Asiakas unohtaa kaikki käytöstavat tullessaan kassalle

Minä: ”Hei!” (haen katsekontaktia tuloksetta)

Asiakas: (ei sano mitään ja vaivaantuneena mulkoilee pitkin seiniä tai tervehtii kassatiskiä. Vaihtoehtoisesti kesken tervehdykseni asiakas tokaisee: ”NOI!” ja osoittaa tuotteitaan)

Piippailen tuotteita ja jokaisen tuotteen kohdalla tuijottaa vihaisesti ja intensiivisesti hintanäyttöä. Jos joku tuote ei ole hänen mielestään oikein, hän ei mainitse sitä siinä vaan vasta maksettuaan. kiitos kun teet työstäni hankalempaa.

Minä lyötyäni tavarat kassaan: ”onko bonuskorttia?”

Asiakas:
a) NO EI OLE!! (anteeksi että edes kysyin, ostamasi tuotteet ovat alennuksessa kyseisellä kortilla)
b) asiakas paiskaa/heittää kortin tiskille sanomatta sanaakaan, ja kun neuvon vetämään sen itse kortinlukijasta alkaa tuskastunut huokailu kuin siitä olisi maailman suurin vaiva ja kysyy: ”onko näitä nappuloita pakko painaa?” <– loppuuko asiakkailla käsivoimat kesken kortin käytön?
c) kesken lauseeni alkaa huutaa: ”NO JOO OLIN TÄSSÄ JUST KAIVAMASSA SITÄ ODOTA NY HETKI!!” (Ok, anteeksi etten ole ajatustenlukija)

Minä: ”haluatteko muovipussin?”

Asiakas:
a) kesken lauseeni: ”EI”
b) katsoo minua kuin vajaaälyistä idioottia ja sarkastisella äänellä: ”no eiköhän tuo nyt taskuun mahdu..” (ja kyseessä saattaa olla 1 pieni ostos tai hänellä on jo valmiiksi kauppakassi) Meitä nyt vaan on ohjeistettu kysymään tätä, jos en kysy niin alkaa tympeä tivaaminen: ”no saisinko mä edes muovipussin tolle?”
c) ei sano mitään, ja pakattuani ostokset alkaa mielenosoituksellisesti tyhjentämään muovikassia laukkuunsa ja paiskaa muovipussin tiskille. (en minä siitä loukkaannu jos kieltäydyt kohteliaasti pussista)

Minä: ”Tässä kuitti olkaa hyvä”
a) vaihtorahoja annettaessa asiakas väistelee kuittia kuin tautista rottaa eikä saa sanotuksi ettei vain halua sitä vaikka rahat ovat sen päällä.
b) kesken lauseen älähtää: ”EN HALUA” (miksi luolamiesaksentti?)
c) ottaa kuitin, laittaa rahat lompakkoonsa ja paiskaa kuitin tiskille ja pika-askelin kävelee pois kassalta, vaikka roskakori on vieressä.
d) sanaa sanomattakaan ottaa kuitin käteensä ja tutkii sitä mielenosoituksellisesti kuin toivoakseen että olen tehnyt jonkun virheen että voi huutaa minulle.

Miksi ei voida tervehtiä nätisti ja katsoa silmiin? Hymyä en sentään vaadi, en minä tiedä mitä sinun elämässäsi on juuri tapahtunut mutta se ei silti tarkoita että sinun pitäisi unohtaa perushyvät tavat minua kohtaan.

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. Mari sanoo:

  Tää on niin tuttua 😀

 2. LeenuLii sanoo:

  Minusta on tuskaa, jos kassa antaa vaihtorahat kuitin päällä :/ Ne on hirveän hankala taiteilla siitä lompakkoon. Ensin vaihtorahat, ja sitten toisella kädellä voi antaa kuitin siihen päälle.

 3. Ilmaveijari sanoo:

  Ehkä tyypit ovat autolla liikkeellä ja heille on liikenteestä jäänyt päälle tunne, että kaikki on henkilökohtaisesti heitä vastaan suunnattua. Ja haluavat huonoja kokemuksia, joista jaaritella aasiakasnäkökulmasta myöhemmin suomi24:ssä tai pahimmillaan täällä.

 4. Kailyn sanoo:

  Kävin just eilen kaupassa infernaalisen ketutuksen vallassa ja toivon, että osasin olla niin kohtelias kuin yritin…

 5. kaupassaolluttöissä sanoo:

  Olen minäkin käynyt kaupassa ankaran ketutuksen kanssa, mutta kyllä silti osaan hahmottaa, ettei ketutuksen syy ole ainakaan se kassahenkilö jonka eteen päädyn. Jokainenhan tietää kassalla vaihdettavat replat joten ei sen luulisi olevan ylivoimaisen vaikeaa vastata niihin normaalilla äänensävyllä? Ei kohteliaisuus tarkoita liiallista intonaatiota tai väkisin väännettyä irvistystä.

 6. kaupassatöissä sanoo:

  Itse olen kaupassa töissä ja vertailen jatkuvasti omia työtapojani muihin työtovereihin. Tästä on tullut mieleen, että miten te tykkäätte saada kuitin? Itse annan aina vähän pidemmän kuitin taiteltuna ’lompakkokokoon’, että sen voi sinne suoraan sujauttaa.

  Mitä mieltä te, asiakkaat, olette? Vai ärsyttääkö se teitä?

  • minä sanoo:

   Ite annan aina kolikot eka ja sitten setelit ja kuitin 😀 En taittele kuittia koskaan vaikka oiskin pitkä. Ja yleensä jos on pitkä kuitti niin asiakkaalla on myös se pussi kädessä ja usein se kuitti pistetäänkin pussiin. Kun oon ite ostamassa tavaraa niin mulle on ihan sama taitellaanko kuitti valmiiksi vai ei, mutta se vituttaa kun joku antaa ne kolikot kuitin ja seteleiden päällä… Ne on hemmetin hankala laittaa siitä lompakkoon.

 7. kaupassaolluttöissä sanoo:

  Mitäs kuule jos sinä ”kaupassatöissä” kyselisit ihan vaikka siinä kassalla niiltä teitin asiakkailta ja laittaisit myöntävät vs. negatiiviset vastaukset vaikka paperille jos noin kovasti kiinnostaa? Täältä tuskin saa kovin laajaa otantaa varsinkaan sieltä teidän asiakaskunnasta. Ei tietenkään keskellä ruuhkaa aleta kyselemään, mutta tilanteen salliessa.

 8. vai niin sanoo:

  Paljon kukaan kassahenkilö ei enää laita kuittia nätisti viikattuna, mistä sen saisi suoraan lompakkoon. Kunpa laittaisitte!

 9. robottikassa sanoo:

  Sama kun suomalaiset tervehtii kassan tervehdykseen sanomalla ”muovipussi” tai ”tää koffipäkki” tai ”Mikä on marlboron punane?”. That’s it. Ja kun se kuitti tulostuu, miksei sitä voida siinä kohtaa todeta, että ei haluta sitä, ENNEN kuin ollaan saatu se kuitti setelien alle taiteltua ja annettua käteen. Muutenkin nää ovelat sanoo aina kuittia ojennettaessa ”saat pitää” (vittu kiitos) tai ”se on roska” tai ”ei paperia kiitti” (okei, mä pidän nää setelitkin sit).

 10. Smoke sanoo:

  Monet ovat kyllä rasittavia kun sitä bonuskorttia ei voi kaivaa ajoissa esiin, tai edes lompakkoa, vaan sitä aletaan etsimään vasta kun kassa kertoo summan…

 11. Ystävällinen aasi sanoo:

  Ihan tasapuolisuuden vuoksi on mainittava, ettei se katsekontakti löydy aina aspaltakaan. Ihan mieluusti tämäkin aasi olisi kassanhoitajalle ystävällinen tietäen, ettei kiitosta liian usein heru mutta kovin usein on kassakoneen takana olevalla kiire kääntyä jo seuraavan asiakkaan puoleen ja ne ystävälliset kiitoksen sanat haihtuvat vain ilmaan.

 12. Kukaan ei ole täydellinen sanoo:

  Tälleen itekki aspana tiedän ihmisten olevan erilaisia, erilaisia luonteenpiirteitä, erilaisia häiriöitä (sosialiiasten tilanteiden pelko tms). Asiakasta voi myös vituttaa aivan helvetisti.
  Ihan hyvä siis tiedostaa että tästä se palkka maksetaan. Tietysti myös ihminen voi olla täysi kusipää.

 13. Noraaa sanoo:

  Joo siis se tilanne kassalla on monille ihmisklle niin vaikea ihmiskontakti et hellurei..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *