Huutoa unohtuneesta laukusta

Sattuipa eräänä päivänä niin, että rouvas henkilö unohti laukkunsa kaupan kassalle ja minä päätin sen verran kurkata laukkuun, että saisin laukun omistajalle nimeä ja ehkä numerotiedustelusta yhteystiedot.
Sainkin yhteyden laukun omistajan ystävään, joka sattui ilmeisesti olemaan samanniminen ja hän ystävällisesti lupasi olla yhteydessä laukun omistajaan.
Meni muutama tunti, kun joku mies tuli noutamaan laukkua eikä osannut laukkua minulle kuvailla. Asiallisesti kerroin miehelle, että valitettavasti en voi laukkua luovuttaa hänelle, koska en häntä tunne enkä tunne myöskään laukun omistajaa, että kyse on ihan turvallisuusasioista. Mies ymmärsi tämän ja otti puhelimen, ilmeisesti soittaakseen laukun omistajalle, ja poistui kaupasta.

Meni n. 5minuuttia, kun vaihteen puhelin soi ja todella äkäinen nainen soitti, että miksi ihmeessä hänen laukkuaan ei oltu annettu kyseiselle miehelle, kun tämä oli kummin kaiman putkakaverin serkku.
Kerroin rouvalle samat asiat kuin tällä laukkua hakeneelle miehelle ja hän alkoi huutaa minulle, että maalaisjärkeä pitäisi käyttää, että olethan sinä sentään palvelualalla.
Turhaan yritin naiselle selittää mitään, kun sain kuulla olevani liian virkaintoinen, itsekeskeinen, ajattelematon ja töykeä. Yritin rouvalle sanoa, että jos nyt rauhoitutaan hieman niin saadaan asia varmasti selvitettyä nopeammin, mutta sitten oli minun asenteessani vikaa ja esimiehen kanssa piti päästä puheille.
Eihän siinä, esimies ei paikalla joten siitäkin tulee huutoa (eihän meidän esimiehillä saa olla vapaa-aikaa, aina pitää olla töissä asiakkaiden tavoitettavissa ja nimenomaan kaupassa) ja sain kuin sainkin sitten asiakkaan yhteystiedot, että esimieheni voi soittaa rouvalle (piti saada kilometrikorvaukset siitä, kun tulee laukun hakemaan n. 10km päästä)
Tuumasin lopuksi (ihmettelen kyllä vähän miksi), että kiitos ja hei, niin siitäkin tuli huutoa, että ei ole mitään kiitettävää ja haista… jne. Lopulta luuri korvaan.

Tietoa ei ole lopusta, mitä laukulle kuuluu, kun en ole töissä nyt ollut samaan aikaan.. tulikohan se onnellinen loppu?

Sen mainitsen, että meillä ei ole edes velvollisuutta etsiä asiakkaan yhteystietoja tai muuta vastaavaa, jos pankkikortti unohtuu kassalle tai tämä laukku. Ajattelin vain, että varmaan olisi mukava tietää missä omaisuus menee ja jos siellä on sitten pankkikortteja jne, niin ei tarvitse kuollettaa. Tämäkin taisi sitten olla virhe.

– Moim –

20 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *