Kristallipallo ja tuppisuut

Nyt on pakko hieman avautua sillä olen saanut tarpeekseni tietyistä asioista…
Olen töissä pienessä pienessä ostoskekuksessa sijaitsevassa sekatavarakaupassa jossa 2 ihmistä päivisin töissä ja 3h työpäivästä yksin asiakkaiden keskellä eikä meillä ole mitenkään mahdollista jokaiselle asiakkaalle näyttää kädestä pitäen missä juuri heidän tarvitsemansa tavara sijaitsee. Asiakaspalvelun lisäksi meidän pitää kantaa kuormat sisään ja purkaa tavarat ja tarkistaa ja laittaa koneelle sekä perustaa uudet tuotteet (välillä yhden tuotteen perustamiseen voi mennä tunti kun joku koko ajan keskeyttää jne kun oikeasti siihen menisi vain muutama sekuntti),laitaa esille ja samalla vahtia koko liikettä ja yksin ollesssa ei saa mennä liikkeen takaosaan ja jättää kassa-aluetta yksin…
Meidän kaupassa on paljon paljon tavaraa kosmetiikasta boxereihin ja sisustustavaraa jne ja ahdas kauppa niinkuin pikkukaupat on. Jos asiakas on esim rullaattorin tai lastenvaunujen kanssa liikenteessä ja tukkii vaikka sisääntulon niin ei suomalaiset osaa sanoa ANTEEKSI voisitkö siirtyä että pääsisin ohitse. Ei,ei ei ei ja EI!!!!! Suomalaiset jää siihen paikoilleen seisomaan turpa kiinni niin kauaksi aikaa kuin tien tukkija sen itse huomaa. En voi ymmärtää mikä on niin vaikeaa avata se suu ja PUHUA !!!!!!!!!

Mummo tuli kauppaan sisään ja kysyi lyötyykö meiltä laittankaivosuodatinta ja tapamme mukaan kerroin mistä hyllyn välistä löytyy ja mummo lähti etsimään sen,hetken päästä tulee kysymään missä hammastikut ovat ja näytin hänelle kädestä pitäen missä ne ovat. Maksaessaan hän kysyy onko sinulla tässä kiire johon vastasin on täällä aina kiirettä jolloin mummo alkaa valittaa kun en tullut näyttämään hänelle missä lattiankaivosuodatin sijaitsee. Mummo pyytää pomon numeroa jolloin sanoin etten anna kenenkään numeroita ja myymäläpäällikkö on tällä hetkellä töissä että mene hänelle sanomaan asiasi ja niinhän mummo meni. Kuulin kun he juttelivat ja myymäläpäällikkö sanoi hänelle että meillä on täällä on kiirettä eikä oo mahdolista jokaiselle tulla näyttämään missä tavarat ovat eikä me olla kristallipalloja että nähdään mitä kukakin haluaa ellei itse avaa suutaan ja pyydä koska ihmiset ovat niin arvaamattomia että jotkut jopa suuttuvat jos lähtevät näyttämään.
Näinhän tämä asia todellakin on ettei voi tietää mitä kukakin haluaa ellei sitä pyydä ja avaa suutaan. Lähtiessään mummo kysyi minulta nimeä johon sanoin ettei tarvitse sitä kellekkään kertoa. Meillä tosin lukee nimet kuitissa mutta enhän minä sitä hänelle sanonut ja ei meil tosiaan ole montaa myyjää niin vaikea arvata ketä tarkoittaa jos haluaa jollekkin jotain urputtaa omasta tuppisuudestaan johtuen 😀

Joka toinen asiakas maksaa kolikoilla (varsinkin mummot joita tuolla riittää) ja me hukutaan niihin koska niitähän ei voi tilittää. Ensiksi kestää ikuisuus kun asiakkaat etsii kukkaron,toiseksi ne kysyy sillä aikaa MILJOONA kertaa paljonko se summa olikaan ja sitten aletaan laskemaan kolikoita ja kysytään toiset miljoona kertaa siinä samalla paljonko summa olikaan. VOI LUOJA EN KESTÄ! Annankin sitten takaisin myös pieniä kolikoita asiakkaille jos pitää antaa 60centtiä niin annan 3 kpl 20centtistä tai jos 10centtiä niin saakin 2kpl 5 centtistä.

Yksi hermoja raastava asia on MUOVIKASSI. Meillä oli ennen ilmasia niitä vihannespusseja joihin pienet ostokset laitettiin ja mummothan halus pienen tulitikkuaskinkin siihen pussiin mutta sitten,sitten se tapahtui!!! Otettiin käyttöön pikkumuovikassit jotka maksavat 10centtiä niin johan alkoi sen pussin tarve hiipumaan ja aina löytykin HUPSHUIJJAKKAA taskun pohjalta muovikassi sittenkin,voi kun ei muistanutkaan että siellähän olikin pussi mukana itsellään. Vois tässäkin asiassa ihmiset kouluttaa itseään ja sanoa siinä kun isketään tuotteita koneelle onko tarvetta muovikassille vai ei ihan itse ettei tarvitse erikseen joka kerta sitä kysyä jokaiselta. Meillä onkin kassalla A4 kokoinen lappu jossa lukee muovikassien hinnat mutta arvatkaa vaan kuinka moni asiakas sitäkään näkee vaikka sekin on pään kohdalla kassapöydällä siinä asiakkaan naaman edessä.

Silloin kun aloitin tuolla paikassa eräs nais asiakas yli keski ikäinen oli minulle mielinkielin,toi jopa minulle pikku purkit silvershampoota ja hoitoainetta testattavaksi sitä merkkiä jota hän itse käyttää MUTTA sitten kun en ollut paikalla oli hän valittanut minusta myymäläpäällikölle että olen töykeä eikä ihmiset pidä minusta. Aika mielenkiintoista käytöstä jo elämää nähneeltä naiselta 😀 Tämä asiakas ei tiedä että tiedän hänen puheensa niin huvittaa aina hänet nähdessään miten kaksinaamaista jengi voi olla 😀

Mummo tuli ostamaan sukkahousuja ja kysyin mikä koko ja väri ja mikä paksuus ja mummo oli ihmeissään. Kysyin uudestaan 15 denieriä tai 20 denieriä vai paksumpaa johon mummo vastasi mitä ne on, miten näin monimutkaista sukkahousujen osto,en minä osta ollenkaan nyt menee liian monimutkaiseksi ja lähti pois tuohtuneena.

– Gialiini –

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *