjä allekirjoittaa. Olen siis töissä myymässä lehtiä.

Yleensä asiakkaat ovat kilttejä ja jaksavat kuunnella loppuun vaikka eivät tilaisikaan mitään. Mutta sitten tottakai on näitä ihania ihmisiä jotka puhelimeen vastattaessa rupeaa huutamaan ”ei kiinnosta ei kiinnosta ei kiinnosta. en tilaa mitään etkä varmasti laita mitään tulemaan valehtelia!” Tässä saa miettiä että mitä ihmettä?! En ole kerennyt kun kertoa nimeni vasta ja tällänen huuto. Ymmärrän ihmisiä joilla on kiire ja siitä he sitten ilmoittavatkin mutta se että huudetaan ja haukutaan myyjää niin en käsitä. Kerron äkäiselle asiakkaalle että ”tämä ei vie kun puoli minuuttia (ei sitäkään) niin asia on sillä selvä. Lupaan että ei päiväsi tästä pilalle mene!” Sitten sanotaan että ”no kerro nyt sitte” yritän kertoa asiani mahdollisimman nopeasti ettei asiakas hermostuisi taas mutta sitten kuitenkin alkaa huuto ”mähän sanoin jo etten halua mitään en halua mitään et laita mitään!!!” Johon sitten vastaan taas että ”ei todellakaan tarvitse mitään ottaa
Ihan muutama sekunti vielä niin tämä on selvä asia” Taas tulee myöntävä vastaus jonka jälkeen alkaa sama huuto. Mitä asiakas luulee että kerron hänelle jos hän antaa luvan kertoa? Yksisarvisista ja menninkäisistä? Ei, kun kerron oman asiani ja tarjoukseni lehdestä juuri niinkun pitää ja siihen olin saanutkin luvan mutta silti alkaa keskeyttäminen ja huutaminen? En voi käsittää tätä. Emme voi laittaa asiakasta pois listalta jos hän ei edes tiedä asiasta yhtään mitään vielä! Tästä siis seuraa uudelleen soitto.

Sitten on nämä ihanat asiakkaat jotka ovat käyneet osallistumassa kilpailuun ja valinnut itse omat kiinnostuksen kohteet ja niiden perusteella sitten soitetaan heille. Miten he voi sanoa että ”ei kiinnosta!” ? Ja ymmärrän sen että joihinki on laitettu väärä numero ja tästä syystä sitten ei kiinosta kun puhutaan väärälle henkilölle. Mutta kuitenkin.. Hyvä puhelimen/matkapuhelimen omistaja soita omalle operaattorillesi ja laita meidät soittokieltoon jos vihaat puhelinmyyjiä niin hirveesti. Äläkä sitten misaään nimessä käy osallistumassa mihinkään nettikyselyyn sillä sinun numero ei ole sen jälkeen salainen!

Niin ja se ikuisuus kysymys ”tuleeko tää kestolla” se asia kerrotaan teille hyvin selvästi puhelun aikana. Joten kuuntele vaikka siitä vahvistuskirje tuleekin sinulle.

Työtä tämä on siinä missä muutkin. Yrittäkää siis seuraavalla kerralla kuunnella asia loppuun jos teillä on aikaa. Jos sanot että ei ole aikaa niin soitan uudestaan myöhemmin. Missään nimessä ei ole tarvetta meille huutamaan ruveta.

– Jooooo –

Jaa tämä tarina:

52 kommenttia

 1. A(a)siakaspalvelija myös sanoo:

  En missään nimessä puolusta aasiakkaita. En itse ikinä kehtaisi alkaa huutamaan tai haukkumaan ketään, koska aikuisten ihmisten ei kuulu käyttäytyä niin. Eli en hyväksy aasiakkaiden toimintaa.

  MUTTA pakko sanoa, että ymmärrän hyvin heitä jotka ärsyyntyvät puhelinmyyjän soitosta. Osa puhelinmyyjistä ei anna puheenvuoroa, puhuvat todella epäselvästi (usein jää epäselväksi että kuka, mitä, mistä), jatkavat ja jankuttavat vaikka olisit jo ilmaissut, että et ole kiinnostunut yms.

  Tiedän, että firman puolelta painostetaan myymään tarpeeksi työvuoron aikana ja tulosta on pakko saada aikaiseksi. Jotkut ovat vain menneet liian pitkälle asiakkaiden painostamisessa ja tämän takia puhelinmyyntialan ”maine on pilattu” ja asenteet on mitä on. Eli vikaa on molemmissa osapuolissa.. Loppuun kiteytettynä: puhelinmyynti-yrityksiin inhimillisyyttä ja puhelinmyyjille sekä a(a)siakkaille käytöstapoja. Ihmisiä kun kaikki kuitenkin ollaan. Tsemppiä!

 2. Uffe sanoo:

  En ole asiakas ennenkuin ostan! Itse ilmoitan aina heti kun käy ilmi että kyseessä puhelinmyyjä että numerossa on suoramarkkinointikielto. Onhan se mahdollista että numero on saatu ihan eettisin keinoin vaikka itse ei ole koskaan mihinkään nettilomakkeeseen laittanut joten olen kyllä ystävällinen. Kuitenkin pyytäisin että kun ns asiakas mainitsee että numerossa on suoramarkkinointikielto ja pyytää poistamaan numeron listoilta niin älkää soittako uudelleen heti seuraavana päivänä koska silloin saatan olla tyly. Molempien aikaa voisi myös säästää mainitsemalla puhelun alussa että kyseessä on puhelinmyynti.

  • Pentti sanoo:

   Itse puhelinmyyjänä työskennelleenä kohtasin useinkin näitä ihmisiä, jotka pyysivät minua poistamaan heidän tietonsa meidän rekisteristämme. Ongelmahan alkaa siinä, että minulla ei ole valtuuksia tai edes mahdollisuutta sellaista tehdä! Kaikki meidän puhelinnumeromme tulivat suoraan palvelun ostajalta (esimerkiksi Sanoma Magazines voisi ostaa lehdillensä myyntipalvelun) ja he ovat kaikki numerot keränneet tilaajatiedoistaan ja kilpailuistaan tai mistä ovatkaan. Ymmärrät, että minä en toisen yrityksen rekistereihin voi vaikuttaa, vaikka kuinka tylyn vastaanoton saan. Myyjät myös vaihtuvat, ja useat eri myyjät saattavat soittaa samalle ihmiselle eri päivinä: asiakkaan tietoihin merkittiin soittokerrat, ja vasta viidennen kerran jälkeen asiakas pistettiin ”jäähylle”, eli poistettiin aktiivisesta soittoluettelosta. (Huom! Ei siis vieläkään kokonaan poistettu!) Nämä kaikki eri myyjät eivät voi tietää, miten edellinen puhelu oli kulkenut, eivätkä he voi tietää, että sinulla on suoramarkkinointikielto. Ymmärrystä molemminpuolin, kohtelias mutta jämäkkä ei yleensä riittää vastaukseksi. 🙂

   • qwe sanoo:

    Jos ette pysty poistamaan, on tilanne laiton. Teillä pitäisi olla mahdollista pyynnöstä poistaa numero rekisteristä. Mutta tuskinpa sellaista mahdollisuutta perusmyyjille tulee ennen kuin asiasta saadaan tuomio firmalle.

 3. lilli sanoo:

  Aasiakkaana pakko puolustautua, että vähemmästäkin menee hermo, kun joka kuukausi soitetaan samasta lehestä ja saat yrittää väliin huudella, että ei kiitos. Siinä ei muu auta, kun sanoa ”kiitos kuulemiin” ja lyödä luuri kii. Ja yleensä puhelu tulee viä ilta-aikaan. Olen tästä kyllä pahoillani, mutta joskus ei muukaan auta.

  Ja estoa en oo voinu ottaa, kun ne palvelut jotka oon löytäny estäis myös tutkimuslaitosten puhelut 🙁

 4. Puhelinmyyjänä ollut sanoo:

  Olen ollut puhelinmyynnissä mutta se oli B to B..
  Se oli ihan oikeaa kusetusta ja ihmisiä vedettiin höplästä tuon tuosta, epämääräisetki vastaukset sai tulkita ”tilaan kiitos” kommentteina ja laskua lähti menemään.
  En yhtään ihmettele sen jälkeen miksi puhelinmyyjät on niin huonossa valossa.. Siivoojan lisäksi, mitä olen kokeillut myäskin useammassa firmassa, molemmat ammatit ovat pelkkää kusetusta, ensimmäinen asiakkaita kohtaan, viimeksi mainittu työntekijää kohtaan.
  En voi sanoa ainuttakaan hyvää sanaa kummastakaan ammatista, onneksi niihin ei pakoteta ketään.

 5. Timon sanoo:

  Ihmettelin kanssa taannoin kesätöissä, että kun ihmiset kiljuvat puhelimeen, että ”ikinä en lehtiä tilaa puhelimitse, en ole koskaan lukenut tätä ***** lehteä” kun käydään läpi VANHOJA asiakkaita, joilla on aiemmin ollut kyseinen lehti tilauksessa… Huoh. Helpoimmalla pääsette, kun kuuntelette asian ja kieltäydytte (vaikka sen vaaditun kolme-kuusi kertaa). Ikinä en ole ymmärtänyt, miksi puhelimyyjille tai puhelimitse galluppeja tekeville pitäisi olla ilkeä, kyllä on omassa elämässä joku pahasti vialla (ja mitä luultavimmin varsinkin kesäisin huudatte alaikäisille kesäduunareille). Itse kysyn usein, jos ei tarjottava kiinnosta, että olisko sulla tarjousta siitä tai siitä. Parhaassa tapauksessa kummallekin jää aurinkoinen mieli, vaikka ei lehti/sukat/kalsarit lähtisikään tulemaan. 🙂

  • dafu sanoo:

   Voi johtua siitä, että on kyse todellakin _vanhoista_ asiakkaista. Minulle soitettiin sanomalta joskus koska olen entinen lehtitilaaja. En kuitenkaan muistanut mitään lehteä koskaan tilanneeni, joten oli pakko kysyä tarkennusta tähän. Ja aku ankkaa olen kuulemma tilannut. Hetken pohdittuani, muistin vanhempieni tilanneen lehteä minulle noin 15 vuotta sitten ollessani ala-asteella. Joten kummakos tuo, jos ei aina ihan heti muista mitään koskaan tilanneensa 😉 😀

   • just sanoo:

    Joo mulla sama! ”Oot ollu meille niin hyvä asiakas…” ja blaablaablaa. Paskat, ikinä en oo mitään lehteä ite tilannut ja siitä ala-asteen Aku Ankastakin nyt on jo aika kauan…

  • Tessi sanoo:

   Musta tuntuu, että valitettavan usein, kun puhelinmyyjät soittelee ”vanhoille asiakkaille”, moni ei ole koskaan tilannut kyseistä lehteä. Monesti on cosmoa ja trendiä tällä fraasilla myyty. Koskaan ei ole minulle, eikä edes samaan talouteen lehteä tullut. Mutta joo, sain kerran näytenumeron toisen tilauksen yhteydessä. Olenko silloin ”vanha asiakas”?

  • Ville sanoo:

   No ei kai se ihme ole että ihmiset kiljuu puhelimeen jos ei ensimmäinen normaalilla äänellä lausuttu ”ei kiitos” mene jakeluun.

 6. pietu sanoo:

  juu ja löytyy niitä aaseja puhelin myyjistäkin aikas paljon,joillekkin myyjille on ylitsepääsemättömän vaikeata ymmärtää niinkin yksinkertaista lausetta kun:”ei kiitos”…

 7. Johannes sanoo:

  Puhelinmyynnin säännöissä sanotaan: ”Jos kuluttaja ilmaisee haluavansa lopettaa puhelun, tulee kuluttajan tahtoa välittömästi kunnioittaa ja puhelu tulee kohteliaasti lopettaa.” Niin että kyllä se yksi ei kiitos pitää riittää!

  Arvon puhelinmyyjät voivat käydä täältä lukemassa kaikki säännöt jos työantaja on ne sattumalta ”unohtanut” kertoa teille. http://www.asml.fi/wp-content/uploads/Telemarkkinointi_Yleinen.pdf

 8. dafu sanoo:

  Joo, olen vastannut nettikyselyissä kysymyksiin joissa kysytään mielenkiinnon kohteitani. Kysymys on ollut tyyliin ’mikä näistä kiinnostaa eniten?’ Ja vaihtoehdot esim lapset, muoti, sisustus, liikunta, autot. Näistä ehkä eniten kiinnostaa lapset, mutta ei minua siltikään kiinnosta tilata mitään vauvaa tai kaksplussaa tai muuta vauvalehteä, joka ei ole millään tapaa ajankohtainen minulle.
  Kaikista ärsyttävimpiä ovat kuitenkin liittymämyyjät. Minulla on vuosia ollut käytössä liittymä X joka on aina toiminut hyvin, mutta vaihdoin liittymään Z, koska se oli hyvässä tarjouksessa ja minulle luvattiin sen toimivan moitteetta asuinalueellani. Noh, pari kuukautta yritin, ei toiminut. Vaihdoin takaisin liittymään X ja olen taas ollut tyytyväinen. Nyt kuitenkin minulle soitellaan tasaisin väliajoin liittymältä Z että olisi hyvä tarjous taas. Aina sanon, että voitte poistaa minut soittolistaltanne, liittymä ei toimi kotonani (jossa siis suurimmaksi osaksi puhelinta käytänkin), enkä aio sitä enää takaisin ottaa. Myyjä pahoittelee ja lupaa päivittää tietoni. Kuitenkin taas jonkun ajan päästä sieltä jo soitellaan ja kysellään josko olisi kiinnostusta. No hemmetti kun ei ole! Nyt kun he eivät kerran suostu poistamaan minua soittolistaltaan, niin olen ruvennut aasiakkaaksi. Esitän kiinnostunutta, kyselen kaikkea mahdollista eri liittymätyypeistä, toimiiko liittymä kotonani, entä mökillä, entä anopilla, entä mummulassa, hinnoista, veroista, laskutustavoista, ongelmatilanteista, ihan kaikesta mistä keksin. Tosin, en ole ostamassa mitään, syön vain myyjän aikaa. Tiedän, että puheluita pitää monessa firmassa soittaa tietty määrä tunnissa, ja jos vaikka 10-15 min (ennätykseni on 38min ;)) saan myyjän aikaa käytettyä turhaan rupatteluun, on se häneltä jo paljon pois.
  Ja kyllä, olen myös itse ollut puhelinmyyjä, tiedän monet asiakkaaseen käytettävät myyntikikat ja mikä ärsyttää myyjää. 😀

 9. Saapastelija sanoo:

  Se, että asiakas on valinnut jossain kilpailussa kiinnostuksen kohteekseen vaikka tieteen ja moottoripyörät, ei tarkoita että häntä kiinnostaisi tilata kyseisiin asioihin liittyviä lehtiä. Siis ihan oikeutettua todeta ”Ei kiinnosta” vaikka on ”valinnut itse omat kiinnostuksen kohteet”.

  Miksi puhelinmyyjän on aina pakko kertoa asia loppuun? Ymmärrän kyllä että myyntiä halutaan tehdä mutta useimmille ihmisille on jo pikkuhiljaa selvää että ilmaiseksi ei saa mitään. Vaikka kuinka olisi tarjous niin jotain maksaa kuitenkin, vaikka kuinka vähättelet hintaa. Aina kun yritän puhelinmyyjälle sanoa ”Säästetään aikaa ja lopetetaan tähän, ei kiinnosta”, inttävät he vastaan ja jatkavat selitystä. Sitten kun ilmoitan ”ei kiinnosta”, tulee joskus jopa tylysti luuria korvaan.

  Ja vielä, olisi hienoa jos puhelinmyyjien olisi pakko kysyä ”Haluatko että soitamme uudestaan?” Aika moni sanoo että on ehdi juuri nyt jutella koska se on helposti päähän tuleva tekosyy.
  Mutta joo. Ihmisiähän siellä on luurin molemmin puolin. Kiusallista puuhaa 😀

 10. Masa sanoo:

  Tässä on vaan se, että puhelinmyyjällä ei ole (a)asiakkaita, vaan uhreja.

 11. mrT sanoo:

  Puhelinmyyjät nyt ei ole mitään asiakaspalvelijoita.

 12. Vakkari sanoo:

  Jos haluan joitain lehtiä, tilaan ne itse. En halua, että niitä aletaan minulle tyrkyttämään. En liioin koe olevani puhelinmyyjälle mitään velkaa enkä siten velvollinen keskeyttämään askareitani ja uhraamaan sekuntiakaan omaa aikaani kiitokseksi siitä että hän pyytämättä soitti numerooni.

  Huutamaan en ala, mutta en kyllä yleensä jaksa kuunnelakaan. En minä pysähdy joka tuote-esittelijän kohdallekaan.

 13. Putkimies sanoo:

  Puhelinmyynti on lähtökohtaisesti aasi”palvelua”, joten mielestäni puhelinmyyjien jutut eivät kuulu tälle palstalle ollenkaan. Luut ovat kovia koirille, sen tietää jokainen muutenkin.

 14. Ilmaveijari sanoo:

  Ihme simputusta soittaa uusiksi, jos ihminen ei selvästi halua markkinointia. Voisi vähän kuitenkin olla maalaisjärkeä näissä asioissa. Puhelimessa vedätetään ihmisiä tuon tuosta, joten ei ole ihme, etteivät ihmiset halua kuunnella koko jaarittelua. Ja EI-sanan huuteleminen tuon tuosta varmistaa, ettei kaupustelija saa syytä ymmärtää hänen hyväksyneen jonkin kestotilauksen.

  Itse en enää käytä julkisia puhelinnumeroita. Siviililuurini on prepaid, jotta numeron voi vaihtaa nopeasti sen vuodettua liian pahasti. Aika hyvin ihmiset ymmärtävät, että minut saa kiinni parhaiten sähköpostilla, koska välttelen puhelinmyyntiä ja -häiriköintiä.

 15. K sanoo:

  Pakko puolustautua tässä vaiheessa ja sanoa että aina ei puhelinmyyjille se ”ei kiitos” riitä vaan jatketaan kuin koko sanaa ei olisi kuultu. Välillä on vaikeaa saada edes suunvuoroa. Ja joskus olen koittanut sitä että sanon ettei ole nyt ylimääräistä rahaa niin sieltä tulee vaan ”muttakun tämän ja tämän kuukauden saat ilmaiseksi” jne.
  Mikä siinä on niin vaikeaa kuunnella mitä siellä toisessa päässä sanotaan? Jos se että ilmaisee monta kertaa ettei halua tilata mitään ei riitä niin turha loukkaantua jos lyödään luuria korvaan.

  • jorgos sanoo:

   Miten voi olla niin köyhä ettei ole varaa ILMAISEEN näytteeseen?? Viestiäsi lainaten, ”Mikä siinä on niin vaikeaa kuunnella mitä siellä toisessa päässä sanotaan?”

 16. Jep jep sanoo:

  Mulla on ollut kanssa markkinointikielto useamman vuoden. Silti niitä puheluita tulee välillä. Ymmärrän toki niissä tapauksissa jos on operaattori, jonka liittymä mulla on. Sieltäkin on tullut kerran sellainen myyntipuhelu, ett sai firma palautetta. Samoin kustannusfirma, jonka yhtä lehteä tilaan.
  Jos nämä turhat puhelut pääsee läpi, niin totean että minulla on markkinointikielto ja toivotan hyvät päivänjatkot.

  VIimeksi oli kyl reilu jätkä myymässä, sanoin et unohdan aina lopettaa tilauksen niin sanoi et käy vaan heti kun tilaus alkaa, lopettamassa se tilaus, niin loppuu sit kun pitääkin 🙂

  Anelijiat on ärsyttävin. Ja mä kanssa mietin, että jos sanon, että ei niin miksi pitää saada kuitenkin puhua muutaman minuutin litania? Kamalinta oli kun hankin y-tunnuksen. Ette usko sitä puheluiden määrää ”teillä on uusi yritys…” sitten sain selville, miten ne tiedot saa pois yleisestä näkyvyydestä YTJstä. ”meillä olisi tarjous nyt teidän yritykselle lasinpesunesteestä” 😀 Yksi harkkari sanoi ”no, katsoin kyllä tuota teidän alaa ja mietein, ettei taida olla meidän palveluille tarvetta…”

  Mutta kaikki ne huonothan tän suhtautumisen on saanut aikaan. Paras mitä muistan ”olette vastanneet kyselyyn” kysyin, että millonkahan tämä on tullut. Kuulemma pari vuotta sitten, ettei ole ihme etten muista. Kysyin sitten, että millä tavoin kysely on tehty. Kirjeitse, puhelimilla tai sähköpostilla. Sanoin, että kahteen ensimmäiseen en varmastikaan olisi vastannut enkä kyllä siihen kolmanteenkaan. Sit siinä intettiin tädin kanssa pari minuuttia kunnes suostui luovuttamaan.

 17. Hanki oikeata työtä sanoo:

  Häiritse vain niitä jotka haluavat jauhaa sontaa kanssasi.
  Puhelinmyynti on törkeätä häirintää!

 18. Ajatelmia sanoo:

  En hyväksy huutamista enkä huonoa käytöstä missään tilanteessa, mutta sitä en ymmärrä, että miksi heti alkuunsa todettu kohtelias ”ei kiitos” olisi paha asia. Miksi asia pitäisi turhaan kertoa loppuun asti ja näin mahdollisesti ärsyttää hiiltymään taipuvaista ihmistä – ja miksi puhelinmyyjä haluaa tuhlata omaa aikaansa ihmiseen, joka ei kuitenkaan tilaa? Eikö heti alkuun todettu ”ei kiitos” säästä molempien aikaa? Puhelinmyyjä pääsee heti käyttelyssä eroon ”turhasta” puhelimeen vastaajasta ja hänelle jää enemmän aikaa soittaa uudelle potentiaaliselle asiakkaalle. Joku kuitenkin luultavasti tilaa puhelinmyyjiltäkin, sillä ei kyseistä ammattikuntaa muutoin olisi enää edes olemassa. Eikö tilauskin tärppää sitä varmemmin, mitä useammalle ehtii soittaa? Ja miksi ihmeessä jo kertalleen kieltäytyvälle pitäisi soittaa uudelleen?

  Minulla on hieman samanlainen kokemus kuin nimimerkillä ”Jep jep” – minun tapauksessani puhelinmyyjä vain sanoi, että olen vastannut messuilla heidän osastollaan kyselyyn ja että he sen perusteella soittavat ja tarjoavat vain messukyselyynsä vastanneille superhyperhienoa tarjousta. Utelin, että milloin ja missä messuilla olen kyselyyn vastaillut, sillä en ollut ollut aikoihin messuilla muutoin kuin oman työpaikan osastolla ja tiedän, että tuolloin en ole muilla osastoilla vastaillut minkäänlaisiin kyselyihin. Myyjä aikansa hoki, että olet vastannut juu, olet, olet ja minä tiedustelin edelleen, että milloin ja missä. Lopulta puhelinmyyjä puuskahti seuraavasti:”No meidän on käsketty sanoa näin kaikille, kyllä sitä suurin osa on jossakin messuilla ollut ja eri osastoilla kyselyihin vastannut”.

  Kokemusta on myös noille vanhoille asiakkaille soittelijoista. Minulle tarjottiin aivan hetki sitten Cosmpolitan-lehteä sillä perusteella, että olen sitä aikaisemmin tilannut. Totta, niin olen, silloin joskus parikymppisenä. Saattaa olla, että ko. lehti alkoi silloin ilmestyä Suomessa. Parin tilausvuoden jälkeen totesin, etten enää kuulu kohderyhmään ja lakkautin tilaukseni. Lehtihän on suunnattu alle 30-vuotiaille, joten en varsinkaan nyt, 40++-ikäisenä, koe todellakaan lehden kohderyhmään kuuluvani.

 19. Smoke sanoo:

  Yleensä nuo tajuavat lopettaa kun esittäytymisen jälkeen sanoo ettei kiinnosta ostaa mitään, jos eivät tajua niin ”kiitos hei” ja luuri korvaan.

  Operaattorikin yrittää välillä kaupata kaikkea turhaa, nopeampaa nettiä kysyn kiusallani vaikka tiedän etteivät pysty toimittamaan 😀

  • lilli sanoo:

   Oon sulle kateellinen, jos ovat heti uskoneet. Ite en oo yhtään sellasta puhelinmyyjää viä jututtanu joka luovuttais heti kuultuaan ”en tilaa mitään, kiitos”.

   • Juu sanoo:

    Noin minä aina sanon ja sitten lopetan puhelun kuuntelematta vastausta. Hyvin harvoin soittavat uudestaan ja jos soittavat, en vastaa. Nykyään ei enää ole tullut myyntipuheluita kuin ehkä kerran vuodessa.

 20. Joo sanoo:

  Paitsi, että operaattorit eivät voi estää lehtimyyjiä soittelemasta vaan siihen on erillinen Robinson-palvelu. Operaattorin markkinointikielto koskee vain heidän omien myyjien soittelua.

 21. Sanokaa takaisin sanoo:

  Puhelinmyyjät ovat niin usein valehtelevia ja moraalittomia kusettajia että ainoa oikea vastaus heille on luurin lyöminen korvaan.

  Tämänkin jutun kirjoittaja voisi miettiä että kukakohan se on joka häiritsee toista ihmistä pyytämättä kotona tai työpaikalla. Ja että vielä olisi joku velvollisuus kuunnella puhelinmyyjän kusetuslitania loppuun?? Mitä ihmettä? Puhelinmyyjät ovat pahempia kuin mitkään aasiakkaat ikinä, koska puhelinmyyjät tunkeutuvat pyytämättä tyrkyttämään huijaustuotteitaan ja kusettavat valheillaan dementikoilta rahat.

 22. Jep jep sanoo:

  Vielä sen verran, että näin älypuhelinaikana parhautta on Fonectan sovellus, joka näyttää kuka soittaa (toki vaatii sen datayhteyden) ja sit jos Robinsonista huolimatta joku myyjä soittelee niin voi jättää vastaamatta.

  Vielä näistä häröimmistä soitoista, yksi rahankerjuufirma soitti lankapuhelimeen (siinäkin numeronäyttö joten numeron oppi tunnistamaan). Eivät esitelleet itseään, kysyivät vain äitiäni. Jos kysyin, kuka soittaa niin sanoivat oman etunimensä, mutteivat vieläkään millä asialla. Loppuivat kun sanoin ettei asu enää tässä numerossa ja kysyivät uutta numeroa, niin sanoin että sitä ette todellakaan saa.

 23. Putkimies sanoo:

  Eiköhän täältä ennenpitkää löydy Romaniasta tulleiden, autoja pysäyttelevien rihkamakorukauppiaiden valituskirjelmiä siitä miten ”asiakkaat” ovat niin aaseja, eivätkä pelaa kiltisti kusetuksessa mukana niinkuin pitäisi.

 24. Ampijaispesä sanoo:

  Ai ihan ette voi ottaa listoilta, jos asiakas ei tiedä, mistä on kyse? Niinhän sitä voi luulla ensimmäisessä kesätyössään, kun kerran se vuoden pitempään töissä ollut kouluttaja on niin sanonut. Ja itsellä on vielä kujeilevaa luonnetta sen verran jäljellä, että tulkitaan asiat aina puhelimeen vastaajan tappioksi.

  Puhelinmarkkinoijat ovat pahinta syöpäläiskastia, minkä tunnen. Itse sain uuden työnumeron, joka oli ollut todennäköisesti jonkin höpsön tädin entinen numero. Ei mennyt perille, etten halua mediapexiltä enää yhtään puhelua. Siellä vain mällisteltiin kuin aivovaurion kourissa ja sanottiin ”jaa, kuulemiin” ja soitettiin kohta uusiksi, jos koetin selittää, etten ole se mirjami ja toiseksikin ei tarvitse soittaa uusiksi. Luonnollisestikaan numeroni ei ole enää sama kuin tuolloin.

  • kiusanhenki sanoo:

   ”Ai ihan ette voi ottaa listoilta, jos asiakas ei tiedä, mistä on kyse? Niinhän sitä voi luulla ensimmäisessä kesätyössään, kun kerran se vuoden pitempään töissä ollut kouluttaja on niin sanonut. ”

   This exactly! T. 2 vuotta puhelinmyyäntiä, osittain roolissa, jossa neuvoin muita ja hoidin vastuullisempia tehtäviä toimistolla.

   Ei todellakaan tarvitse jättää listoille, jos ei kiinnosta kuunnella puhetta loppuun 😀 Tuolla tuhlaat vain omaa aikaasi ja suututat ihmisiä. On kahdenlaisia asiakkaita, jotka sanovat ei: niitä, joiden äänestä kuulee heti, etteivät he ole ottamassa vaikka sanoisit mitä. Näiden kanssa luovuta heti.

   Toisenlaiset asiakkaat epäröivät kieltäytyessään ja saattavat kuitenkin osoittaa kiinnostusta tuotetta kohtaan, mikäli osaat kertoa asiasi erittäin ytimekkäästi, yksinkertaisesti ja asiakkaan edun mukaiselta, ei mitään liirumlaarumeita tai myyntispiikkejä. Jos asiakas kiinnostuu, kerro lisää yksityiskohtia ja mahdollisesti tee kauppa. Tadaa!

 25. EiKiitos sanoo:

  Valitettavasti puhelinmyyjät ovat mielestäni turhin ammattikunta ikinä. Sitä en ymmärrä, miksi ihmiset huutavat tai haukkuvat puhelinmyyjää, koska työtäänhän hän vain tekee. Itse lopetan puhelun heti alkusanojen jälkeen tyyliin ”ei kiitos” + luuri kiinni. En jää kuuntelemaa soittajan vastausta, koska kokemusta on, että moni alkaa vänkäämään tuossa tilanteessa, eikä mua kiinnosta. Hyvä ihminen on hän, joka jaksaa kuunnella puhelinmyyjän myyntipuheen ja sitten kauniisti lopettaa puhelun 🙂

 26. kiusanhenki sanoo:

  #Mutta sitten tottakai on näitä ihania ihmisiä jotka puhelimeen vastattaessa rupeaa huutamaan ”ei kiinnosta ei kiinnosta ei kiinnosta. en tilaa mitään etkä varmasti laita mitään tulemaan valehtelia!” Tässä saa miettiä että mitä ihmettä?! En ole kerennyt kun kertoa nimeni vasta ja tällänen huuto. Ymmärrän ihmisiä joilla on kiire ja siitä he sitten ilmoittavatkin mutta se että huudetaan ja haukutaan myyjää niin en käsitä. Kerron äkäiselle asiakkaalle että ”tämä ei vie kun puoli minuuttia (ei sitäkään) niin asia on sillä selvä. Lupaan että ei päiväsi tästä pilalle mene!” Sitten sanotaan että ”no kerro nyt sitte” yritän kertoa asiani mahdollisimman nopeasti ettei asiakas hermostuisi taas mutta sitten kuitenkin alkaa huuto ”mähän sanoin jo etten halua mitään en halua mitään et laita mitään!!!” Johon sitten vastaan taas että ”ei todellakaan tarvitse mitään ottaa
  Ihan muutama sekunti vielä niin tämä on selvä asia” Taas tulee myöntävä vastaus jonka jälkeen alkaa sama huuto. Mitä asiakas luulee että kerron hänelle jos hän antaa luvan kertoa? Yksisarvisista ja menninkäisistä? Ei, kun kerron oman asiani ja tarjoukseni lehdestä juuri niinkun pitää ja siihen olin saanutkin luvan mutta silti alkaa keskeyttäminen ja huutaminen? En voi käsittää tätä. Emme voi laittaa asiakasta pois listalta jos hän ei edes tiedä asiasta yhtään mitään vielä! Tästä siis seuraa uudelleen soitto.”

  Taisit aloittaa viime viikolla? Tämä on ihan paskapuhetta. Luuletko, että asiakkaita ihan oikeasti kiinnostaa myyntipuheesi, tai että he olisivat velvoitettuja kuuntelemaan heille heidän vapaa-aikanaan soittelevaa myyjää? Ei!
  Listoille ei todellakaan jätetä asiakkaita, jotka eivät halua sitä myyntipuhetta kuunnella tai jotka eivät halua mitään tilata. Yleensä noiden EN TILAA EN TILAA EN TILAA -määkijöiden kanssa ei kannata väitellä, säästää omaa aikaansa. Enintään voi huomauttaa, että ihan vain ”ei kiitos” olisi riittänyt ja toivotella hyvät jatkot. Jättämällä moiset tyypit listoille kuset seka omaan, firman että työkaverin nilkkaan.

  Ja tiedätkö mistä tuo huutaminen luvan antamisesta huolimatta luultavasti jatkuu? Annat ymmärtää, että asia koskee jotain ihan muuta, mutta varmaan kuitenkin jatkat sitä myyntispiikkiäsi kertomatta vain nopeasti omin sanoin tyyliin ”No 5 kuukautta Annaa lähtis 39,99 ja kaupan päälle vapavalintainen muumimuki. Määräaikanen tilaus kyseessä, eli ei tarvitte peruuttaa tasan yhtään mitään ja tilaus loppuu ku seinään 5 kuukauden kuluttua. Oisko kiinnostanu?”. Sen jälkeen asiakas joko sanoo joo, ei tai kysyy lisää. TADAAA. Ei se oo rakettitiedettä.

  • ex-puhelinmyyjä234 sanoo:

   Olen tehnyt puhelinmyyntiä ja yksi harvoista asioista mitä siitä opin, on puhelinmyyjien välttäminen.

   itse asiassa ainakin siinä firmassa missä itse olin töissä nuo myyntipuheiden keskeyttäjät kaikki jätettiin listoille ja esimiehet kehoittivat soittamaan uudestaan viikon sisään.

   Aasiakas on se joka ajautuu tilanteeseen jossa se kiukuttelee puhelinmyyjälle. Yhtään ainoaa puhelinmyyjää ei tarvitse kestää, mutta se on ihan itsestä kiinni. Ensinnäkään numeroansa ei kannata jokaiseen arvontaan antaa. Toisekseen puhelin-Robinson suodattaa suurimman osan puheluista. Itselleni nykyään erittäin hyvä tapa estää markkinointipuhluita on Fonecta Caller -sovellus josta näkee kuka soittaa. Mikäli kyseessä on puhelinmyyntifirma, niin voi painaa suoraan punaista ja sitten blokata numeron, jolloin kyseisestä numerosta ei enää tule puheluita.

   Mutta, kuten totesin. Kaikki on itsestä kiinni ja siitä mitä haluaa.

 27. Tuulikki sanoo:

  Ymmärän hyvin niitä jotka sitä Ei:tä huutavat. Itselleni ei juurikaan tuu myyntisoittoja, mutta ukkokullalle kyllä. Pariin otteeseen on käynyt, että alkaa joku lehti tulemaan, vaikka on mielestään selkeästi kieltäytynyt tilaamasta. Samoin kävi erään kirjakerhon kanssa. Epäilen että kokeilevat kepillä jäätä, että onko henkilö riittävän laiska, dementoitunut tai muuten kyvytön tekemään peruutusta!

 28. Asba sanoo:

  Valitettavasti olen törmännyt enemmän huonoihin puhelinmyyjiä kuin hyviin. Jos sanoo ettei ole kiinnostunut tai ei halua, siitä ei tarvitse enempää jankata. Joihinkin kyselyihin on pakko vastata jotain vaikka ei kiinnostaisi. Siksi voi sanoa ettei kiinnosta! Itse olen myös sanonut ettei nyt ole varaa vaikka kiinnostaisi muuten. Myyjä vastaa ettei sitä kenelläkään ole eikä hänellä itselläkään mutta tämä on vaan tämän verran! Hei sinä olet töissä, minä työtön. Jos pitää valita ruoan ja myymäsi, tällä hetkellä tarpeettoman väliltä, mitäpä lottoot kumman valikoin? Ja ei, ei tarvitse alkaa jankkaamaan uudestaan. Sama koskee myös kun myytiin halvempaa liittymää ja ”annettiin” puhelin ja jankattiin moneen kertaan että puhelin on ilmainen ja voin antaa sen vaikka jollekkin kun sanoin etten viitsi ottaa mihinkään pölyttymään turhaan kun ei ole tarvetta. Kappas laskussa on lisä kymppi puhelimen takia ja infosta vastattiin ettei sitä voi palauttaa kun on mennyt jo 14 päivää toimituksesta, kun laskun tuloon meni kuukausi. Tai eräs puhelinmyyjä myi hiljattain sähköä veljelleni joka asuu vielä vanhemmillani. Sähkösopimus tuli veljeni nimissä ja vanhempien sähkösopimus purettiin vaikkei vanhemmiltani ole asiaan lupaa kysytty. Kuka vaan voi siis tehdä kellevaan sähkösopimuksia, ”vinkvink”

  Se että yksi mahdollinen kunnollinen puhelinmyyjä sattuu työskentelemään, se ei tosiaan tarkota että kaikki sitä on. Valitettavasti myös hyvät saavat tämän lomassa kuraa niskaan. Joukkopainostuksella laittakaa huonot myyjät kuriin 😉

 29. Miukku sanoo:

  Ite päätän puhelun heti, sanomalla ”Ei kiitos, en halua tilata mitään”. En ala siis huutamaan, koska työtäänhän toinen vaan on tekemässä. Mutta en silti ymmärrä, miksi mun pitäisi tuhlata meidän molempien aikaa kuuntelemalla tarjous, vaikka tiedän, etten ikinä tule tilaamaan puhelimessa yhtään mitään.

 30. ipe sanoo:

  viimeksi eilen sain puhelinterroristille sanoa, että mulla on suoramarkkinointikielto päällänsä, mistä oot saanu tän numeron? Löi luurin korvaan.

 31. Turri sanoo:

  Itse jaksan yleensä kuunnella puhelinmyyjien jutut ja pyrin kohteliaasti kieltäytymään. On kuitenkin myyjiä, joille ”Ei kiitos, en halua tilata nyt mitään.” ei riitä. Nämä myyjät alkavat tivaamaan, että miksei miksei miksei, eikä myönnytä siihen, että asiakas juuri sanoi, ettei halua tuotetta.

 32. Mary sanoo:

  Itse olen yrittänyt olla hyvin kohtelias puhelinmyyjille, mutta mutta… Olin koiraa ulkoiluttamassa ja vastasin jollekin kännykkäliittymää kauppaavalle miehelle ja kohteliaasti kuuntelin loppuun, sitten näin kaverini koiran kanssa ja kerroin, että minulla on määräaikainen sopimus tällä hetkellä ja muutenkin erittäin hankala puhua juuri nyt. Mies tokaisi jotain ilkeää ja löi luurin korvaan. Eräs toinen puhelinmyyjä soitti, kun olin ruokakaupassa ja joo, erehdyin sanomaan, että teen juuri ostoksia ja on huono hetki niin vastaus oli jotain ”niin varmaan” ja luuri korvaan 😀 Firmaani soittava puhelinluetteloon näkyvyyttä myyvä nainen oli todella uhitteleva ja sanoi moneen kertaan hyvin hyökkäävästi, että en mukamas tiedä kuinka vakava asia on, jos en ota ilmoitustilaa heiltä. Lopputuloksena tähän kaikkeen niin en enää aina jaksa olla ystävällinen myyjille, sorge!!

 33. ent. kohtelias sanoo:

  Olin aikani aina puhelinmyyjille kohtelias, ja kuuntelin heidän asiansa loppuun. Mutta kyllästyin, kun lausetta- Kiitos, mutta ei kiitos- ei myyjä puoli ottanut kuuleviin korviinsa. Olen myös kertonut myyjälle olevani töissä, enkä edes halua nyt mitään tilata ja edelleen myyjä puhua pajattaa luurin toisessa päässä katkeamattomasti. Kerran jopa totesin että hän voi antaa minulle oman numeronsa niin soitan sitten hänelle takaisin, kun pääsen töistä, kahdeksan jälkeen illalla. Jostain syystä hän ei niin halunnut tehdä. Olen opetellut tylyn tavan, ja lausun heti- Kiitos, mutta en tilaa mitään. Kiitos hei. Ja lyön luurin kiinni. Tylyä, mutta aikalailla ainut keino saada jatkaa töitään. Joudun työni puolesta vastaamaan jokaiseen omaan puhelimeeni tulevaan puheluun, enkä siksi voi olla vastaamattakaan.

 34. AbSa sanoo:

  Itse olen lakannut vastaamasta puheluihin joissa on pelkkä numero, paitsi jos jotain tiettyä puhelua odotan. Jos sama numero soittaa kahdesti niin silloin vastaan. Olen pari vuotta näin toiminut enkä ole vielä yhtään tärkeää puhelua missannut.
  Yksi kokemukseni puhelinmyynnistä:
  Olin vielä alaikäinen kun puhelinmyyjä soitti (alaikäisillehän ei saa siis myydä) ja vastasin. Sielä liirumlaarum juttuja selitti enkä kuunnellut kunnolla kun jotain puuhasin samalla, no puhelu loppui ja unohtui. Kunnes parin viikon päästä postissa tuli Tiede(?) lehti ja pakettikortti.. Paketti haettiin ja se oli ’tilaajalahja’ arvo ehkä jotain 70-100e, olisiko jotain puukkoja sisältänyt? Ja Tiede lehteä tuli pakolliset neljä numeroa, joista ensimäinen oli ilmanen.. Siinä vaiheessa vanhempasin soittivat hivenen vihaisen puhelun puhelinmyyntifirmaan… Eipä tarvinnut laskuja maksaa ja tilaus lopetettiin kun olivat alaikäiselle myyneet..

 35. Petra sanoo:

  En koe olevani telemarkkinoinnin asiakas; koska en ole tilannut myyntipuheluita.
  Minulle soitetaan usein kun olen töissä, asiakaspalvelussa, jos on hiljainen hetki saatan vastata puheluun, mutta en todellakaan jää kuuntelemaan akkainlehtien tai A.Ankan huipputarjousta – kun en ole kyseisistä julkaisuista kiinnostunut, enkä myöskään alushousuista ja laihdutuspillereistä – saan ne varmasti kaupasta niin tarvittaessa. Jos myyjä ei lopeta puhelua – niin minä lopetan. Jankkaamisella saatte vihamiehiä.

 36. Nakke sanoo:

  Se, että antaa (pakon edessä) puhelinnumeronsa kilpailuun osallistuessa, ei tarkoita sitä että se puhelinnumero olisi sen jälkeen mitenkään ”julkinen”, tai puhelinhäirikön vapaata riistaa.

  • Anssi sanoo:

   Kyllä muuten tarkoittaa. Kannattaisikohan seuraavalla kerralla jopa _lukea ne ehdot joihin sitoutuu_?

 37. aspa sanoo:

  Olet sitten harvinainen puhelinmyyjä, suurin osa omista asiakkaistani nimittäin kertovat toisenlaista tarinaa. Aina on luvattu määräaikainen tilaus (vaikka kaikki ovat kestoja), on laitettu lehtiä tulemaan vaikka on kielletty jne.
  t. A-lehtien oma aspa, kaiken puhelinmyyjien paskanpuhumisesta johtuvan suuttumuksen vastaanottaja

 38. AvP sanoo:

  Tiedän että puhelinmyyjätkin on vain ihmisiä, mutta luoja että vihaan sitä ammattia.
  Ei auta vaikka jokaiselle soittajalle aina sanoisit että ”jos voisit merkitä sinne rekisteriin että minä en aio ikinä tilata mitään” niin ehei, kyllä vaan tulee soittoja.

  Otin vasta suoramarkkinointikiellon ja koen että minut oli pakotettu siihen. Ennen kiellon ottamista sain kolmesta kymmeneen (eli 3 – 10) soittoa päivässä pelkiltä puhelinmyyjiltä. Ei mitään vaikutusta jos pistää luurin korvaan, sitten soitetaan takaisin ”taisi katketa puhelu?”. Sanot että en kiitos tilaa mitään ja luuri korvaan ja seuraavana päivänä samasta firmasta soittaa toinen… Harva asia ahdistaa niin paljon kuin tuollainen häiriköiminen. Viimeiset viisi vuotta joutunut pitämään puhelinta _aina_ äänettömällä kun en tietenkään halua jatkuvasti vastailla pelkkiin myyntipuheluihin.

 39. Ex-myyjä sanoo:

  Itsekin olen ollut puhelinmyynnissä enkä kyllä tätä kirjoitusta komppaa yhtään. Jos asiakas sanoo jo alkumetreillä ettei kiinnosta niin on parempi vain hyvästellä ystävällisesti ja siirtyä seuraavaan. Ei sitä päätä saa kääntymään puolessa minuutissa vaan se vaatii pidempää puhelua. Itse usein kerron puhelinmyyjälle, että valitettavasti minua ei kiinnosta, enkä halua tuhlata hänelle kallista myyntiaikaa.
  Se että puhelinmyyjä keskeytetään johtuu siitä että puhelinmyynnin taktiikka on puhua mahdollisimman nopeasti ja putkeen ilman taukoja ettei asiakas vaan kerkeä sanomaan mitään. Eihän siinä jää vaihtoehtoja.
  Onnea myyntiin. Raskasta hommaa.

  • Ex-myyjä myös sanoo:

   Muuten hyvä mutta kun sille asiakkaalle soitetaan uudestaan jos asiaa ei ole kerennyt selvittää loppuun asti, olen itsekin ollut puhelinmyyjä. Ja olen saanut myytyä lehden vaikkei asiakas ollut alkuun kiinnostunut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *