Perinnän ilot

Käsittämätöntä miten epäkohteliasta sakkia ovat yritysaasiakkaat, kun joutuvat tekemisiin perinnän kanssa. Heissähän ei ole itsessään koskaan mitään vikaa, vaikka ovatkin jättäneet laskun maksamatta. Ymmärrän että joskus Posti ei vie laskuja perille – jos näin käy, mielelläni lähetän laskun kopion esimerkiksi sähköpostilla ja annan aikaa sen käsittelyyn.

Mutta tällä kertaa olin ollut aasiakkaan kanssa yhteydessä sekä sähköpostilla että puhelimitse noin kahden kuukauden ajan, lähettänyt laskun kopion varmaan kolmesti ja joka kerta aasiakas oli luvannut maksaa sen. Sovimme ensin yhden ja sitten toisen päivämäärän, johon mennessä lasku on varmasti maksettu. Kun toinen sovittu päivämäärä tuli ja meni, odotin viikon (siltä varalta että rahat tulevat eri pankista) ja sitten lopulta (2 kk laskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen) laitoin laskun perintään. Huomatkaa että yleensä, jos asiakas ei ole missään yhteydessä muistutuksen ja maksuvaatimuksen lähettämisen jälkeen, lasku lähtee perintään 3 viikon kuluttua, joten olin mielestäni ollut aika kärsivällinen ko. aasiakkaan kanssa.

Tänään aasiakas soittaa, huutaa ja räyhää puhelimeen ja haukkuu koko yrityksemme alimpaan h*lvettiin. Eniten ärsyttää kun aasiakas ei edes anna suunvuoroa, huutaa vain. Kun yritin sanoa jotain niin hän kysyi “eikö sinä edes kuuntele asiakasta mitäHÄH?!?!” – no juu kuunnellaan nyt sitten tätä huutoa.

Sitten hän haukkui kaikki tuotteemme ylihinnoitelluiksi ja sanoi että hän voi mennä muuallekin asioimaan. Minä siihen että “teillä on siihen toki täysi oikeus” ja nyt pidän peukkuja että hän tosiaan lakkaa ostamasta meiltä mitään.

Muistakaa käytöstavat, etenkin kun asioitte yrityksen nimessä. Viimeisen viiden vuoden aikana on tullut vastaan niin törkeitä aasiakkaita, että en henkilökohtaisesti halua olla missään tekemisissä heidän yrityksensä kanssa.

Ja toki huomautettakoon että suurin osa asiakkaista onkin todella asiallisia ja heidän kanssaan jopa niinkin ikävän asian kuin perinnän hoitaminen on sujunut mallikkaasti.

Tagit:
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *