Vaikeat rusetit

Olen ollut töissä kukkakaupassa jo useamman vuoden ja osaan mielestäni paketointihommat melko mallikkaasti. Kanssani työvuorossa oli harjoittelija, jolla oli pitkä kokemus lahjatavarakaupassa työskentelystä, joten myös hän oli paketoinnissa vähintäänkin riittävän hyvä.

Asiakkaaksi tuli ärtyneen oloinen keski-ikäinen mies, joka halusi yhden ruusun. Harjoittelija oli häntä palvelemassa, itse seurasin sivusta kyseistä tapahtumaan.

Asiakas: “Saiskos sellaisen rusetin siihen ruusuun?”
Harjoittelija: “Juu ilman muuta!” (alkaa tekemään nättiä rusettia lahjanauhoista)
Asiakas: “No ei tuollaista vaan sellaista toisenlaista.”

Harjoittelija kyselee tässä vaiheessa että millainen rusetti se sitten olisi, mutta aasiakas ei tietenkään osaa kuvailla sitä mitenkään.
Asiakas: “No mä näin jossain että oli tehty semmonen hieno rusetti ruusuun.” (aijaa, no tämähän kuvaileekin seikkaperäisesti!)

Harjoittelija yrittää myös toisenlaista rusettia, mutta asiakas on tyytymätön. Hän äkkää minut seuraamassa tilannetta ja kivahtaa, josko minä ammattilaisena yrittäisin. Tulen vuorostani kokeilemaan josko saisin mieluisan viritelmän aikaan, mutta närkästyneen oloinen asiakas vain tuhisee äkäisenä paikallaan.

Asiakas: “Ei tuosta nyt mitään tule!”, hän marisee, maksaa ruusun ja lähtee vihaisena pois ilman rusetteja. Jäimme harjoittelijan kanssa huuli pyöreänä miettimään, että millainenhan tämä mystinen hieno rusetti sitten olisi asiakkaan mielestä ollut…

– kukkatäti –

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *