Kristallipallo ja tuppisuut

Nyt on pakko hieman avautua sillä olen saanut tarpeekseni tietyistä asioista…
Olen töissä pienessä pienessä ostoskekuksessa sijaitsevassa sekatavarakaupassa jossa 2 ihmistä päivisin töissä ja 3h työpäivästä yksin asiakkaiden keskellä eikä meillä ole mitenkään mahdollista jokaiselle asiakkaalle näyttää kädestä pitäen missä juuri heidän tarvitsemansa tavara sijaitsee. Asiakaspalvelun lisäksi meidän pitää kantaa kuormat sisään ja purkaa tavarat ja tarkistaa ja laittaa koneelle sekä perustaa uudet tuotteet (välillä yhden tuotteen perustamiseen voi mennä tunti kun joku koko ajan keskeyttää jne kun oikeasti siihen menisi vain muutama sekuntti),laitaa esille ja samalla vahtia koko liikettä ja yksin ollesssa ei saa mennä liikkeen takaosaan ja jättää kassa-aluetta yksin…
Meidän kaupassa on paljon paljon tavaraa kosmetiikasta boxereihin ja sisustustavaraa jne ja ahdas kauppa niinkuin pikkukaupat on. Jos asiakas on esim rullaattorin tai lastenvaunujen kanssa liikenteessä ja tukkii vaikka sisääntulon niin ei suomalaiset osaa sanoa ANTEEKSI voisitkö siirtyä että pääsisin ohitse. Ei,ei ei ei ja EI!!!!! Suomalaiset jää siihen paikoilleen seisomaan turpa kiinni niin kauaksi aikaa kuin tien tukkija sen itse huomaa. En voi ymmärtää mikä on niin vaikeaa avata se suu ja PUHUA !!!!!!!!!

Mummo tuli kauppaan sisään ja kysyi lyötyykö meiltä laittankaivosuodatinta ja tapamme mukaan kerroin mistä hyllyn välistä löytyy ja mummo lähti etsimään sen,hetken päästä tulee kysymään missä hammastikut ovat ja näytin hänelle kädestä pitäen missä ne ovat. Maksaessaan hän kysyy onko sinulla tässä kiire johon vastasin on täällä aina kiirettä jolloin mummo alkaa valittaa kun en tullut näyttämään hänelle missä lattiankaivosuodatin sijaitsee. Mummo pyytää pomon numeroa jolloin sanoin etten anna kenenkään numeroita ja myymäläpäällikkö on tällä hetkellä töissä että mene hänelle sanomaan asiasi ja niinhän mummo meni. Kuulin kun he juttelivat ja myymäläpäällikkö sanoi hänelle että meillä on täällä on kiirettä eikä oo mahdolista jokaiselle tulla näyttämään missä tavarat ovat eikä me olla kristallipalloja että nähdään mitä kukakin haluaa ellei itse avaa suutaan ja pyydä koska ihmiset ovat niin arvaamattomia että jotkut jopa suuttuvat jos lähtevät näyttämään.
Näinhän tämä asia todellakin on ettei voi tietää mitä kukakin haluaa ellei sitä pyydä ja avaa suutaan. Lähtiessään mummo kysyi minulta nimeä johon sanoin ettei tarvitse sitä kellekkään kertoa. Meillä tosin lukee nimet kuitissa mutta enhän minä sitä hänelle sanonut ja ei meil tosiaan ole montaa myyjää niin vaikea arvata ketä tarkoittaa jos haluaa jollekkin jotain urputtaa omasta tuppisuudestaan johtuen 😀

Joka toinen asiakas maksaa kolikoilla (varsinkin mummot joita tuolla riittää) ja me hukutaan niihin koska niitähän ei voi tilittää. Ensiksi kestää ikuisuus kun asiakkaat etsii kukkaron,toiseksi ne kysyy sillä aikaa MILJOONA kertaa paljonko se summa olikaan ja sitten aletaan laskemaan kolikoita ja kysytään toiset miljoona kertaa siinä samalla paljonko summa olikaan. VOI LUOJA EN KESTÄ! Annankin sitten takaisin myös pieniä kolikoita asiakkaille jos pitää antaa 60centtiä niin annan 3 kpl 20centtistä tai jos 10centtiä niin saakin 2kpl 5 centtistä.

Yksi hermoja raastava asia on MUOVIKASSI. Meillä oli ennen ilmasia niitä vihannespusseja joihin pienet ostokset laitettiin ja mummothan halus pienen tulitikkuaskinkin siihen pussiin mutta sitten,sitten se tapahtui!!! Otettiin käyttöön pikkumuovikassit jotka maksavat 10centtiä niin johan alkoi sen pussin tarve hiipumaan ja aina löytykin HUPSHUIJJAKKAA taskun pohjalta muovikassi sittenkin,voi kun ei muistanutkaan että siellähän olikin pussi mukana itsellään. Vois tässäkin asiassa ihmiset kouluttaa itseään ja sanoa siinä kun isketään tuotteita koneelle onko tarvetta muovikassille vai ei ihan itse ettei tarvitse erikseen joka kerta sitä kysyä jokaiselta. Meillä onkin kassalla A4 kokoinen lappu jossa lukee muovikassien hinnat mutta arvatkaa vaan kuinka moni asiakas sitäkään näkee vaikka sekin on pään kohdalla kassapöydällä siinä asiakkaan naaman edessä.

Silloin kun aloitin tuolla paikassa eräs nais asiakas yli keski ikäinen oli minulle mielinkielin,toi jopa minulle pikku purkit silvershampoota ja hoitoainetta testattavaksi sitä merkkiä jota hän itse käyttää MUTTA sitten kun en ollut paikalla oli hän valittanut minusta myymäläpäällikölle että olen töykeä eikä ihmiset pidä minusta. Aika mielenkiintoista käytöstä jo elämää nähneeltä naiselta 😀 Tämä asiakas ei tiedä että tiedän hänen puheensa niin huvittaa aina hänet nähdessään miten kaksinaamaista jengi voi olla 😀

Mummo tuli ostamaan sukkahousuja ja kysyin mikä koko ja väri ja mikä paksuus ja mummo oli ihmeissään. Kysyin uudestaan 15 denieriä tai 20 denieriä vai paksumpaa johon mummo vastasi mitä ne on, miten näin monimutkaista sukkahousujen osto,en minä osta ollenkaan nyt menee liian monimutkaiseksi ja lähti pois tuohtuneena.

– Gialiini –

Jaa tämä tarina:

27 kommenttia

 1. tiger sanoo:

  Kylläpä oli taas ahdistavaa tekstiä, tollaisten ihmisten ei pitäisi olla asiakaspalvelu ammatissa!!!! selvästi myös myymälässä jokin kusee kun ei ole varaa palkata useampia myyjiä. Kyllä asiakkaan täytyy saada vaikka sitä kädestä pitäen neuvontaa, jos niin kokee tarvitsevansa!!! myöskin tuo kolikko juttu… kyllä kolikot voidaan tilittää ihan samalla tavalla kun setelitkin, toki siinä on enemmän vaivaa niitä laskea..! oksettavia tälläiset ihmiset!! tee palvelus kaikille ja vaihda ammattia, vaikka hautausurakoitsijaksi, siellä ei ainakaan asiakaat sinua häiritse

  • nordeaeiainakaan sanoo:

   Nordea ei ainakaan nykyään ota kolikoita saman tilityksen yhteydessä, vaan pitää tehdä erillinen kolikkotilitys.

   • vittuahdistaa_tyhmat sanoo:

    No ei varmasti ota vastaan jos sulla on säkissä kolikoita että seteleitä. Oletko kovin viisas muuten? 😐

 2. Esko A sanoo:

  Eihän tämmöistä tajunnanvirtaa jaksa lukea. Mukillinen pilkkuja parantaisi sepostusta huomattavasti. Taisi olla lähettäjällekin liian työlästä lukea läpi omaa juttuaan ennen lähetystä. Kakka juttu, ei päätä eikä häntää ja punainen lanka solmussa ja hukassa.

 3. postitäti sanoo:

  nyt on pakko sanoo että tässä tais olla aspalaisella asennevamma tai huono päivä, tai ehkä mulla on vaan pidentyny pinna kun en jaksa noista valittaa… saatikka kirjottaa niistä pitkää ja epäselvää sepustusta.
  noi kaikki on niin arkea että ei sitä enää huomaakkaan montako kertaa sä sen hinnan sanot. ja rahojen vastaanotto kuuluu työhön, mitä sä luulit?

 4. Mursu sanoo:

  Hyvinhän tuosta selvän sai, jäi tosin ihmetyttämään että miks kirjottaja on tuos firmas töis jos ottaa noin pannuun

  • Sarkastikko sanoo:

   Juu, nykypäivänä onkin työntekijän markkinat ja työpaikan voi vapaasti valita. Jos ei homma oe kivaa, niin irtisanoudutaan ja aloitetaan tunnin päästä muualla, koska uuden työn saa nykyään helposti ja nopeasti.

 5. Jep jep sanoo:

  Oletus, että osaat lukea ajatuksia on kyllä todella ärsyttävää.

  Mutta nuo kolikot. Ovat ihan käypä valuutta tässä maassa, joten turha siitä on nillittää, Senkus annatte ne vaihtorahoina.

 6. Minde sanoo:

  Ennemmin kuule ottaa niitä kolikoita vastaan kuin jatkuvalla syötöllä 20 ja 50 euron seteleitä, jolloin kolikot on jatkuvasti loppu. Näin minun työssäni.

 7. - sanoo:

  Olet kyllä varsinainen idiootti. Toivottavasti en ikinä käy tuossa puljussa.

 8. gigamera sanoo:

  Se on tuo käteinen mielenkiintoinen maksuväline. Haluat maksaa ostokset kolikoilla niin nyrpistellään nokkaa ja kysellään ”Eikö ois yhtään isompaa?”. Noh kaivat sen 20e tai 50e lompakosta niin kassalla pillastutaan ja tulee kauhea haloo ”Ei mulla oo noin isosta antaa takaisin, eikö oo pienempää?”. Pyrit kompromissiin antamalla setelin ja kolikoita niin ”Meneepä hankalaksi laskea.”. Eli käteisellä ei sais maksaa ollenkaan, mutta seuraavaksi nuristaan kun yhteyden ottamiseen menee puoliminuuttia kortilla maksaessa.

  Tuo, että työnnetään asiakkaille sitten tarkoituksella niitä pienimpiä kolikoita takaisin ei palvele ketään. Mistäs luulet niiden kolikoiden ylipäätään näille asiakkaille tulleen?

  P.S. Kolikot voi tilittää ihan samalla tavalla kuin ne setelitkin. Toimenpide on nimeltään kolikkotilitys tai sekatilitys riippuen siitä, onko kyse pelkistä kolikoista vai kolikoiden ja seteleiden yhdistelmästä.

 9. Jaanus sanoo:

  Olet väärässä ammatissa!

 10. just sanoo:

  Kyllä kolikot voi tilittää ihan samalla lailla ku setelitkin. Ite aina nimenomaan kyselen kolikoita jos ei ole jonoa, ne on aina loppu. Enemmän ärsyttää jos joku tulee heti aamusta maksamaan jollain isolla rahalla ja mun pitää kaivaa vaihtorahoja vaihtokassasta kun pohjakassa on vaan 50 euroa ja sekin kolikoina… Ei muuten, mutta siinä on aika iso riski kun kaikki näkee että missä vaihtokassaa pidetään. Ja kun kuitenkin joku tulee nillittämään niin ei, en voi kesätyöntekijänä vaikuttaa pohjakassan suuruuteen.

 11. R sanoo:

  Alle 50 sentin kolikot on täysin turhaa valuuttaa. Ne vois kaikki hävittää kierrosta.

  • Vasa sanoo:

   Kauppa riemusta kiljuen ottaisi vastaan ehdotuksesi min 50 senttiä resoluutiota ylöspäin kaikille ostoksille mukaanlukien myös korttiostokset.

 12. Päivi sanoo:

  Tunnistan tekstin laadusta sen, että jokainen työpäivä on kirjoittajalle pieni painajainen. Olin itse pitkään R-kioskilla töissä, ja siinä työssä pitäisi pystyä samaan aikaan jakautumaan kolmeksi asiakaspalvelijaksi, purkamaan kuormaa, siivoamaan, lukemaan asiakkaiden ajatuksia ja olemaan samalla aurinkoinen. Kun nämä asiat lasketaan yhteen, alkaa työpäivän aikana kaikki ärsyttämään. Vika ei siis ole asiakkaissa, eikä kirjoittajassa, vaan yrityksessä joka ei palkkaa samaan vuoroon tarpeeksi työntekijöitä. Suosittelen lämpimästi ja vilpittömästi uuden työpaikan hankkimista, enkä sano tätä mitenkään ilkeästi. Todellakin tiedän miltä sinusta, kirjoittajasta tuntuu. On olemassa työpaikkoja, joissa ei tarvitse yliluonnollisia kykyjä. Mutta voimia siihen saakka!:)

 13. Myyjä sanoo:

  Miksei käteistä voi tilittää? Tilitin itse tilityspussiin eilen ainoastaan kahden euron kolikon kun ei muuta käteismyyntiä ollut.

 14. Putkimies sanoo:

  Tiedän ainakin pari syytä tuohon, miksi vain kiltisti odotetaan että joku käytäväntukko siirtyy pois edestä, eikä valiteta.

  Syy numero yksi on se että jos itsellä ei ole kiire, niin minä ainakin voin aivan hyvin odottaa sen hetken että se pyörätuolipotilas saa tuotteensa valittua ilman turhaa eestaas vispaamista ahtaassa kaupassa.

  Syy numero kaksi on se että aivan kohteliaaseen ja viattomaan siirtymispyyntöön on Suomessa usein (ei aina, mutta riittävän usein että sen panee merkille) tapana antaa vastaukseksi vihainen mulkaisu, murahdus, tyytymätön mutina tai jopa ihan suoraa vittuilua ja ragettamista. Ne aasit kun katsos ovat yleensä aaseja myös kanssa-asiakkaita kohtaan.

 15. pietu sanoo:

  kyl asiakaspalvelu on aina asiakaspalvelua…

 16. Ilmaveijari sanoo:

  Osin ihan asiallista kommenttiakin. Vanhat ihmiset ovat hankalia ja täti-ihmisillä on ihme tarve puukottaa selkään pienestäkin asiasta.

  Mutta toisaalta oli kyllä tosi vaikea lukea, kun kielioppi on vieras käsite, samoin kuin välimerkit ym.

 17. Smoke sanoo:

  Osa aasiakkaista on tyhmiä että sietävätkin saada huonoa palvelua.

 18. yuyuytuifxfa sanoo:

  Asiakaspalvelutyö on asiakaspalvelutyötä. Jos on kaupassa töissä niin turha siitä on mieltään pahoittaa jos asiakkaat jopa puhuvat ja pyytävät apua. Sehän kait kuitenkin on loppupeleissä _asiakas_palvelun juju….? Vaikka kuormaa olisi purkamatta sata lootaa tai hyllyllinen roinaa hinnoittelematta niin luulisi että asiakas menee kuitenkin etusijalle? Tuolla konstilla saa kyllä ne tavarat pysymäänkin siellä hyllyssä… Ja kyllä, olen itse tehnyt kyseistä hommaa viimeiset viisi vuotta ja johtoportaalta asti on toitotettu samaa mantraa, asiakas aina ensin ja sitten muut myymälän hommat.

 19. asiakaspalvelija sanoo:

  ihme nillitystä täällä kommentoijilla. eikös tämä sivusto ollut nimenomaan se paikka, missä aasiakkaiden palvelijat saavat vähän päästellä höyryjä ja jakaa niitä tuntemuksiaan asiakkaista. en epäile hetkeäkään etteikö myös tämän kirjoittaja olisi tarpeen tullen hyvä asiakaspalvelija, jolta löytyy hymy ja tietotaito sen asiakkaan palveluun.
  mutta sitten täyttyy kommentit näistä ”oot väärällä alalla jos et aina hymyile ja niele kaikkia, kyllä ne asiakkaat on aina oikeassa!!1”
  menee vähän koko sivuston idea hukkaan..

  • Ampijaispesä sanoo:

   Onhan sekin terapiaa, että saa vähän vastakaikua, että millaisena avautuminen koettiin. Jos kaikki kommentit olisivat luokkaa ”hieno kirjoitus, komppaan :)” niin kyllä jotkut tykkäisivät, mutta luultavasti useampi ei. Ei täällä isompia totuuksia saada kehiteltyä, mutta ainakin omasta mielestä kiva nähdä kommentteja puolin ja toisin. Diktatuurissa kun emme kai vielä elä.

  • M sanoo:

   Niin, nimenomaan AASIAKKAIDEN aiheuttamien höyryjen purkamiseen. Tässä tekstissä ei ollut muita idiootteja kuin kirjoittaja (ulkomaalainen?), joka ei tunnu ymmärtävän missä todellinen ongelma piilee (yrityksen toiminnassa)

 20. AvP sanoo:

  Rasittava lukea. Pilkkuja ja pisteitä kaivataan jaksottamisesta puhumattakaan.

 21. sanna sanoo:

  Vaihda alaa jos et kestä narinaa tai kiirettä. Terv. yli 20v kaupanalalla, nykyisin yrittäjänä ja n. 7pv/vk yksin työssä kaupassani. Jos joku muu työvuorossa hänkin yksin koko päivän., eikä valita vaan tekee työtä mahtavalla asenteella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *