Ennakkotilaaminen pikaruokalassa

Olen töissä eräässä liikennemyymälässä, jonka yhteydessä on myös pikaruokapaikka. Kyseisellä pikaruokapaikalla on käytössä ennakkotilaus mobiilisovelluksella, jolla asiakas voi tilata haluamansa ateriat etukäteen. Tilaus myös maksetaan mobiilisovelluksen kautta. Ei tarvitse siis jonottaa. Kuulostaa  kätevältä, mutta aiheuttaa välillä aspoille harmaita hiuksia.

Moni asiakas ilmeisesti luulee, että ennakkotilaamalla ruuat ovat valmiit heti. Ei riitä kerta eikä kaksi, kun asiakas tulee noutamaan tilaustaan kaksi minuuttia tilauksen tekemisen jälkeen. Olettavatko aasit, että viisi hampurilaisateriaa valmistuu kahdessa minuutissa? Kaiken lisäksi asiakas saa puhelimeensa viestin, kun olemme kuitanneet ruokien olevan valmiit noudettavaksi. Ei siis ole mitään syytä tulla kyselemään tilauksen perään ennen kuin valmis-viesti on saapunut, eikä varsinkaan minuutti tai kaksi tilauksen tekemisen jälkeen.

Monet tuntuvat myös luulevan, että ennakkotilaamalla pääsee jonojen ohi. Aasiakkaat saattavatkin tehdä ennakkotilauksen jonottaessaan, ja kävelevät sitten muina miehinä jonon ohi kassalle ilmoittamaan, että heillä on tällainen ennakkotilaus. Usein kerromme näille aaseille, että ilmoitamme heille kyllä, kun tilaus on valmis, mutta hetki saattaa kestää, koska muutamat jo tilanneet asiakkaat odottavat vielä hampurilaisiaan. Useimmat onneksi ymmärtävät, mutta joskus käy niinkin, että aasi hiiltyy, kun ei saakaan erityiskohtelua ennakkotilauksen tekemisen ansiosta.

Eräänä päivänä kävi huvittava tapaus ennakkotilauksiin liittyen. Saimme kassasta tiedon, että meille on tehty ennakkotilaus. Kaksi hampurilaisateriaa, ei siis mene pitkään. Tein hampurilaiset ja pakkasin ne sekä juomat ja ranskalaiset, jonka jälkeen kuittasin ruokien olevan valmiina noudettavaksi. Tilaaja ei kuitenkaan ilmaantunut noutamaan ruokiaan kymmeneen minuuttiin (usein ennakkotilaajat noutavat ruokansa muutaman minuutin sisällä valmistumisesta). Hämmästelin, että ovatkohan unohtaneet tilauksensa. Hetken kuluttua kassalle ilmaantui naisasiakas. Heti kassalle päästyään hän ihmetteli suureen ääneen, missähän heidän tilauksensa viipyy, kun jo kymmenen minuuttia sitten saivat viestin, että tilaus on noudettavissa. Kuulemma oli kova kiire ja aikaa ei ollut odottaa. Missään vaiheessa hän ei kuitenkaan ollut tullut kassalta kyselemään tilaustaan vaikka olikin saanut ilmoituksen, että ruuat ovat valmiit, vaan hän kyseli ruokiensa perään vasta odoteltuaan kymmenen minuuttia pöydässä istuen. Ilmoitin asiakkaalle, että heidän tulee noutaa tilauksensa kassalta, emmehän me aspat voi metenkään tietää, kenelle tilaus on menossa. Tuhahdellen aasi otti tilauksensa vastaan ja lähti kiitosta sanomatta.

Kirjoita kommentti

4 Kommenttia artikkelissa "Ennakkotilaaminen pikaruokalassa"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Nakke
Vieras

Usein olen törmännyt myös siihen etät jos en nouda sitä tilausta tasan määräajan sisällä, eie myyjä suostu luovuttamaan sitä minulle vedoten ohjeistuksiin. Kerran jopa tarjouduin kirjoittamaan kirjallisen sitoumuksen että otan vastuulleni mahdolliset ruokamyrkytykset ja muut sairastumiset jos vain saan sen MAKSAMANI 10 sekuntia myöhässä hakemaan tullun annoksen. Kristus mitä touhua nuo ennakkotilaukset. Myyjiä ärsyttää, asiakkaita ärsyttää. Lopettakaa koko touhu jo hyvät ravintoloitsijat.

Jantteri
Vieras

Nyt kyllä pitää kysyä että mitä hyötyä asiakkaalle on tästä ennakkotilaamisesta jos niitä aterioita pitää kuitenkin jonottaa muiden mukana kun ilmoitus valmistumisesta on tullut?

L.A
Vieras

Kuka rakastaa jonossa seisomista? Moni mielummin istuu mukavasti. Tai tilaa kun on menossa ruokalaan, jolloin ruoka on valmis kun perille saapuu. Lisäksi säästyy aikaa, koska ei tarvitse erikseen maksaa.
Nuo ainakin tuli itselle mieleen.

Turbo
Vieras

Hyödyllisimmillään ennakkotilaus on silloin, kun teet sen 10-15 minuuttia etukäteen (ja maksat sovelluksella). Silloin ruokasi on todennäköisesti jo valmiina, kun tulet paikan päälle. Jos tilauksia voisi jättää tuosta noin vain ilman maksua, niin hupitilaajia tulisi aivan varmasti. Pikaruokapaikoissa on monesti noutopiste, joka on vain ennakkoon tilanneita varten. Ennakkotilaamisen tärkein hyöty on jonotusajan lyhentäminen. Jos osaat arvioida saapumisaikasi nappiin, niin parhaimmillaan tilaamasi tuotteet ovat jo valmiina.

wpDiscuz