Vaikeat rusetit

Olen ollut töissä kukkakaupassa jo useamman vuoden ja osaan mielestäni paketointihommat melko mallikkaasti. Kanssani työvuorossa oli harjoittelija, jolla oli pitkä kokemus lahjatavarakaupassa työskentelystä, joten myös hän oli paketoinnissa vähintäänkin riittävän hyvä.

Asiakkaaksi tuli ärtyneen oloinen keski-ikäinen mies, joka halusi yhden ruusun. Harjoittelija oli häntä palvelemassa, itse seurasin sivusta kyseistä tapahtumaan.

Asiakas: ”Saiskos sellaisen rusetin siihen ruusuun?”
Harjoittelija: ”Juu ilman muuta!” (alkaa tekemään nättiä rusettia lahjanauhoista)
Asiakas: ”No ei tuollaista vaan sellaista toisenlaista.”

Harjoittelija kyselee tässä vaiheessa että millainen rusetti se sitten olisi, mutta aasiakas ei tietenkään osaa kuvailla sitä mitenkään.
Asiakas: ”No mä näin jossain että oli tehty semmonen hieno rusetti ruusuun.” (aijaa, no tämähän kuvaileekin seikkaperäisesti!)

Harjoittelija yrittää myös toisenlaista rusettia, mutta asiakas on tyytymätön. Hän äkkää minut seuraamassa tilannetta ja kivahtaa, josko minä ammattilaisena yrittäisin. Tulen vuorostani kokeilemaan josko saisin mieluisan viritelmän aikaan, mutta närkästyneen oloinen asiakas vain tuhisee äkäisenä paikallaan.

Asiakas: ”Ei tuosta nyt mitään tule!”, hän marisee, maksaa ruusun ja lähtee vihaisena pois ilman rusetteja. Jäimme harjoittelijan kanssa huuli pyöreänä miettimään, että millainenhan tämä mystinen hieno rusetti sitten olisi asiakkaan mielestä ollut…

– kukkatäti –

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. Minde sanoo:

  Aasiakkaalle hyvä vinkki; ota ensi kerralla kuva, mikäli et osaa kuvailla mitä haluat.

 2. Reino sanoo:

  Ja taas laitettiin oma osaamattomuus asiakkaan piikkiin?

  • Osa-aikainen sanoo:

   Jos ei osaa selittää työntekijälle, mitä/minkälaisen tahtoo, niin sellaista mitä tahtoisi ei tule saamaan. Oli kyse rusetista, hiustenleikkuusta tai tehosteseinästä olkkarista. ”Daa!”

  • Heko sanoo:

   Ei se oo asiakaspalvelijan osaamattomuudesta kiinni jos asiakas ei itse osaa kuvaila haluamaansa asiaa/esinettä tai ei oo ottanu kuvaa mukaansa tai sitten etukäteen miettiny miten kuvailis kyseistä asiaa/esinettä, ja loppujen lopuks ei oo tyytyväinen tulokseen.

  • tiitu sanoo:

   Toivottavasti tämä kommentti oli vitsi. Mistä myyjä tietää mitä asiakas haluaa, jos tämä ei suostu kertomaan? Ajatuksiako pitäisi lukea? Tiedäthän, ettei meillä ole kristallipalloja tätä tarkoitusta varten.

  • lilli sanoo:

   Onko osaamattomuutta jos ne mallit jotka ite osaa ei oo just se herran näkemä malli? Rusetinkin voi tehä niin monella tapaa.

   Ite asioinu paljon kirjakaupassa jossa pakettiin tehään tietynlainen rusetti, en oo muualla samanlaista nähny enkä ite osaa vääntää sitä vaikka kymmenet kerrat nähny tehtävän.

  • Myyjä sanoo:

   Siis vieläkö Reino jatkaa täällä aspojen mollaamista? Varmaan puolen vuoden ajan olen silloin tällöin sivun tarinoita lukenut, niin aina tämä sankari nipottaa ja viilaa pilkkua joka tarinaan 😀

  • badgehunter sanoo:

   hmm logiikkasi mukaan reijo: kun sanon että: tahdon että se on semmonen hieno rusetti. alat tekemään rusettia numero 1 sitten numero 2 numero 3 numero 4 huomaan sivussa olevan työntekijän kun teet rusettia 5 ja sitten kun teette siinä rusetteja 6 ja 7 ja 8 ja 9 ja numeroa 10. Lähden kaupasta. Eli sinä olisit ollut osaamaton koska et osannut semmonen hieno rusetti kuvauksesta tehdä ruusua jonka minä olisin halunnut ja josta en kertonut tarkempaa tietoja. (huomio en ole koskaan ostanut kukkia vielä)

  • AvP sanoo:

   Väsääpäs mulle Reino rusetti. Ei sellanen tavallinen vaan näin samanlaisen joskus jossain, kyllä sun pitäs se tietää.

 3. Timon sanoo:

  Herra olisi itse voinut tehdä malliksi? 😉

 4. sifu sanoo:

  Reino tunnisti itsensä tarinasta 😀

 5. Tinja sanoo:

  Niin siis kyse on sellaisesta teipillä varustetusta valmis ”rusetista”. Sellaisesta pyöreästä ja nimenomaan ruusun näköisestä. Joka ei kyllä ole rusetti mutta kyllä tuo nyt oli niin selvä kuvaus jo että on ihme jollei tajua 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *