Osta patukka!

Ajan autolla yli 60.000 kilometriä vuodessa. Tämä tietää sitä, että auto käy määräaikaishuollossa suurin piirtein puolen vuoden välein, se pitää tankata noin 100 kertaa vuodessa eli noin kahdesti viikossa. Työssäni joudun lisäksi syömään kotini ulkopuolella lähes päivittäin.

Huoltamoille siis on asiaa. No, määräaikaishuollot teetän merkkihuollossa, mutta aterioinnin takia piipahdan useinkin huoltoasemilla. Lisäksi lasinpesuneste yms vaatii myös käyntejä huoltoasemilla. Olen siis huoltoasemien vakiovieras.

Tankkaan, syön, ostan toisinaan ruokatarvikkeita, karamellejä ja miksei joskus oluttakin huoltamoilta. Olen tekemisissä huoltoasemien myyjien kanssa useamman kerran viikossa.

Shellin huoltoasemat menivät muutama kuukausi sitten boikottiin. Kävin nimittäin pelkästään Shell-asemalla eräällä viikolla, yhdellä ja samalla asemalla jopa kolmesti. Tankkasin auton – tai oikeastaan tankkauksen suoritti aseman palveluhenkilö – ja maksoin sen kassalle. Kassaneiti hymyili ystävällisesti samalla huikaten puolihuolimattomasti, että olis tuplapatukkaa tarjolla, kahdella eurolla kolme. En ostanut, sillä olen koettanut saada kertyneitä kiloja tiputetuksi… No, eihän siinä mitään, tarjota pitää. Maksoin vain polttoaineeni palvelulisineen ja painuin töihin.

Palasin samalle asemalle lounasaikaan, mitä lie kello ollut, varmaan kaksi iltapäivällä. Maksaessani lounasta, oli tiskin takana olevalla miespuolisella myyjällä ilo tarjota tupla-patukkaa, kahdella eurolla kolme. Jälkiruuaksi. No, empä ostanut, kun olen noita kiloja koettanut karistella.

Seuraavana päivänä ajelin toisella paikkakunnalla hakemaan tuulilasinpesunestettä, samalla join kupin kahvia sämpylän kera. Maksaessani myyjä tyrkytti tupla-patukkaa, kahdella eurolla kolme, erikoistarjous. No, edellenkin olin kilojeni kanssa tuplia vastaan.

Sama virsi toistui samalla viikolla vielä kahdesti. Viimeisellä kerralla, sillä samalla, missä olin eka kertaa käynyt, minulla meni hermot. Olin nimittäin varannut lapsilleni kaksi pussillista lakritsia tuliaisiksi. Ja itselle pullon vissyvettä. Se myyjän-perkele ilkesi vieläkin tyrkyttää minulle niitä tupliansa. Voi, että minulla sieppasi! Olin jo ostamassa puoli kiloa lakritsia ja silti se saatana oli sitä mieltä, että TUPLAA TUPLAA! Suomensin kyllä aika huolella, vaikka ei kai se sen myyjän syy ole, että olin kymmenkunta kertaa tällä viikolla jo ollut ostamatta niitä vitun tuplia.

Jätin lakritsit ja vissyveden siihen tiskille ja häivyin. Menin kotiin Valintatalon kautta. Vannon, etten ennen ole nänyt kenenkään antavan marketin kassalle tippiä, mutta nyt näin ja oikein läheltä…

– Mahottomia –

Jaa tämä tarina:

52 kommenttia

 1. Hermot heikossa hapessa? sanoo:

  Tämä sivusto on tarkoitettu ärsyttävistä asiakkaista kertomiseen, ei sinun oman pahan olosi purkamiseen siitä kuinka se Shellin myyjä (t) tekee/tekevät työtään. Onko tullut mieleen että heidät on mahdollisesti ohjeistettu tarjoamaan niitä vitun tuplia asiakkaille? Ylemmältä taholta tälläiset päätökset yleensä tulevat, ei normi-myyjällä ole paljoa sananvaltaa näihin kampanjoihin. Henkilökunta ei voi millään muistaa kuitenkaan naamaasi, ja vihaasi suklaata kohtaan. Tosin jos päädyit haistattelemaan heille, voit olla varma että sinut muistetaan esim. Tupla-mulkkuna.

  Oletko koskaan asioinut missään ruokakaupassa, siellä sinulla luultavasti menisi hermot kun kassat kyselevät joka kerta sinulta s-, plussa-, korttia. Ihan joka kerta, joka päivä, jopa samana päivänä useamman kerran. Koska heidän kuuluu sitä kysyä, tämäkin rienaava vääryys tulee ketjujen johdan suunnalta. Ei se kassa sinulta piruillakseen kysy sitä korttia, tai tyrkytä niitä vitun patukoita. Mene itseesi, aikuinen ihminen.

  Kaltaisiisi aaseihin törmää asiakaspalveluhommissa harva se päivä. Tiedättekö kuinka naurettavaksi teette itsenne kaikenlaisista, turhanpäiväisistä asioista kiukuttelemalla. Varsinkaan kun henkilökunta ei voi näihin asioihin vaikuttaa mitenkään.

  • Huh sanoo:

   Älä kiukustu jos joku tarina ei mielytä, olisit voinut vaan lukea seuraavaa aasiakasta.

   Itse tykkäsin lukea tämä aasiakkaan.

  • Purmur321 sanoo:

   Älä kiukustu jos joku tarina ei mielytä, olisit voinut vaan lukea seuraavaa aasiakasta.

   Itse tykkäsin lukea tämä aasiakkaan..

  • idiootit! sanoo:

   Vaikka ohjeet tulevatkin ylemmältä taholta, omaa järkeäkin saa käyttää. Myyjä tietää itekkin kuinka rasittavaa se on ku joku tuputtaa kaiken näköstä kassalla. Nii miksi se pittää silti tehä sitä?

   Ja tuosta bonuskortin kysymisestä ni sehän nyt on ihan eri asia. Se ei ole mikään kamppanja vaan ihan vilpittömästi halutaan tarjota ne bonukset/plussapisteet/pinssit, jos asiakas on unohtanu että että on mahdollista saaha ne.

   • Myyjä sanoo:

    No mitäs järkee tuos muka pitäis käyttää. Ylemmältä taholta tulee kehotus, että yritähän myyä patukoita. Ei se myyjä sille mitään voi, sen pitää niitä patukoita tarjota, vaikka se ois myyjälle epämukavaa.

 2. argh sanoo:

  Siinäpä kunnon aasiakas. Oikein omasta kynästä kirjoitti malli esimerkin miten oikea aasiakas käyttäytyy. Ketjuilla on usein kassalla tyrkkytuotteita joita sitten KOKO ketjussa tuputetaan. Ja niitä ON tuputettava asiakkaille.

 3. omena sanoo:

  Mikä idiootti tän tarinan lähettäjä:D Toisaalta kerranki melkein-aasiakas kertoi tarinan itsestään, kun eihän tässä myyjät ole mitään väärin tehnyt, vaan asiakas ollut lapsellinen idiootti. Ja kuinka typerää antaa tippiä ruokakaupan kassalle,eihän me kassatyöntekijät niitä ”tippejä” edes saada laittaa omaan taskuun, eikä niitä kassapohjaankaan laittaa kannata:D

 4. Kailyn sanoo:

  Niitä vakiasiakkaita riittää joka viikolle jopa satoja. Se, ettei eri myyjät tiedä ettet SINÄ halua Tuplapatukoita noudattaessaan vain työnantajansa ohjeistusta kertomalla niistä, ei oikeuta sinua käyttäytymään kuin idiootti. Nolasit ainoastaan itsesi, onnittelut siitä.

 5. Kati sanoo:

  Ei se ole myyjän syy, joo. Ylempi taho kertakaikkiaan pakottaa tarjoamaan tiettyjä tuotteita ja koeostajat tarkistavat, toimiiko homma. Pakko siis vain tarjota mitä milloinkin käsketään.

 6. mrt sanoo:

  Voi kauheeta kun olet saanut kärsiä. Lähi Alepassa multa kysytään moka kerta ”onko S-etukorttia” ja ”otatko kuitin”, vaikka olen käynyt siellä säännöllisesti useamman vuoden ajan. Se on niiden työ.

 7. Myyjä sanoo:

  Eihän tuo myyjän vika ole. Itse omassa työssäni merkkaan aina kassaan erästä tuotetta kun koitan myydä sitä ja sitä tilastoa seurataan. Tuskin nyt tuplan tarjoamista kassaan merkitään mutta mutta se että jotkut ei myy niitä tuplia ollenkaan, kertoo pomolle jotain asenteesta kampanjoihin.. Kysyttiinkö valintatalossa Pins korttia tms? 😉

 8. Selvä homma sanoo:

  Miksi päätit luennoida kokemuksestasi tälle sivustolle?

 9. shellin täti sanoo:

  Näin on.. Ei me sitä kiusallamme tarjota tuplia.. Se on meidän työ ja päivässä on tietyt tavoitteet että saadaan lisämyynti kohilleen.. Kiitos ja anteeksi!

 10. Piu sanoo:

  Onhan se varmaan myyjällekin mukava kun joku alkaa räyhäämään täysin turhasta, eli siitä kun toinen vain tekee työnsä annettujen ohjeiden mukaan. Aikuinen ihminen, hieman voi kyllä miettiä.

 11. Pou sanoo:

  Mutta toki, tämähän on aasiakas.net, ja selkeästi aasiakas tämäkin kirjoittaja. Niinkuin yllä mainittu, ylemmältä taholta tulevat käskyt niin s-etukorttien, kuittien, tuplapatukoiden kuin ihan minkä tahansa muunkin suhteen. Niihin voi vastata kieltävästi ihan asiallisesti, tuskin se on sulta pois vaikka ystävällinen olisitkin.

 12. Tee sanoo:

  Tarinan kirjoittaneelle aasiakkaalle tiedoksi, että ei, myyjä ei osaa lukea ajatuksiasi, joten älä lässytä tuosta laihdutuskuuristasi ihan kuin sen pitäisi olla jotenkin yleisesti kaikilla tiedossa, ja ei, myyjä joka palvelee jopa satoja asiakkaita päivittäin, ei välttämättä muista sinua ja ostotottumuksiasi.

 13. lapamato sanoo:

  Älkääs nyt, kerrankin asiakas kertoi itsestään aasiakas tarinan. Toivottavasti vaan myös itse sen ymmärtää..

 14. Piia sanoo:

  Eikö tämän saman tarinan/palautetta olisi voinut lähettää mieluummin Shellin johtoportaalle??? Työntekijät täysin syyttömiä, pakko tarjota. Ei varmaan tullu kovin hyvä mieli sinun käytöksestä myyjälle ja tiedän, että heitä itseäänkin v..tuttaa niitä tuotteita tyrkyttää! :/

 15. aasiakas itse? sanoo:

  Mitä helvettiä mä just luin 😀

 16. Blueberry sanoo:

  What the fuck dude…

 17. Minde sanoo:

  Onhan tämä mukavaa vaihtelua, että aasiakas itse kertoo tarinan omasta aaseilustaan.

 18. Vee sanoo:

  Juuri kun iloitsin uudesta tarinasta, niin se paljastuukin tällaiseksi kuraksi… Mutta sinänsä mukavaa lukea oikean aasiakkaan omakohtaiisia kokemuksia.

 19. Ilmaveijari sanoo:

  Autoaasiakas taas purkamassa jaarittelupatoumiaan. Tavallaan ihan hyvä päästä aidon aasin pään sisälle, mutta toisaalta rankkaa huomata, että joku oikeasti on noin idiootti ihminen, että kuvittelee asian jonkinlaiseksi henkilökohtaiseksi loukkaukseksi. Normaalijärjellä varustettu ihminen olisi tajunnut jo ensimmäisellä kerralla, että kyseessä on kampanja. Vaan ei mene aasiakkaalle jakeluun. Varmaankin koska hän on mielestään korvaamaton tärkeä autoileva ihminen. Ja todennäköisesti töissä Valintatalossa, jota vastapäätä on Shell.

 20. Kailyn sanoo:

  En sitä kiellä, etteikö jatkuva S-etukorttikysely ottaisi päähän, mutta siitä en lähde myyjälle rähjäämään. Mistä he voisivat tietää onko minulla sitä vai ei??

 21. kaupassaolluttöissä sanoo:

  Mun mielestä todella hupaisa kirjoitus! Näille ensimmäisen maailman ongelmille saa aina nauraa 🙂 ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Shellin myyjä minulle kesken laihdutuskuurin patukkaa tarjosi! Eikö se jo naamasta pitäisi näkyä että dieetillä ollaan?!” 😀

 22. Aarnoldi sanoo:

  Jos oletetaan että kyseiselle huoltamolla käy vähintään 200 asiakasta päivittäin (lukumäärä on todennäköisesti kymmenkertainen) niin miten voit olettaa että ne myyjät muistavat naamasi? ”Ai siis tämähän onkin se tyyppi joka ei viimeksi ottanut niitä patukoita, hän ei varmasti ikinä halua niitä”, niinkö? Pomo on sanonut että jokaiselle asiakkaalle kerrot tarjouksesta niin minkäs teet? Alat valikoimaan kassalla että ”oijoi, tossa on kyllä sellanen läski että en varmasti sano tarjouksesta mitään!”. Joo, tiedän. Vituttaahan ne kun joutuu miljoona kertaa aina sanomaan tutut litaniat kuten ”ei ole sitä korttia”, ”ei kiitos en tarvitse/halua tarjoustuotteita”, ”ei kuittia kiitos” jne. Koska onhan se nyt ihan älytöntä että Suomessa pitää ventovieraille puhua tuolla tavalla, varsinkin asiakaspalvelijoille.

 23. R sanoo:

  Suomessa on myös laki nykyään tuon kuitin tarjoamisen suhteen. Jos et asiakkaalle kuittia tarjoa ja kuittitarkastaja tämän todistaa voit saada 300e-1000e sakon. Siinä vaiheessa ei paljon kiinnosta ärsyttääkö asiakasta se kuitin kysyminen.

 24. mimi sanoo:

  Eihän tää voi edes olla totta, ei kai kukaan voi olla noin aasi.. Juu ihan sinun kiusaksi ne niitä patukoita tarjoaa, voi hyvää päivää.

 25. Sammoo mieltä sanoo:

  Ymmärrän hyvin alkuperäistä kirjoittajaa, sillä minua myös ärsyttää nuo myyntikampanjat. Minusta ne aliarvioivat ihmisen älykkyyttä; olen 28-vuotias, hyvässä työssä ja akateemisesti koulutettu, joten tiedän kyllä itse mitä tarvitsen ja mitä en. Jos tarvitsen suklaapatukoita, niin osaan ostaa niitä ilman tyrkyttämistäkin!

  Täällä moni on verrannut tuota tyrkyttämistä etukortin kysymiseen. Tämä etukortin tai kuitin kysely ei ärsytä, koska etukortin muistamisesta on minullekin ihan rahallista hyötyä ja jutun kyselyyn taas pakottaa laki. Nämä ovat siksi aivan eri asioita.

  Itse boikotoin nykyään systemaattisesti kaikkia niitä paikkoja, joissa on tuollainen tyrkytysmentaliteetti. Jätän samalla myös kaikki muut ostokset kassalle, kävelen ulos ja lähetän sähköpostilla palautetta johdolle. Toivon, että
  Mahdollisimman moni tekisi näin, niin saataisi tuo tyrkytysmentaliteetti loppumaan.

  • Vee sanoo:

   Onpa kypsää. Elämä mahtaa olla äärettömän huoletonta ja vaivatonta, jos tuollainen on kamalinta, mitä voi tapahtua arkena.

  • K sanoo:

   Mikä ihmeen 5-vuotiaan ajattelutapa sinulla on? Se ei ole myyjien vika jos he tyrkyttävät tai kysyvät. Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa että myyjille tulee ohjeet johtoportaasta ja välillä siellä kauempana saattaa esimies seurata sivusta että kysytkö vai et. Jos jätät kysymättä niin ostotapahtuman jälkeen on esimies selän takana antamassa vähän palautetta edellisestä tilanteesta… Eli toisinsanoen myyjät vain noudattavat heille annettuja ohjeita ja jos mielenosoituksellisesti sen takia jätät kaikki ostoksesi kassalle ja kävelet ulos niin olet todellinen aasi. Mieluummin lähetä sähköpostia johtoportaalle mutta älä syytä myyjiä kaikesta.

   • mrt sanoo:

    ”Se ei ole myyjien vika jos he tyrkyttävät tai kysyvät. Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa että myyjille tulee ohjeet johtoportaasta”

    Eli ohjeet tulee juuri niiltä akateemisesti koulutetuilta, jotka on hyvässä työssä 🙂 Nimim. ”Sammoo mieltä” taitaa olla itse samanlainen kiusankappale kuin haukkumansa ihmiset.

   • Sammoo mieltä sanoo:

    Jos luit kirjoitukseni, niin huomasit, että lähetän myös sähköpostia johdolle. Valitettavasti muut eivät tee sitä riittävästi, joten tuo tyrkytysmentaliteetti jatkuu.

    Jos muutkin laittaisivat boikottiin tuon takia kauppoja, niin loppuisi tyrkytysmentaliteetti.

    Tämän takia mm. Suomalainen kirjakauppa on menettänyt minussa asiakkaan. Tilaan kirjat mieluummin netistä, koska silloin kukaan ei tyrkytä mitään.

  • jinx sanoo:

   Kirjoitus- (ja ajattelu)tavasta päätellen kommentoija on alkuperäinen kirjoittaja….

   Oli tai ei, käsitys ”kyllä nää lopettaa tyrkytyksen jos muutkin ihmiset käyttäytyvät kuin pahaiset kakarat” on typerä. Sitäpaitsi vaikka itsekin olen ’älykäs ja akateemisesti koulutettu’ (eli siis tiedän mitä kaupasta tarvitsen?) aina välillä ne kassalla tarjotut halpisnamit lähtee mulla matkaan. Koska mikä ettei, alkoi tehdä mieli eikä minulla ole edes näitä kuuluisia kiloja karistettavana. Ja juuri siitä syystä kampanjatuotteita tyrkytetään: se toimii paremmin kuin hyllystä myytäessä.

  • piatro sanoo:

   juu,minäkin olen ruvennut boikotoimaan paikkoja jotka tyrkyttää sitä kuittia joka kerta,ei oo enää kovin paljoo paikkoja missä käyn…
   onneksi karvakäsiltä saa huva pizza ja kebab eikä ne paljoo kuitteja tyrkyttele… 🙂

 26. minä sanoo:

  Oho, kerrankin idiootti asiakas ihan ite kirjottaa tänne millanen kusipää osaa olla 😀 Mukavaa vaihtelua vaikkakin kirjoitustyyli on typerän jaaritteleva…

 27. dargon sanoo:

  Ei herran jumala, kirjotus on täyttä p***aa… mut jos tämä ei o trolli ni en o sellasta viel nähny….

 28. Rulla sanoo:

  Aasinet.netin todella veemäinen asiakas.

 29. piatro sanoo:

  no olishan niiden aasiakaspalvelijoiden pitänyt huomata että aasi on läskipossu ja laihdutuksen tarpeessa… 😀 😀 😀

 30. Neja sanoo:

  Joo. Tuo kysely ja tyrkytys on ärsyttävää. Tiedän kyllä itse, mitä haluan ostaa ja valintamyymälöitähän nuo huoltamotkin ovat.

  Tiedoksi vaan myös Soneralle: kun menen ostamaan modeemia Sonerakaupasta, minä en halua kyselyitä siitä, mikä puhelinliittymä minulla on. Mitä se Soneran myyjälle kuuluu?

  Ohjeistakaapa niitä myyjiä olemaan kyselemättä turhia.

  • Ei enää koskaan sanoo:

   ”Ohjeistakaapa niitä myyjiä”
   KUN EI VIELÄKÄÄN OLE SIITÄ MYYJÄSTÄ KIINNI… Samaa toitotan kuin ylemmätkin kommentoijat, se mitä tyrkytetään tai ei tyrkytetä, tulee esimiehiltä, ja tätä myös valvotaan.
   Meillä pidettiin kuukausittain palaveri, jossa käytiin läpi koeostajan eli mystery shoppaajan kokemus tavaratalossa/kaupassa käynnistä. Tervehdittiinkö, tarjottiinko lisämyyntituotetta, pakattiinko ostokset, kysyttiinkö etukorttia, hyvästeltiinkö. Jos nämä tehtiin, sait sata pistettä, jokaisesta puuttuvasta tuli raskaasti miinusta. Ja lisämyyntihän se yleensä oli, mikä vei miinukselle; MYYJÄT EIVÄT HALUA tyrkyttää kellekään ylimääräisiä krääsätuotteita tai nameja kassalla (myyjän työ muuten on eri asia, kuuluu ammattiin) koska tietävät sen olevan ärsyttävää. Mutta jos sattuu jäämään kysymättä ja asiakas onkin mystery shoppaaja, sitä puidaan kuukauden sisällä palaverissa sitten, että miksi et kysynyt, ensi kerralla kysyt jne.
   Tämä on sitä kaupan alan arkea, jota asiakkaat eivät tajua.

 31. Einari Narinari sanoo:

  Ei jumalauta,säälin ja ihailen kaikkia asiakaspalvelijoita,kaikesta ihmiset jaksavatkin valittaa!

 32. Oikea myyjä sanoo:

  Herranjestas mikä urpo =) siis tämä paljon ajava herrasmies. Kyllähän se shellin myyjä muistaa sinut…siis sinut vakioasiakas ja koko shellin ylläpitäjä. Kun sinä kerran käyt niillä shelleillä niin paljon. Ja sinä 28-vuotias akateemisesti koulutettu nainen. Et ole näköjään kovin älykäs…se asema pyörii myynnillä ja julma fakta on se, että kysy kymmeneltä niin 1-2 ostaa. Kysy 20:ltä niin 2-4 ostaa. Monet ostavat varmasti ihan sen takia, että joku heitä asiasta muistuttaa. Tarjoamalla niitä aseman myynti on varmasti suurempi, vaikka nyt sinä korkeastikoulutettu nainen jätätkin siellä käymättä. Uskomattomia spedejä tänne mahtuu =D

 33. Okkis sanoo:

  Tämä oli paras pitkään aikaan. En hyväksy alkuperäisen kirjoittajan toimintaa, mutta luettuani X valitusta vitsailevista asiakkaista (”mutku molin jo kuullu sen mont kertaa!”) tai säätilan kommentoijista en voinut olla nauramatta kirjoituksen lukijoissa nostattamia tunteita. Hölmöä vetää herne nenäänsä siitä, että on kuullut samat jorinat jo monta kertaa aiemmin riippumatta kummalla puolella tiskiä seisoo.

  Hengitä!

 34. Jorma sanoo:

  Ihmeen herkästi ihmiset hermonsa menettää. Kyllä minäkin ajan autoa paljon. Meidän firmalla on Shellin yrityskortti, joten tankkaan ja pesetän auton aina Shellillä.
  Eipä ole tullut menetettyä hermoja kertaakaan, kun minulle tarjotaan suklaata ostettavaksi.
  Viiimesenä siinä nyt tulis mieleen ainakaan alkaa huutaa myyjälle.

 35. sadf sanoo:

  Nämä tyrkyttäjät ovat julmetun ärsyttäviä. Auttaisiko näihin tyrkyttäviin myyjiin, jos paitattaisi paiden, jossa lukee ”tiedän, mitä haluan ja minulla on suu, jolla voin sen kertoa. Minulle ei tarvitse tyrkyttää yhtään mitään.”

 36. Huoh sanoo:

  Itse olen shellillä töissä ja voi kertoa, että ellet ole vakio asiakas joka käy siks useita kertoja päivässä joka päivä piiiitkän pitkän aikaa nikn patukoita kyllä tuputetaan. Itse en pidä siitä, mutta jos en tarjoa niitä niin saan esimieheltäni huutoa. Että anteeksi vaan siitä, että teen työtäni. Mene vain muualle aasiakas, emme tahdo palvella sinua 😀

 37. Sieppaa tollaset herkkänahat sanoo:

  Niin se vaan menee, että jos tupla on viikon myyntituote, niin sitä.yritetään myydä. Myyjä ei varmasti muista naamoja olit sitten vakkari tai et.
  Käyttäytymisesi oli ala-arvoista ja toivonkin, että noin herkkänahkainen löytää jostain putiikin jossa asioida, ei tartte mennä pilaamaan myyjien päivää tuollaisella asenteella. ^^

  Terveisin, huoltamotäti.

 38. Setä-aakkonen sanoo:

  Tuskin ketään myyjää oikeasti kiinnostaa tyrkyttää sitä tuplaa, ihan niinku omaksi iloksi, vaan ohjeet tulee ylemmältä taholta! Ketju tms. määrää mitä ”tyrkytetään” ja esimiehet sitten valvovat yleensä että kanssa tarjotaan. Toivottavasti kompastut omaan nokkeluuteesi joskus.

 39. Zup sanoo:

  Hei tarinan kirjoittanut aasiakas! Olen töissä Shellillä. Aktiivimyynti on tällä firmalla jokaiselle myyjälle kuuluva työtehtävä. Eri kauppiaat kilpailevat keskenään siitä, kenen asema myy eniten. Parhaiten myyneet palkitaan bonuksin. Esimiehet ja kauppias seuraavat myyntiä, ja noottia tulee jos on mennyt huonosti. Valitatkin nyt siis myyjistä, jotka ovat tehneet työnsä hyvin. Olen kyllä samaa mieltä itsekin kanssasi siitä, että suklaan tuputtaminen joka tilanteessa on vähän ärsyttävää, eikä aktiivimyynti kuulu omiin lempparityötehtäviini, itsehän en siitä varsinaisesti hyödy. Mutta kuten sanottu se on meille annettu työtehtävä, joka meidän on hoidettava siinä missä mitkä tahansa muutkin työtehtävät. Mielen osoittaminen myyjälle, joka vain tekee työtään on asiatonta käytöstä ja teitkin itsestäsi varsinaisen superaasiakkaan lapsellisella kiukuttelullasi. Me emme muista jokaikistä asiakasta, onko hän käynyt aikaisemmin samalla viikolls ja onko hänelle tarjottu suklaata. Ohje on, että myykää kaikille. Myöskään muut ostoksesi ei vaikuta siihen pitääkö meidän tarjota suklaata sinulle. Pojot saadaan vain niistä tuotteista, jotka ovat aktiivimyynnin alla. Suklaatarjouksesta voi kieltäytyä kohteliaasti, ei se ole mikään ostopakko, jos myyjä kysyy maistuisko suklaa. Tietenkin voit itse valita mihin firmaan rahasi pistät, jos Shellin käytännöt ei miellytä, voit mennä toiselle huoltoasemalle. Luovutamme mielellämme kaltaisesi aasiakkaat Nesteelle 🙂

 40. kuin kreikkainen basaari sanoo:

  Nykyään suomalaisissa kivijkalkakaupoissa meno on kuin kreikkalaisessa basaarissa; tyrkytetään jos jonkinlaista. Enää puuttuu se, että ylin johto pakottaa lyömään väkisin tuotteen asiakkaan käteen ja vaatimaan sitten maksua. Miksi myyjät olette niin lampaita? Miksi ette ryhdy koko firman voimin kapinaan? Jos kieltäydytte jokainen, ei liike voi sanoa kaikkia irti yhtäaikaa. Nykyisin menessäni kassalle aloitan osassa kauppoja (mm. Suomalainen kirjakauppa) tapahtuman lauseella ”jos tyrkytät minulle jotain, jätän nämäkin ostokset kassalle ja kävelen ulos. Valinta on sinun.” Tuo on vähentänyt erittäin paljon tyrkyttämistä.

 41. piatu sanoo:

  no johan on aasi pahottanu mielensä… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *