Harhaanjohtoa!

Olen 17-vuotias poika, mutta minua on usein luultu kaupan työntekijäksi:

1. Tämä tapahtui ollessani 15-vuotias. Olin perheeni kanssa IKEA:ssa ja nojailin odotellessani muita siellä loppupäässä lastausalueella (ennen kassoja) olevaan hyllykköön. Sitten joku täysin itselleni tuntematon naishenkilö tuli luokseni ja kysyi, että missä BILLY-kirjahyllyjä on ja kysyi, jos voisin käydä noutamassa sen. Sanoin, että en ole myyjä enkä edes ikäni puolesta kelpaisi siihen. Vastaus kuului: ”No miksi sinulla sitten on tuo myyjien asu?” Äimistyin, sillä asuni (vihreä huppari, valkoinen t-paita ja farkut) ei näyttänyt kovinkaan paljon niiltä asuilta mitä myyjillä on päällään. En keksinyt mitään muuta sanottavaa, joka ei olisi loukannut, joten vain sanoin ”Anteeksi, mutta mun pitää mennä…” ja lähdin paikalta. Sain vielä perääni sadattelua harhaanjohtavasti pukeutumisesta.

2. Tämä tapaus sattui Wienissä, Kunsthistorisches Museumissa. Tutkailin matkamuistomyymälää ja lueskelin yhtä kirjaa, kun viereeni tuli vanhahko rouvashenkilö, joka kysyi saksaksi: ”Oletteko täällä töissä?”. Hämmästyin ensin, mutta sain vastattua, etten valittevasti ole töissä siellä. Nainen pahoitteli ja lähti kassoille päin. Pohdittuani myöhemmin hieman asiaa tulin siihen tulokseen, että kyseinen henkilö luuli minun olevan siellä töissä, sillä päälläni ollut neule epämääräisesti muistutti myyjän päällä ollutta paitaa ja henkilö todennäköisesti luuli sen olleen paikan työasu.

– Niemals –

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. Timon sanoo:

  Hah, itsellenikin on käynyt pari kertaa niin, että on sekoitettu myyjiin. Ehkä ovat tunnistaneet kaukaisesti toisesta kaupasta? Joskus olen kyllä nauranut sillekin tilanteelle, kun ”päivätyöstä” tuttu asiakas saapuu pieneen vaateliikkeeseen, jossa toimin hätäapulaisena tuttavalleni, ja asiakas on selvästi hölmistynyt minun olevan joka puolella. 🙂

  • Anssi sanoo:

   Kävipä kerran niin että muuttoasiakkaani sattui olemaan ravintolatyössä tapaamani asiakas. Todettiin että kannan ruoat pöytään ja vien sitten sohvat mennessäni.

 2. poke sanoo:

  Itse olen aikoinaan kantakuppilani vakiopaikalla ollessani saanut ihmisiltä tippiä. Ilmeisesti ovat minut sekoittaneet eteisvahtimestariin, vaikka sisäänkäyntiin/narikalle on ollut jokunen metri matkaa. Varmaan on tippaajat ihmetelleet, kun poke juo olutta työaikana. Tosin ovat itse olleet siinä kunnossa, että tuskin ovat tätä edes osanneet sen kummemmin ajatella. Olen tyytyväisenä ottanut tarjotut rahat vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *